FOREVER KING OF POP - Musical [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Czy wybierasz się na musical ?

tak
47
43%
nie
46
42%
raczej tak
16
15%

Liczba głosów: 109

Awatar użytkownika
makeAchange

Post autor: makeAchange »

Jak rozumiem bilety są oddawane do sprzedaży cyklicznie? Bo nie mogłam nigdzie znaleźć na występy w Bydgoszczy, zaczęłam już nawet bać się, że są wyprzedane, jak sądzicie długo jeszcze trzeba poczekać?

Co do MJ symfonicznie, czy rozpoczęto już jakąś trasę koncertową, na oficjalnej stronie nie ma żadnych informacji.
http://www.youtube.com/watch?v=p22SnJej ... r_embedded

Jeśli słyszysz jakieś kłamstwo dostatecznie często, zaczynasz w nie wierzyć. MJ
Awatar użytkownika
agencja-manager

Post autor: agencja-manager »

Forever King of Pop - Bydgoszcz

http://www.ticketpro.pl/jnp/muzyka/6996 ... pop-3.html

http://www.biletyna.pl/events/Forever-K ... e7733.html

Tak bilety są wprowadzane do sprzedaży cyklicznie.
W sprzedaży są już bilety na Warszawę, Gdańsk/Sopot, Zabrze i Bydgoszcz. Wkrótce dojdzie Wrocław i Zielona Góra.
Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

problem jest w tym, ze dwoch dublerow, na sile z wygladu chca byc MJ'em, ale w koncu nie o to chodzi. Tych dwoch wyglada jak transsexualni i to boli i odstrasza fanow. Moze bylo by lepiej bez tych sztucznych wlosow, to za mocno ludzi zniecheca juz nie chce mowic, co czuja ludzie, ktorzy od nie dawna interesuja sie muzyka MJ'a. Czy zawsze wszystko musi na sile byc, tak zrobione, zeby wygladac na sile jak MJ? glupija NIE! Zostancie soba, zrobcie swoja interpracje, bierzcie przyklad np. od Ushera, Bruno Marsa czy Chris Brown'a! Ale to jest niezwykle ochydne! To psuje image Michael'a Jackson'a i jego wiernych fanów!

Michael Jackson byl wyjatkowym artysta, nikt, nigdy nie bedzie mogl sie z nim porównywac. Stroje, ok, ale jak widze tych przemalowanych ludzi, to naprawde nie dobrze sie robi :wariat:

EDIT: Ci dublerzy, cierpieli na chorobe skóry? Watpie!
mieli wypadek jak MJ przy kreceniu reklamy dla Pepsi? NIE!

Dlatego, prosze wszystkich dublerów, nie róbcie cyrków!
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Byłam na Symfonicznie i mam bilety na Forever --->Zabrze i Wrocław.Nawet mi palec nie drgnął....trzeci rząd środek!! i wiem, że będą wspaniałe przeżycia.

Obrazek
Ostatnio zmieniony wt, 16 sie 2011, 14:31 przez @neta, łącznie zmieniany 1 raz.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
agencja-manager

2 dublerów MJ. Jeden dubler specjalizuje się w tańcu, a drugi w wokalu, jeśli chodzi o wygląd, to jest to celowe. Cały musical polega na tym aby oddać jak najlepiej koncerty MJ. Wiadomo, nie uda się w 100% tego zrobić i nikt tego nie wymaga, ale myślę że lepiej jak na scenie występuje ktoś choć troszkę kojarzący się z MJ.
lista i opis artystów: http://www.foreverkingofpop.net/double- ... ackson.php
Awatar użytkownika
Gusia_19

Post autor: Gusia_19 »

Czy wie ktoś od kiedy są dostępne bilety we Wrocławiu lub przez jaką stronę można kupić i w jakich cenach?
Awatar użytkownika
agencja-manager

bilety już są dostępne na wszystkie miasta, lista punktów sprzedaży na www.facebook.com/fkoppoland i http://www.facebook.com/fkoppoland?sk=n ... 3432341401
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Jeden z porządniejszych artykułów o Michaelu jaki czytałam w prasie, przy okazji reklamujący FKOP ale w granicach smaku.
Gazeta Wrocławska Michael powróci wiosną glupija

Obrazek
By aneilc at 2011-09-29

Obrazek
By aneilc at 2011-09-29

i jeszcze to????

W marcu przyszłego roku fani Michaela Jacksona zobaczą w Polsce musical "Forever King of POP". Na konferencji poprzedzającej musical pojawić się ma ojciec legendarnego artysty. :-/ "Tego jeszcze nie było" – mówi Grzegorz Furgo, organizator polskiej trasy spektaklu.

