Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

marcinl884

Post by marcinl884 »

Castuse wrote:W jakich okolicznościach MJ poznał Lisę, a później Debbie?
Zachęcam do obejrzenia filmu Michael Jackson Historia Króla Popu:
http://www.megavideo.com/?v=VX0I6H3O
gregoryfx

Post by gregoryfx »

Mam pytanie odnośnie utworu "They Way You love Me" który występuje w albumie The Ultimate Collection z 2004r oraz znalazł się na płycie "Michael" tylko trochę z inna aranżacją. Czy ta zmiana była zrobiona przez MJ czy na potrzeby wydania płyty?

Pozdrawiam.
Michael Jackson - KING OF POP

Michael Jackson żyje, zawsze będzie żyć w naszych sercach...
Damianos60

Post by Damianos60 »

gregoryfx wrote:Mam pytanie odnośnie utworu "They Way You love Me" który występuje w albumie The Ultimate Collection z 2004r oraz znalazł się na płycie "Michael" tylko trochę z inna aranżacją. Czy ta zmiana była zrobiona przez MJ czy na potrzeby wydania płyty?

Pozdrawiam.
Ta zmiana była robiona na potrzeby albumu.A przerobił ją niejaki Neff-U.
Michael nie miał z tym nic wspólnego.
kamiledi15

Post by kamiledi15 »

Image
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Damianos60

Post by Damianos60 »

Michael nie znał żadnego języka.Tylko swój Angielski.A w przypadku tych linków to Michael wykuł na pamięć
LilMonkey

Post by LilMonkey »

Castuse wrote:W jakich okolicznościach MJ poznał Lisę, a później Debbie?
Michael i Debbie poznali sie po jego wypadku podczas krecenia reklamy Pepsi. (poparzenie w glowe) Byl to rok 1984. Debbie wtedy pracowala dla Dr. Arnolda Kleina, ktory byl osobistym dermatologiem Michaela.
Michael i Lisa po raz pierwszy poznali sie w latach 70-tych, gdy The Jacksons w tym okresie koncertowali. W 1992 ponownie sie spotkali i wtedy ich przyjazn zaczela sie poglebiac co poskutkowalo malzenstwem. :)
Atonia wrote:To i ja od razu się zapytam w związku z MSG w 2001. Czy Krupa tam była bo gdzieś przeczytałam że tak, a jeśli była to w którym momencie ją widać.
Joanna Krupa byla nie na Madison Square Garden w 2001 tylko na przyjeciu z okazji urodzin Christiana Audigiera, projektanta odziezy (i nie tylko) firm takich jak Ed Hardy, Paco Chicano, Crystal Rock, gdzie pojawil sie Michael. I byl to rok 2008. :)
hankypanky wrote:Czy wie ktoś może czemu Michael przestał się "spotykać" z Madonną?
Tutaj mozesz posluchac rozmowy Michaela, jak wypowiada sie i co mysli o Madonnie. http://www.youtube.com/watch?v=lm3imwQq ... rzyjaznia.
M.J.[*] wrote:
w jakim wieku MICHAEL miał PIERWSZĄ dziewczynę ?
Michaela pierwsza dziewczyna byla Tatum O'Neal. Byl to rok 1978.

-> edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim!
mav.
You'll be the best that you can be.
Xander

Post by Xander »

Na MSG w 2001 roku była i widać ją Izabela Miko.
Image
daria3891

Post by daria3891 »

Czy to prawda, że Michael wypożyczył pociąg Orient Express podczas Dangerous WT? Jeśli tak, to na jak długi okres czasu?
Przeczytałam o tym w wywiadzie z Gregiem Zglinskim, który tam akurat pracował i powiedział, że poznał Michaela, a Ortega zaprosił go do współpracy w LA.
cut that out!
Damian

Post by Damian »

daria3891 wrote:Czy to prawda, że Michael wypożyczył pociąg Orient Express podczas Dangerous WT? Jeśli tak, to na jak długi okres czasu?
Przeczytałam o tym w wywiadzie z Gregiem Zglinskim, który tam akurat pracował i powiedział, że poznał Michaela, a Ortega zaprosił go do współpracy w LA.
To ze pozyczyl pociag ORIENT EXPRESS podczas Dangerous Tour to prawda, mam to gdzies na VHS, lecz szczegów nie znam.
La_Pantera_Rosa

Post by La_Pantera_Rosa »

Iloma oktawami dysponował Michael??
Ain't no sunshine when he's gone :(
kamiledi15

Post by kamiledi15 »

La_Pantera_Rosa, polecam ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=3jdHOKYZqf0
Image
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Justine1304

Post by Justine1304 »

w "P.Y.T. (Pretty Young Thing)" Michael śpiewa:

"...Tenderoni you've got to be
Spark my nature, sugar fly with me..."

Co to jest tenderoni?
Image
dirtydiana1991

Post by dirtydiana1991 »

Tenderoni - terminologia używana do opisywania swoich młodszych mężczyzn badz kobiet,ukochanej,badz kogoś zbyt młodego by się zaangażowac.
Służy również jako czułe zdrobnienie coś w rodzaju ''skarbie''.
Współczesnym synonimem ''tenderoni'' jest słowo ''jailbait'' oznaczające osobę niewystarczająco dojrzałą do pożycia seksualnego w świetle prawa.

Zródło:wikipedia.pl/wikipediathefreeencyklopedia.com
Castuse

Post by Castuse »

1. W wikipedii przeczytałam coś takiego:
W między czasie zostało ujawnione, że Michael pracował nad dwoma albumami a nie jednym. Drugi album nad którym Michael pracował był w zupełnie innym charakterze muzycznym. Michael zaczął komponować muzykę klasyczną i istnieje tylko urywek utworu jaki został nagrany na prośbę Michaela, ponieważ nigdy nie został on ukończony z powodu śmierci piosenkarza.
jest dostępny w internecie ów utwór do odsłuchania?

2. kolejny cytat z wikipedii:
Z testamentu Jackson wykluczył Debbie Rowe – matkę dwójki najstarszych dzieci oraz swojego ojca Joego Jacksona.
jak to dwójki? gdzieś czytałam, że Michael mówił, że Blanket też jest jego synem, poczętym naturalnie, z Debbie. miałam złe źródło czy wikipedia szwankuje?

3. i znów wikipedia:
W 1983 Jackson podpisał kontrakt reklamowy z koncernem Pepsi, który doprowadził do poważnego wypadku. Podczas kręcenia filmu reklamowego, na oczach ok. 3 tys. fanów, wybuch iskier ze specjalistycznego urządzenia spowodował zapalenie się włosów piosenkarza. W wyniku wypadku artysta doznał poparzeń drugiego stopnia przez co włosy nie odrosły w miejscu poparzenia.
nie odrosły? to Michael nosił perukę czy jak?
Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić...
stachu21

Post by stachu21 »

Odnośnie drugiego pytania, to matką Blanketa jest inna kobieta, ale nigdy nie ujawnił jej tożsamości w obawie o to, że paparazzi nie daliby jej żyć. Michael mówi o tym w "Living with Michael Jackson".
Post Reply