Rysunki by invincible_MJ

Dział przeznaczony do prezentacji własnej twórczości: wierszy, rysunków i tym podobnych.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Piękny rysunek wprost genialny. Ten pająk taki ładny i w ogóle to przeszywające spojrzenie. Naprawde fajne, a i mam takie małe pytanko jaką kreską jest najlepiej zrobić takie włosy?
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
invincible_MJ

Post autor: invincible_MJ »

Dzięki wszystkim za opinie, od razu lepiej się poczułam ;-)
marcinokor nie bardzo rozumiem twojego pytania...zazwyczaj włosy rysuje pojedynczo długimi pociągnięciami ołówka, a jaką kreską... może lepiej wyjaśnij co masz na myśli? ;)
Awatar użytkownika
Castuse

Post autor: Castuse »

ge-nial-neee! nic innego nie da się powiedzieć :) po prostu tak realistyczny rys, że szok. kobieto, idź do plastyka!
Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić...
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Ślicznie rysujesz, jestem pod ogromnym wrażeniem, zazdroszczę talentu! :) Czekam na kolejne rysunki. :)
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
marcinokor

invincible_MJ pisze:Dzięki wszystkim za opinie, od razu lepiej się poczułam ;-)
marcinokor nie bardzo rozumiem twojego pytania...zazwyczaj włosy rysuje pojedynczo długimi pociągnięciami ołówka, a jaką kreską... może lepiej wyjaśnij co masz na myśli? ;)
Chodzi mi o to jak najlepiej narysować takie włoski. Jak rysuję takie kreski to wygląda jakby MJ'owi wyrastały z głowy... no kreski. Wpadłem na trochę szalony pomysł aby zrobić kontur tych włosów, porysować właśnie kreskami, dorysować odstające kosmyki i zrobić odbicie światła glupija. A ty rusujesz tak, że ciągniesz kreskę, a potem następną i tak dalej? Bo może popełniam błąd, że rysuję tak z góry na dół, a nie robię takich pociągnięć.

Rany trudno to tak wszystko wytłumaczyć :).
Obrazek
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Każdy włos osobno, długimi, delikatnymi pociągnięciami, potem robisz odbicie światła etc.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
invincible_MJ

marcinokor pisze:A ty rusujesz tak, że ciągniesz kreskę, a potem następną i tak dalej?
tak dokładnie
cocainegirl pisze:Każdy włos osobno, długimi, delikatnymi pociągnięciami, potem robisz odbicie światła etc.
z ust mi to wyjęłaś :)
Chyba inaczej nie da się tego wytłumaczyć
marcinokor pisze:to wygląda jakby MJ'owi wyrastały z głowy... no kreski
trzeba przyjżeć się jaki kształt mają kosmyki włosów, no wiesz, np jeśli MJ ma na zdjęciu pukle loków to nie można narysować prostych kresek ;) Analizuj sobie zdjęcie Michaela i staraj się, żeby na twoim rysunku włosy układały się tak samo.
Awatar użytkownika
marcinokor

Dzięki już się udało. Czekam na kolejne fajne rysunki ;-).
Obrazek
Awatar użytkownika
AdamSzczecin

Post autor: AdamSzczecin »

Te dzieła są strasznie realistyczne że za pierwszym nie uwierzyłem że to ty je narysowałaś ;)

Pozdrawiam japrosic i czekam na kolejne rysunki
Awatar użytkownika
fleurire

Post autor: fleurire »

super super ;D ile już rysujesz ^^?
"(...) many people have options about me and they haven't even met me. They don't even know me (...)"
na zawsze w moim sercu <3.!

"Nie sztuką jest kochać konie ,sztuką jest sprawić ,aby one pokochały Ciebie." Pat Parelli
Awatar użytkownika
invincible_MJ

fleurire pisze:uper super ;D ile już rysujesz ^^?
Dzięki ;-)
Hmmm szczerze mówiąc pierwsze próby portretów podjęłam dopiero po śmierci Michaela w wakacje, później miałam sporą przerwę w 'pracy' ( np w ciągu roku szkolnego w ogóle nie mam czasu na rysunki :/ ) Więc właściwie rysuje w większości w wakacje...Wychodziło by, że mniej więcej od końca 2009 roku ;)
Awatar użytkownika
fleurire

Post autor: fleurire »

invincible_MJ pisze: później miałam sporą przerwę w 'pracy' ( np w ciągu roku szkolnego w ogóle nie mam czasu na rysunki :/ )
Też tak mam, nieraz mam ogromną ochotę porysować ,ale obowiązki szkolne nie pozwalają. Zazwyczaj właśnie tworzę w wakacje ,ferie zimowe i przerwę świąteczną :)
invincible_MJ pisze:pierwsze próby portretów
Ja również portretów podięłam się dopiero ,kiedy postanowiłam powiesić sobie Michaela nad łóżkiem ,praca była nawet w pasteli ,poniewiera się gdzieś po teczkach :) ah ten biedny Mike, wszystko na nim próbują :smiech: szczerze mówiąc długo bałam się Go rysować ,bo stwierdziłam ,że nie dam rady.. Nisko z moją samooceną było zawsze xD
"(...) many people have options about me and they haven't even met me. They don't even know me (...)"
na zawsze w moim sercu <3.!

"Nie sztuką jest kochać konie ,sztuką jest sprawić ,aby one pokochały Ciebie." Pat Parelli
Awatar użytkownika
natuskka

Post autor: natuskka »

bardzo ładne widać że grzeszysz talentem grzeszysz invincible_MJ
Celem mojego życia jest dać światu to, co ja szczęśliwie dostałem – ekstazę boskiego zjednoczenia przez moją muzykę i mój taniec.

Annie are you okey?.
Awatar użytkownika
kacperr95

Post autor: kacperr95 »

aż mi oddech zabrało ;D
swietnie ! i te szczegoly ! :) :happy: ;-)
Awatar użytkownika
bad2000

Post autor: bad2000 »

Woooow !!!
Cudowne , ile pracy .
CIERPLIWOŚCI : D
Cudowne :mj:
Czekam na następne :-)
ODPOWIEDZ