Skradzione niewydane piosenki Michaela [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

triniti

Post autor: triniti »

Talitha pisze:Nawiązując w tej sprawie do Tohme Tohme miałam na myśli raczej to, że czasami mam wrażenie jakby ktoś tam gdzieś "pociągał sznurki" i demaskował po kolei wszystkie te ciemne sprawki które miały miejsce za życia Michaela na korzyść dla niego. Być może tylko mi się tak wydaje...
Mam również niekiedy takie podejrzenia, ale jeżeli już, to siła wyższa, a nie jeden tajemniczy osobnik, gdyż dzieje się to jednocześnie w wielu miejscach na globie…Skoro Michael wierzył, że jest antenką, jak to kiedyś pięknie ujęła Zu, to wszystko jest możliwe.

To co dzieje sie wokół osoby Michaela ma w sobie czasami elementy baśniowości, trochę ze świata mitów - i można dostrzec coż na kształt - odwiecznej walki dobra ze złem.
I nigdy nie wiadomo, czy mamy do czynienia ze złem w czystej postaci w danym momencie, czy właśnie nam sie objawiło bezwgledne dobro?
Tohme raczej należy zakwalikowac do czarnej strony mocy, Nie ma nic, co by wskazywło na to, że jest wojownikem sił światłości. Chociaż jest jeden szczegół, mało znany, a mianowicie jego spotkanie z Michaelem 24 czerwca w SC. Możliwe, ze Tohme wrócił do łask? Kto to wie? Zapewne o tym dowiemy sie więcej w niedalkiej przyszłości, bo ktoś przecież za te sznurki pociąga.

Zgadzam się, że trudno wskazać, kto tu w tej opowieści jest poztywnym bohaterem, a kto negatywnym,. Xander w SB zacytował tekst o otwartej księdze, co IMO świetnie nadaje się na ten moment. Wciąż nie jest zamkniety rozdział, Książka wziąż się pisze, niestety już sama,...ale się pisze
Szkoda tylko, że przez te ostatnie wydarzenia, zaczęło to nas jakby bardziej dotykać. Koniec bajki. Ci 25letni chłopcy są jednymi z nas. Być może zapłacą za swój młodzieńczy wyskok olbrzymią cenę (oby nie). Utwory Cascio nie są warte tak wysokiej ceny. Jestem przekonana, że ich znajomi ich nie zostawią. To widać, co dzieje sie na Twitterze. Solidaryzują się z nimi. Jednak inni fani, gdy poznają więcej szczegółów tej ich "zbrodni" ( na tym etapie to oczywistę, że nie możemy ich znać) i kiedy wyrobią sobie zdanie na ten temat, nie powinni pozostać obojęni. Na razie jest zbyt dużo szarości, a za mało jednoznacznych faktów.
Z pewnością za wcześnie, by nazywac ich złodziejami. Niczego im jeszcze nie udowodniono.
triniti

Post autor: triniti »

tutaj wszystkie, bardzo istotne wypowiedzi zebrane razem.

(przetłumaczę niebawem)

BREAKING NEWS: 2 UK men arrested and charged with hacking Sony Music and stealing $250 million in unreleased Jackson songs |
http://www.huffingtonpost.com/2012/03/0 ... 21912.html
http://www.contactmusic.com/news/hacker ... ks_1300070
Sony would not confirm how much music was stolen or what artists were involved. But a person familiar with the situation, who was not authorized to speak publicly, said Monday that the SUSPECTS WERE JACKSON FANS and had taken his music, including unreleased material. [Note: The 2 hackers implicated MJJC.]

Wife of one of these "hackers" wrote this:

"The press reported about my Husband is false! Its a case of them making up the parts they dont have yet, this is a stitch up from day one!"

"FACTS: 1. There never was and never has been any Hacking. 2. MJJC/Gaz are continuing to lie, he now has 3 stories of the situation!"

"FACTS: 3. The motivation behind the OPEN access to the servers was primarily to ensure the Cascio lies were stopped!"

"FACTS 4. No Access or downloading of any Previously unreleased, Unleaked or Unheard Michael Jackson song EVER happened....Cont"

"Infact those songs were taken and offered for sale to my husband and others, police are aware of these people but are not investigating! "

Her husband (known as Birchey) wrote on twitter before:

"Teddy Riley just lined the demo up behind his mix on Hollywood Tonight and then he "EQ'd" the high end out to create the bassline"

"thats why there is no character to it, it was a ridiculas thing to do, I have know idea why he didn't use original"

"I am guessing he didn't EQ the demo to get the bassline like Teddy did XD the original bass is killer!!!!!"

