Kilka miłych fotek MJa dla rozluźnienia (2011)

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Heh, nie wiem, czy to jest prawdziwe, czy jakiś fotomontaż :D
Obrazek

I ciekaw jestem, kiedy to zostało zrobione? Obrazek[/img]
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

to drugie foto to napewno nasz Michael??
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
kamiledi15

Pewności nie mam - szukałem fotek ze Smooth Criminal i przypadkiem natrafiłem na to.
A to chyba z Moonwalkera?
http://images4.fanpop.com/image/polls/6 ... 2_full.jpg
Obrazek
stachu21

Post autor: stachu21 »

kamiledi15 pisze:I ciekaw jestem, kiedy to zostało zrobione?
Jeżeli to rzeczywiście Mike, to na myśl przychodzi mi tylko rok 1999, Monachium lub Seoul
Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

Drugie zdjecie to na 100% Michael. Z 1999 roku Seoul albo Monachium.
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

kamiledi15 pisze:Heh, nie wiem, czy to jest prawdziwe, czy jakiś fotomontaż :D
Obrazek
To nie fotomontaż, to słynna mina Michaela, jest sporo zdjęć i filmów od czasów dzieciństwa aż po ere Invincible na której robi te minę :P
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiledi15

Wiem, widziałem ją nieraz, wrzuciłem wcześniej parę innych fotek z tą miną. Ale tu zrobił ją tak, że aż wygląda na zmontowane :D
Obrazek
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

;ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
;
Obrazek
Awatar użytkownika
NicuniaMJ

Post autor: NicuniaMJ »

Justine1304 pisze:Obrazek
Skąd pochodzi to zdjęcie? :wtf:
Obrazek
Awatar użytkownika
wiku1996

Post autor: wiku1996 »

NicuniaMJ pisze:
NicuniaMJ, o ile się nie mylę, to bardzo rzadkie zdjęcie (mówię tak, ponieważ nigdy go wcześniej nie widziałem! ;-)) zostało zrobione za kulisami przed sułtańskim koncertem Michaela w Jerudong Park Garden w Brunei, który - jak już wiele razy wspominałem - odbył się 2 miesiące przed światową trasą koncertową "HIStory World Tour" w lipcu 1996 r. (Justine1304 przesłała nam już zresztą przynajmniej jedno unikatowe zdjęcie - mówię tak, ponieważ tego zdjęcia również nigdy wcześniej nie widziałem! ;-) - z tego koncertu - Michael wykonuje na nim "The Way You Make Me Feel").

Oto ono (poznałem je m.in. po okrągłych lampkach, które były "ozdobą" sceny używanej podczas światowej trasy koncertowej "Dangerous World Tour" - znajdują się one tuż nad Michaelem - oraz po czerwono-żółto-pomarańczowej (ognistej) perkusji firmy TAMA, na której grał wtedy - jak już raz wspomniałem - Rayford Griffin ;-)):
http://img823.imageshack.us/img823/9728 ... n23900.jpg

Na zdjęciu, o które pytałaś, oprócz samego Michaela widzimy jednego z jego tancerzy (o ile się nie mylę, jest to LaVelle Smith - pierwszy od prawej), chórzystkę Marvę Hicks (pierwsza od lewej), z którą Michael przepięknie i brawurowo wykonał na wspominanym przeze mnie już wiele razy sułtańskim koncercie w Brunei po raz ostatni na żywo (nie licząc, oczywiście, prób do "This Is It", gdzie Michael zaśpiewał ten utwór z Judith Hill) piosenkę "I Just Can't Stop Loving You" - Marva była również chórzystką na światowej trasie "HIStory World Tour" (przez całą pierwszą odnogę tournee w 1996 r. oraz sam początek drugiej odnogi rok później), a na wspominanym przeze mnie już wiele razy sułtańskim koncercie w Brunei była również "piękną dziewczyną na wysokich obcasach", którą Michael "podrywał" wykonując wspomniane przeze mnie powyżej "The Way You Make Me Feel" - wspoinanego przeze mnie już wiele razy perkusistę, Rayforda Griffina (tego z wąsami w czarnej czapeczce-niby-chusteczce ;-)), który jest jednym z moich najbardziej ulubionych bębniarzy i który współpracował z Michaelem tylko przy tej jednej okazji (napisałem już o nim wiele w temacie "Skład bandu Michaela Jacksona", w którym - jak Wam już doskonale wiadomo - znajdziecie również informacje na temat wszystkich muzyków współpracujących z Michaelem, a do którego link znajdziecie poniżej - mój post o Rayfordzie znajduje się na samym końcu ;-): http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=1536), długoletniego gitarzystę rytmicznego Michaela, który zagrał (i nagrał - ale mi się ładnie zrymowało! ;-)) m.in. ten słynny riff gitarowy w środku "Billie Jean" - Davida Williamsa (tego w ciemnych okularach ;-)) oraz - prawdopodobnie - basistę Freddie'ego Washingtona (trzeci od prawej, również z wąsami; Freddie jest również znany jako "Ready Freddie"! ;-)), który współpracował z Michaelem na wspominanym przeze mnie już wiele razy sułtańskim koncercie w Brunei oraz na światowej trasie koncertowej "HIStory World Tour".
Mam nadzieję, że podane przeze mnie informacje pomogły Tobie, NicuniaMJ, i Wam, wszyscy tym zainteresowani. ;-) :mj:

