Najsłabsze Ogniwo
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
To czekamy na nowy głos albo na to, na co zmieni swój wybór songbird. Mamy dwa utwory utrzymane w tanecznym klimacie, oba niosące zmiany w fabule filmu i oba z energetycznym i radosnym przekazem. I w obu słychać Michaela i Dianę.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
- La_Pantera_Rosa
żegnamy
A Brand New Day
znokautowane w ostatniej sekundzie rundy
a już myślałam, że będą kolejne "duety sio z mety"
Do podium coraz bliżej
Pozostały brylanty filmu :
Thelma Carpenter - He's The Wizard
wrzuta<<

Michael Jackson - You Can't Win
wrzuta<<

Diana Ross & Michael Jackson - Ease On Down The Road
wrzuta<<

Mabel King - Don't Nobody Bring Me No Bad News
wrzuta<<

Lena Horne - Believe In Yourself (Glinda)
wrzuta<<

Diana Ross - Home
wrzuta<<

Głosujemy proszę
A Brand New Day
znokautowane w ostatniej sekundzie rundy
a już myślałam, że będą kolejne "duety sio z mety"

Do podium coraz bliżej
Pozostały brylanty filmu :
wrzuta<<

Michael Jackson - You Can't Win
wrzuta<<

wrzuta<<

wrzuta<<

wrzuta<<

Diana Ross - Home
wrzuta<<

Głosujemy proszę
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
A wiecie, że ten temat ma przeszło 4 lata i przeszło pół miliona wyświetleń? I nawet kiedy forum jest nieruchawe, to tu jednak coś, teraz mozolnie, ale idzie do przodu- co jest zasługą @nety i biorących udział w głosowaniu.
I nawet widzę jak na innych forach ten temat, generalnie znany jako Surivior, w formie znanej z MJPT przyjął się również. 
Ten temat miał służyć przede wszystkim zabawie, zresztą jak IT! i inne. Jak byłem mały, z różnych powodów rzadko się bawiłem i jak widać niespełniona potrzeba wraca- by rozkręcać zabawę. Coś na nie zawsze udanej zasadzie- nie dostałeś za wiele, to spróbuj dać innym, w tym i sobie. Udało się. A przy okazji wyszło coś fajniejszego- zaczęliśmy słuchać muzykę, którą myśleliśmy że znamy na wylot. Albo poznawać płyty dla pozostałych forumowiczów znane z tytułu zaledwie.
Które według Was głosowania były najciekawsze? Moim jednym z ulubionych chyba było głosowanie kiedy wybieraliśmy najlepszą płytę Jackson 5 i potem, jak wybieraliśmy piosenki z Third Album.
Zdradzę Wam jedną tajemnicę. Są dwie opcje jak wpływać dyskretnie na wyniki. Można głosować na początku, sugerując co jest na wypadzie. Tę zasadę jako prowadzący złamała odważnie smooth_b mówiąc, że to niegodna manipulacja. Można też czekać na przebieg wydarzeń i potem na ostatniej prostej zmienić wyniki swoim głosem.
Zmierzamy ku końcowi randki z płytą The Wiz. Wkrótce kolejna, z inną płytą, która będzie w sam raz na zakończenie lata. Ktoś spróbuje zgadnąć, która?
Wracam konsekwentnie do głosu na You Can't Win. Mój poprzedni głos na Ease On Down The Road był czysto strategiczny- bardzo lubię ten taneczny, energetyczny utwór. You Can't Win mnie przekonuje najmniej. Nie ma takiego klimatu, ani tak nośnej melodii, ani zaraźliwego pulsu, ani tylu emocji co pozostałe utwory. Ma Michaela, który wokalnie przechodzi samego siebie i za to go kochamy. Ale nie za tę kompozycję. Nie ja przynajmniej. Ktoś mnie wesprze?

Ten temat miał służyć przede wszystkim zabawie, zresztą jak IT! i inne. Jak byłem mały, z różnych powodów rzadko się bawiłem i jak widać niespełniona potrzeba wraca- by rozkręcać zabawę. Coś na nie zawsze udanej zasadzie- nie dostałeś za wiele, to spróbuj dać innym, w tym i sobie. Udało się. A przy okazji wyszło coś fajniejszego- zaczęliśmy słuchać muzykę, którą myśleliśmy że znamy na wylot. Albo poznawać płyty dla pozostałych forumowiczów znane z tytułu zaledwie.
Które według Was głosowania były najciekawsze? Moim jednym z ulubionych chyba było głosowanie kiedy wybieraliśmy najlepszą płytę Jackson 5 i potem, jak wybieraliśmy piosenki z Third Album.
Zdradzę Wam jedną tajemnicę. Są dwie opcje jak wpływać dyskretnie na wyniki. Można głosować na początku, sugerując co jest na wypadzie. Tę zasadę jako prowadzący złamała odważnie smooth_b mówiąc, że to niegodna manipulacja. Można też czekać na przebieg wydarzeń i potem na ostatniej prostej zmienić wyniki swoim głosem.
Zmierzamy ku końcowi randki z płytą The Wiz. Wkrótce kolejna, z inną płytą, która będzie w sam raz na zakończenie lata. Ktoś spróbuje zgadnąć, która?
Wracam konsekwentnie do głosu na You Can't Win. Mój poprzedni głos na Ease On Down The Road był czysto strategiczny- bardzo lubię ten taneczny, energetyczny utwór. You Can't Win mnie przekonuje najmniej. Nie ma takiego klimatu, ani tak nośnej melodii, ani zaraźliwego pulsu, ani tylu emocji co pozostałe utwory. Ma Michaela, który wokalnie przechodzi samego siebie i za to go kochamy. Ale nie za tę kompozycję. Nie ja przynajmniej. Ktoś mnie wesprze?
Kolejny raz Home - ludzie, zlitujcie się i pomóżcie Dorotce w końcu trafić do domu, naprawdę już pora.
Chyba na zasadzie Totka "na chybił trafił", no ale o to pomartwię się, jak Scarlett jutro, jeśli to faktycznie będzie FMSL.
kaem, chcesz mnie dobić, jeśli myślisz o tym, o czym ja pomyślałam. Farewell My Summer Love to moja najukochańsza płyta "małego" Michaela. Kocham ją miłością absolutną i w żaden sposób nie potrafię być obiektywna. Jak więc eliminować kolejne utworykaem wrote:Wkrótce kolejna, z inną płytą, która będzie w sam raz na zakończenie lata. Ktoś spróbuje zgadnąć, która?

Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
to pierwsza myśl która mi przyszła czytając o zakończeniu lata.songbird wrote:Farewell My Summer Love

Przyznam się, że prowadzenie NO jest dla mnie ambitnym wyzwaniem.Czuje się mocno zobowiązana aby dostarczyć jak najwięcej informacji w ciekawej formule aby zachęcić innych.To najprzyjemniejsza forma eksploracji mojego ukochanego tematu jakim jest Michael.Gdyby było to moim zawodem zostałabym mega pracoholiczką

Fajnie jest prowadzić NO.Temat się kręci, bo skoro admin ma avatar jaki ma....nie ma innej opcji

a i Michael "pomaga" bo film to jego konik.
Ostatnio w pewien sobotni poranek włączyłam sobie dvd z "The Wiz" i emocje odżyły na nowo.Musiałam idiotycznie wyglądać zalewając się łzami o 11 rano bo generalnie "twarda" ze mnie baba.

Ja zagłosuje na:
Piękny popis wokalny. Lena ma czarny soulowy głos.
Utwór ładnie zaśpiewany, z morałem ale.....właściwie w tym zestawie może dla mnie odpaść. Jest takim spisem treści w filmie. Film zaś broni się sam i nie potrzebuje streszczenia

Lena Horne-odeszła od nas w 2010r. w wieku 93 lat.
W latach 40. była żywym znakiem zmieniających się czasów. Jako pierwsza czarnoskóra aktorka podpisała gwiazdorski kontrakt z jedną z hollywoodzkich wytwórni. Jako pierwsza czarnoskóra piosenkarka zaśpiewała z towarzyszeniem składającego się wyłącznie z białych gib bandów. Jako pierwsza czarnoskóra gwiazda zaśpiewała w sławnym nocnym klubie "Copacabana".W latach 50. znalazła się na indeksie, bo była oskarżana - podobnie jak wielu ludzi Hollywoodu o lewicowych poglądach - o sympatie komunistyczne.W latach 60., już jako wielka gwiazda, zaangażowała się w ruch na rzecz równouprawnienia rasowego w Ameryce, choć już wcześniej wielokrotnie występowała przeciwko rasizmowi (podczas wojny, gdy jeździła do Europy śpiewać dla żołnierzy, odmówiła występów przed publicznością dzieloną na sektory według koloru skóry).Wystąpiła też na sławnym wiecu w Waszyngtonie w 1963 roku, gdy Martin Luther King stojąc na schodach pomnika Lincolna mówił o swym śnie o kraju, w którym czarni i biali są traktowani tak samo.
Źródło: Gazeta Wyborcza
z tematów "rodzinnych":
Janet Jackson w sesji do Vanity Fair została ucharakteryzowana na Lenę. Miała ją również zagrać w filmie biograficznym lecz Lena oburzona akcją z piersią na Superbowl zaprotestowała.Janet zastąpiła Alicia Keys.

Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
- Man in the mirror
- La_Pantera_Rosa
tak mi przykro Michael....You Can't Win odpada

wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
Diana Ross - Home
wrzuta<<

Ostatnia piątka! jak Jackson Five! jak palce jednej dłoni!
Ladies and Gentlemen.
OBSTAWIAMY FAWORYTÓW~~PIJEMY MAGICZNY NAPÓJ

I WZMOCNIONE PALUSZKI KŁADZIEMY NA KLAWIATURĘ

wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
wrzuta<<
Diana Ross - Home
wrzuta<<

Ostatnia piątka! jak Jackson Five! jak palce jednej dłoni!
Ladies and Gentlemen.
OBSTAWIAMY FAWORYTÓW~~PIJEMY MAGICZNY NAPÓJ

I WZMOCNIONE PALUSZKI KŁADZIEMY NA KLAWIATURĘ
Aaaaaaaaaaa nie!songbird wrote: jeśli myślisz o tym, o czym ja pomyślałam

Ease On Down The Road- teraz już bez wątpliwości. Czyli czeka nas walka między kobietami..?
- La_Pantera_Rosa