"Soon the TRUTH will be heard!!!!"

"Breaking News Demo, Before Teddy touched it, same vibrato....melodyne is a lie, Teddy LIED, the truth comes out within 6 months"

"if it leaks it not from me, i have no interest in that. but the truth will come"

"Back for bail 12th Sept, Me vs Sony Music, truth about the cascio tracks coming?"

"No they taking me to court, I am being accused of something I never did, scare tactics wont work, its ridiculas "

"Me to sony "Sony you're severs are open, thousands of people are getting music from them"............1 month later......servers still open"

"back on bail sept 12th, think they questioning me again, will be interesting to see what they say"

"well apparently my IP requested 49,000 downloads, guess the only 12 songs Sony listed on a printout? funny heh"

"an MJ impersonator mixed by someone impersonating a real producer................xD"

"dont worry bout me, its just smething i gotta go thru, its all bull, but in the end its all good "

"to be honest i currently have zero MJ stuff, its all sat in some crime lab somewhere gathering dust xD"

"that show was cringe worthy, a complete joke! they also happened to pick the most absurd mj fans to be on it, what an embarrassment"

"a massive Majority of the lead vocals are not Michaels
The breathing and other "aaahs" and stuff were pasted on
The songs were orginally slower in pace
The are NO claps, click or footstamps on ANY Cascio track on the vocal channel (something which to me proves this is definately not Michael behind that mic)
The songs were all recorded on various Mics
The original vocals themselves were NOT recorded badly but properly
There are tons of takes of vocals, there are several takes used on each line
There WERE backing tracks provided with the songs
There are MANY Ghost backing vocals
The only instance of a PVC Pipe being used was on about 4 lines in which they had "Michaels" vocals CLEAN and also recorded through a PVC pipe.

You don't want to know how I know

I cant and wont release any specific information but I have heard all 12 Cascio songs (Raw demos) and also seen pictures of the tracks being edited.

Certain people here can vouch for me, but a leak of certain material cant happen, at least not from me, but I feel fans need certain information, I know the songs, all of them are copy and paste cuts from at least 10 vocals each, and from viewing the waveforms of each vocal track used, there is nothing wrong with the recordings, and also no clips, claps and so on like Michael would do, the breathing and grunts have been pasted in between vocals, I just wanted to add my 2 cents.

there is breathing on them, but a majority has been pasted on, there are tracks named "MJGrunts_2" and so on, infact one song has a complete MJ beatbox intro made from 7 tracks of looped, copied and pasted MJ vocal tics.

For the vocals its clear on the editing how they have had a variety of vocal tracks to choose from, for me this points to a good explanantion, if you were to get someone to copy MJ why have them do one take? They have used the lines which fit Michaels vocals the best, the smoking gun here is the sheer amount of lead vocals and backing vocals they have.

I mentioned before there is breathing, but there is more which appear to have been put on top, not nescessarily breathing coming into a line, but more to do with little vocal ticks. The whole songs are a joke, I can tell you one song used 9 vocal tracks to complete ONE lead vocal, which tbh isn;t a big deal in a real studio situation but when we are told the vocals are one take its weird "

----

If these guys really can prove at the court that Cascio's tracks were fake - they are heros IMHO
This is the only way to stop sony from cheating, making big money on fakes and violation of Michael's discography
But can they? Against $ony? (

"if you ever tried to fight a corporation like Sony in court AND in another country,
let me tell you…you want to do other stuff with that time and money…

Even though the thing got settled in court kind of, I never felt they paid what they owed.

It’s the old question that is being asked again and again:
What’s a song worth? When does copyright start, when does it end?

Around the same time I came to the conclusion that men with guns
employed by the government can’t and won’t protect me from
situations like this in the future."
http://riotnews.tumblr.com/post/18802919868/atr-a-sony

A little background:

"Sometime in March last year, Birchey warned us that someone got HT remixes from a promotional link that Sony sent to Dj’s and told us to watch out and not allow links to it as posting links to official material is against MJJC policy.

In early April, Birchey on our forums had written that he had all 12 Cascio songs. Obviously everyone was curious about it. When we were discussing it, he said that the songs were obtained by similar fashion to the HT remixes. He said the songs were easily and openly accessible through a promotional link Sony sends out to DJ’s and that someone gave the link to him. Birchey told us that he notified Sony of the breach and helping them to stop it. Also he said that he’ll never leak the songs and will stop anyone from doing so as well. "

---

This is what Charles Thomson (Award winning writer, Huffington Post blogger and media commentator) wrote about Cascio's tracks (from album Michael):

"Yes. 'Whining' about the Jackson estate releasing fake tracks under Michael Jackson's name is 'pointless'. Who cares, right?"

