Najsłabsze Ogniwo
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
Music's Takin' Over - lubię tę piosenkę, jest energetyczna, optymistyczna, powoduje, że nogi same bezwiednie podrygują. Michael fajnie bawi się głosem, naprawdę, nic nie można jej zarzucić. Jednak ja mam generalnie słabość do ballad, a już w wykonaniu Michaela szczególnie. Zarówno ETYG jak i FMAG wyciszają mnie, rozlewają się takim miłym ciepełkiem w serduchu, pozwalają zrelaksować się, zamknąć oczy i marzyć. Nieważne są wtedy słowa, one gdzieś tam są, ważna jest ta leniwa, bujająca muzyka i ujmujący głos Michaela. Dla mnie obydwie te ballady znaczą więcej niż typowana przeze mnie MTO.
Just this magic in your eyes and in my heart ...
The sun and moon rise in his eyes...
I'll hold him close to feel his heart beat...
ojtam ojtam ja się domyśliłamz że chodzi o te erdsongi i inne ale chciałam zagaić jakoś temat.kaem wrote:Eee. Nie ten kontekst rozmowy, @neto.
Co do deficytów normalności ..do dziś mi trudno zgadnąć czy one wpływały na mega popularność czy ich brak doprowadziłby większą ilość społeczeństwa na skraj Jacksomani??

Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Music's takin' over - utwór naprawdę rasowy i z ikrą, w swojej klasie osiąga wyżyny perfekcji, zgadzam się, ale i tak zaszedł już za daleko. Dwie pozostałe ballady, do których mam nie lada sentyment, pokładają go na łopatki, chociaż de facto to kwestia gustu - w bitwie pomiędzy przejmującą tęsknotą za osobą a uwielbieniem muzyki (przedstawionym zresztą w trochę prymitywny sposób, patrz "Tańczmy, tańczmy, tańczmy, tańczmy, chodź") wygrywają, jeśli chodzi o mnie, utwory nostalgiczne.
- Tiger Lilly
Oto jak głosowaliśmy w poprzedniej rundzie:
Music's Takin' Over - 4
Even Though You're Gone - 3
Find Me A Girl - 1
Odpada Music's Takin' Over.
FINAŁ
Głosujemy na jeden z dwóch poniższych utworów:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=tJSfpjjJgg8]Even Though You're Gone [/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=BRlJKKUYgiY]Find Me A Girl [/url]
Nie spodziewałam się, że najlepszy utwór tego albumu będziemy wybierać spomiędzy dwóch ballad. Sądzicie, że stanowią one esencję "Goin' Places"?
Wszystko wyjaśni się o 22 w poniedziałek! Zapraszam do oddania głosu.

Music's Takin' Over - 4
Even Though You're Gone - 3
Find Me A Girl - 1
Odpada Music's Takin' Over.
FINAŁ
Głosujemy na jeden z dwóch poniższych utworów:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=tJSfpjjJgg8]Even Though You're Gone [/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=BRlJKKUYgiY]Find Me A Girl [/url]
Nie spodziewałam się, że najlepszy utwór tego albumu będziemy wybierać spomiędzy dwóch ballad. Sądzicie, że stanowią one esencję "Goin' Places"?
Wszystko wyjaśni się o 22 w poniedziałek! Zapraszam do oddania głosu.

When everything starts to fall
So fast that it terrifies you
When will you hit the wall?
Are you gonna learn to fly?
Uwielbiam słuchać tego albumu i przyznam się szczerze, iż jestem zaskoczona łatwością, z jaką przyszło mi głosowanie w tej edycji. Rzeczywiście, uważam, iż ballady stanowią mocną stronę płyty, stąd niezłomna wola obrony mojego ulubieńca w postaci Even Though You're Gone. Jestem bardzo usatysfakcjonowana faktem, iż pomimo uporczywych ataków udało mu się dotrwać do ścisłego finału
Dziękując wszystkim za miłą zabawę oddaję głos na Find Me A Girl jedynie dlatego, że do przeciwnika finałowego mam niezwykłą słabość i ze względów na więzi emocjonalno-sentymentalne, łączace mnie z nim nie mogłabym postąpić inaczej.

Dziękując wszystkim za miłą zabawę oddaję głos na Find Me A Girl jedynie dlatego, że do przeciwnika finałowego mam niezwykłą słabość i ze względów na więzi emocjonalno-sentymentalne, łączace mnie z nim nie mogłabym postąpić inaczej.

