FOREVER KING OF POP - Musical [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Czy wybierasz się na musical ?

tak
47
43%
nie
46
42%
raczej tak
16
15%

Liczba głosów: 109

Awatar użytkownika
Omega Supreme

Post autor: Omega Supreme »

a ja mam pytanie do tych co juz na tym byli :)
Jakie sa piosenki i w jakiej kolejnosci?
Podejrzewam ze pierwszy utwór to JAM ? bo koncert zaczyna sie deszczem ogników :P

Ktoś umialby wypisac po kolei co jest po czym :)?

PS: wiecie cego mi tam brakuje jak patrze na filmiki ? Widoku muzyków na scenie. PErkusji Gitar ! Czy ta muzyka leci z taśmy ? tylko wokal jest na żywo? a moze tez nawet wokal tych ludzi jest z tasmy ? Ja mysle ze by to wszystko wygladało jeszcze bardziej jak koncerty Jacksona gdyby na zywo na scenie nawalała perkusja i gotary itp :P Wiec jak to jest?
Ale z drugiej strony to w sumie nie ma byc koncert tylko Musical.. no ale jak sie na to patrzy to jednak czym to sie rozni od koncertu :P? Mozna by nawet stwirdzić ze Koncerty jacksona to były tez Musicale bo opowiadał historie na scenie jak w teatrze bardzo czesto :)
Awatar użytkownika
kamlox

Post autor: kamlox »

Omega Supreme pisze:a ja mam pytanie do tych co juz na tym byli :)
Jakie sa piosenki i w jakiej kolejnosci?
Podejrzewam ze pierwszy utwór to JAM ? bo koncert zaczyna sie deszczem ogników :P

PS: wiecie cego mi tam brakuje jak patrze na filmiki ? Widoku muzyków na scenie. PErkusji Gitar ! Czy ta muzyka leci z taśmy ? tylko wokal jest na żywo? a moze tez nawet wokal tych ludzi jest z tasmy ? Ja mysle ze by to wszystko wygladało jeszcze bardziej jak koncerty Jacksona gdyby na zywo na scenie nawalała perkusja i gotary itp :P Wiec jak to jest?
Ale z drugiej strony to w sumie nie ma byc koncert tylko Musical.. no ale jak sie na to patrzy to jednak czym to sie rozni od koncertu :P? Mozna by nawet stwirdzić ze Koncerty jacksona to były tez Musicale bo opowiadał historie na scenie jak w teatrze bardzo czesto :)
Jam to był pierwszy utwór z "Michaelem" na scenie, poprzedzony takim medlay-em z wielu utworów z przebiegu całej kariery MJ.
A orkiestra jak najbardziej była i wokal na żywo też
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Jedynie co mi się nie spodobało to to, że Billei Jean było za szybko pokazane. Jakoś się nauczyłam, że MJ dawał BJ tak pod koniec swoich koncertów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Phoenix

Post autor: Phoenix »

Omega Supreme pisze:Widoku muzyków na scenie. PErkusji Gitar !
Panowie z orkiestry siedzą po bokach, pan z gitarą wybiegał do pewnych piosenek. Z resztą, aż na takim widoku też u MJa na koncertach orkiestra nie była. Jedyny puszczony z taśmy element, to głos małego MJa do "I'll be there", co ogromnie mnie wzruszyło.
To jest dopiero zadanie, bo tych piosenek jest tyle, że ciężko byłoby spamiętać. :D Robiłabym sobie notatki, gdybym wiedziała, że tak będzie. :D Sporo jest mixów piosenek, ale to wszystko naprawdę bardzo ciekawie wygląda. A pierwsza piosenka to hmm... żeby nie skłamać, nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale to chyba było "Gone Too Soon". Niech mnie ktoś poprawi, jak coś pomieszałam.
Obrazek
Awatar użytkownika
cocainegirl

Post autor: cocainegirl »

Wlasnie wrocilam z wystepu.. Matko, to bylo piekne, naprawde! Poplakalam sie przy 'ill be there' a gdy spiewali 'we are the world' zaciagnelam mame pod scene. :) bylo naprawde cudownie. po wystepie poszlysmy po autografy i zdjecia. Mam dwa zdjecia ze 'starszym Michaelem' i tym 'mlodszym' a rowniez duzy plakat ktory umieszcze w antyramie :D Czulam sie jakbym ogladala MJ, a gdy przytulalam tych tancerzy i piosenkarzy w jednym to czulam jakbym tulila MJ. Bylo to piekne przezycie ktore bede pamietac do konca moich dni. :))
"Łeb ścięty żydowskiego zbawiciela,
nigdy nie uniesie głowy na krzyżu."
Awatar użytkownika
yourlovelystar