"It's like saying, 'Hitler's dead. Can we all just shut up now about the holocaust?'"

"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. You can't just accept injustice."

" I know the truth. I've seen the voice analyses."

"I've seen conclusive voice comparisons. The nutters choose not to believe me, as is their right. But I know what I've seen."

" Absolutely. They compared the acapalla vocals from all three Cascio tracks to MJ, then to Malachi. Perfect match to the latter."

"The evidence is out there. People just choose to ignore it. Even Malachi's former producer says it's him on Breaking News."

"There is no evidence that the people the Estate said confirmed MJ's vocals actually did.
Several people who were in the meeting spoke out after and said the estate's statement was a lie."

"Estate *claims* to have lots of evidence, but to date has failed to present any of it. Fans just blindly take their word."

"Estate refused to release their voice analysis. Why? What harm would it do? Analyses I've seen show no match to MJ."

"Some of those names are only according to the Estate. Witnesses from the meeting say that statement was a tissue of lies."

"@RobLives4Love @mjYanaGirl @magicpoetryx So what're you saying? When someone powerful [censored] you in the ass, lay down and take it?"

"So Jermaine's wrong, Taj & Taryll are wrong, Paris is wrong, Latoya's wrong, Jackie & Randy are wrong - and y'all know MJ better than them?"

"And Teddy Riley thinks MJ is alive on an island somewhere. If he's your best source, I'd give it a re-think."

"i don't understand why to some fans, album sales and chart results are more important than album CONTENT."

"The family owns all the profits from the Michael album, technically, but still condemned it. 'Nuff said."

"The estate bans MJ's own mother from using his full name. The name *she* gave him. How can you condone that? It's pure evil."

" They sabotage the family at every turn, ie. banning Jermaine from Neverland when he wanted to take pics for book."

"Can anyone tell me even one remotely good reason why the Estate would want to sell Hayvenhurst? They're just evil [censored]. [censored] them."

"IMO, they want the family stuck renting so they're dependent on Estate money."

"That's why they always try to sabotage the family's income, ie Cardiff broadcast."

"We'll see. Why would they seek permission to sell Hayvenhurst if they didn't intend to sell it?"

"Sony and the Estate would crush them. They hold all the power."

"They even tried to include the fake tracks in the Immortal show until the fans gave them hell."

" put nothing past them. If they cared one iota about history, they wouldn't release fake tracks."

"They have absolutely no interest in or respect for Michael's legacy. They are actively destroying it with each passing year."

"Travesty that new fans can pick up This Is It, but can't pick up the Bad/Victory Tours!"

"There is literally no good or logical reason for the estate to do this. It's just plain [censored]. They're evil [censored]."

I agree with this guy
But...

"The audio analysis I have referred to is entirely unrelated to any court case. What you're writing about me is libelous"

"I've already stated that the voice analysis was conducted in Europe on the three legally released Cascio tracks."

"Nothing to do with unlawful downloading of unreleased tracks in the UK."

" I refused to reveal details of the analysis to protect the analyst from loonies"

http://www.twitlonger.com/show/g97but

edit:

BREAKING NEWS: Dwóch Brytyjczyków aresztowanych i oskarżonych o włamanie oraz kradzież z Sony Music 250 milionów dolarów w niepublikowanych utworach Jacksona |

http://www.contactmusic.com/news/hacker ... ks_1300070
Sony nie potwierdza, jak dużo muzyki zostało skradzionej lub których artystów kradzież dotyczy. Jednak człowiek zaznajomiony z sytuacją, nie będąc uprawnionym, by wypowiadać sie publicznie, powiedział w poniedziałek, że podejrzani są fanami Jacksona i pobrali jego muzykę, w tym niepublikowany materiał. [Uwaga: W 2 hakerzy zamieszany MJJC.]

Żona jednego z "hakerów" napisała:

Doniesienie prasy o moim mężu są fałszywe! To dzieje sie od pierwszego dnia - dodawanie nieistniejących treści, manipulowanie faktami.

"FAKTY: 1. nigdy nie miało miejsca żadne hakowanie (Hacking) . 2 MJJC / Gaz nadal kłamie, teraz ma już 3 historie na temat tej sytuacji.!".

"FAKTY: 3. Motywacją do otwartego dostępu do serwerów, było przede wszystkim zapewnienie,że kłamstwa Cascio zostaną powstrzymane!"

