Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

LilMonkey

Post by LilMonkey »

To jest moda z lat 20tych znana rowniez jako "flapper girl". Tak wiec poszukaj pod nazwa Flapper costume. Google to zawsze twoj przyjaciel. ;)
You'll be the best that you can be.
Justine1304

Post by Justine1304 »

Mam pytanie do tych starszych roczników co byli na koncercie w Warszawie.
Ja pamiętam to jak przez mgłę. Czy podczas koncertu MJ robił długie przerwy żeby przygotować się do kolejnego numeru?
Image
Jeanne

Post by Jeanne »

Komu Ty odpowiadasz na pytania? :)

Ja mam pytanie tak przy okazji. Kiedyś była mowa o znaczeniu bransoletek noszonych przez Michaela, tych w ostatniej dekadzie. Czy może ktoś przypomnieć?
Justine1304

Post by Justine1304 »

Hmm. Z tego co pamiętam o czerwonej bransoletce z paciorkami to był prezent od jego córki Paris. Po śmierci MJ'a na jednej ze stron, do której zaglądam, połączyli jedno ze zdjęć Paris i Michael'a. Mała miała tę bransoletkę. Nie wykluczone, że to jest właśnie ta którą dała ojcu.
Image
Jeanne

Post by Jeanne »

Tak? Ja coś kojarzę, że Liz powiedziała Michaelowi o czerwonej bransoletce używanej wśród pewnej grupy ludzi. Miała ona przynosić im szczęście czy coś w ten deseń. Nie jestem pewna, dlatego chciałabym wiedzieć coś więcej.
La_Pantera_Rosa

Post by La_Pantera_Rosa »

czerwone bransoletki nosza anorektyczki i anorektycy
Ain't no sunshine when he's gone :(
Justine1304

Post by Justine1304 »

La_Pantera_Rosa wrote:czerwone bransoletki nosza anorektyczki i anorektycy
Może i też. Tak jak i jedna z religii do której należy Madonna. Lub też to był prezent od dziecka. Prawdą jest, że to mogło być wszystko.
Image
ignotumlen

Post by ignotumlen »

jejku my też czasem nosimy bransoletki które niekoniecznie coś znaczą prawda? ja też czytałam, że dostał ją w prezencie więc nosił. Wydaje mi się, że ukryte znaczenie bransoletki to takie na siłę tłumaczenie :P
daria3891

Post by daria3891 »

Niektórzy uważają, że to rodzaj kabały inni przypisują mu znaczenie seksualne.
Idąc dalej...
Do niedawna noszenie ich oznaczało upodobania seksualne. Żółty kolor oznaczał chęć przytulania się, jasnoróżowy symbolizował osoby, które nie oczekują zobowiązań. Osobę z pomarańczową przepaską klasyfikowano jako chętną do pocałunków. Purpurowe nosiły panie, które ceniły sobie pocałunki bardziej niż przygodę seksualną. Czerwone - szczególnie popularne w świecie sław, to kobiety nazywane kolokwialnie gorącymi kociakami, które podobnie zachowują się w łóżku. Ciemno zielone bransoletki przeznaczone były dla osób lubiących uprawiać seks oralny z dziewczynami, a przezroczyste dowolność seksualna. Z kolorem niebieskim utożsamiały się osoby zainteresowane męskim seksem oralnym. Czerń - tradycyjna pozycja misjonarska. Biały oznacza chęć podglądania. Jasny zielony to znak czułości okazywanych tylko przez całowanie i przytulanie. Brudny różowy przeznaczony był dla osób, które lubią się obnażać.
:diabel2:
cut that out!
Wiśnia

Post by Wiśnia »

ciekawe czy MJ jarał marychę , skoro znaleźli ją u niego :D wydaje mi się to dość nieprawdopodobne ale kto wie, może lubił czasami zajarać jointa ;p
Image
http://www.youtube.com/watch?v=-GMyqvkCmgk mój występ z okazji dnia nauczyciela :)
Król popu nie odszedł, zmienił tylko scenę
LilMonkey

Post by LilMonkey »

Wiśnia wrote:ciekawe czy MJ jarał marychę , skoro znaleźli ją u niego :D wydaje mi się to dość nieprawdopodobne ale kto wie, może lubił czasami zajarać jointa ;p
Moglo to nalezec to kogokolwiek. Wraz z marihuana znaleziono puste paczki po papierosach. Gdy Murray zostal o te rzeczy zapytany przez detektywow, odpowiedzial dziwnym tonem, jakby udal glupa ze nic nie wiedzial. Wiec moglo byc to jego. Spekulowano tez, ze rzeczy te mogly nalezec do ktoregos z czlonka rodziny. Przypominam, ze zaleziono je w walizce, a takowa nie musiala nalezec do Mike'a. Mogla byc pozyczona.
MacJack50

Post by MacJack50 »

La_Pantera Rosa
Nie zgodzę się, że czerwoną bransoletkę noszą anorektycy etc lub ludzie otwarci seksualnie. Jest wiele znaczeń danych kolorów bransoletek. To propaganda i tyle ludzi. Zostały one stworzone w zupełnie innym celu, a przypisuje się im inny.
PS Wiecie coś więcej na temat piosenki MJ- on the line? To MJ piosenka czy jakiś cover? Dziś złapałem tzw "zajawkę" i szczerze dziś po raz 1 ją usłyszałem i od razu szok.
Image
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
LilMonkey

Post by LilMonkey »

MacJack50 wrote:La_Pantera Rosa
Nie zgodzę się, że czerwoną bransoletkę noszą anorektycy etc lub ludzie otwarci seksualnie. Jest wiele znaczeń danych kolorów bransoletek. To propaganda i tyle ludzi. Zostały one stworzone w zupełnie innym celu, a przypisuje się im inny.
PS Wiecie coś więcej na temat piosenki MJ- on the line? To MJ piosenka czy jakiś cover? Dziś złapałem tzw "zajawkę" i szczerze dziś po raz 1 ją usłyszałem i od razu szok.
Utwor "On The Line" zostal nagrany w 1996 roku, w 1997 oficjalnie wydany jako Limited Edition Minimax CD w zestawie Ghosts Deluxe Collector Box Set. . W 2004 rowniez wydany na The Ultimate Collection w dluzszej wersji. Producent utworu to Kenneth Edmonds a.k.a. Babyface. On rowniez pomogl Michaelowi w napisaniu i tworzeniu On The Line. Piosenka oryginalnie nagrana dla filmu Spike'a Lee "Get On The Bus", ale nie zostala wykorzystana w soudtracku. Jednakze utwor znalazl sie na "Get on the Bus" promocyjnym CD, jako potencjalny kandydant do Oscara, za najlepsza piosenke.
Justine1304

Post by Justine1304 »

Mam pytanie. Znalazłam czcionki z odręcznym pismem. która jest NAJBARDZIEJ zbliżona do pisma Michael"a?
http://webpc.pl/czcionki/index140-0-8.html
Image
Moonwalker27

Post by Moonwalker27 »

Dałbym Luna Bar (5. podstrona). Jest najbardziej zbliżone wg mnie.
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself
And then make a change!
Post Reply