Post autor: yourlovelystar »

cocainegirl pisze:Poplakalam sie przy 'ill be there'
OO tak! Te zdjęcia Michaela w tle.. niesamowite emocje, niesamowite przeżycie i kilka łez poleciało. Pod koniec kiedy wszyscy wstali i razem śpiewali We are the world, krzyczeli, klaskali, dało się wyczuć niesamowitą atmosferę. Bardzo podobał mi się Thriller, Smooth Criminal i Black or white.
Co do zespołu FKOP- to wielkie ukłony bo ci ludzie naprawdę mają talent(taniec, głosy) i wkładają w to wiele serca. A z dwóch Michaelów najbardziej podobał mi się ten z czasów Thrillera(może dlatego, że też śpiewał i był bardziej naturalny).
Miłym widokiem były całe rodziny z małymi dziećmi. To wspaniałe, że Michael wciąż żyje w sercach wielu z nas!
Jedyne co wydało mi się trochę absurdalne, to to, że żeby zdobyć autograf trzeba było kupić coś z ich sklepiku. o.O Bezsens- zarabiają jak tylko mogą.
Ale biorąc pod uwagę wszystko stwierdzam, że naprawdę było warto, bo są to niezwykłe wspomnienia.

edit: Mógłby ktoś zamieścić skan autografów? :D Tak z ciekawości pytam ;)
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

Omega Supreme tak mniej więcej wyglądała kolejność utworów:"
1.OVERTURE:
Pretty Young Thing
Don't stop 'til you get enough
Smooth Criminal
Dirty Diana
2.GONE TOO SOON
3.BAD
4.MEDLEY JACKSON FIVE:
I want you back
ABC
Blame it on the boogie
5.JAM
6.BEAT IT
7.HUMAN NATURE
8.BILLIE JEAN
9.MEDLEY 1st ACT:
The way you make me feel
Blood on the dance floor
10.MEDLEY BALLADS:
She's out of my life
Much too soon
Speechless
11.THRILLER

15 minut przerwy

1.MEDLEY 2nd ACT:
Leave me alone
They don't care about us
Don't stop 'til you get enough
Ease on down the road
Home
2.Who's lovin' you/The way you make me feel
3.SMOOTH CRIMINAL
4.MAN IN THE MIRROR
5.EARTH SONG/Heal the world
6.MEDLEY GOSPEL:
Off the wall
Another part of me
Can you feel it?
7.I'LL BE THERE
8.WILL YOU BE THERE
9.BLACK OR WHITE
10.WANNA BE STARTIN' SOMETHIN'
Medley Greetings
11.WE ARE THE WORLD
12.MEDLEY ENCORE:
Workin' day and night
Shake your body(Down to the ground)
Off the wall "
cytowane z programu musicalu dostępnego w sprzedaży w ich kanciapie nenene
Ale generalnie tak to mniej więcej wyglądało.A jeżeli rozchodzi się o muzyków grających-po bokach rusztowania sceny dostrzegłam dwóch a reszta obecna była na parterze sceny. ;-)
Ogólnie show udane,dużo efektów specialnych,wspaniałe układy taneczne,stroje,chór gospel.Widać że włożyli w to dużo serca.Mam tylko ale do tych Michaeli no bo z lekka mylili się chyba piosenkami,chodzi mi o sytuację gdzie do Earth Song wystąpił ten czarny co trochę wyglądało dziwnie.Wyglądu tych panów nie skomentuję ale lepiej było siedzieć dalej niż bliżej.Nadałam im nawet przydomki: dżepetto i pinokio. glupija
Jak dla mnie show mogłoby odbyć się bez tych postaci[poziom pozostawiał wiele do życzenia-niestety] i zapewne byłoby bardziej magicznie...
Jedno jest pewne:mało komu udaje się zbliżyć do poziomu MJa.I może niech lepiej tak zostanie.
P.s. dawno mi tak ręka nie zdrętwiała-nagrałam prawie całość :mj:

DZIĘKUJĘ
Ewelinie &Ani czyli moim ulubionym bliźniaczkom za towarzyszenie i przewodnictwo w drodze do...
oraz
Kasi & Piotrkowi za przewodnictwo w drodze z...
LOVE :mj:
Obrazek

Post autor: marcinokor »

A w "tej ich kanciapie" to mają jakieś gadżety MJ'owe, wiecie tak ogólnie, czy tylko musicalowe?
Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanny100

Post autor: Jeanny100 »

marcinokor pisze:A w "tej ich kanciapie" to mają jakieś gadżety MJ'owe, wiecie tak ogólnie, czy tylko musicalowe?
Tylko związane z musicalem chociaż są też neutralne rzeczy t.j.rękawiczka i kapelusz-ceny nie z tej ziemi z tego co pamiętam to:
-program musicalu 10 zł
-kapelusz 40 zł
-cekinowa rękawiczka nie pamiętam ceny
-t-shirt 70zł
-bluza chyba 130zł
-podwójna płyta CD 90 zł
-bardzo mały badzik z logo 10zł
-plakat 20zł
:surrender:
P.S. w utworze Billie Jean pominięto końcową solówkę,reszta utworów "leci"kubek w kubek z zacytowanej listy także dżepetto z JAM wjeżdża na scenę nie na samym początku tylko w kawałku number 5 ;-)
Ostatnio zmieniony pt, 23 mar 2012, 18:00 przez Jeanny100, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Post autor: yourlovelystar »

marcinokor pisze:A w "tej ich kanciapie" to mają jakieś gadżety MJ'owe, wiecie tak ogólnie, czy tylko musicalowe?
Z tego co widziałam to były: z FKOP plakaty, broszury, czapki, koszulki oraz bez logo FKOP: rękawiczki z cekinami i kapelusze.
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
lost children