"FAKTY 4. Nie było żadnego wejścia i pobierania wcześniej niepublikowanych, które jeszcze nie wyciekły, nie znanych utworów Michaela Jacksona ... Cont"

"W rzeczywiści te piosenki zostały wzięte i zaoferowane do kupienia mojemu mężowi i innym osobom. Policja jest tego świadoma, jednak nie prowadzi dochodzenia wobec tych osób."

wcześniejsze wpisy Birchey (oskarżonego) na Twitterze:

"Teddy Riley tylko wyrównał demo zanim zrobił mix Hollywood Tonight, a potem" EQ'd (chyba - dokonał korekcji barwy górnych dźwięków,), aby stworzyć linię basu"

"to dlatego to jest pozbawione charakteru , to było śmieszna rzecz do zrobienia, nie mam pojęcia, dlaczego nie użył oryginału"

"Domyślam się, że nie użył equalizera, jak zrobił to Teddy, by stworzyć linie basów, ł XD oryginalny bas jest mordercą!!"

"Wkrótce prawda wyjdzię na jaw!"

"Breaking News Demo , zanim Teddy go dotknął, to samo vibrato .... Melodyna jest kłamstwem. Teddy kłamał. Prawda wyjdzie na jaw w ciągu 6 miesięcy"

"Jeśli coś wycieka, to nie ode mnie. Nie mam żadnego interesu w tym, ale prawda nadchodzi"

"Wyjście za kaucją 12 września, Ja vs Sony Music, prawda o Cascio utworach nadchodzi?"

"Nie, oni wzywają mnie do sądu, jestem oskarżony o coś, czego nigdy nie zrobiłem. Taktyka zastraszania nie działa na mnie, to śmieszne"

"Ja do sony: " Sony, wasze serwery są otwarte, tysiące ludzi pobiera z nich muzykę "............ 1 miesiąc później ...... serwery nadal otwarte"

"z powrotem na wolności za kaucją 12 września, myślę, że przesłuchają mnie ponownie, to będzie interesujące zobaczyć, co maja do powiedzenia"

"więc, widocznie moje IP żądało 49.000 pobrań. Domyślam się, tylko 12 piosenek Sony pojawiło się na wydruku? zabawne heh"

"impersonator MJa zmixowany przez kogoś udającego prawdziwego producenta ................ xD"

"Nie martwcie się o mnie, to tylko coś, przez co muszę przejść, wziąć byka za rogi, ale wszystko skończy się dobrze"

"Szczerze mówiąc, obecnie mam zero rzeczy MJa, wszystko jest w jakimś laboratorium przestępczości gromadząćc kurz xD "

"ogromna większość wokali nie jest Michaela
Oddechy i innych "aaahs" i takie tam, zostały wklejone
Piosenki były oryginalnie w wolniejszym w tempie
Nie ma zadnych klaśnięć, kilknięc lub footstamps na utworach Cascio, na ścieżce wokalu (co dowodzi, to zdecydowanie nie był Michael za mikrofonem)
Wszystkie piosenki były zarejestrowane na różnych mikrofonach
Oryginalne wokale zostały zarejestrowane właściwie (czyli są dobrej jakości, chyba o to chodzi, wbrew temu , co twierdzili Cascio)
Istnieje mnóstwo ujęć wokalu, istnieje kilka do każdej linii
Były ścieżki podkładowe wraz z piosenkami
Istnieje wiele chórków - duchów
Jedyny przykład użycia rury PCV to około 4 linie, w których mieli wokale "Michaela" CZYSTE i również rejestrowane przez rurę PCV.

Nie chcecie wiedzieć, skąd ja to wiem…

Nie mogę i nie będę ujawniał żadnych konkretnych informacji, ale słyszałem wszystkie 12 utworów Cascio (surowych demos), a także widziałem zdjęcia utworów poddawanym edytowaniu.

Niektórzy ludzie tutaj mogą ręczyć za mnie, ale przeciek pewnego materiału nie może się wydarzyć, przynajmniej, nie ode mnie. Czuję jednak, że fani potrzebują pewnych informacji. Znam te utwory. Każdy z nich jest zlepiony z kawałków poprzez kopiowanie i wklejanie z co najmniej 10 wokali , Po obejrzeniu przebiegów (graficznego zapisu podejrzewam) każdej ze ścieżek z wokalem, te nagrania są w porządku, a także żadne piski, klaskania, oddechy i tak dalej jak to Michael robił, zostały wklejone pomiędzy wokalami, chciałem tylko dodać moje dwa grosze.

Jest dźwięk oddychania na nich, ale większość została wklejona. Istnieją takie utwory jak "MJGrunts_2" i tak dalej. W rzeczywiści jedna piosenka zawiera pełny Beatbox intro MJ a, pobrany z 7 utworów i zapętlonych, skopiowanych i wklejonych tików wokalnych MJa.

