Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

a_gador

Post by a_gador »

A ja wciąż Man of war - miejsce tuż za podium w sam raz dla tej piosenki. Chociaż raz dajmy się ponieść tylko rozterkom uczuciowym i muzyczno-cielesnym uniesieniom, a pacyfistyczne nawoływania pozostawmy bez odzewu.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Image
Moonwalker27

Post by Moonwalker27 »

Music's Takin' Over - powód jest prosty - ratować Even Though You're Gone! Poza tym wszystkie 3 pozostałe powinny znaleźć się na podium. No 2 i HKILYG :(
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself
And then make a change!
@neta

Post by @neta »

Man of war -wypowiadam ;-) wojnę kolejny raz
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
kaem

Post by kaem »

Even Though You're Gone. Brzmi jak piosenka skomponowana według gotowego przepisu. Wystudiowana, bez impetu. Nic w niej nie drży. Blada kopia Good Times. A bladym kopiom i klonom mówię nie!
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Pank

Post by Pank »

Man Of War.
Ckliwe to, i naiwne do n-tej potęgi, o czym słusznie nadmienia a_gador. Tu dopiero nic nie drży. :>
songbird

Post by songbird »

Man Of War - nie ukrywam, że w jakimś sensie jest to działanie strategiczne w obronie Even Though You're Gone, ale też, jak poprzednicy, wolę rozterki uczuciowe i fascynację muzyką jako taką, niż kolejne, nawoływanie typu: zjednoczmy się, weźmy się za ręce, a pokonamy tych złych i świat będzie lepszy.... Wyrosłam z idealizmu i to przesłanie, takie naiwne i wygładzone, bez pazura, nie sprawi, że obudzi się we mnie duch walki. Ponadto, wystarczająco dołuje mnie jesień i wszystkie jej "uroki", żeby dokładać sobie jeszcze szarości i ponuractwa. Potrzebuję teraz ciepła i optymizmu, zastrzyku energii. Do działania pobudza MTO, a ETYG i FMAG relaksują, wyciszają, dają tak potrzebne ciepełko.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Tiger Lilly

Post by Tiger Lilly »

Prowadząca nieogar pozwoliła sobie doliczyć swój głos domyślnie. Podobnie jak poprzednio:
Tiger Lilly wrote:Mój głos ponownie na Even Though You're Gone. Najmniej wnosi do klimatu płyty. Nie kwalifikuje się ani na balladę z pazurem ani na sentymentalną opowieść o letnim romansie. Oczywisty wybór przy pozostałych utworach.
Słabszy utwór od naiwnego być może, stanowiącego jednakowoż kamień milowy i zapowiedź niezwykle istotnej dla twórczości Michaela tematyki "Man of War". Żałuję, że się spóźniłam i nie zawalczyłam o ten utwór...

Głosy w rundzie 6:

Even Though You're Gone - 4
Man Of War - 4
Music's Takin' Over - 2

Dogrywka

Głosujemy na jeden z poniższych utworów:

[url=http://www.youtube.com/watch?v=tJSfpjjJgg8]Even Though You're Gone [/url]

[url=http://www.youtube.com/watch?v=sFNONQ0v8X4]Man Of War [/url]

Głosowanie trwa do 22 we wtorek.

Ja niezmiennie Even Though You're Gone za letniość która w balladzie o tak wymownym tytule jest niedopuszczalna. Tak się nie śpiewa o stracie, tak się nie smęci o optymizmie "mimo wszystko".
Last edited by Tiger Lilly on Mon, 07 Nov 2011, 0:02, edited 3 times in total.
When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
component

Post by component »

Na Even Though You're Gone są 4 głosy. Wzięłaś pod uwagę Margaretę?
Tiger Lilly

Post by Tiger Lilly »

Racja, źle policzyłam głos Margarety. Dzięki za zwrócenie uwagi - post edytowany, mamy dogrywkę! :)
When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
songbird

Post by songbird »

Hmmm... Na Even Though You're Gone w regulaminowym czasie oddano 3 głosy, włącznie z głosem Margarety. Prowadząca, jak słusznie zauważyła, spóźniła się z oddaniem swojego... Nie wiem, czy głos "domyślny", oddany po czasie powinien być brany pod uwagę, ale nie ja ustalam tu reguły:) Skoro jednak tak jest, ponownie głosuję na Man Of War.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
Pank

Post by Pank »

Tiger Lilly wrote:Tak się nie śpiewa o stracie, tak się nie smęci o optymizmie "mimo wszystko".
Już się otrząsnąłem, minął jakiś czas, było ciężko, zawiodłaś mnie, ale teraz ci pokażę, że nothing's gonna stop me now i I gotta keep on living. Trzeba iść dalej, życie jest za krótkie, by Cię tyle przeżywać. Odrodzę się jak ten feniks z popiołów. Naiwna piosenka, pewnie, jak cały zresztą Goin' Places a już szczególnie na tle słodziutkiego Man Of War. Kto poleci autorowi tego tematu? :>
Tiger Lilly wrote:zapowiedź niezwykle istotnej dla twórczości Michaela tematyki
I hildełorldów. Akhy! Man Of War.
Ola2003

Post by Ola2003 »

songbird wrote: Nie wiem, czy głos "domyślny", oddany po czasie powinien być brany pod uwagę
Moim (skromnym zdaniem) nie powinien. Reguły należy jasno określić każdorazowo przed rozpoczęciem danej edycji NO. Osoba prowadząca winna oddawać głos jako pierwsza, bądź też pozostać bezstronna i nie brać udziału w zabawie. Niedopuszczalnym jest również edytowanie postów po przekroczeniu wyznaczonych ram czasowych i korygowanie głosowania tak, by wesprzeć swoich faworytów.
A teraz czas na nominację; mój głos wędruje na Man Of War.
Przeciwnik tej piosenki to mój faworyt i nie ma takiej siły, która zmusiłaby mnie do pogrążenia go. W Even Though... nie ma ani krzty letnich temperatur ani żadnego "smęcenia". Są za to prawdziwe emocje, pięknie wyeksoponowany wokal i nietuzinkowy tekst.
Image
Moonwalker27

Post by Moonwalker27 »

Man of War, tak jak to świetnie ujęła Ola ^^
If you wanna make the world a better place
Take a look at yourself
And then make a change!
marcinokor

Post by marcinokor »

Even Tough Your Gone błagam niech mi ktoś pomoże obronić tą wspaniałą piosenkę jaką jest Man Of War, błagam. To piosenka, której temat, melodia, wokal i wszystko inne jest wspaniałe. To wcale nie jest przesłodzone to bardzo poważny temat! Uważam, że jak najbardziej zasługuje na pierwsze miejsce. Pomóżcie, niech ona jeszcze nie odpadnie.

(Tak nawiasem mówiąc to chyba jeszcze nigdy nie broniłem tak żadnej innej piosenki)
Image
Margareta

Post by Margareta »

marcinokor wrote:Even Tough Your Gone błagam niech mi ktoś pomoże obronić tą wspaniałą piosenkę jaką jest Man Of War, błagam. To piosenka, której temat, melodia, wokal i wszystko inne jest wspaniałe. To wcale nie jest przesłodzone to bardzo poważny temat! Uważam, że jak najbardziej zasługuje na pierwsze miejsce. Pomóżcie, niech ona jeszcze nie odpadnie.

(Tak nawiasem mówiąc to chyba jeszcze nigdy nie broniłem tak żadnej innej piosenki)
Mogę ja. Głos na Even Though You're Gone, z tego samego powodu co zawsze.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Image
Locked