Post autor: lost children »

Byłam z synkiem, mężem i siostrą we Wrocławiu i bardzo nam się podobało, było pięknie, śmiesznie i wzruszająco oraz z przesłaniem, po przerwie poszłam z synkiem pod samą scenę i to dopiero były przeżycia i emocje, cieszyło mnie, że tak wiele dzieci tańczyło i pacząc na scenę uczyło się kroków od tancerzy; bawili się świetnie też ich rodzice; super spektakl, świetnie wykonane utwory, taniec, super stroje; mi też najbardziej podobał się ten Michael z czasów Thrillera, miał ten sam urok co Michael i najbardziej mi go przypominał; ale miałam świadomość, że nie przyszłam tu oglądać samego Króla, lecz jego naśladowców- artystów, bo talentu im odmówić nie można; publiczność zwłaszcza w końcowych piosenkach świetnie się bawiła, klaszcząc, tupiąc, śpiewając; dlatego też warto pójść na to widowisko, chośby poczuć namiastkę tego co podczas swoich koncertów dawał na Michael i jeszcze raz wsłuchać się w jego przesłanie.
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

Jeanny100 pisze:P.s. dawno mi tak ręka nie zdrętwiała-nagrałam prawie całość
Postaraj się wsadzić proszę na Multimedia do ściągania ok? Bardzo proszę. Pewnie nie tylko ja :*
Obrazek
Awatar użytkownika
agencja-manager

Post autor: agencja-manager »

Zdjecia i filmy na biezaco na www.facebook.com/fkoppoland
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Szłam na Show z drżeniem serca.Porwać się na Michaela to wielkie ryzyko.Kiedy muzyka rozbrzmiała całą swą potęgą, wypełniając Halę 100lecia po brzegi byłam jednym dreszczem.
Chylę czoła przed całym zespołem.Musical był świetny.Nie da się go obejrzeć na siedząco.No powiedzcie jak Beat it czy Black or white oglądać w foteliku??!!!!! to absolutnie niemożliwe.Pobiegłam pod scenę ze swoją grupą maniaków i .....dwu godzinna muzyczna podróż pozwoliła na ten cudowny eskapizm, o którym zawsze mówił Michael.Wyszłam z wypiekami, przepełniona radością.Piękny hołd.Utwory z oryginalną aranżacją, dużo humoru.Scena w której Ola (Bilonda z genialnym potężnym głosem) większa o jakieś 40 kg, dostając pierścionek od Michaela odwraca się szybko sprawdzając zębem czy jest złoty rozbawiłaby samego Michaela :smiech:
Bawiłam się jak dzieciak.Chłopczyk który wygrał casting i tańczył małego Michaela- świetny, swobodny.
Mnóstwo poprzebieranych maluchów pod sceną to najlepszy dowód,że Michael jest wieczny i jest królem.

Jeden z tekstów zaszłyszany w tłumie pod sceną....Chłopaki k... ja wam flaszkę postawie, że mnie tutaj zabraliście nenene

A w niedziele będę oglądać znowu hurra.

ps "Młody "Michael" Mampuele był rewelacyjny w swojej roli.Tańczy od 8 roku życia.Pracował wcześniej przy promocjach albumów Michaela.Tancerz, aktor, kompozytor, producent muzyczny.Piękna buzia, te same ciepłe spojrzenie, fantastyczny uśmiech i miękkie ruchy.Tańczył od niechcenia, lekko i trudno było oderwać od niego oczy.
Mam nawet od niego imienną dedykację ;-) fajne ciacho ;-)

Fran Jackson ( notabene w naturze łysy:)) to od 1996r uznany przez Sony oficjalny dubler- sobowtór Michaela. Jest Jego bezwarunkowo wielkim fanem od 13 roku życia.
Ekipa objeździła już trochę Europę.Po Polsce ruszają do Czech, Francji i Szwajcarii.W samej Francji mają zagrać 23 razy :wariat:

Ps2 Miłym akcentem było ubranie przez Frana przy rozdawaniu autografów Michaelowej kurtki z godłem Polski na ramieniu :-)

zdjęcia wrzucę później
Ostatnio zmieniony pt, 23 mar 2012, 21:29 przez @neta, łącznie zmieniany 3 razy.
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
agencja-manager

Post autor: agencja-manager »

Oraz na stronie glownego aktora MJ http://www.facebook.com/FRANCISCOJACKSONDOBLEOFICIAL
ODPOWIEDZ