Jeżeli chodzi o wokale, to jest wyraźnie widoczne w edytowaniu, jak oni mieli różne nagrania wokali do wyboru. Dla mnie to wskazuje na dobre wyjaśnienie, jeśliby ktoś miał skopiować MJ'a, dlaczego to miałoby być tylko jedno podejście? Oni wykorzystali te linie, które pasują do wokalu Michaela najlepiej, Odbezpieczona bron w tym wypadku, to ogromna ilość wokali oraz chórków.

Wcześniej wspomniałem, że są tam oddechy, ale jest więcej tych, które wydają się być wprowadzone na wierzch, niekoniecznie oddechy w ciągłej linii, ale raczej małe wokalne tiki. Te wszystkie utwory to żart. Mogę wam powiedzieć, że do jednej piosenki użyto 9 ścieżek wokalnych, aby skompletować jeden wiodący wokal, co nie jest wielką rzeczą w rzeczywistym studio nagraniowym, ale gdy mówi się nam, że to wokale są jednego podejścia, wydaje się to dziwne "

……………...

Jeśli ci faceci naprawdę będą mogli okazać w sądzie, że utwory Cascio są fałszywe - bedą bohaterami IMHO
Jest to jedyny sposób, aby zatrzymać Sony przed oszustwem, robienia dużych pieniądzy na podróbkach oraz naruszenie dyskografii Michaela
Ale czy im sie uda? Przeciwko $ony? (

"Jeśli kiedykolwiek próbowałeś walczyć z korporacją, taką jak Sony w sądzie i w innym kraju, powiem ci coś… wolałbyś robić inne rzeczy z tym czasie i zarabiać pieniądze ...

Nawet mimo że doszło do ugody sadowej, nigdy nie czułem by mi zapłacili, co mi byli winni.

To jest odwiecznie zadawane pytanie:
Co warta jest piosenka? Kiedy zaczynajś się prawa autorskich, a kiedy się kończą?

W tym samym czasie doszedłem do wniosku, że mężczyźni z bronią
zatrudnieni przez rząd nie mogą mnie ochronić przed
takimi sytuacjami w przyszłości. "
http://riotnews.tumblr.com/post/18802919868/atr-a-sony

Nieco tła:

"Gdzieś w marcu ubiegłego roku Birchey ostrzegł nas, że ktoś dostał remiksy HT w promocyjnym linku, które Sony wysłało do dj'ów. Kazał nam uważać i nie pozwolić, by linki zostałay zamieszczone jako linki do oficjalnych materiałów, co byłoby niezgodne z polityką MJJC.

Na początku kwietnia Birchey na naszym forum napisał, że ma wszystkie 12 utworów Cascio. Oczywiście wszyscy byliśmy ich ciekawi. Kiedy omawialiśmy to, powiedział, że piosenki zostały uzyskane w podobny sposób jak remiksy HT. Powiedział, że piosenki były łatwo dostępne za pośrednictwem linku promocyjnego Sony wysyłanego do DJów i że ktoś dał ten link jemu. Birchey powiedział nam, że zgłosił Sony to naruszenie i pomagał im to zatrzymać. Powiedział również, że nigdy nie pozwoli żadnym piosenkom wyciec i i powstrzyma kogokolwiek przed zrobieniem tego. "

edit 2

Komentarze Charlesa Thomsona (nagradzanego pisarza, blogera Huffington Post i komentatora mediów) napisał o utworach Cascio (z albumu Michaela):

"Tak". Narzekanie " na Estate Jacksona z powodu wydania fałszywych utworów pod nazwą Michaela Jacksona jest" bezprzedmiotowe ". Kogo to obchodzi, prawda?"

"To tak, jakby mówiąc:" Hitler nie żyje. Czy wszyscy możemy po prostu zamilknąć na temat Holokaustu? "

"Jedyną rzeczą, niezbędną dla triumfu zła jest, gdy dobrzy ludzie, nie robią nic. Nie można po prostu zaakceptować niesprawiedliwości".

"Znam prawdę. Widziałem analizy głosu."

"Widziałem jednoznaczne porównania głosów. Nutters postanowili mi nie wierzyć. To jest ich prawo. Ale ja wiem, co widziałem."

"Absolutnie. Oni porównywali acapalla wokale ze wszystkich trzech utworów Cascio do MJ'a, a następnie do Malachi. Idealne pasują do tego drugiego."

"Materiał dowodowy jest na wyciągnięcie reki. Ludzie po prostu zignorowali go. Nawet dawny producent Malachi mówi, że to jest jego wokal na Breaking News".

