Beat IT od tyłu

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Archi

Beat IT od tyłu

Post by Archi »

Słyszałem albo czytałem kiedyś gdzieś, ze puszczajac tytulowa piodenke od tylu uzyskamy jakis satanistyczny tekst. Oczywiscie (jak kazdy chyba) uznalem to za kolejna brednie. Przypomnialo mi sie to dzisiaj kiedy natrafilem na pewna strone.

Po zobaczeniu a raczej przesluchaniu tego co tam zamieszczono juz nie jestem taki przekonany co do bezsasadnosci zazutu co do BEAT IT.

http://jeffmilner.com/backmasking.htm
Image
Maro

Post by Maro »

A gdzie mam to odsłuchać?
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Archi

Post by Archi »

Klikamy na piosenke i czekamy az sie zaladuje. wybieram od przodu a potem to nizyj. Mozemy sie wspomoc tekstem wersji od tylu.
Image
Maro

Post by Maro »

Archi wrote:Klikamy na piosenke i czekamy az sie zaladuje. wybieram od przodu a potem to nizyj. Mozemy sie wspomoc tekstem wersji od tylu.
Ej Ale Ja tam Beat It nie widze :knuje:
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Archi

Post by Archi »

Nie ma beat it. Sa inne piosenki ktore maja tresc od tylu.
Image
Stanisław Leon Kazberuk

Post by Stanisław Leon Kazberuk »

Ale zbieg okoliczności! Ja również słyszałem o tym rzekomym tekście- I do believe that there was satan who lives inside me- co tłumaczę sobie tak: Wierzę, że był to satan (mniemam, że chodzi o słowo Szatan?), który żył we mnie. Ciekawiło mnie to zawsze do tego stopnia, że jakieś trzy tygodnie temu odtworzyłem sobie w całości utwór "Beat it" od tyłu- oczywiście na płycie winylowej- i takowego tekstu nie usłyszałem!
huczek

Post by huczek »

Historia z satanistycznym przesłaniem w piosence Beat It odtwarzanej od tyłu pochodzi jeszcze z lat 80-tych. Powtarzana była w prasie, radiu i w telewizji również w latach 90-tych. Plotek na temat przesłania samego Lucyfera jest bardzo dużo i dotyczą one wielu popularnych wykonawców m.in. Rolling Stone, Pink Floyd itd. itp.
Image
Michael_fan

Post by Michael_fan »

Pink Floydów? A której piosenki konkretnie. I jeśli ktoś ma dojście, niech poda linka do beat It od tyłu. Z góry dzięki japrosic
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Stanisław Leon Kazberuk

Do Michael_fan: muszę to powiedzieć! Ja na szczęście na plotki nie jestem podatny, nie wierzę w nie- od początku nie dawałem wiary w "sekretne przesłanie" "Beat it". Ale po obejrzeniu, a raczej wysłuchaniu strony, której adres podał Archi- zupełnie uwierzyłem w przesłanie piosenki Pink Floyd- chodzi o utwór Empty Spaces z The Wall. To prawda! Co do pozostałych: nie wierzę. To zbieg okoliczności- co dziwnego w tym, że piosenki puszczone od tyłu brzmią niekiedy podobnie do wyrazów? Ale żeby od razu jakieś sekretne przesłania? Bajka!
Pank

Post by Pank »

O Queen czytałem. Fani wierzą, że to było celowe. I ja też jakoś wierzę, że większosć piosenek na tamtej stronie rzeczywiście mogło być tak celowo zgrane ... nie tylko Pink Floyd. ;-)

A wiecie, kto prawdopodobnie zaproponował Freddiemu wydanie Another One Bites the Dust na singiel? :diabel2:

Może i jestem nienormalny. Słuchałem od tyłu Beat it, wszyscy domownicy pewnie zaczęli zastanawiać się czy jestem zupełnie normalny i... ja tam słyszę coś w rodzaju I do believe that there was satan who lives inside me... może bardziej ...who's stayed with you. Nieważne. :wariat:

Szatański link
Maro

Post by Maro »

Pankur masz może więcej tego Beat It?
Stanisław Leon Kazberuk

Do Panka:

Masz rację, bardziej pasuje mi "stayed with you". Ale wg mnie to przypadek- jaki miałby w tym cel Michael? ściągnąć na siebie lawiny oskarżeń czy nawet procesów? Wg mnie jeden z zabawnych zbiegów okoliczności.

Ja również wierzę w Beatlesowskie I'm so tired- Beatlesi lubili kombinować i eksperymentować, w szczególności w okresie Białego Albumu, z kótrego utwór pochodzi. Ma to również związek z rzekomymi ówczesnymi plotkami o śmierci Paula, co jest już zupełnie inną historią.
Pank

Post by Pank »

Maro wrote:Pankur masz może więcej tego Beat It?
Wystarczy ściągnąć program Audacity, otworzyć piosenkę i odwrócić ją w czasie.

Też nie wierzę by Michael tak nagrał Beat it by było coś takiego słychać - pewnie, że zabawna wpadka i tyle. A jeżeli było to posunięcie celowe, to też się nic nie stało. Ale na świecie chodzą różni fanatycy lubiący interpretować... ;-)
Majkel
Site Admin

Post by Majkel »

Ale trzebaby być chorym by słuchac różnych nagrań od tyłu i się w to wsłuchiwać aby odkryć, że u kogoś "od tyłu" coś wychodzi...
...
DirtyDiana

Post by DirtyDiana »

Majkel wrote: u kogoś "od tyłu" coś wychodzi...
???
,, GONE TOO SOON... ''
Post Reply