Już wkrótce ciąg dalszy lekcji historii i muzycznych wędrówek w przeszłość, ale w najbliższej edycji czeka nas autorski pomysł jednej z moderatorek. Sam tego nie planowałem, będzie to więc zupełna niespodzianka. Ponoć należy spodziewać się kupy śmiechu i zabawy.
Głos oczywiście na Even Though You're Gone. Find Me A Girl to moim zdaniem niekwestionowany lider.
Głos oczywiście na Even Though You're Gone. Find Me A Girl to moim zdaniem niekwestionowany lider.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Jeśli odpadło Music's Takin' Over,mój osobisty faworyt to z dwojga pozostałych zdecydowanie na podium widzę Find Me A Girl
Głos na
Even Though You're Gone i bez uzasadnień bo na szczycie żadne rozsądne słowa nie przychodzą mi do głowy.
Ponadto jako rasową babę, Michael zmiękcza mnie jak płyn do płukania tkanin każdą miłosną piosenką ze słowem Gerlłłłł w treści.
Głos na
Even Though You're Gone i bez uzasadnień bo na szczycie żadne rozsądne słowa nie przychodzą mi do głowy.
Ponadto jako rasową babę, Michael zmiękcza mnie jak płyn do płukania tkanin każdą miłosną piosenką ze słowem Gerlłłłł w treści.

Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
- Moonwalker27
I mamy Grande Finale z dwiema pięknymi balladami, czuję się usatysfakcjonowana
Każdej z nich słucham z taką samą przyjemnością i ciężko mi wybrać tę lepszą, ale ostatecznie dołączę do większości. Niech wygra nadzieja na znalezienie tej jedynej - Even Though You're Gone

Just this magic in your eyes and in my heart ...
No jest już po czasie, ale zaryzykuję.
Even though you're gone. Bo przeciwnik jest esencją tej płyty a Even... li tylko miłym i wdzięcznym dla ucha dodatkiem.
Even though you're gone. Bo przeciwnik jest esencją tej płyty a Even... li tylko miłym i wdzięcznym dla ucha dodatkiem.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl

www.forumgim6.cba.pl

- Tiger Lilly
Najmocniejszym ogniwem płyty "Goin' Places", a zatem zwyciezcą została Find Me A Girl.
Oto jak głosowaliśmy:
Even Though You're Gone - 7
Wliczyłam również głosy oddane po czasie, a co mi tam. Miejcie satysfakcję z dobicia leżącego
Find Me A Girl - 1
Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę
Oto jak głosowaliśmy:
Even Though You're Gone - 7
Wliczyłam również głosy oddane po czasie, a co mi tam. Miejcie satysfakcję z dobicia leżącego

Find Me A Girl - 1
Dziękuję wszystkim za wspólną zabawę

When everything starts to fall
A które to te dobre? Zapraszam do komentowania TU<.
Dzięki Tigierku. Chyba musimy jeszcze poczekać na uzasadnienie fenomenu tej płyty. Podobnie jak z płytą na I. Co z tym Wrocławiem jest?
Dla porządku wynik zbiorczy:
1. Find Me A Girl
2. Even Though You're Gone
3. Music's Takin' Over
4. Man Of War
5. Do What You Wanna
6. Different Kind Of Lady
7. Jump For Joy
8. Goin' Places
9. Heaven Knows I love You, Girl
Tymczasem zostajemy we Wrocławiu. Do prowadzenia wraca obrończyni głosu Michaela, hejterka kóz ostatnio eksperymentująca na drobiu. I owcach. Przyjmuje przeterminowane życzenia i pije Komandosa. I kocha krew na parkiecie. A że Wroclove niedosytem stoi- wciąż czekamy na wersję piano.

A tematem tej edycji NO będzie...
Dzięki Tigierku. Chyba musimy jeszcze poczekać na uzasadnienie fenomenu tej płyty. Podobnie jak z płytą na I. Co z tym Wrocławiem jest?
Dla porządku wynik zbiorczy:
1. Find Me A Girl
2. Even Though You're Gone
3. Music's Takin' Over
4. Man Of War
5. Do What You Wanna
6. Different Kind Of Lady
7. Jump For Joy
8. Goin' Places
9. Heaven Knows I love You, Girl
Tymczasem zostajemy we Wrocławiu. Do prowadzenia wraca obrończyni głosu Michaela, hejterka kóz ostatnio eksperymentująca na drobiu. I owcach. Przyjmuje przeterminowane życzenia i pije Komandosa. I kocha krew na parkiecie. A że Wroclove niedosytem stoi- wciąż czekamy na wersję piano.

A tematem tej edycji NO będzie...
Bitter you'll be if you don't change your ways