"Nie ma dowodów, że ci ludzie których wymienił Estate rzeczywiście potwierdzili wokale MJ'a
Kilka osób, które były na spotkaniu opowiedziało, że oświadczenie Estate było kłamstwem. "

"* Twierdzenia * Estate że mają mnóstwo dowodów. Do tej pory nie zdołali zaprezentować żadnego z nich. Fani ślepo wierzą im na słowo".

"Estate odmówiło ujawnienia analizy głosu. Dlaczego? Co złego mogło się stać z tego powodu? Analizy, które widziałem wskazują - nie pasują do MJ'a".

"Niektóre z tych nazwisk to tylko według Estate. Świadkowie ze spotkania mówią, że to oświadczenie to był stek kłamstw".

"Tak więc, Jermaine i Taj & Taryll sie mylą, Paris się myli, La Toya i Jackie, Randy nie mają racji - znasz MJ'a lepiej niz oni"

"I Teddy Riley wierzy, że MJ żyje na wyspie gdzieś tam. Czy on jest najlepszym źródłem, przemyślałbym to ponownie".

"Nie rozumiem, dlaczego dla niektórych fanów, sprzedaż płyt i wyniki na wykresach są ważniejsze od zawartości albumu."

"Estate zakazuje jego własnej matce używania jego pełnego imienia. Imienia, które * ona * mu nadała. Jak można tolerować coś takiego? To jest czyste zło".

"Sabotują rodzinę na każdym kroku, przykład, . Zakazali Jermaine'woi wejscia do Neverlandu, gdy chciał wziąć fotki do książki."

"Czy ktoś może podać mi chociaż jeden rozsadny powód, dlaczego Estate chce sprzedać Hayvenhurst? To jest zło. [censored]. [Censored] ich".

"IMO, chcą rodzinie zablokować mozliwość wynajmu, żeby byli zależni od pieniędzy Estate".

"Dlatego zawsze starają się sabotować dochody rodziny, czyli emisję z Cardiff "

"Zobaczymy. Dlaczego mieliby szukać zezwolenia na sprzedaż Hayvenhurst jeśliby nie zamierzali go sprzedać?"

"Sony i Estate zniszczą ich. Posiadają wszelkie środki".

"Oni nawet próbowali włączyć fałszywe utworów do Immortal, ale fani urządzili im piekło."

"nie dałbym za nich złamanego grosza. Jeśli zależałoby im na historii, to nie wydaliby fałszywych utworów."

"Oni nie mają żadnego respektu czy poszanowania dla dziedzictwa Michaela. Aktywnie je niszczą z każdym rokiem".

"Absurd, że nowi fani moga sięgnąć po This Is It, ale nie mogą po Bad / Victory Tours!"

"Nie ma dosłownie żadnej logicznej przyczyny dla takiego postępowania. To po prostu [censored]. złe [censored]."

Zgadzam się z tym facetem
Ale ...

"Audio analiza, o której mowa, jest całkowicie niezależna od jakiejkolwiek sprawy sądowej. Co piszesz o mnie jest oszczercze"

"Już stwierdziłem, że analiza głosu zostało przeprowadzone w Europie na trzech utworach Cascio prawnie dopuszczonych".

"Nie ma to nic wspólnego z bezprawnym pobieraniem niepublikowanych utworów w Wielkiej Brytanii."

"Nie chciałem ujawnić szczegółów dotyczących tej analizy w celu ochrony analityka przed lunatykami"

źródło: http://www.twitlonger.com/show/g97but
Ostatnio zmieniony pt, 09 mar 2012, 2:24 przez triniti, łącznie zmieniany 19 razy.
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

oświadczenie adwokat broniącej obu fanów:
James Marks & Jamie McCormick - Media Release
The media has paid a lot of attention to this case over the last few days.

Some of the information provided to the media, thus far, is grossly inaccurate.

There is a trial fixed in January 2013 and both defendants are keen not to prejudice their defence by further disclosures. However, they are eager to point out to Michael Jackson's fans and family that they would never do anything to harm the legacy that is Michael Jackson's music. As Michael Jackson has said "lies runs sprints but the truth runs marathons".

Mr Marks and Mr McCormick deny the allegations against them and are confident they will prove their innocence at their trial.

