Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
Get_On_The_Floor

Post autor: Get_On_The_Floor »

Winiar, to jak wytłumaczysz te plastry na ustach?
Odpowiedź na nurtujące was plastry znajdziecie pod tym linkiem - http://www.youtube.com/watch?v=F-uuxuyG22U (od 6:06)

To tylko "przebranie" (disguise).
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Czy piosenki typu " vibrationist", "I have this dream", "Harmony Road", "Take me away" to utwory śpiewane przez MJ? Chwilami te piosenki są tak zagłuszane przez te symulatory i inne sprzęty, że aż one zagłuszają głos bądź modyfikują nieco.
Ściągnąłem jakieś unreleased, ale trudno mi uwierzyć, że wykonuje je MJ. Szczególnie w tych pierwszych 3. Ile w tym prawdy, ile w tych utworach jest MJ. Głos niepodobny zupełnie chwilami, nie ma tego powera. Wie ktoś czy to MJ czy kolejna"gwiazda" na miarę Malachiego? A " Stay" to chyba 100 % Malachi, głos identyczny jak w "Keep your head up", "Burn 2night" chyba również....
Mam pytanie czy niżej wymienione utwory to są produkcje Michaela, czy kolejne podróbki?
Oto link http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_un ... n_material
Z tego co podaje wiki min. Stay zostało "wyprodukowane" w 2007 r. pod batutą Cascio....
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

one nie sa zagluszane syntezatorami tylko to jest 100% fanmade zlepka slow z piosene i wywiadow zmieniona tonacyjnie tak aby padowala pod muzyke do Take Me Away uzyto 9 piosenek MJ w tym m.in. Dangerous

Stay to moim zdaniem fake :)
Ain't no sunshine when he's gone :(
Gosiaczek

Post autor: Gosiaczek »

a ja bym chciala wiedzieć jakimi biznesami zajmował sie Michael poza branżą muzyczną .Słyszalam że jest (był) włascicielem jakichs hoteli (współwłaścicielem)Czy ktoś moze wie cos na ten temat ? :mj:
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Michael był rolnikiem i hodował krowy w Neverlandzie ;-)

a ponadto

"Kupił legendarny Sly and the Family Stone katalog i nikogo to naprawdę nie obchodziło. Gdy kupił the Beatles, ludzie dostrzegli to(...) . Sony, w swojej gorliwości mając część katalogu the Beatles, zgodziło się z Jacksonem na połączenie 50/50, w ten sposób utworzyło katalog Sony,/ATV, które publikuje muzykę. Teraz, Michael jest współwłaścicielem połowy całej formacji publicznej artystów Sony. Sprawdź całą listę piosenek na sonyatv.com. Ona ma prawa do sampli piosenek, które są prawie 900 artystów, a między innymi to: Tammy Wynette, Kenny Rogers, Alabama. Wszystkie piosenki napisane przez Babyface. Latynoskie piosenki Seleny i Enrique Iglesiasa. Piosenki Roberta Flacka, piosenki Mariah Carey, piosenki Destiny's Child. 2pac, Biggie i piosenki Fleetwood Mac. W sumie około 100,000 piosenek. "Co ten człowiek wyrabia?" Żaden z najwspanialszych tego nie zrobił. Ani Bono, Springsteen, Sinatra. "
cyt z artykułu zagranicznego analityka
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Gosiaczek

Post autor: Gosiaczek »

No i kozy tez - dla mleka bo zdrowsze :happy:
Tak o jego działalnosci muzycznej wiem dośc sporo , natomiast słyszałam juz kilka razy ze prowadzil tez interesy spoza branzy i ciekawi mnie jakie ..... ;-)
A poniewaz yu jest dużo ludzi i duzo wiedza i jest taki temat to myslałam ze ktos coś wie .....
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

1. Czy Michael wiedział jakiej płci są jego dzieci zanim się urodziły czy dopiero jak przyszły na świat?
2. Czy coś łączy rodzinę Jacksonów z Osmondami i Osbourne? Są przyjaciółmi? Oglądałam amerykański Taniec z gwiazdami i Jarmaine często pojawiał się jako "znajomy" Donnyego Osmonda a La Toya była tam dla Kelly Osbourne.
3. Czy MJ lubił jednak alkohol? Jeśli tak to jaki?
4. Jaki był cel wizyty MJ'a w 1989 Stockton Elementary School? tu jest zdjęcie:
Obrazek

5. Ile MJ leżał w szpitalu po tym jak zasłabł w czasie przygotowań do koncertu dla HBO?
Obrazek
Justine1304

Robiąc teledysk do Smooth Criminal MJ inspirował się jakimi latami? Chciałabym kupić sobie taką sukienkę jaką mają tancerki ale nie wiem jakie to lata? 50te czy co?
Obrazek
Awatar użytkownika
ignotumlen

Post autor: ignotumlen »

lata 20 z tego co mi wiadomo
Justine1304

Justine1304 pisze:Robiąc teledysk do Smooth Criminal MJ inspirował się jakimi latami? Chciałabym kupić sobie taką sukienkę jaką mają tancerki ale nie wiem jakie to lata? 50te czy co?
ignotumlen pisze:lata 20 z tego co mi wiadomo
A jak je wpisać bym mogła je znaleźć? Nazywają się jakoś inaczej czy co? Chodzi mi o takie z frędzlami na środku i by była błyszcząca
Obrazek
daria3891

Post autor: daria3891 »

Coś w tym stylu?
Obrazek
Tu jest jeszcze: http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?. ... d=12653339
Tylko, czy to o taką Ci chodzi?
cut that out!
Justine1304

Jak to:
Obrazek

tylko trochę dłuższe i z takimi samymi cekinkami jak ma ta poprzednia i frędzlami
Dokładnie taka co ta biało czarna lub ta co ma tancerka w 1:20 http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 5kPTl4jEFo

I chciałabym się dowiedzieć co jest napisane na bramie do Neverland. Tej gdzie jest godło lwa i jednorożca?
Obrazek
Awatar użytkownika
ignotumlen

Post autor: ignotumlen »

No tak ale mimo tytułu można sobie porównać modę lat 20 i 40 :D dla mnie to ewidentnie moda lat 20tych :D
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

A to nie są lata 30? Nazwa klubu przecież brzmi Club 30's.
Obrazek
daria3891

Post autor: daria3891 »

...
Stój z pewnością zapożyczony od Astaire'a.
Ostatnio zmieniony czw, 06 paź 2011, 21:04 przez daria3891, łącznie zmieniany 1 raz.
cut that out!
ODPOWIEDZ