Cirque du Soleil z muzyką Michaela - Immortal [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

TheMajkeL

Post by TheMajkeL »

Detox
To jest soundtrack, nie album z remixami. Ja się cieszę, że to nie to co jest na BOTDF.

Jedno mnie w niektórych denerwuje. Psioczycie na MICHAELa... Ale żeby teraz mówić "Dlaczego nie ma nowych piosenek?!" Brawo.
Inna sprawa .Pamiętam jak każdy chciał jakiegoś soundtrack'u. Może niekoniecznie do końca to co chcieliśmy ale soundtrack jest. : D
Image
Detox

Post by Detox »

TheMajkeL wrote:Detox
To jest soundtrack, nie album z remixami. Ja się cieszę, że to nie to co jest na BOTDF.
Soundtrack który zawiera remixy , mashupy itd. Jedno=Drugie.

Remixy na BOTDF były po prosty słabe a tutaj jest różnie. A Immortal prawdopodobnie będzie najlepszym albumem z nieoryginalnymi wersjami piosenek. ;-)
marcinokor

Post by marcinokor »

Is It Scary/Threatened/Thriller
http://soundcloud.com/mjimmortal/is-it-scary-threatened
Jak już ktoś dawał to sorry.
Co do albumu to ten soundtrack z remixami (bo tak to się powinno nazywać) nie jest taki zły. Niektóre mixy są bardzo fajne, ale na przykład The Immortal Megamix jest średni. Mimo to coraz bardziej przychylam się do jego zakupu.
Detox wrote:Remixy na BOTDF były po prosty słabe a tutaj jest różnie.
Oj nie przesadzałbym tak. Remixy z BOTDF są super tyle, że dotyczą tylko utworów z HIStory, a tutaj jest różnie.
Detox wrote:A Immortal prawdopodobnie będzie najlepszym albumem z nieoryginalnymi wersjami piosenek.
Znowu lekka przesada. Tak jak wspomniałem mixy są fajne, ale sądzę, że jak kolega wcześniej napisał, jakby wziąć parę innych mixów z YouTube'a to wyszłaby lepsza płyta.
Image
kubag02

Post by kubag02 »

Nie wiem, jak innym, ale mi udało się zakupić album w lokalnym MediaMarkcie na 2 dni przed premierą (ku mojemu zdziwieniu). Całą składanką nie jestem zachwycony, choć doceniam pracę i pasję włożone w tworzenie jej. Kompozycje są pomysłowe, momentami zaskakujące, acz też (niestety) czasami monotonne i banalne. Poniżej umieszczam link do najbardziej oczekiwanego przeze mnie utworu, They Don't Care About Us z chórkiem. Mam nadzieję, że nikt tego nie zablokuje.
http://w248.wrzuta.pl/audio/1QpJ2PA4JDD ... al_version
PS. Jakby się okazało, że w całej Polsce ten album można było dostać już dziś, przepraszam za mój "wyskok", ale uznałem, że warto by się tym podzielić na forum.
"Billie Jean umarła. Kto teraz potrafi tak zatańczyć i zaśpiewać ten kawałek?"
- użytkownik popularnego serwisu YouTube
Detox

Post by Detox »

marcinokor wrote: Znowu lekka przesada. Tak jak wspomniałem mixy są fajne, ale sądzę, że jak kolega wcześniej napisał, jakby wziąć parę innych mixów z YouTube'a to wyszłaby lepsza płyta.
No i widzisz - tutaj się zgadzam. Płyta jest średniawa i na youtubie jest cała masa lepszych mixów ale to i tak najlepsza płyta z nieoryginalnymi wersjami piosenek jaka została wydana.
Heart-break-er

Post by Heart-break-er »

Jak dla mniej najlepszymi remixami z "Immortal" są : "Is It Scary", "Dangerous", "Earth Song", ale najlepszy z całej płyty to "They Don't Care About Us" -----> Wymiata!