Karen Todner
Kaim Todner Solicitors Ltd
7th March 2012

7 March 2012
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Pożegnajmy się z nowym albumem tego roku...
Obrazek
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

Szczerze mówiąc to ja dziękuję za takie albumy. Wolę dema usłyszeć.
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
LilMonkey

Post autor: LilMonkey »

Nie wiem czy sie cieszyc, czy plakac, bo z jednej strony Sony straci, ale z drugiej tez nie dobrze dla Michaela i rodziny. Troche to slodko-gorzka sytuacja.
You'll be the best that you can be.
Awatar użytkownika
Hera

Post autor: Hera »

Wiecie co ja tak czytam, słucham i obserwuje to co się dzieje i dla mnie to jest jeden wielki cyrk... nagle pojawili sie wielcy przycjaciele , nagle z wszyscy chcą pisać o Michaelu książki, wydawać nowe płyty z Jego niepublikowanymi piosenkami.. masakra jakaś..:/ Od prawie 20 lat Mike jest w moim sercu i Wiadomo że jak każdy kto kochał i kocha Go bardzo bym chciała usłyszeć te nowe jeszcze nieznane piosenki... Uważam jednak że o wiele lepiej by było gdyby One zostały nagrane i wydane tak jak je Michael śpiewał w oryginale, bez przeróbek udziwnień czy Bóg wie czego... porostu normalnie dema... Ale Jeżeli to ma wygladać jak z płytą MICHAEL ja mówie otwarcie NIE, NIE CHCE ŻADNYCH KOLEJNYCH PŁYT. Po co kolejny raz przechodzić przez to samo i zastanawiać się czy to prawdziwy głos Michaela czy to może Malachi albo jeszcze ktoś inny śpiewa... Michael wkładał tyle serca w to co robił i napewno niespodobało by mu sie to co się teraz wokół Niego dzieje... Uważam że to co sie wyprawie teraz, te kradzieże, rzekome fejki, to godzi w Jego dobre imie i jest zwykłym brakiem szacunku , a poza tym nie wiem czy Mike byłby zadowolony z tego że piosenki które jego zdaniem nie były dość dobre coby je wydać , zostały nagrane i pokazane światu.... Dziwne to wszystko poczekamy zobaczymy jak sprawa sie rozwinie...

----------------------
m.
Talitha

Post autor: Talitha »

---
Ostatnio zmieniony śr, 12 wrz 2012, 13:55 przez Talitha, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
crescendo

Post autor: crescendo »

Talitha pisze: Dlaczego sklejają kilka piosenek w jedną "nową"? Czyżby ich wcześniejsze zapewnienia o tym, że istnieje kilkadziesiąt niedokończonych piosenek były nieprawdą?
To jest chyba najbardziej prawdopodobne wytłumaczenie tego, co się dzieje. Bo przecież nie zabija się kury znoszącej złote jajka. Gdyby mogli wydać te kilka(-naście) płyt jak twierdzili, to nie sięgali by bo takie rozwiązania.
Martha

Post autor: Martha »

ej, wiecie moze gdzie moge odsłuchać tych piosenek????
L.O.V.E
marjol

Przekręt !

Post autor: marjol »

Nie wiem co napisać , żeby było adekwatne do tego co teraz czuję :zly: Trzymam tylko mocno kciuki i jesli tylko mogę w jakiś sposób pomóc prawdzie , jestem do dyspozycji :smutek: loveMJPT ...nie mogę pojąć tego co się stało i tak myślę , czy inni muzycy, artyści : Elvis , Morison .. czemu nie ma nic na temat ich fałszywek , przeróbek etc etc ..? czy są lepiej chronione , czy nie są tak dochodowi ?? :mj: kocham tak bardzo Michaela , ale czy teraz już zawsze będę miała OBAWY ?
LOVE MJJ <3
elleve

Post autor: elleve »

W nawiązaniu do nowości rynkowych,następna płyta powinna nosić tytuł:
"Ma$terpiece".. Dodatkowa reklama dla królowej popu jakkolwiek...

Wersja bonus w karnawale z kolejnymi breaking news "Masquerade" i wszystko na temat wszak "zamienianie się jest fajne".

Dziś mówienie prawdy jest niepolityczne,zaś polityka kłamstw,kwalifikowana jest do tzw. "teorii spiskowych"...

Wzmacniacz lampowy czy sprawdzony sprzęt CIA (Colin Powell wie co co chodzi) i Sony może śmiać się w twarz jak Sneddon na emeryturze..

:surrender:

Dziękuję Triniti
Awatar użytkownika
Marzena07

Post autor: Marzena07 »

1).Jeśli firma Sony posiada jakiekolwiek nowe, niepublikowane utwory Michaela Jacksona kupione za 250 milionów $ to nie publikuje ich w sieci do ściągnięcia, zanim nie zostałyby one wydane oficjalnie na płytach cd.

