Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
- marcinokor
a ja mam trochę dziwne pytanie, które narodziło się podczas oglądania "Kevina" :D skoro Michael i Macaulay byli przyjaciółmi, Michael na pewno oglądał zarówno "Kevina samego w domu" jak i "Kevina w Nowym Jorku". są dostępne gdzieś wypowiedzi MJ po obejrzeniu któregoś z filmów?
btw, pod względem gustu MJa myślę, że te dwa filmy pewnie mu się podobały, ale chciałabym dostać jakieś źródła :P i przepraszam jeśli powtarzam pytanie.
btw, pod względem gustu MJa myślę, że te dwa filmy pewnie mu się podobały, ale chciałabym dostać jakieś źródła :P i przepraszam jeśli powtarzam pytanie.
Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić... ♥
-
- give_in_to_me
Dobra, to ja teraz trochę zepsuję świąteczną atmosferę:
Michael a obozy Zagłady.
W książce rabina Schmuleya (która w sumie dla mnie i tak jest w większości ściemniona), pada takie zdanie, że rabin mówi o Auschwitz a Michael na to "byłem tam".
Oczywiście, że nie był w Muzeum Obozu Auschwitz podczas żadnej wizyty w Polsce, ale najprawdopodobniej powiedział tak, ponieważ zwiedzał jakieś inne muzeum, na które został zamieniony jeden z byłych niemieckich obozów koncentracyjnych. Wszystkie obozy koncentracyjne miały niemieckie nazwy, jako że znajdowały się na okupowanych przez Rzeszę terenach albo na terenie samej III Rzeszy. Jako że wyłączamy jakiekolwiek obozy-muzea, które znajdują się na terenie Polski (np. Auschwitz, Birkenau, Stutthof, Gross-Rossen, etc.) doszłam do wniosku, że możliwe, iż Michael wizytował takie miejsce na terenie Niemiec.
Tak więc zostają nam:
Ravensbrück
Dachau
Mauthausen-Gusen
Floessenburg
Ktoś coś pamięta, słyszał, wie, czy MJ podczas swoich licznych pobytów w Niemczech odwiedził któreś z tych miejsc?
Michael a obozy Zagłady.
W książce rabina Schmuleya (która w sumie dla mnie i tak jest w większości ściemniona), pada takie zdanie, że rabin mówi o Auschwitz a Michael na to "byłem tam".
Oczywiście, że nie był w Muzeum Obozu Auschwitz podczas żadnej wizyty w Polsce, ale najprawdopodobniej powiedział tak, ponieważ zwiedzał jakieś inne muzeum, na które został zamieniony jeden z byłych niemieckich obozów koncentracyjnych. Wszystkie obozy koncentracyjne miały niemieckie nazwy, jako że znajdowały się na okupowanych przez Rzeszę terenach albo na terenie samej III Rzeszy. Jako że wyłączamy jakiekolwiek obozy-muzea, które znajdują się na terenie Polski (np. Auschwitz, Birkenau, Stutthof, Gross-Rossen, etc.) doszłam do wniosku, że możliwe, iż Michael wizytował takie miejsce na terenie Niemiec.
Tak więc zostają nam:
Ravensbrück
Dachau
Mauthausen-Gusen
Floessenburg
Ktoś coś pamięta, słyszał, wie, czy MJ podczas swoich licznych pobytów w Niemczech odwiedził któreś z tych miejsc?
-
- Damianos60
Mam pytanie dotyczace Michaela, PPB i Hotelu Bel Air. Jak dlugo, a dokladnie od kiedy do kiedy tam zmieszkali? I z jakich przyczyn mieszkali w hotelu? Czy bylo to tuz po domu w Las Vegas czy poprostu tam przebywali "on and off" czyli raz tu raz tam? Gdzie i dokladnie Michael przebywal po Bahrain? Chodzi mi o dokladne lata.
You'll be the best that you can be.
- marcinokor
Po zakończeniu batalii sądowej w 2005 r Michael zaszył się w Bahrajnie, gdzie pracował nad nowym materiałem. Powstał tam singiel dla ofiar huraganu Karina – „I Have This Dream”. Gościnnie miały w nim wystąpić gwiazdy obecnej sceny pop i R&B, jednak do ostatecznej premiery utworu nigdy nie doszło bo Michel zerwał umowę z wytwórnią..."„2 Seas Rekord” w 2006 roku mieszkał juz w Europie dokładnie w Irlandii..LilMonkey pisze:Mam pytanie dotyczace Michaela, PPB i Hotelu Bel Air. Jak dlugo, a dokladnie od kiedy do kiedy tam zmieszkali? I z jakich przyczyn mieszkali w hotelu? Czy bylo to tuz po domu w Las Vegas czy poprostu tam przebywali "on and off" czyli raz tu raz tam? Gdzie i dokladnie Michael przebywal po Bahrain? Chodzi mi o dokladne lata.
http://www.youtube.com/watch?v=dFgzS6wndd0
rok w tytule filmiku jest zły...
24 grudnia 2006 Michael opuścił Irlandię i powrócił do Stanów Zjednoczonych, gdzie zamieszkał w Las Vegas
Ostatnio zmieniony sob, 31 gru 2011, 14:44 przez Hera, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy Michael te wszystkie listy to odczytywał, czy coś z nimi robił - wiecie coś o tym? Dostawał tyle listów..
EDT:
No dobrze - na jedno pytanie nie zostało odpowiedziane. Mam kolejne, mianowicie:
Jak wiemy Michael miał w Polsce zrobić ten park i te inne. Wiem, że nie pozwolili mu wykupić tego całego lotniska. Ale to mniejsza. Podobno z Polski dostał list o tym, że nie jest mile widziany przez władze PL po oskarżeniach o molestowaniu seksualnych - czy to prawda? Brat mi tak powiadał kiedyś..
EDT:
No dobrze - na jedno pytanie nie zostało odpowiedziane. Mam kolejne, mianowicie:
Jak wiemy Michael miał w Polsce zrobić ten park i te inne. Wiem, że nie pozwolili mu wykupić tego całego lotniska. Ale to mniejsza. Podobno z Polski dostał list o tym, że nie jest mile widziany przez władze PL po oskarżeniach o molestowaniu seksualnych - czy to prawda? Brat mi tak powiadał kiedyś..