editt pisze:Czy ktoś wie może czy ta piosenka jest o Michaelu?
Kula Shaker "Peter Pan Rest in peace"
Raczej nie, zresztą nie podejrzewałabym o to lidera grupy Crispiana Millsa. Aczkolwiek rzeczywiście słowa tak proste i trafiające do celu, że aż się chce je przytulić na potrzebny własnej interpretacji.
Niestety nie były one pisane z myślą o Michaelu. Kwestia była poruszana na forum Kula Shaker; piosenka miała swoją premierę podczas koncertu charytatywnego "Anno's Africa" od imienia Anno Birkina (z tego klanu Birkinów), kompozytora i poety, który zginął w wypadku samochodowym w 2001 roku. Miał 20 lat. Jego ojciec Arnie Brikin - brytyjski scenarzysta i reżyser - jest wielbicielem i cenionym znawcą twórczości J.M. Barrie'ego. Był m.in. autorem wielokrotnie nagradzanego mini serialu telewizyjnego "The Lost Boys" opowiadającego historię przyjaźni autora Piotrusia Pana z rodziną Llewelyn Davies. Jak pamiętamy dzieci z tej rodziny stały się inspiracją do napisania powieści o przygodach chłopca, który nie chce dorosnąć.
Wielu recenzentów podkreśla, że piosenka jest hołdem dla Anno Birkina a nie Michaela Jacksona.
JESTEŚ KRÓLEM
Wołam lecz żaden dźwięk
Ani ton nie został w nas
Jesteś bajka i legendą
Żegnaj. Bóg z Tobą
Dziś tylko płacz będzie stróżem
Wszyscy znają twą pieśń
Ten początek będzie wieczny
Jesteś królem serc, pali mnie żal
A w nocy mam złe sny, graj mi jeszcze
Z każdym miesiącem odchodzisz dalej
Lecz wciąż patrzysz w gwiazdy
Jest gdzieś lepszy świat którego
Życzysz innym, jesteś królem
Z wyżyn nade mną
Słyszę magiczną pieśń
Teraz tak jak w baśni
Zaśpiewam- Bóg z Tobą
Na ustach wciąż łzy
Każdy zna twą pieśń
Ten początek będzie wieczny
Jesteś królem serc, pali mnie żal
Gdy noc będzie straszna stój przy mnie
Z każdym miesiącem odchodził dalej, wiedział jak iść
Lecz wciąż patrzył w gwiazdy
Chciał żyć w lepszym świecie
I dać go innym , był królem
Czy nadal będzie wciąż nadal?
To jest król, chciał sam ratować świat
Wielkimi słowami, małymi zdaniami
Nie można cofnąć czasu
Przemów jeszcze raz jego głosem
W sercach płonie żal
Gdy noc będzie zła stój przy mnie
Z każdym miesiącem odchodził dalej, wiedział jaką drogą iść
Lecz wciąż patrzył w gwiazdy
Chciał żyć w lepszym świecie
Dać go innym
Król tysięcy serc, to jest król
Król tysięcy serc
Kobieta ma niezwykły głos, oglądałam X Factor i bardzo się cieszę, że to ona go wygrała. Uważam, że to najlepsze wykonanie piosenki MJa z całego odcinka poświęconemu Michaelowi.
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...
Cash Cash pochodzą z USA. Pod tym szyldem nagrywają od 2007 roku. Założyciele Cash Cash znają się od 2002 roku. To Jean Paul Makhlouf i Sam Frisch. Wcześniej działali jako The Consequence razem z ich przyjacielem Jeffem "Snakes" Sayersem.
Cash Cash zostali szybko dotrzeżeni przez słuchaczy w Ameryce Północnej. Ich pierwsza EP-ka osiągnęła 24 miejsce na liście przebojów Billboard Heatseekers. 23 grudnia 2008 roku wydali swoją pierwszą płytę. Dostępna była najpierw w wersji cyfrowej w jednym ze sklepów muycznych. Krążek na półkach sklepowych pojawił się 20 stycznia 2009 roku.
Po powrocie z Japonii w 2012 roku nagrali: Michael Jackson (The Beat Goes On). To muzyczny hołd złożony Królowi Popu