2).Gdyby istniała strona dzięki której można byłoby ściągnąć taki katalog z nigdy niepublikowanymi utworami Michaela, zanim cały niepublikowany materiał trafiłby na półki sklepowe w formacie cd do kupienia oznacza że jakiś złodziej utworzył stronę na której złodziej mógłby ściągać te pliki nielegalnie i w ten sposób okradać artystę.Pytanie brzmi kto otworzył taką stronę by była ogólnie dostępna było można było ściągać pliki nielegalnie? Jego należy postawić przed sądem.

Cóż...Sony twierdzi, że to była dziura w sieci, którą sami odkryli , dzięki niej zorientowali się, że istnieje miejsce w którym dochodzi do kradzieży w sieci niepublikowanych utworów Michaela.

3). Jeśli haker jest złodziejem i kradnie twórczość, to należy go odnaleźć i postawić przed sądem,a ja tu czytam że pliki Michaela ukradli fani....

Cóż...Ktoś kto kradnie utwory Michela nie jest Jego fanem , bo żaden fan nie będzie ściągał utworów Michaela zanim niepublikowane utwory nie ukażą się na płycie w sklepie.Prawdziwy fan Michaela Jacksona, czeka na wydanie niepublikowanego materiału swojego idola,zdobędzie promocyjny egzemplarz płyty swojego idola, a następnie uda się w dniu premiery płyty do sklepu muzycznego i zakupi ją legalnie.

4).Mam tylko nadzieję że firma Sony posiadała rzeczywiście jest w posiadaniu niepublikowanych nagrania króla popu.

Cóż... Skoro firma Sony posiada niepublikowane nagrania Michaela, to następnym razem wyda płytę z rzeczywiście niepublikowanymi utworami Michaela bez remixów i przeróbek podkładów muzycznych,oraz udziału zbędnych osób.

5) Po moich 30 latach bycia fanem Króla Popu oczekuję od Sony ,, surowych,, niepublikowanych nagrań Michaela wydanych na CD. Nie istotne, czy będzie to publikacja utworów dokończonych przez Michaela, lub nie dokończonych na CD.

6).Nie ulega żadnej wątpliwości, że Michael firmie Sony na pewno kiedyś prezentował nagrania, których nigdy nie opublikowali.

Cóż... Sony twierdzi, że zakupiło twórczość Michaela wraz z niepublikowanymi nigdy utworami za 250 milionów $ i je posiada... no ale come on .... przecież zostały im skradzione...
No cóż...
I tu znajduje się odpowiedź dlaczego możemy już nigdy nie usłyszeć ,,surowych,, nagrań Michaela bez przeróbek innych osób.
Awatar użytkownika
yourlovelystar

Post autor: yourlovelystar »

Marzena07 pisze:5) Po moich 30 latach bycia fanem Króla Popu oczekuję od Sony ,, surowych,, niepublikowanych nagrań Michaela wydanych na CD. Nie istotne, czy będzie to publikacja utworów dokończonych przez Michaela, lub nie dokończonych na CD.
Właśnie. To czego się najbardziej obawiam odnośnie tych nowych albumów to, to, że piosenki zostaną tak "dopieszczone", że niewiele zostanie w nich z pierwotnej wersji Michaela. O ile takowy album zostanie w końcu wydany. Zaczynam się powoli gubić w tym wszystkim..

Muszę to dorzuć: Marzena07 30 lat fanowania- wielki szacunek :D
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
m-m1kea

Post autor: m-m1kea »

yourlovelystar pisze:Właśnie. To czego się najbardziej obawiam odnośnie tych nowych albumów to, to, że piosenki zostaną tak "dopieszczone", że niewiele zostanie w nich z pierwotnej wersji Michaela. O ile takowy album zostanie w końcu wydany. Zaczynam się powoli gubić w tym wszystkim..
Dlatego - ja mam nadzieje, ze to wycieknie. Sony moze sobie wydawac co chce i jak chce, ale ja chce przeciekow oryginalnych (dem, czy to ukonczonych piosenek przez MJ'a) i wtedy bede najbardziej usatysfakcjonowany.
Nie zycze sobie i Wam takiej historii jak z plyta Michael. Tam gdzie Michael spiewa, to jest OHYDNIE wszystko zniszczone, oczyszczone, zremiksowane. A wraz z wydaniem tej plyty mielismy kilka naprawde ciekawych przeciekow, ktore stoja na znacznie wyzszym poziomie, niz to czym nas ta wytwornia poczestowala.

Jest jedna mozliwosc; Sony pojdzie po rozum do glowy i wyda to tak jak Michael zostawil - jednak jak dla mnie, nie ma szans na to.
Obrazek
ODPOWIEDZ