Fani o sobie - przemyślenia, syntezy i analizy ;)

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

triniti

Post by triniti »

,,,
Last edited by triniti on Wed, 14 Nov 2012, 10:24, edited 6 times in total.
SuperFlyB.

Post by SuperFlyB. »

Ale serio, czy naprawdę niektórzy z was czują się tutaj niechciani?
Z moich osobistych doświadczeń wynika co innego. Owszem czasem Stara Gwardia skrytykuje któregoś "małolata", ale ma to raczej znaczenie "Musisz się jeszcze wiele nauczyć". Może to część z Was, tych poszkodowanych, źle odbiera sygnały wysyłane przez "starszych"? (pomijam oczywiście jawne okazywanie niechęci w realu)

pytanie to nie ma charakteru zaczepnego
Image
triniti

Post by triniti »

,,,
Last edited by triniti on Wed, 14 Nov 2012, 10:24, edited 3 times in total.
kamiledi15

Post by kamiledi15 »

Szczerze mówiąc ze wszystkich for, na jakich byłem, to jest najbardziej przyjazne i otwarte. Trzeba naprawdę nieźle nabroić, żeby zasłużyć sobie na krytykę :)
Image
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Billie.Jean

Post by Billie.Jean »

Z wszystkich waszych postów mogę wywnioskować że zdania na temat "podziału fanów" są przeróżne. Zakładając ten temat nie miałam na myśli użalania się nad sobą czy innymi, raczej chodziło mi o szczere opinie i to co kieruje niektórymi fanami gdy piszą ze ktoś jest że tak się wyrażę "gorszy". Ale stwierdzam że póki co możemy zakończyć ten intrygujący temat bo każdy z nas ma inne zdanie i nie potrzebne są jakiekolwiek sprzeczki (przez róznicę poglądów) a na forum jest na prawdę przyjazna atmosfera (przeglądam je regularnie chociaż sama sie nie udzielam) i myślę że każdy z nas chciałby aby takowa się utrzymała.
Pozdrawiam ;-)
Peace, Love and Happiness
Megi1975

Post by Megi1975 »

triniti wrote:Sama powiedziałaś, że poszłaś na inne, mniejsze forum. To oznacza, że nie czułaś się tu dobrze. Więc wciąż jest coś na rzeczy.

To nie wynikalo z atmosfery, czy jakiś animozji, nigdy nie miałam tutaj nic do nikogo, ani chyba nikt do mnie, Nic sie takiego nie działo. Potrzebowałam wtedy po prostu bardziej zamknietego grona do wyrazenia moich odczuć zwiazanych ze śmiercią Michaela.
Image
Talitha

Post by Talitha »

---
Last edited by Talitha on Wed, 12 Sep 2012, 13:50, edited 1 time in total.
triniti

Post by triniti »

Talitha wrote:I pisanie o tym na forum, czasami w sposób rozwiązły ;)
Rozwiązły ? Coś przeoczyłam?
Talitha wrote:Takie są różnice, ale nie twierdzę, że te drażniące mnie postawy niektórych osób na forum przejawiają tylko fani z mniejszym stażem
Zgadzam się, dlatego należałoby przeorganizować forum i pozostawić taki kącik dla ciekawskich. No dobrze. Nie będę się już szarogęsić.
SuperFlyB.

Post by SuperFlyB. »

triniti wrote:Zgadzam się, dlatego należałoby przeorganizować forum i pozostawić taki kącik dla ciekawskich. No dobrze. Nie będę się już szarogęsić.
to dopiero wtedy byłyby podziały! :P jak nie przeszkadzał mi temat beLIEversów, to to jednak...
(z reszta jest temat "czego chcielibiście się dowiedzieć..."
Image
triniti

Post by triniti »

,,,
Last edited by triniti on Wed, 14 Nov 2012, 10:25, edited 5 times in total.
Talitha

Post by Talitha »

triniti wrote: A jeżeli chciałabym pospamować, to gdzie?
Na czacie :)
triniti wrote:Rozwiązły ? Coś przeoczyłam?
A był tu swego czasu taki perwersyjny klubik wielbicielek wdzięków Michaela w złotych spodniach ;)
MJowitek

Post by MJowitek »

Spamować można w koszu.
Długość posta nie ma znaczenia, liczy się trafność i adekwatność do tematu a także do atmosfery w nim panującej.

