Michael Forever: The Tribute Concert [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
anialim

Michael Forever: The Tribute Concert [koment.]

Post autor: anialim »

komentarze do tego tematu

---
To może niech zaczną panowie Jacksonowie, którzy nie biorą udziału w przedsięwzięciu, z uwagi na to, iż równolegle odbywać się będzie proces Conrada Murraya oraz narzekają promotora imprezy.
Statement from Jermaine & Randy Jackson

STATEMENT ISSUED BY JERMAINE & RANDY JACKSON

RE THE MICHAEL JACKSON TRIBUTE CONCERT

July 25, 2011

Today’s press conference in Los Angeles announced a tribute concert to Michael to be attended and supported by the Jackson Family. However, we want to make clear that this does not reflect the position of the entire family.

While we wholeheartedly support the spirit of a tribute that honors our brother, we find it impossible to support an event that is due to take place during the criminal trial surrounding Michael’s death. As everyone knows, those proceedings commence September 20th, and this “Michael Forever” concert takes place in Cardiff, Wales, on October 8th. In light of this, we feel it is inappropriate to be involved with such an ill-timed event and its promoter, Global Live.

Furthermore, the decision to proceed with this concert disrespects opinions and wishes expressed in the strongest terms to Global Live during conversations in April when this event was presented to the majority of the family as an idea already in its advanced stages.

There will come a time and place for an amazing and deserving tribute to Michael. But we feel that the most important tribute we can give to our brother at this time is to seek justice in his name.

JERMAINE JACKSON & RANDY JACKSON
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Proszę usunąć jeśli to jest nieprawda. Znalazłam to na jednej ze stron, że przez to przedsięwzięcie założony został fundusz powierniczy dla dzieci Michaela.
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Justine1304 pisze:przez to przedsięwzięcie założony został fundusz powierniczy dla dzieci Michaela
chyba coś jest na rzeczy - wspomniano o tym tutaj. Polecam cały artykuł, bardzo plastyczny opis wczorajszej konferencji :)

EDIT:

Ktoś planuje wyjazd na koncert? Sprzedaż biletów rusza za tydzień, kosztują od £55 do £289 plus koszty przesyłki. Ale..
Chcieliśmy uniknąć zamieszania, jakie zwykle towarzyszy sprzedaży biletów na wielkie wydarzenia. Chcieliśmy również uniemożliwić działalność koników. Opracowany przez nas system jest prosty i gwarantuje, że każdy, kto będzie próbował zdobyć bilet, będzie miał takie same szanse na jego rezerwację.

Czym jest okres rejestracji?
Kiedy odliczanie dotrze do zera, na stronie będzie można zgłosić swoje zainteresowanie. Należy wtedy podać dane kontaktowe, wybrać cenę biletu oraz określić sumę, jaką jesteś gotów przekazać na rzecz organizacji charytatywnych. Okres rejestracji potrwa 4 dni tak, by każdy miał szansę na zarejestrowanie się.
Kwota deklarowana na rzecz organizacji charytatywnych może wynieść nawet £1, a najtańsze bilety zostaną po prostu rozlosowane po okresie rejestracji. Chcemy, aby każdy chętny mógł pojawić się na imprezie - nawet oferujący najmniej, mają równe szanse na zakup biletu.
Pod koniec okresu rejestracji przeanalizujemy deklarowane kwoty datków na rzecz organizacji charytatywnych i przyznamy najdroższe miejsca tym, którzy deklarują najwięcej.

Jak kupić bilet?
Jeżeli będziesz miał szczęście, otrzymasz email, w którym poprosimy o dokończenie procesu zakupu rezerwowanych wcześniej biletów. Do ceny zostanie doliczona kwota, jaką deklarowałeś na rzecz organizacji charytatywnych.
oficjalne info oraz komentarze.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

Rodzina jak zwykle nie może znaleźć wspólnego mianownika i konkrety też nie są znane (jeszcze) np. Kto konkretnie wystąpi. Skoro w ten dzień jest proces Murray'a, to jak rodzina mogła się zgodzić na organizację takiego przedsięwzięcia,na innym kontynencie, wymagającego jednak zaangażowania też? Na dodatek moje pierwsze pytanie brzmi: dlaczego akurat w Cardiff'ie??

Swoją drogą... czy na planowany chyba rok temu tribute w Rzymie też nie były już sprzedawane bilety?
Niedowierzam jeszcze w organizację tegoż, bo jakoś to cichaczem wszystko jest załatwiane, mimo wszystko, znów "gwiazdy" -uczestnicy koncertu nie są znani, jak wtedy, a rodzina jest podzielona.

