Michael Jackson - This Is It - The Fanmade Live Concert 2.0

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
wiku1996

Michael Jackson - This Is It - The Fanmade Live Concert 2.0

Post autor: wiku1996 »

Witam wszystkich! ;-) Mam dla was bardzo interesującą wiadomość - otóż wczoraj odkryłem pewną bardzo ciekawą rzecz: pewien twórca, ukrywający się pod pseudonimem Gmaik, zebrał nagrania z prób Michaela do koncertów "This Is It", które - jak nam wszystkim doskonale wiadomo - miały odbyć się w hali O2 Arena, zmiksował je z odgłosami publiczności (pochodzącymi najprawdopodobniej z koncertu Michaela w Bukareszcie z 1992 r.) i tak oto powstał niezwykły zapis koncertu, który był niby jednym z 50 występów Michaela w Londynie z serii "This Is It". Efekty swojej pracy Gmaik przedstawił na YouTube. Ja natomiast opracowałem jego filmiki w formacie mp3 i chcę się podzielić nimi tutaj z Wami - teraz każdy może, nawet jeśli tylko w wyobraźni - przenieść się do hali O2 Arena - na wyjątkowy koncert z serii "This Is It"!
:happy: :-) ;-) :mj:

Oto znaleziona przeze mnie okładka:

Obrazek

A oto tracklista:
01. Light Man Intro
02. Wanna Be Startin' Somethin'
03. Jam
04. The Drill/They Don't Care About Us (zawiera fragment utworu "HIStory")
05. Michael's Speech (kilka słów od Michaela skierowanych do londyńskiej publiczności ;-))
06. Human Nature
07. Smooth Criminal
08. The Way You Make Me Feel
09. The Jackson 5 Medley (I Want You Back/The Love You Save/I'll Be There)
10. I Just Can't Stop Loving You (duet z chórzystką Judith Hill)
11. Thriller/Threatened
12. Interlude - Who Is It?
13. Dirty Diana
14. Beat It
15. Scream (duet z Janet Jackson - Hard Rock Remix)
16. Black Or White
17. Earth Song
18. We Are The World/Heal The World
19. Speechless
20. Billie Jean
21. Man In The Mirror

A oto link na Megaupload do koncertu (w folderze znajdziecie również zamieszczoną powyżej okładkę):
http://www.megaupload.com/?d=7TKZ0HJE

Życzę wszystkim miłego słuchania! :muzyka:
Ostatnio zmieniony śr, 20 lip 2011, 13:17 przez wiku1996, łącznie zmieniany 1 raz.
"Billie Jean is not my lover..."
Awatar użytkownika
Billie.Jean

Post autor: Billie.Jean »

Świetnie się tego słucha i jest wrażenie jakby to było tak nagrane a nie przerabiane :happy:
wielkie dzięki za tą wstawkę wiku1996 japrosic
Peace, Love and Happiness
Awatar użytkownika
wiku1996

Billie.Jean pisze:wielkie dzięki za tą wstawkę wiku1996 japrosic
Proszę bardzo, Billie.Jean - cieszę się, że mogłem sprawić Ci przyjemność! :happy: :mj: Pozdrawiam serdecznie! - wiku1996 ;-)
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

wilku1996 ściągnęłam prawie cały koncert brakuje mi tylko 10. nie wiem dlaczego. mógłbyś mi ja podesłać na priv lub zrobić jeszcze jeden ale w innym programie?
Obrazek
Awatar użytkownika
wiku1996

edit: posty połączone. Wiku, do jasnej anielki, EDYCJA! (LittleDevil)
Justine1304 pisze:wilku1996 ściągnęłam prawie cały koncert brakuje mi tylko 10. nie wiem dlaczego. mógłbyś mi ja podesłać na priv lub zrobić jeszcze jeden ale w innym programie?
Dobrze, postaram się przesłać Ci track nr. 10, czyli "I Just Can't Stop Loving You" (duet z chórzystką Judith Hill) na pw - zobaczymy, czy wtedy zadziała! ;-)

