Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

3 li tylko i wyłącznie za tekst w domyśle ...chodże drogie dziecko niechże Cię przytulę... nenene
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
anja

Post autor: anja »

@neta pisze:...chodże drogie dziecko niechże Cię przytulę...
A fuj. Nigdy bym nie przytuliła, nawet przez szmatę, bo jak pisze a_gador:
nr 3 ma wygląd dmuchanej lali z sex shopu
oraz
figurą woskową wielokrotnego użytku to trójka jest
A zagłosuję se na nr 10, bo to na pewno nie jest Michael, tylko marzenie autora o tym jak zostać Michaelem Jacksonem. Pomarzyć można.

A czemu to kaem taki przeciwny Davidu Hasselhoffu, skoro „David Hasselhoff zrobił coś wyjątkowego dla Polaków” ? Akurat dzisiaj onet obwieścił tę radosną nowinę światu, a tu taki afront ze strony Polaka.
People say I’m crazy
Doing what I’m doing
Watching the wheels
- John Lennon
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

zu pisze:Ja ponownie stawiam na drapieżnego, acz nieźle ubranego Pana nr 4.

I tak: Zwycięzcą został skrzyżowany z jakimś gadem, prawdopodobnie T-rexem, Kandydat nr 4:

Obrazek
No w końcu! :happy: :happy: :happy:

Tym razem głos oddaję na numer 2. Figura bodaj z roku 1997, więc jak na tamte czasy to chyba zbyt wiele oczekiwać nie należy. MJ ją widział i chyba był zadowolony (bo co miał innego powiedzieć) :D
ObrazekObrazekObrazek
Przynajmniej widać, kogo autor miał na myśli, tworząc to "dzieło".

A co do numeru 7 - zrobiłam małe odkrycie. Otóż jakieś podobieństwo do MJa jest:
Obrazek
Twórcy rozjechała się jedna część twarzy, a ta druga coś z MJa zachowała :D
Obrazek
Awatar użytkownika
zu

Post autor: zu »

Jestem pewna, że niebiosa mnie pokarają za to, co nastąpi, ale - no wyjścia nie ma, oddając głos na Kandydata nr 3 niniejszym ogłaszam, że zostaje on zwycięzcą ten rundy. (Zastanawiam się, czy nie powinnam uciąć głosów oddanych na tegoż Kandydata przez osoby niepełnoletnie... :knuje: )

Lecz widać, że nie było łatwo w tym rozdaniu:
Dzwoneczek17 pisze:Tak szczerze to nie lubię 2 Bad
No cóż, zatem najdorodniejszy z pozostałych na polu bitwy Kandydatów okazuje się być osobnik doznający ekstazy o niewiadomej genezie, z ustami jak ta lala.

Kandydat nr 3: Pochodzenie - NN
Obrazek

Gratulujemy z pewnym zawahaniem...

Głosy rozłożyły się następująco:

nr 3 - 4 głosy
nr 7 - 3 głosy
nr 1 - 2 głosy
nr 2, nr 10 oraz piosenka 2Bad - 1 głos

W rozgrywce pozostali następujący Kandydaci:

Kandydat nr 1: Pochodzenie - NN
Obrazek

Kandydat nr 2: Pochodzenie - Grevin Wax Museum, Paryż
Obrazek

Kandydat nr 7: Pochodzenie - NN
Obrazek

Kandydat nr 8: Beverly Hills, California (1)
Obrazek

Kandydat nr 9: Beverly Hills, California (2)
Obrazek

Kandydat nr 10: Pochodzenie - NN (chodzi o pana z lewej, gdyby ktoś miał problem)
Obrazek

Kandydat nr 12: Fisherman's Wharf Wax Museum, San Francisco (1)
Obrazek

Głosujemy do wtorku do 21:00

Well...
Maverick

Post autor: Maverick »

Numer 12 ze względu na szczątkowe podobieństwa do oryginału. No ta szyja mnie przekonuje, chociaż nigdy nie występowała w parze z innymi elementami modela.
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Nr3 to kandydat na podium (w moim odczuciu). To jakas pomylka, ze go odrzucono :mlotek:

Wracam do kontynuacji sprzed strategii. Nr 12. It's constant.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Hmm... to może lukierowany numer 9. Z dwojga złego wolę gorzką słodycz z wyrazem twarzy dającym znać o mocnym zatwardzeniu xD, niż potwory straszniejsze od tych z Thrillera i Ghost razem wziętych.
Obrazek
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

Numer 12. Po przyjrzeniu się w dużym przybliżeniu twarzy tejże figury leżę i kwiczę. Ale sumienie nie pozwala mi zagłosować na żadnego innego z kandydatów. No po prostu - nie da się, dopóki jest wśród nich dwunastka. Ona trzyma jeszcze jakiś poziom. Reszta to jakieś jaja z pogrzebu.
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Obrazek
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