"Jacksonowie mocno wspierają 'Forever King of Pop', dlatego Joseph Jackson ma przyjechać do Polski na konferencję poprzedzającą musical i w tej chwili dopinamy wszystko na ostatni guzik" – mówi Grzegorz Furgo z Agencji Kontakt organizującej spektakl.

Jak tłumaczą organizatorzy, koszta przedsięwzięcia są astronomiczne: "Wspólnie z producentem 'Forever King of Pop' urządzamy jedyny w swoim rodzaju spektakl dla około 40 tys. ludzi. I to spektakl najwyższej jakości scenicznej, takiej, o jaką zawsze dbał Michael Jackson. To musi kosztować " – tłumaczy Furgo.

Do wystawienia "Forever King of Pop" zostały wybrane najlepsze obiekty w Polsce: Sala Kongresowa w Warszawie, Ergo Arena w Gdańsku, a w Bydgoszczy – Hala Łuczniczka. Po drodze musical zawita też do kompleksu sportowego MOSiR w Zielonej Górze, Hali Stulecia we Wrocławiu i Domu Muzyki i Tańca w Zabrzu. Show grany będzie na żywo, bez playbacku. To decyduje o jego autentyczności i gwarantuje naturalną, wręcz energetyczną rozrywkę.

"Show trwa prawie trzy godziny, hit za hitem, światła z fajerwerkami, chóry gospel, 40 artystów na scenie, wokaliści, tancerze, aktorzy, muzycy. Dreszcz pojawia się nieustannie, ale chyba u każdego w innym momencie. Muzyka Michaela Jacskona przekłada się przecież na nasze prywatne wspomnienia, refleksje i wrażliwość" – mówi Furgo.

O tym, że muzyka Jacksona ciągle jest na topie nie trzeba nikogo przekonywać. Jego utwory wciąż porywają, a artyści na całym świecie starają się oddać ducha muzyki legendarnego króla pop.

"Forever King of Pop" miał premierę w Madrycie. Ale Polska jest na początku światowej trasy - za nami będzie Paryż, Berlin, Londyn.

ps naprawdę nikt mi nie płaci za reklamę. :wariat:
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
moni

Post autor: moni »

Czy bilety dostępne są tylko drogą internetową czy w takich miejscach jak np Saturn, Empik też ? :surrender:
Being crazy is a lonely road, but I've got only one life to live.
Awatar użytkownika
agencja-manager

Światowe tournée
Wielkie tytuły w europejskiej prasie, pochlebne recenzje krytyków, entuzjastyczne oceny wielu milionów widzów – to reakcje na najnowszy musical o Michaelu Jacksonie, Forever King of Pop, który podbija sceny muzyczne na całym świecie.

To, co zaczęło się jako niewielki projekt artystyczny, wkrótce przerodziło się w największy i najbardziej znany musical o Michaelu Jacksonie w Europie. Według Carlosa J. Lopeza twórcy spektaklu, sukces szybko przerósł oczekiwania organizatorów.

- Idea powstania musicalu pojawiła się w marcu 2009 roku, jeszcze za życia Michaela. Niestety w czerwcu król popu zmarł i musieliśmy przemyśleć całą koncepcję. Postanowiliśmy skoncentrować
się na ponadczasowym przesłaniu muzyki i twórczości artystycznej Jacksona. Całość szybko przeistoczyła się w ogromny projekt, który od dwóch lat przemierza najważniejsze sceny muzyczne w Hiszpanii i na całym świecie – mówi Carlos J. Lopez

Światowa premiera musicalu Forever King of Pop w Madrycie, zachwyciła hiszpańską publiczność i media. Recenzje w prasie i telewizji były bardzo entuzjastyczne. Publikacje na temat spektaklu ukazały się w największych ogólnokrajowych dziennikach: „EL MUNDO”, „EL PAIS” oraz „ABC”. Wkrótce musical rozpoczął swoje hiszpańskie tournée odwiedzając m.in. Walencję, Saragossę oraz Barcelonę.

Wraz ze zwiększaniem się liczby odwiedzanych miejsc, rozrastało się również samo przedstawienie. Obsada urosła z kilkunastu do kilkudziesięciu osób, a do zabierania całego sprzętu scenicznego
wkrótce potrzebne były nie trzy, ale siedem TIR-ów.
- Dzisiaj w składzie naszej ekipy znajduje się ponad 60 osób, w tym: artyści, technicy, pracownicy produkcji. Od niedawna podróżując z naszym spektaklem po Europie, mamy w swojej ekipie również fizjoterapeutę – dodaje Lopez.

Obecność ojca Michaela – Joe Jacksona na przedstawieniu w Sewilli, szybko zaowocowała poparciem Fundacji Rodziny Jacksonów, dla całego przedsięwzięcia. W sierpniu tego roku Lopez wziął, wraz z rodziną króla popu, udział w uroczystości obchodów 53 rocznicy jego urodzin. Wizyta producenta musicalu w USA spowodowała, że przedstawieniem zainteresował się cały świat.