Niedługo wrzucę poprawione pliki do pierwszego postu.
Ostatnio zmieniony pt, 12 sie 2011, 22:05 przez wiku1996, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

Wiku1996, może nie podsyłaj osobno na pw, tylko wrzuć ten link do pierwszego postu, aby każdy mógł to ściągnąć, a najlepiej zuploaduj całość raz jeszcze, bo brakuje nie tylko IJCSLY, ale też okładki. Przy wypakowywaniu WinRAR wywala błąd, ze te 2 pliki mają za długą nazwę i nie można ich utworzyć. Skróć te nazwy i dopiero wtedy wrzuć całość na MU.

btw.
...i edytuj posty ;>
Ostatnio zmieniony wt, 19 lip 2011, 23:02 przez Noemi, łącznie zmieniany 3 razy.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Obrazek
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

A no właśnie ja też nie miałam okładki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

U mnie wypakowało wszystko,także spróbujcie pobrać jeszcze raz ;-)
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

Przesłuchałam to no i, hmm... średnio wypada. Początek mi się podobał. Od razu w głowie tworzy się obraz jak to mogło wyglądać w rzeczywistości (Michael wychodzi z light man'a i znając go stoi nieruchomo przed publicznością w tym białym kostiumie, rozświetlony blaskiem kryształków na nim naszytych i reflektorów... ehh), dlatego mocno można się wzruszyć. Ale po pierwszych wrażeniach - im dalej, tym gorzej. Pierwszy zgrzyt pojawia się przy przemowie z O2 :wariat: Jak można było wcisnąć to wystąpienie w "koncert"? Przecież to totalnie nie pasuje! Potem remix Who is It Konstantinosa, szczerze mówiąc nie lubię go i średnio to wyszło. Bardzo ciekawa byłam Dirty Diany (swoją drogą chyba najbardziej w czasie TII czekałabym na ten utwór, bardzo chciałabym usłyszeć, jak Michael by sobie z nim poradził po tylu latach) no i rozczarowanie... Owszem, liczyłam na wersję live z Bad Tour, ale nie spodziewałam się, że ktoś będzie majstrował przy wokalu! :wariat: Ja rozumiem, że ten zabieg miał na celu nadanie większej autentyczności, ale ten obniżony głos brzmi po prostu okropnie! Przypomina mi to przeciąganie kasety w starej PRL-owej Emilii ;/ Remix Scream KOSZMARNY! Michael lubił przygrzmocić gitarą elektryczną na koncertach, ale eee... "hard rock" to mi do niego kompletnie nie pasuje...
Mimo to wszystko powyższe można przeżyć, kwestia gustu po prostu. Ale absolutnie nie godzę się z majstrowaniem przy głosie w Speechless!!! To PROFAN! I ja ostro protestuję! Wszystko zdzierżę (chyba...), ale nie niszczenie wokalu akurat w tym utworze! o_O Obniżenie było tu fatalnym pomysłem. Są utwory Michaela, których się po prostu NIE POWINNO RUSZAĆ w żaden sposób i Speechless jest na szczycie tej listy.

Mogło być całkiem fajnie, początek nieźle się zapowiadał, ale te w/w przeze mnie rzeczy obniżają moją ocenę (za Speechless liczę podwójnie... no zgroza!). Po cichu liczyłam na tak świetny efekt, jak przy "Invincible World Tour", ale nie wyszło ;/ Szkoda. Mimo wszystko dzięki za link.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Obrazek
Awatar użytkownika
yourlovelystar

Post autor: yourlovelystar »

Czy posiadacz tego pliku byłby tak miły i wrzucił go ponownie na jakiś upload? :)
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
ManInTheMirror23

Post autor: ManInTheMirror23 »

Dokładam się do prośby ;)
ODPOWIEDZ