Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

marcinokor

Post by marcinokor »

Dołączam się do głosujących na 6. Jest to John Travolta a la Michael, z denną peruką i cały umorusany jakby nie domył się po trwającej cały dzień bitwie na błoto, ale patrząc na pozostałych kandydatów nie jest zombie, Babą Jagą ani żadnym innym straszydło.
Image
Margareta

Post by Margareta »

Poproszę kandydata nr 6 - "Zły" Michael Jackson w zaawansowanym studium anoreksji, ale widać przynajmniej, że to miał być Michael Jackson, a nie na przykład hybryda Jamesa Browna i Milesa Davisa po zbyt długiej wizycie w solarium przez co kolorem skóry przypomina raczej Czerwonoskórych, ze zdjęcia nr 8.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Image
@neta

Post by @neta »

Noemi wrote:Aż żal, że nie są przedstawione szerszemu gronu. Jak dla mnie, to najpiękniejsza figura Michaela, jaką do tej pory widziałam.

Kochany Mikołaju

I proszę przynieś mi takiego Michaela w naturalnych rozmiarach na gwiazdkę!!!!
Piękny i jak żywy choć sprzed 30lat
:love: :love: :love:

Co do głosowania...jeśli ma potrząsać bebechami to ....

Image

Uploaded with ImageShack.us

to zaszaleje z słonecznym CALIFORNIJSKIM patrolem..wszakże On californian boy jest yeah yeah

zaciśniętych piąstek nie będę rozbierać psychologicznie jak i nie będę liczyć sprzączek.Fura skóra i Jackson nr 9

Image

Uploaded with ImageShack.us

wygląda jak prawdziwa 100% lalka czyli spełnia definicję przedmiotu.
Swoją drogą Michael musiał mieć niezły ubaw przy autoryzacji tych dzieł sztuki wątpliwej :smiech:
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
homesick

Post by homesick »

szósteczka.

jakość wykonania, a konkretnie jakość materiału jest tragiczna, ale kształt i wyraz oczu zachowany, reszta też niczego sobie, da się poznać i głowa nie boli od patrzenia, no tyle że wygląda jakby był wypiekany w piekarniku ze źle ustawionym termoobiegiem.
'the road's gonna end on me.'
a_gador

Post by a_gador »

Ponownie Nr 6
homesick wrote:jakby był wypiekany w piekarniku ze źle ustawionym termoobiegiem
Nie to odblask pozostawiony na alabastrowej cerze przez lampę błyskową ;-)
Pozostałe to kpiarskie fantazje. Buble i tyle. Szóstka jest cool!
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Image
triniti

Post by triniti »

anja wrote:Lubię jak sztuka mną wstrząsa, ale od tego rodzaju sztuki jaką nam serwują autorzy powyższych figur woskowych można nabawić się wstrząsu mózgu, a to jak wiadomo może wywołać nieodwracalne zmiany neurologiczne w ośrodkowym układzie nerwowym i utrudniać w przyszłości ocenę sytuacji .

No cóż, niestrudzenie obstaję przy swoim, a wybór swój argumentuję tym, że ten osobnik ma jednak w sobie "coś". Może nie "coś" z kategorii "blood on the dance floor" ,albo "butteflies" (nie upieram się), ale gdzieś zarysowuje się nam niejasno "morphine" . A Michael nie lubił rzeczy letnich i nijakich…

więc ryzykuję ogólnym wstrząsem organizmu….i konsekwentnie głos oddaję na…….7
kaem

Post by kaem »

No. 7. Sama prawda. Jak kosa śmierci. Jedyny kandydat, przy którym nie mam skojarzeń z innymi celebrytami.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Phoenix

Post by Phoenix »

Ponownie głos na numer 4. Jest o niebo lepszy od typowanej przez was szóstki, która wygląda jak tapeciara, co to dorwała się po raz pierwszy do samoopalacza, podkładu, czarnej kredki i pomadki. I ten "wyraz" twarzy... emocje pt. Enigma... Jest poważny, czy cierpi na zaparcia? Numer 4 przy nim to Adonis.
Image
anja

Post by anja »

zu wrote:No - i co teraz? ;)
Zamawiam to samo co poprzednio szefowo.

Na razie dylemat mam z głowy, bo znowu głosuję na nr 6. W tym zalewie urodziwych inaczej, widok tej figury przynajmniej na mnie robi wrażenie, że autor starał się rozumieć kreowany przez Michaela wizerunek i raczył go pewną dozą sympatii. W innych przypadkach ... ech, szkoda gadać i oczy bolą patrzeć.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Mariurzka

Post by Mariurzka »

zu wrote:No - i co teraz? ;)
Jak to co? W zalewie figur będących a to Katarzyną Walter, a to Davidem Hasselhoffem, Przyjaranym Kenem, E.T, Maryną od Janosika tudzież osobnikiem bez płci wyróżnia się indywiduum nr 7, które jest z nich zdecydowanie najgorsze. A 14? To po prostu brzydki, ale Michael. Nie Ken, Barbie, Maryna czy przybysz z kosmosu. Po prostu Michael - tyle, że piękniejszy ciut od tego z lokaty nr 7.

14 konsekwentnie poproszę.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Maverick

Post by Maverick »

Dla mnie nr 14 - Waldemar. Bez popity.

Bo każdy inny ma mniej cech michaelopodobnych.
majkelzawszespoko

Post by majkelzawszespoko »

kaem wrote:No. 7. Sama prawda. Jak kosa śmierci. Jedyny kandydat, przy którym nie mam skojarzeń z innymi celebrytami.
Ja i do niego znalazłem...

Image

Pan Zeljko Ivanek przypomina mi tego kandydata właśnie, tylko nie potrafię znaleźć odpowiedniego zdjęcia. Kto widział True Blood to sobie przypomni i będzie wiedział o czym mówię.

A głos nadal na kandydata nr 14.
ImageImage
Noemi

Post by Noemi »

Ponownie numer 14 - poziom anoreksji w zaawansowanym stadium, wyraz twarzy znudzonej żaby i wiekowo również mam wątpliwości, bo wygląda mi toto na jakieś 20 lat starsze od oryginału, mimo wszystko nie przeraża mnie tak, jak kiler spod siódemki czy nieokreślonej płciowości osobnik spod numeru pierwszego.
No i ma ładne dłonie ;)
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Image
cicha

Post by cicha »

Uparcie nr 12. Mocny atut tej facjaty, to wyraźnie zaznaczony grymas zgrozy. Słabizna - to długie rzęsy i pomylony fryz, więc proszę o nie tykanie mojego faworyta, żebym mogła jeszcze spokojnie typować tego kandydata. ;p
Last edited by cicha on Tue, 29 Nov 2011, 20:41, edited 1 time in total.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Sephiroth820
Site Admin

Post by Sephiroth820 »

Głos na nr 14

Gdyby założyć mu okulary to podobieństwo było by jeszcze większe,a cały efekt psują te "oczy kobry",które są bez wyrazu :-/
Locked