- Terminy naszej trasy są zarezerwowane na kilka najbliższych lat. Na razie koncentrujemy się na Europie, ale później prawdopodobnie ruszymy na podbój innych kontynentów – tłumaczy Lopez.
Po Hiszpanii musical odwiedzi Portugalię, Francję Luksemburg, a następnie Polskę. Zwykle nasz kraj jest na końcu kolejki miejsc, do których przybywają najlepsze światowe przedstawienia. Tym razem
będzie jednak inaczej. Jako nieliczni nie musimy czekać na musical kilka lat, tylko zobaczyć go na własne oczy już wiosną 2012 roku.

- „Forever King of Pop” miał premierę w Madrycie, teraz będzie Lizbona, Paryż i zaraz potem Polska. Daleko po nas są Anglicy, Niemcy i inne kraje tzw. starej Unii - potentaci w dziedzinie organizacji tego typu imprez. A jednak tym razem poczekają, niektórzy nawet po kilka lat, na ten musical. Tymczasem polska publiczność obejrzy go już w marcu – przekonuje Grzegorz Furgo, właściciel Agencji Kontakt, zajmującej się organizacją spektaklu w Polsce.

Każdy, kto chce zobaczyć przedstawienie na żywo, powinien odwiedzić jedno z 6 miast: Warszawę, Gdańsk, Zabrze, Wrocław, Bydgoszcz lub Zieloną Górę.

Bilety na musical są już do kupienia przez profesjonalne witryny biletowe: www.biletyna.pl, www.eventim.pl, www.ticketpro.pl,

----------------------

CASTING NA MAŁEGO, POLSKIEGO JACKSONA
Szukamy polskiego, małego Jacksona do musicalu „Forever King of Pop”!

Przyprowadź swoje dziecko na casting!

Moonwalk, unoszenie ciała na palcach stóp przy ugiętych kolanach, ruchy robota, zaprzeczający prawom grawitacji skłon wyprostowanego ciała, szybkie piruety - nikt nigdy nie stworzył tak charakterystycznej i unikatowej choreografii i osobowości scenicznej jak Michael Jackson. Każde pokolenie uczy się jej na nowo i chce ją naśladować.

Twórcy najlepszego na świecie musicalu o Michaelu Jacksonie pt. „Forever King od Pop” szukają dziecka, które wcieli się w rolę legendarnego Króla Popu. Chcemy znaleźć w Polsce małego Jacksona! Wszystkie dzieciaki, które potrafią naśladować charakterystyczny sposób poruszania się Michaela, zapraszamy do udziału w ogólnopolskim konkursie. Szukamy w dzieciakach poczucia rytmu, uroku, nieskrępowanej pasji i radości. Zwycięzca castingu na małego, polskiego Jacksona będzie miał możliwość zaprezentowania swoich umiejętności podczas tournee musicalu pt. „Forever King of Pop” w Polsce, u boku znakomitych, tworzących go artystów i tancerzy. Zapraszamy do współpracy wszystkie żywiołowe i utalentowane dzieciaki!

Konkurs przybierze formę dwuetapowego castingu. Pierwszym krokiem będzie przesłuchanie wszystkich chętnych dzieci w 6 polskich miastach, w których prezentowany będzie musical „Forever Kong of Pop”. Sześciu wyłonionych w pierwszym etapie szczęśliwców pojedzie na finał do Warszawy. Zwycięzca zostanie wybrany bezpośrednio przez samych twórców musicalu i przygotowany do występu przez światowej sławy choreografów odpowiedzialnych za przygotowanie obrazu scenicznego tego nietuzinkowego wydarzenia.

Castingi:
Gdańsk: Ergo Arena, Gdańsk/Sopot - 15.01.2012 r.
Bydgoszcz: Hala Łuczniczka - 21.01.2012 r.
Zielona Góra: Centrum Rekreacyjno-Sportowe - 22.01.2012 r.
Wrocław: - 28.01.2012 r.
Zabrze: - 29.01.2012 r.
Warszawa: PKIN -11.02.2012 r.

rejestracja - godz. 09:00; start przesłuchań - godz. 10:00.