Powyższe jest dowodem na to, że "uwaga uwaga" podziału fanów na "śmiertnych" nie ma. Od zawsze byl natomiast podział na irytujących i zirytowanych, błyskotliwych i mędzących wciąż o tym samym, piszących po jednym wyrazie i w formie epopei. Ja osobiście zaliczam się do wszystkich podgatunków, poza tymi potrafiącymi się zmieścić w jednym wyrazie. No chyba, że wymyśliłam coś szalenie dowcipnego i uważałam, że to będzie niezwykle trafna riposta. Co, niestety, zdarza mi się dość rzadko... :wariat:
Margareta

Post by Margareta »

Tworzenie podziałów wewnątrz fanów zawsze kojarzy mi się z osądzaniem kto jest "prawdziwy", a kto nie.
Ludzie chyba po prostu mają to w naturze. To zjawisko dotyczy każdej idei, doktryny politycznej, każdego elementu światopoglądowego. Zresztą trudno by było inaczej, ludzie po prostu mają różne osobowości, różny stopień tolerancji na inny punkt widzenia, więc dochodzi do podziałów prędzej czy później, mimo, że połączyła ich ta sama idea.
Ja sama na to zjawisko się nie oburzam, tym bardziej, że sama dokonuję wewnętrznych ocen i podziałów. Jednych "lubię", innych mniej, jeszcze innych wcale, na podstawie ich sposobu wypowiedzi, formułowania opinii. Zdecydowanie nie mam złudzeń, że między ludźmi których łączy jedna sprawa, będzie zawsze pełna zgoda.
zapraszam i polecam: http://msfeliciam.blogspot.com/
Image
Gusia_19

Post by Gusia_19 »

Talitha wrote:To żeby lubić muzykę Michaela Jacksona trzeba być wśród Was?
Niektórzy nie mają czasu. Skoncentrowali się na własnym życiu, prowadzeniu domu, pracy, zarządzaniu własną firmą, ale to nie oznacza, że wyeliminowali wszystko co związane z danym artystą ze swojej pamięci. Oceniacie bardzo powierzchownie.
Zgadzam się z tobą. Ja na dodatek nie mam czysto fanowskiego stosunku do Michaela, ale życie toczy się dalej, studia, czasem od groma różnych problemów, które powodują że Michael jest ale np. obok, nie na pierwszym planie. Zaraz mi, ktoś może zarzuci, że to moja wina bo jestem "pośmiertnym fanem", ale to nie ma nic wspólnego z pośmiertnym fanowaniem, po prostu życie idzie dalej. Ale nadal się obracam w środowisku fanów jak nie tu to na innym forum lub facebook'u.
Jeanny100

Post by Jeanny100 »

Ale przecież tu nie chodzi o klasyfikację typu:"gorszy"czy "lepszy" bo wówczas musielibyśmy mieć wyznacznik owej gorszości tudzież lepszości.Tutaj raczej chodzi o fakt że każdy fanuje inaczej,każdy z nas jest inny poprzez co ma inne potrzeby.Jednemu wystarczy że sobie posłucha muzyki od czasu do czasu,inny będzie szukał integracji realnej wśród fanów,jeszcze inny będzie kupował gadżety z MJem,jeździł na zloty i jeszcze będzie mu mało.Nie każdy odczuwa potrzebę spotykania się z fanami-czasem trudno wejść do nieznanego sobie środowiska fanów.Najogólniej można przyjąć że mamy do czynienia z fanami "czynnymi" i "biernymi".Na czym to polega każdy wie.Myślę że klasyfikacja opisana w książce "Oczami fanów..."doskonale odzwierciedla jak ten mechanizm się ma i nikogo nie segreguje na "gorszego"tudzież "lepszego".
P.S. jeśli to komuś ulży to niedawno weszłam na inne mniejsze forum fanów MJa gdzie zorganizowano spotkanie "w realu"na którym mnie nie chciano bo jestem nowa i nieznana.Także jak widać staż nie zawsze ma znaczenie. ;-)
Image