PS. Czy wie ktoś czy będę dostępne jakieś plakaty w związku z wydaniem płyty "The Immortal"?
Last edited by Heart-break-er on Sat, 19 Nov 2011, 22:09, edited 1 time in total.
To Escape The World
I Got To Enjoy That Simple Dance
And It Seemed That Everything Was On My Side
(Blood On My Side)
She Seemed To Say Like It Was Love
Vesna

Post by Vesna »

Mnie również udało kupić się album przed premierą. IMO płyty stanowią spójną całość. Mixy nie są nachalne, czy przekombinowane, w żaden sposób nie zakłócają MJowego klimatu i energii, a wręcz w niektórych utworach całkiem sprawnie je podkreślają (świetne TDCAU). Bardzo trafnie w muzykę, wkomponowane są przemowy MJa (Childchood!). Uwielbiam Immortalovą wersję Bena. Rozczula i hipnotyzuje <3 . To tyle po 3 przesłuchaniach ;)))
Image
Zając Poświąteczny ;)
kaem

Post by kaem »

Chętnych do dzielenia się swoimi opiniami i recenzjami albumu zapraszam do tego tematu.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
kamiledi15

Post by kamiledi15 »

Widzieliście trailer do tego? Wygląda niesamowicie. Taniec wypada znacznie lepiej, niż w tym drugim musicalu (Forever King of Pop) z kilku powodów - nie próbują udawać Michaela, tylko wymyślają własne układy, tylko częściowo inspirowane jego tańcem (ciekawe przeróbki tańca Billie Jean i Smooth Criminal), nie ma tu tych sobowtórów, których charakteryzacja jest bardzo kiepska jak w tym drugim, no i widać że dają z siebie wszystko, a tam mam wrażenie że tańczą jak Michael na próbie. Mają świetne pomysły, jak koleś z jedną nogą, tańczący ze szwedkami. Niby co innego niż Michael, a jednak czuć tam dużą inspirację nim. Największy minus, to że nie ma wokalu na żywo (przynajmniej nie trafiłem na takie coś), a w tym drugim jest. Może przy spokojniejszych piosenkach będą śpiewać, niedawno widziałem w Teleexpresie wykonanie Speechless i nie pamiętam, z którego show to było. Immortal zdecydowanie jest nastawiony na widowiskowosć, a ten drugi wygląda trochę jak próba odtworzenia jednego z koncertów Michaela. Może na żywo wygląda to inaczej, bo oceniam po filmikach, ale na razie tak to widzę.
Image
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
bj

Post by bj »

kamiledi15 wrote:Największy minus, to że nie ma wokalu na żywo (przynajmniej nie trafiłem na takie coś), a w tym drugim jest. Może przy spokojniejszych piosenkach będą śpiewać, niedawno widziałem w Teleexpresie wykonanie Speechless i nie pamiętam, z którego show to było.
Róznica jest taka, ż Forever... to musical, dlatego tam spiewają, Immortal to przedstawienie cyrkowe i dlatego też nie jest to kopia układów Michaela (bo on cyrkowcem nie był) a jedynie wplecienie elementów jego tańca do układów sztuki cyrkowej. Muzyka tam jest w zasadzie podkładem a w musicalu jest wiodącym elememtem. Speechless było z Forever...
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
Fan27

Post by Fan27 »

sorki jeśli nie na temat ale ostatnio szwendając sie po mieście natknąłem się na plakaty reklamujące występy Cirque du Soleil w Polsce!!! Co prawda z przedstawieniem "Saltimbanco" ale liczę, ze jest mała iskierka nadziei, że wpadną do Europy i być może do Polski z "Immortal"!!!
Justine1304

Post by Justine1304 »

Tak rozmowy są już prowadzone i prawdopodobnie będą w 2013 roku.
Image
marosia

Post by marosia »

Możesz podać źródło tej wiadomości? Byłabym bardzo wdzięczna:)
Justine1304

Post by Justine1304 »

może ktoś mi powiedzieć tak w pi razy drzwi ile kosztują te bilety? Jaka jest cena w dolarach i ile miało by tak kosztować w euro?

---------------------
m.
Image
yourlovelystar

Post by yourlovelystar »

Dzięki Immortal polubiłam i przekonałam się do piosenki Ben. Wcześniej jakoś nie mogłam "przetrawić" tego utworu, a teraz z Immortal to całe tło muzyczne sprawia, że chcę jej słuchać :D
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Post Reply