Finał:
Warszawa: PKIN -12.02.2012 r., godz. 10:00.
Regulamin konkursu do pobrania ze strony organizatora: www.kontakt.gda.pl
Ostatnio zmieniony śr, 23 lis 2011, 12:08 przez agencja-manager, łącznie zmieniany 1 raz.
pawel1991-1992

Post autor: pawel1991-1992 »

W sumie ja bym się zgodził z Xanderem, oglądałem filmiki na youtube, nie śpiewają tam idealnie ani idealnie nie tańczą. Dla mnie za dużo próbują kopiować z koncertów MJ, zdecydowanie za dużo, a wiadomo, że perfekcjonizm pokazów Michaela, a zarazem ich przebojowość jest obecnie nie do osiągnięcia nawet przez najlepszych artystów na świecie. Poza tym widziałem jednego sobowtóra MJ w tym show ( na youtube ), któremu brakowało istotnej cechy jaką posiadał Michael, mianowicie urody tzn. wyglądał jak MJ tyle jak po katastrofalnych operacjach plastycznych. Jakośc wokalu na znośnym poziomie, choć powinno więcej śpiewać mężczyzn ( w końcu MJ był facetem ), mimo, że panuje przekonanie, że wokal MJ bardziej podchodził pod żeński głos.

Nie idę na forever king of pop, bo doszedłem do następującego wniosku: po tym musicalu nie chce się poczuć jakbym kupił piracką kopię albumu sławnego artysty na stadionie ( lub bazarze ) za taką samą cenę za jaką mógłbym mieć oryginał. W końcu wiem, że zawsze mogę sobie oglądnąć koncert MJ na DVD kiedykolwiek chce, ile razy chce i za darmo :-) ( a w końcu nie ma nikogo lepszego niż "oryginalny" MJ na scenie )
Michael Jackson is THE BEST
Awatar użytkownika
Maria

Post autor: Maria »

Właśnie wydałeś ocenę czemuś, czego nawet nie widziałeś na żywo. Filmiki na YT to wiesz, nie to samo co na żywo. Może okazać się faktycznie, że spektakl nie będzie godny uwagi, ani tych pieniędzy. Jednak może być przeciwnie, dlatego z moją oceną powstrzymuję się do momentu aż wrócę do domu po tym musicalu. Tak będzie najbardziej odpowiednio i poprawnie. Najpierw poznać, posmakować, zobaczyć, a potem wydawać komentarz :-)

There's a place in your heart
And I know that it is love
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Szczerze mówiąc faktycznie wypada to średnio. Taniec nie jest jakiś świetny, niektórzy u nas na forum lepiej tańczą. Wokal całkiem niezły, tutaj plus bo zwykle ludzie udający Michaela tańczą do piosenek śpiewanych przez Michaela, nie dodając swojego głosu. Wygląd tych udających to spory minus - tak jak ktoś napisał, wyglądają tak, jak prasa sugerowała, że wygląda Michael, jakby miał za dużo operacji plastycznych. Z drugiej strony ten koleś, który śpiewa Heal The World ma taki nos, jaki Michael by miał, gdyby go nie operował :D Jak się na niego patrzy, to trudno się dziwić, że Michael postanowił go zmienić.
Duuuużo większe wrażenie robi trailer do Immortal: http://www.youtube.com/watch?v=x5kPTl4jEFo To wypada znacznie lepiej.
No ale oceniam po filmikach, więc poczekam na opinię tych, którzy widzieli na żywo. Tak jak napisała Maria, na żywo może to wyglądać dużo lepiej.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
marosia

FOREVER KING OF POP - Musical [koment.]

Post autor: marosia »

pawel1991-1992 pisze:za dużo próbują kopiować z koncertów MJ, zdecydowanie za dużo, a wiadomo, że perfekcjonizm pokazów Michaela, a zarazem ich przebojowość jest obecnie nie do osiągnięcia nawet przez najlepszych artystów na świecie. Poza tym widziałem jednego sobowtóra MJ w tym show ( na youtube ), któremu brakowało istotnej cechy jaką posiadał Michael, mianowicie urody
dokładnie :-/ i powiem więcej:
niezupełnie zgadzam się zakończeniem powyższej opinii, iż jeden z sobowtórów jest tragiczny, ponieważ wygląda jak Michael po nieudanych operacjach plastycznych.
Tamten niby sobowtór wygląda groteskowo i tragicznie...prawdziwy thriller !!! :diabel: i ma coś w złego w wyrazie twarzy.
Michael był zawsze piękny... do końca -:) ponieważ jego dusza była czysta i piękna, co odzwierciedlało się w jego spojrzeniu, uśmiechu, twarzy, mowie ciała.
Niestety z tego powodu nie mogłabym oglądać tego spektaklu.
Rozważałam to bardzo poważnie, jednak wymienione powody z naciskiem na ten ostatni przeważyły szalę i zrezygnowałam.
Czekam na Immortal i tu nie mam żadnych wątppliwości ;-)
Awatar użytkownika
Omega Supreme

Post autor: Omega Supreme »

A ja mam takie pytanie troche dziwne :) czy ktos wie moze czy bedzie mozna troche pofilmowac telefonem chociażby :P? Bo chcialbym miec potem pamiątke z tego koncertu :P a boje sie ze zaden z tych koncertów nie ujzy światla dziennego nigdy na DVD :(
ODPOWIEDZ