Przespałam dwie rundy???? Chyba mi się czasoprzestrzeń zakrzywiła...
A zakrzywia się jeszcze bardziej, jak patrzę na to, jakie "dzieła sztuki" w międzyczasie wyrzuciliście. O nie, ta zniewaga krwi wymaga. Odrzucić dmuchaną lalę w szeleszczącym złotym wdzianku i indywiduum z czołem zajmującym połowę twarzy, gdy cały czas w rozgrywce jest dwunastka w białym giezełku???? :wtf:

Numer 12 poproszę, bo poza nim w zestawieniu ostała się może jeszcze z jedna figura, którą przejawia minimalne minimum minimalnego podobieństwa.
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
@neta

Ależ ten czas gna jak szalony jak Orient Express z Paryża do Wiednia
Oddaje swój głos na.... tadam:

Kandydata nr 2: Pochodzenie - Grevin Wax Museum, Paryż

ziuuuup wachlarz idzie w górę i...?????
wygrałam randkę w Pabianicach z francuską imitacją Michaela w peruce na Isaurę nenene
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
Mariurzka

Post autor: Mariurzka »

@neta pisze:wygrałam randkę w Pabianicach z francuską imitacją Michaela w peruce na Isaurę
Na Isaurę to ona powinna mieć taki koczek uwentualnie loczki plus nieodzowny czarny krzyż na szyi :D

Obrazek

Ale nie liczcie na to, że podejmę się tuningowania figury nr 2, bo na samą myśl dostałam napadu śmiechu :smiech:

/ ps. @neta, a gdzie Leoncio? ;-) /
Czy słyszysz, jak tam daleko muzyka gra?
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Ponownie głos na numer 2, bo jest pewne podobieństwo, a ta cecha jest tylko u paru pozostałych figur.

Zastanawia mnie, co kryje się pod okularami spalonego słońcem, czyli kandydata nr 8. Gdyby pozostałym figurom pozakładać okularki, zapewne prezentowałyby się znacznie lepiej, więc jeśli 8 wygląda paskudnie w okularach, to co za maszkara może znajdować się pod nimi? :nerwy:
Mam nieodparte wrażenie, że okulary kryją wzrok w takim stylu:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
a_gador

Post autor: a_gador »

cicha pisze:Nr3 to kandydat na podium (w moim odczuciu). To jakas pomylka, ze go odrzucono
Właśnie. To zastanawiające dlaczego tak wcześnie zostało wyeliminowane
:knuje: Jedyne wytłumaczenie, jakie przychodzi mi do głowy to skłonność forumowiczów do perwersji.
Ja niezmiennie oddaję mój głos na jedynkę.
"Zbierz księżyc wiadrem z powierzchni wody. Zbieraj, aż nie będzie widać księżyca na powierzchni." Yoko Ono
www.forumgim6.cba.pl
Obrazek
Awatar użytkownika
Margareta

Post autor: Margareta »

Zostali najlepsi z najgorszych, jednak ktoś musi odpaść więc stawiam na pana z numerem 12 - tym ze względu na wiernie odwzorowane ciuchy i fryzurę z "Ghosts".
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Mariurzka pisze:a Isaurę to ona powinna mieć taki koczek uwentualnie loczki plus nieodzowny czarny krzyż na szyi :D
Niewolnica Isaura była pierwszą telenowelą wyświetlaną w Polsce i od razu wywołała poruszenie. Z jednej strony totalną krytykę w prasie, a z drugiej wielką sympatię widzów. Serial, uważany wówczas za kategorię B, już w czwartym odcinku miał 84% widownię. Jego oddziaływanie na emocje ludzi uznano za fenomen socjologiczny. We wtorkowe wieczory, kiedy nadawano serial, ulice pustoszały. Na fali tej popularności para aktorów grających głównych bohaterów (Isaurę i Leôncia) odwiedziła Polskę w maju 1985. Podczas tygodniowej wizyty odwiedzili Warszawę, Łódź, Skierniewice, Katowice, Sosnowiec i Kraków. Odwiedzali szkoły, szpitale i zakłady pracy.

Po emisji serialu przyszła moda na nadawanie urodzonym dziewczynkom spolszczonego odpowiednika imienia tytułowej bohaterki. Pojawiły się w Polsce Izaury (38 osób). Wbrew pojawiającym się niekiedy informacjom, nie pojawili się jednak chłopcy o imieniu Leôncio (pol. Leoncjusz). Po wizycie kobiety zaczęły nosić fryzury "na Isaurę" (włosy do ramion z przedziałkiem pośrodku).[/size]

żródło: wikipedia

HA!!

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/820/isaura.jpg/]Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

czyli jak Michael z Paryża nenene
Zablokowany