Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil
-
- Damianos60
- kamiledi15
kamiledi15 pisze:Można gdzieś znaleźć zwykłą wersję Give in to me z tymi fragmentami, które widać na teledysku? Bo z tego co widać wykonał to na żywo, ale te fragmenty są wklejone w teledysk i nie mogę znaleźć pełnej wersji tego wykonania.
On raczej tego na żywo nie wykonywał. To jest zwykła gra aktorska do teledysku :)
Jak powiedział Jackson w wywiadzie dla Oprah, teledysk został nakręcony w Niemczech w około dwie godziny.
- kamiledi15
-
Żaden problem ;)kamiledi15 pisze:To publiczność też była specjalnie wynajęta do tego? Chętnie bym zobaczył chociaż ,,making of" do tego :D
http://www.youtube.com/watch?v=YGz-psVR9iI
-
może tu??
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 834#287834
książka niedługo się pojawi a o fanach tam sporo jest :)
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
-
A kiedy ona się dokładnie ukarze?@neta pisze:może tu??
Justine1304 pisze:Hejka! Mam prośbę. Gdzie bym mogłabym znaleźć Analizę rozwoju fanklubów Michael'a Jacksona? Wie ktoś może? Możecie mi podać jakieś linki?
Mam kilka sugestii o ile zechcesz z nich skorzystać.
Tutaj posiadasz żywą historię tworzenia się fanklubów w Polsce. (Zapewne już skorzystałaś ;)). Przeczytałam, że po pierwszym forum, z którego wyłoniło się to obecne, nie ma śladu. Nie zostało zarchiwizowane. Jednak są świadkowie, a Kaem to podejrzewam, chodząca encyklopedia odnośnie rodzimego ruchu fanowskiegio.
Wydaje mi się, że na świecie wzmożony ruch fanowski internetowy rozpoczął się około wydania Invincible.
Proponuję, byś zwróciła uwagę na takie fora (chyba że już o tym wiesz) , które powstawały w tym okresie…MJNI, MJFC, ale przede wszystkim - MJJSource i MJJForum..Najlepiej znam historię MJJForum, które powstało 11lat temu. Jego administratorzy na prośbę Michaela zorganizowali słynne protesty przeciwko Sony. Forum powołała do życia Trish. Posród władz był również Gary, obecny gł administartor MJJCommunity. Od MJJForum zaczęły się więc protesty, potem dołączyły MJNI i MJFC…Podejrzewam, że protesty przeciwko Sony mocno scementowały ruch fanowski, ale to był dopiero początek..
To jest list od Michaela w którym dziękuje MJJForum za pracę w drugą rocznicę jego powstania:.
znalazłam go pośród innych listów TUTAJ od MJ do fanów, jednak jest gdzieś orginał w sieci (zgubiłam go):.
In 2003, the entertainer sends a written message to one of the fan forums he most respected and enjoyed, MJJ Forum (now MJJCommunity) on their then 2nd Anniversary: "Congratulations, MJJ Forum Fan Community on your 2nd Anniversary. Your hard work and dedication is appreciated more than you know. I feel grateful and blessed to have such wonderful and loving fans. I wish you God's speed towards all your dreams. With all my love, Michael Jackson”
W 2003r artysta wysłał pisemną wiadomość do jednego z forów fanów, którym najbardziej się cieszył i najbardziej szanował:
" Moje gratulacje MJJForum w drugą rocznicę waszego powstania. Waszą ciężką pracę i poświęcenie bardziej doceniam niż jesteście tego świadomi. Czuję się błogosławiony, że mam tak wspaniałych, kochających fanów. Życzę bożego paliwa (chyba ???) dla wszystkich waszych marzeń. Z całą moją miłością, Michael Jackson."
Te same osoby (nie wszystkie), które tworzyły MJJForum, tworzyły również MJJSource. Było to oficjalne forum Michaela powołane podczas oskarżeń o molestwanie, aby prostować kłamliwe artykuły prasowe, oraz aby przekazywać nie ocenuzurowane wieści z sądu…Patronowali forum: Randy Jackson ora Karen Faye..
również z tego arykułu odnośnie MJJSource:
Po procesie, nie wiem dokładnie w którym roku, Trish przekazała prowadzenie forum Garemu. Forum zmieniło nazwę na MJComunity, natomiast pierwotne MJJForum zawiesiło działalność. Niedawno, po smierci Michaela, z powodu niejasnosci wokół śmierci MJ, MJJF odnowiło działność jednak już jako prywatne platforma. Myślę, że archiwa tego forum, pilnie strzeżone, to kawał cennej historii.Towards the end of 2003, a Michael Jackson official site, MJJ.source.com, was launched, and the singer leaves a videotaped message to mark its release, in which he states: “To My Fans, Friends and Media: Welcome to MJJsource.com, the official source for news and information regarding me and my projects. […] I am very excited about using MJJsource.com as a way to communicate with both my fans around the world, and the media. The theme of this web site is called, "A New Beginning." I have become disturbed and troubled as a result of people speaking on my behalf whom I do not know. For months, I have listened to reports that are inaccurate because they have been based on hearsay, and not fact. I have also listened, with amazement, to people who have misrepresented their relationships with me. I will use this site as one of the mediums for speaking out on my own behalf. In the coming weeks, you will find exclusive news, interviews and never before seen photos, right here on MJJsource.com. To my wonderful fans, thank you so much for your letters, thoughts, love and prayers. I love you more than you'll ever know. Thanks to all of you for your continued support! – Sincerely, Michael Jackson”.
Podejrzewam, że jest dużo informacji archiwalnych w necie na ten temat..
-