Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
ciekawi mnie dlaczego TII zostało tak dokładnie dokumentowane i w ogóle... To co jest na 2 CD płyty TII .. ? Poemat specjalnie nagrany i tak dalej ... no niewiem ...
"Before you judge me , try hard to love me, look within your heart then ask, have you seen my childhood"
Też się zastanawiałem, po co nagrywali te próby, skoro nie chcieli ich nigdzie pokazywać. Ale w dodatkach mówią, że mieli tylko fragmenty, z których posklejali cały film (więc być może dlatego prawie każda próba jest sklejona z kilku innych), poza tym próby do trasy Dangerous też były nagrywane.
A ten poemat został nagrany około 1992 roku, a nie specjalnie do TII :D
kamiledi15 wrote:Też się zastanawiałem, po co nagrywali te próby, skoro nie chcieli ich nigdzie pokazywać. Ale w dodatkach mówią, że mieli tylko fragmenty, z których posklejali cały film (więc być może dlatego prawie każda próba jest sklejona z kilku innych), poza tym próby do trasy Dangerous też były nagrywane.
A ten poemat został nagrany około 1992 roku, a nie specjalnie do TII :D
No tak , a she's out of my lifE? (piękna wersja, piękna piosenka <3) albo beat it demo ... ;/
"Before you judge me , try hard to love me, look within your heart then ask, have you seen my childhood"
Z tego, co widziałem, WSZYSTKIE próby Michaela były nagrywane. Można znaleźć urywki prób do Bad Tour, do Kapitana EO, do Ghosts, Thrillera, History, przed występem w MTV w 1995, próby do niektórych teledysków, podobno istnieją też nagrane próby przed koncertem w 2001 roku, ale w całości można zobaczyć tylko próby do trasy Dangerous, cała reszta to tylko krótkie urywki. W TII chyba mówili, jeśli dobrze pamiętam, że były nagrywane dla prywatnych archiwów Michaela - może później je oglądał, żeby wiedzieć, co trzeba poprawić, a może na pamiątkę i większość z nich nie jest opublikowana.
boskar2007 - z tego co widzę, są polskie napisy: http://bluedvd.pl/michael-jackson-this- ... u-ray.html Co do oznaczenia, niestety nie wiem. Pewnie jak okładka będzie polska, to napisy też.