I jeszcze jedno: jakiś czas temu znalazłem kilka zdjęć Michaela wykonującego "Beat It" na koncertach światowej trasy "HIStory World Tour" - mam nadzieję, że się Wam spodobają! ;-)

Oto one:

1. Michael na podnośniku (aż 8 zdjęć!):

Obrazek - to zdjęcie pochodzi z koncertu w Seulu, w Korei z 1996 r. (był to pierwszy koncert z dwóch, jakie Michael tam zagrał).

Obrazek

Obrazek - właśnie tak Michael widział publiczność będąc wysoko w górze, na podnośniku. ;-)

Obrazek - Michael i fani - 2 zdjęcia w jednym! ;-) (tak przy okazji: jest to jedno z moich ulubionych zdjęć z mojej Michaelowej kolekcji!) ;-) :mj:

Obrazek

Obrazek - Michael kieruje w stronę swoich fanów jeden ze swoich słynnych już (o)krzyków. ;-)

Obrazek

i
Obrazek

2. Michael na scenie (aż 7 zdjęć!):

Obrazek - na tym zdjęciu Michael zdaje się mówić: "Właśnie zszedłem z podnośnika - niech ktoś wreszcie zdejmie ze mnie ten czarny płaszcz, bo już dłużej w nim nie wytrzymam!" ;-)

Obrazek - cóż za wspaniały skok! :-o ;-) :mj:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek - Michael klęczy w skupieniu na scenie...

i
Obrazek - "To już jest koniec, nie ma już nic..." :muzyka: ;-) :mj:

Znalazłem jeszcze 2 zdjęcia Michaela (w tym jedno czarno-białe ;-)) wykonującego tą samą piosenkę, czyli "Beat It" na koncertach światowej trasy "Bad World Tour".

Oto one:

1. Michael na podnośniku:

Obrazek

i wreszcie... ;-)

2. Michael na scenie (jest to czarno-białe zdjęcie - w tle widoczny jest m.in. ówczesny, długoletni perkusista Michaela i zarazem jeden z moich najbardziej ulubionych bębniarzy - Ricky Lawson ;-)):

Obrazek

Ufff... - to, na razie, już wszystko! ;-)
Jak znajdę jeszcze jakieś ciekawe zdjęcia, to na pewno zamieszczę je tutaj! ;-) :mj:
Ostatnio zmieniony sob, 23 lip 2011, 14:54 przez wiku1996, łącznie zmieniany 9 razy.
"Billie Jean is not my lover..."
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

NicuniaMJ pisze:
Podobno z gazety "Black or White".
Obrazek
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

NicuniaMJ czasy Dangerous przygotowania do koncertu?? raczej nie pozniej ;)
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
NicuniaMJ

Post autor: NicuniaMJ »

wiku1996 Wow, dzięki! Na prawdę konkretna odpowiedź ;-) ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
wiku1996

Post autor: wiku1996 »

NicuniaMJ pisze:wiku1996 Wow, dzięki! Na prawdę konkretna odpowiedź ;-) ;-)
Proszę bardzo, NicuniaMJ - bardzo się cieszę, że mogłem Ci pomóc! :happy: ;-) :mj:
"Billie Jean is not my lover..."
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

kamiledi15 pisze:Heh, nie wiem, czy to jest prawdziwe, czy jakiś fotomontaż :D
Ludzie... przecież to ujęcie z 'Moonwalkera'. Nie mówcie że takich rzeczy nie wiecie.
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Zablokowany