Beat IT od tyłu
Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Beat IT od tyłu
Słyszałem albo czytałem kiedyś gdzieś, ze puszczajac tytulowa piodenke od tylu uzyskamy jakis satanistyczny tekst. Oczywiscie (jak kazdy chyba) uznalem to za kolejna brednie. Przypomnialo mi sie to dzisiaj kiedy natrafilem na pewna strone.
Po zobaczeniu a raczej przesluchaniu tego co tam zamieszczono juz nie jestem taki przekonany co do bezsasadnosci zazutu co do BEAT IT.
http://jeffmilner.com/backmasking.htm
Po zobaczeniu a raczej przesluchaniu tego co tam zamieszczono juz nie jestem taki przekonany co do bezsasadnosci zazutu co do BEAT IT.
http://jeffmilner.com/backmasking.htm
- Stanisław Leon Kazberuk
Ale zbieg okoliczności! Ja również słyszałem o tym rzekomym tekście- I do believe that there was satan who lives inside me- co tłumaczę sobie tak: Wierzę, że był to satan (mniemam, że chodzi o słowo Szatan?), który żył we mnie. Ciekawiło mnie to zawsze do tego stopnia, że jakieś trzy tygodnie temu odtworzyłem sobie w całości utwór "Beat it" od tyłu- oczywiście na płycie winylowej- i takowego tekstu nie usłyszałem!
Historia z satanistycznym przesłaniem w piosence Beat It odtwarzanej od tyłu pochodzi jeszcze z lat 80-tych. Powtarzana była w prasie, radiu i w telewizji również w latach 90-tych. Plotek na temat przesłania samego Lucyfera jest bardzo dużo i dotyczą one wielu popularnych wykonawców m.in. Rolling Stone, Pink Floyd itd. itp.
- Michael_fan
Do Michael_fan: muszę to powiedzieć! Ja na szczęście na plotki nie jestem podatny, nie wierzę w nie- od początku nie dawałem wiary w "sekretne przesłanie" "Beat it". Ale po obejrzeniu, a raczej wysłuchaniu strony, której adres podał Archi- zupełnie uwierzyłem w przesłanie piosenki Pink Floyd- chodzi o utwór Empty Spaces z The Wall. To prawda! Co do pozostałych: nie wierzę. To zbieg okoliczności- co dziwnego w tym, że piosenki puszczone od tyłu brzmią niekiedy podobnie do wyrazów? Ale żeby od razu jakieś sekretne przesłania? Bajka!
O Queen czytałem. Fani wierzą, że to było celowe. I ja też jakoś wierzę, że większosć piosenek na tamtej stronie rzeczywiście mogło być tak celowo zgrane ... nie tylko Pink Floyd. 
A wiecie, kto prawdopodobnie zaproponował Freddiemu wydanie Another One Bites the Dust na singiel?
Może i jestem nienormalny. Słuchałem od tyłu Beat it, wszyscy domownicy pewnie zaczęli zastanawiać się czy jestem zupełnie normalny i... ja tam słyszę coś w rodzaju I do believe that there was satan who lives inside me... może bardziej ...who's stayed with you. Nieważne.
Szatański link

A wiecie, kto prawdopodobnie zaproponował Freddiemu wydanie Another One Bites the Dust na singiel?

Może i jestem nienormalny. Słuchałem od tyłu Beat it, wszyscy domownicy pewnie zaczęli zastanawiać się czy jestem zupełnie normalny i... ja tam słyszę coś w rodzaju I do believe that there was satan who lives inside me... może bardziej ...who's stayed with you. Nieważne.

Szatański link
Do Panka:
Masz rację, bardziej pasuje mi "stayed with you". Ale wg mnie to przypadek- jaki miałby w tym cel Michael? ściągnąć na siebie lawiny oskarżeń czy nawet procesów? Wg mnie jeden z zabawnych zbiegów okoliczności.
Ja również wierzę w Beatlesowskie I'm so tired- Beatlesi lubili kombinować i eksperymentować, w szczególności w okresie Białego Albumu, z kótrego utwór pochodzi. Ma to również związek z rzekomymi ówczesnymi plotkami o śmierci Paula, co jest już zupełnie inną historią.
Masz rację, bardziej pasuje mi "stayed with you". Ale wg mnie to przypadek- jaki miałby w tym cel Michael? ściągnąć na siebie lawiny oskarżeń czy nawet procesów? Wg mnie jeden z zabawnych zbiegów okoliczności.
Ja również wierzę w Beatlesowskie I'm so tired- Beatlesi lubili kombinować i eksperymentować, w szczególności w okresie Białego Albumu, z kótrego utwór pochodzi. Ma to również związek z rzekomymi ówczesnymi plotkami o śmierci Paula, co jest już zupełnie inną historią.
Wystarczy ściągnąć program Audacity, otworzyć piosenkę i odwrócić ją w czasie.Maro wrote:Pankur masz może więcej tego Beat It?
Też nie wierzę by Michael tak nagrał Beat it by było coś takiego słychać - pewnie, że zabawna wpadka i tyle. A jeżeli było to posunięcie celowe, to też się nic nie stało. Ale na świecie chodzą różni fanatycy lubiący interpretować...

- DirtyDiana