Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

a no tak przeciez nie na to glosowalam ;) hmm uzasadnienie. W teleysku Jam nie widze zadnego przekazu panuje wsechobecny balagan Will You Be There jest swojego rodzaju hymnem przedstawionym przejrzyscie i z dusza a wiec glos na Jam
Ain't no sunshine when he's gone :(
Maverick

Post autor: Maverick »

Nadal nie mam pojęcia na co zagłosować, więc niech będzie Jam.

Oczywiście, że jest to jedno ze szczytowych osiągnięć montażowych, dźwiękowych i operatorskich jeśli chodzi o filmy do piosenek Michaela. Ale jak oglądam nudne Oskary, to te kategorie zawsze nudzą mnie najbardziej.

Więc stawiam na emocje, chociaż "WYBT" nie ma nic wspólnego ani z krótkim filmem muzycznym ani z teledyskiem koncertowym. Jest poza tymi kategoriami i jest to osiągnięcie, za to należy mu się awans w tej rundzie. Mnie kupuje szczególnie sekwencja tańca współczesnego, który Michael wykorzystywał bardzo rzadko, a tu można popatrzeć na taki układ przez 2 minuty.

W ogóle nie rażą mnie sceny z tłumami, bo w przeciwieństwie do tanich filmików na YT, lub nawet oficjalnych filmów o Michaelu, do "WYBT" zostały wybrane bardzo ładne sceny, korespondujące z przesłaniem zarówno utworu jak i oprawy choreograficznej. Anioł na końcu jest mega tandetny i równie wzruszający, a cały film robi wrażenie porównywalne do tego jakie wywiera układ do "Dangerous". Przekabaci każdego hatersa.
Awatar użytkownika
magnolia

Post autor: magnolia »

Głos ponownie na Jam.
Obrazek
"I'll never let you part for you're always in my heart."
Maverick

Post autor: Maverick »

Dogrywka zakończyła się następująco:

Jam – 8 głosów
Will You Be There – 5 głosów
głosów nieważnych – 2

Żegnamy świetnie zrealizowany „Jam” i bawimy się dalej.

Runda VIII

Black Or White
Obrazek

Remember The Time
Obrazek

In The Closet

Obrazek

Who Is It
Obrazek

Will You Be There
Obrazek

Głosujemy do poniedziałku do 15:55, chyba że home wróci i zarządzi inaczej.

Mój głos ponownie na „Remember The Time”.
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

"Who Is It". Historia filmowa spójna z historią w tekście, nie wciągnęła mnie jednak na tyle bym zechciała obejrzeć ten klip więcej niż 1, 2 razy.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
Get_On_The_Floor

Post autor: Get_On_The_Floor »

Will You Be There - uzasadnieniem niech będzie, że głosowałem już na ten kfm w dwóch poprzednich rundach i jeszcze w dogrywce. Tu już nie ma co się przyczepiać (do Jam zresztą też nie), szukać minusów, mamy same świetne teledyski, ale głos na WYBT.
Gosiaczek pisze:Dzęki Noemi że napisałaś to co ja równiez myslę i ja równiez

mi równiez nie podobaja się komentarze w stylu kto głosował na to czy na tamto i dlaczego to jest mój głos i ja tak to widze natomiast co z tego wychodzi to juz inna bajka ale przez to dobrze sie bawie
Nie wiem, czy to akurat do mnie m.in. adresowane, ale chyba nie ma nic złego w konstruktywnej polemice z czyimś wyborem? To też element tej zabawy. Wszystko zależy od języka.
Awatar użytkownika
martina

Post autor: martina »

Ponownie Will you be there. Uzasadnienie podawałam 2 rundy temu [ w dogrywce też na to wskazywałam]. Nie mogę uwierzyć, że Jam odpadło, a WYBT wciąż na posterunku. To straszne. Korciło mnie, by zagłosować na Remember the time, uczynię to w kolejnej rundzie, jak już WYBT odpadnie :) O ile początek i koniec klipu jest super, o tyle środka mogłoby nie być :D
Obrazek
Awatar użytkownika
M-J

Post autor: M-J »

No ciężko mi na jakikolwiek utwór stąd zagłosować : / Ehh, no niech będzie Remember The Time, bo Who Is It nigdy nie wyrzuciłbym!

-> głos bez uzasadnienia nie będzie liczony.
mav.
The Thriller.....

Obrazek
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Will You Be There to już zrobiło się męczące.
Obrazek
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

Podtrzymuję swój głos na Who Is It. Uzasadnienie było.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Obrazek
Gosiaczek

Post autor: Gosiaczek »

Głosuję na Who Is It bo głowosałam na ten utwór już wczesniej
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

In The Closet
Wiem, zapewne jestem jedyną osobą, która na to głosuje, ale cóż. Jest to jedyny teledysk, który chcę wyrzucić spośród reszty. Nie wiem, nie robi na mnie wrażenia obmacująca się Naomi i obmacujący się Michael, na dodatek Jackson trochę nie podoba mi się w tej stylizacji + nie lubię tej modelki więc to wszystko daje stanowcze NIE temu teledyskowi.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

chyba jednak tknę Will You Be There, choć robię to z drżącą ręką, bo ostały się klipy, które ubóstwiam. Obok Another Part Of Me to najlepsze dla mnie wykonanie koncertowe, ale pomimo tego, w tej rundzie chcę pokierować się ni emocjami co zazwyczaj robię i z czego jestem znany, ale pomysłem. Will you be there pomysłu nie można odmówić to prawda, ale koncept wydaje się dla mnie najprostszy. W następnej rundzie, którą pewnie ominę (jadę na wakacje), będę bronił Who is It i zagłosuje na In the closet

W Moje uzasadnienie w następnej rundzie

Głos na In the Closet, ponieważ to wszystko wygląda trochę naciąganie, Michael nie bardzo wie co zrobić z tą Naomi. A wszystko tak fajnie przemyślane, teledysk kręcono w Salton Sea w Kaliforni, zatrudniono jedną z piękniejszych kobiet globu z nogami, których zazdrości sama Janet Jackson, jednak tu Michael jakiś nie chętny,

dopóki WYBT w grze głosuję na nie, jak odpadnie to to samo z In the Closet.

Proszę o zaliczenie głosu:)
;-)
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

WHO IS IT jakos malo Michaela w Michaelu tutaj .. zabiegi ktore zmniejszaja ilosc kadrow pokazujacych twarz... jakos nie przekonuje mnie ten teledysk
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

zdecydowanie Who is it. Wcale on mnie nie przekonuje, na tle pozostałych wygląda miernie. To nie jest michaelowy styl
Ostatnio zmieniony ndz, 03 lip 2011, 12:48 przez MacJack50, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Zablokowany