Może nie znam wszystkich szczegółów, ok... Ty, anialim, zawsze orientujesz się lepiej, ale mnie chodzi o konkrety: kawa na ławę: kto wystąpi, czy są już próby, przygotowania, kto jest tym promotorem, na którego narzekają i dlaczego narzekają....kto organizatorem, sponsorem, dlaczego MJ Estate się nie angażuje itd.itd. Ceny biletów i "system" nic mi nie mówi. Przed każdą taką imprezą, długo przed! musi być znane więcej szczegółów, wszyscy muszą się synchronizować- moim zdaniem. W ciemno ktoś kupi, czy tam będzie losował bilet i pojedzie? hmmmm...
Ostatnio zmieniony czw, 28 lip 2011, 22:04 przez akaagnes, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
anialim

akaagnes, szczegółów nie ma - nie wiadomo, kto wystąpi, podejrzewam zatem, że nie ma jeszcze żadnych prób. Promotorem imprezy jest Global Live Events.
Brak zaangażowania MJ Estate, wg mnie, nie wróży dobrze przedsięwzięciu. Przecież nawet marka Michael Jackson jest zastrzeżona, co być może zadecydowało choćby o nazwie imprezy. Poza tym, przecież w tym samym czasie trwać ma już sygnowane przez Estate The Immortal Tour.
O innych ale Estate tutaj.

-------------------------------
m.
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

Obrazek po co komu miejsca z tylu sceny
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

Och, wreszcie ogłosili kogoś ok. KISS!
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

SuperFlyB. pisze:wreszcie ogłosili kogoś ok. KISS!
Mam inne zdanie.

Edit:
CNN m.in. o reakcjach fanów w związku z planowanym występem podczas Michael Forever, KISS.
But fan reaction posted on the concert's Facebook page was negative to news that KISS would perform.
"This is a complete disgrace," wrote one fan. "You can kiss your audience goodbye folks. I doubt whether any self-respecting fan will pay a penny to see that man after the comments he made about Michael. I'm shocked this act was even considered."
Many of the negative comments referred to a story published by the Canadian Press a week after Jackson's death on June 25, 2009, quoting KISS leader Gene Simmons concerning sexual molestation allegations against the pop star.
The promoter appeared unaware of the controversy Monday when CNN asked for a reaction.

Podobno Estate zapowiedziało wydanie oświadczenia w tej sprawie.
Ostatnio zmieniony pn, 15 sie 2011, 22:10 przez anialim, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

anialim pisze:
SuperFlyB. pisze:wreszcie ogłosili kogoś ok. KISS!
Mam inne zdanie.
OUCH! Nie wiedziałem. W takim razie: czemu właśnie oni? Może zdanie Gene zmienił?
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

oho jak się rodzinka zabierze...to szykuje się powtórka z rozrywki a'la trasa victory :smiech: chyba napiszę list do gazety to może dostanę gratis bilet :smiech:
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Justin Biber?To są jakieś jaja.Stanowcze nie dla niego!A co to wypowiedzi kolesia z KISS nie wiadomo czy to prawdziwe.
Awatar użytkownika
akaagnes

Post autor: akaagnes »

anialim pisze:oświadczenie MJ Estate w sprawie tribute.
Damianos60 pisze:To są jakieś jaja.
Też tak myślę. Mnie już w tym wszystkim naprawdę mniej obchodzą artyści, ile organizacja i ... hm "zamysł" tego wszystkiego. Przeczytałam ten otwarty list i jeszcze bardziej jestem pełna niepokoju. W ogóle dla mnie niezrozumiałe jest jak kilka osób z rodziny, bez porozumienia z MJ Estate i stroną prawną, może organizować taki event, kontraktować artystów, którzy mają wystąpić? A już w ogóle, jak pisałam wcześniej bałagan z tymi biletami... niejasne zasady... Obiema rękami podpisuję się pod tym listem. Przykro patrzeć na to wszystko.

A jeśli byłoby wszystko w porządku, na 100%, to co takiego macie przeciw J.Bieberowi? Można nie lubić jego muzyki, owszem, ale głosik ma akurat dobry, żeby zaśpiewać coś z repertuaru młodego Michaela.... np. "Got to be there", "Music and me" - sprawdziłby się bardzo dobrze, poza tym wielki fan Michaela, z tego co zauważyłam.
helusia

Post autor: helusia »

Damianos60 - odsylam do marcowego nr Classic Rock z 2010 rok - jest tam wywiadzik z Gene Simmonsem i tam te obrzydlistwa wypowiada - wiec nie poddawaj w watpliwosc jego slow.

On tak powiedzial
Awatar użytkownika
Luspa

Post autor: Luspa »

Ja osobiście bałabym się kupować na to coś bilety... Koncertów miało być już wiele i jakoś nie ufam już Jacksonom. Ciekawe czemu :knuje:
Obrazek
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

A gdzie Alicia keys,gdzie Shakira,Usher.Przecież taki koncert powinien mieć całą plejadę gwiazd.Mieli tyle czasu na przygotowanie.Wydaje mi się że na takim koncercie mogą być nie tylko gwiazdy które teraz króluja teraz na listach przebojów ale tez takie osoby które zawsze z nim konkurowały i rywalizowały np.Prince i Madonna.Poprzez występ na takim tribute fani nabrali by więcej szacunku do takich piosenkarzy że jednak Michael coś dla nich znaczył jako piosenkarz i jako muzyk wogóle,że rywalizując na scenie muzycznej stawali się lepszymi muzykami.
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
ODPOWIEDZ