Michael Jackson - Blood On The Dance Floor (1997)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę?

1
1
0%
2
2
1%
3
10
5%
4
47
22%
5
86
39%
6
72
33%

Liczba głosów: 218

Awatar użytkownika
DirtyDiaana_1990

Post autor: DirtyDiaana_1990 »

Blood on the dance floor uwielbiam :) ten niski głos w zwrotkach jest niesamowity, teledysk świetny, tańcujący Michael też mi się podoba ;) jedna z moich ulubionych piosenek
Morphine mocne brzmienie na plus, tekst ciężkostrawny, jednak ogólnie mimo całej 'dramatyczności' utworu ze względu właśnie na tekst jest dobra
Superfly sister oj tak... uwielbiam za tekst nenene
Ghosts teledysk fenomenalny, utwór tak samo, dla mnie bomba ;)
Is it scary mam mieszane uczucia odnośnie tej piosenki, boję się jej, wydaje mi się być straszna rodem z horroru ;) ale na plus zdecydownie :)
Nie wolno odkładać marzeń na później!
Życie jest po to by je spełniać :)
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Jak podaje encyklopedia wikipedia,utwór "morphine" na nie niektórych wydaniach płyty zatytuowany jest "just say no".Ma ktoś takie wydanie tej płyty?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Blood_on_t ... the_Mix%29
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Awatar użytkownika
NicuniaMJ

Post autor: NicuniaMJ »

1. Blood on the dance floor - Melodia niesamowita, wokal niesamowity czyli utwór niesamowity
2. Mophine - Jedna z moich ulubionych piosenek ponieważ kiedyś słuchałam tego rodzaju a i tekst uderza do głowy
3. Superfly sister - tego tekstu nie komentuję lepiej xD
4. Ghosts - Również jedna z najfajniejszych i moich ulubionych
5. it is scary - Full wypas. nie da się ominąć na płycie
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Płyta ogólnie świetna, ale remixy (Earth Song, Stranger in Moscow, You Are Not Alone, Scream Louder itd) niezbyt udane, przerobione na taką prostą łupaninę i wszystkie na jedno kopyto. Teraz powstało parę dużo lepszych remixów tych piosenek, szkoda, że wtedy ich nie było.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

Co do płyty nie wypowiem się na temat remiksów, ponieważ nie jestem ich zwolennikiem. Co do nowych utworów to "Superfly sister" jest trochę dziwna, nie pasuje do repertuaru MJ, a słowa powtarzające się push it in, stick it out po prostu śmiesznie brzmią w ustach MJ. BOTD ma to coś, jest ciekawa jednak nie zachwyca tak jak pozostałe 3 utwory. Trzeba się nieźle natrudzić i namęczyć, aby odgadnąć choć jeden wers piosenki. Szybka, niezrozumiany tekst, ale wpadająca w ucho. Ghost i is it scaryzawsze wyglądały bliźniaczo. Podobny tekst, muzyka układ taneczny :). Ciekawe kompozycje, które bardzo mi się podobają. Co do ostatniego utworu, który zostawiłem na deser to napisze tylko jedno zdanie. Nie wiem dokładnie od czego był uzależniony MJ (to mało kto wie) ale pisząc ten utwór Michael, musiał być w "potrzebie" wiadomo jakiej. TO jest genialny track, znakomity utwór, którego osoba zdrowa nie napisałaby i nie zaśpiewała z takim uczuciem i emocjami jak MJ. Morphine to jeden z najlepszych utworów MJ. Gdyby znalazł się ten utwór na albumie History byłby to bezdyskusyjnie najlepszy krążek Michaela.
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Ja się właśnie zastanawiam kiedy zostały nagrane piosenki z BOTDF (te nowe). Były wzięte z poprzednich sesji nagraniowych, czy zostały nagrane specjalnie na tę płytę? Wie ktoś?
Obrazek
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

Sesja do Dangerous.
Awatar użytkownika
MickeyBear

Post autor: MickeyBear »

Kocham wszystkie piosenk z tego albumu. Z resztą, jak można nie kochać Superfly Sister, Morphine, Is It Scary...? Kiedyś miałam taką fazę na Is It Scary, że słuchałam tylko jej przez 2 tygodnie, nie słuchając ŻADNEJ innej piosenki xD A Morphine to po prostu love forever :)
There'll be no darkness tonight
Lady, our love will shine <3
Obrazek
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

Kiedyś miałam taką fazę na Is It Scary, że słuchałam tylko jej przez 2 tygodnie, nie słuchając ŻADNEJ innej piosenki
A wiesz, że ja też tak kiedyś miałem? :D Najlepsze jest to, że Michael potrafił przemiksować swoją własną piosenkę (Ghosts) i zrobić z niej inną, równie dobrą (Is It Scary). To jest dopiero remix, a nie te tępe łupaniny, które zwykle nazywa się remixami.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
MickeyBear

Post autor: MickeyBear »

kamiledi15 pisze:
Kiedyś miałam taką fazę na Is It Scary, że słuchałam tylko jej przez 2 tygodnie, nie słuchając ŻADNEJ innej piosenki
A wiesz, że ja też tak kiedyś miałem? :D Najlepsze jest to, że Michael potrafił przemiksować swoją własną piosenkę (Ghosts) i zrobić z niej inną, równie dobrą (Is It Scary). To jest dopiero remix, a nie te tępe łupaniny, które zwykle nazywa się remixami.
Wiem... Jeszcze Is It Scary ma taką... nazwijmy to, duszę. Jak sobie włączyłam dźwięk 3D na MP4 to czułam jakbym tam "wsiąknęła". I jeszcze właśnie to, że są dwie te piosenki <3 Tylko Michael tak potrafił ...
There'll be no darkness tonight
Lady, our love will shine <3
Obrazek
Awatar użytkownika
SasiaxD

Post autor: SasiaxD »

Mi oprócz jego nowych piosenek na tej płycie bardzo przypadło do gustu mix History... taki inny. Tylko Michael potrafił zremiksować piosenki tak aby dało się je słuchać i odkrywać je na nowo. Ogólnie wszystkie piosenki z tego albumu są bardzo udane :mj:
Jeśli chcesz naprawić świat,
najpierw musisz przyjrzeć się sobie i
zmienić się. Zacznij od tego gościa,
którego widzisz w lustrze [...]
ODPOWIEDZ