książka: "The trials of Michael Jackson"!

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Awatar użytkownika
la_licorne

książka: "The trials of Michael Jackson"!

Post autor: la_licorne »

Wydaje m i się, że warto na to rzucić okiem... Jeśli prawdziwa, to jest to dość sensacyjna wiadomość. Pytanie, czy może to mieć coś wspólnego z niedawnym oświadczeniem Raymone Bain. Zresztą zobaczcie sami...

Dodaje małe tłumaczonko, przepraszam za jakość, ale pisane na szybko... :-)

BOOK

The Trials of Michael Jackson
Date: October 9th, 2006.
Territory: Worldwide
Author: Lynton Guest
Details: 320 pages, 40 mono, 156mm x 234mm, Hardback

News of Michael Jackson's appearances in court on paedophile charges in 2005 was broadcast to hundreds of millions of people around the world. Everyone had opinions about the testimony and the witnesses as the drama was played out in the small town of Santa Maria in California. This book not only tells the story of that trial but of what was secretly going on behind the scenes - a far more important and mysterious tale than that unfolding in the courthouse.

Informacje dotyczące pojawiania się MJ w sądzie w związku z oskarżeniami o pedofilie w 2005 roku były transmitowane dla setek milionów ludzi na całym świecie. Każdy wyrobił sobie opinie o zeznaniach i światkach podczas kiedy dramat rozgrywał się w małym miasteczku – Santa Maria w Kalifornii. Książka ta opowiada nie tylko historię procesu ale też tego co działo się za jego kulisami – dużo ważniejsza i bardziej tajemnicza historia niż ta którą ujawniono w sądzie.'

The Trials of Michael Jackson' reveals the sensational events which led to the downfall of a megastar at the hands of the mighty Sony company and an obsessive but compliant prosecutor. Using previously unpublished material, personal interviews and evidence gathered during research on three continents, Lynton Guest uncovers the truth about the bitter feud between one of the biggest corporations in the world and pop music's greatest legend.

„The trials of Michael Jackson” ujawnia serie sensacyjnych wydarzeń, które, z rąk wszechmocnego Sony i obsesyjnego ale uległego (poddańczego?) prokuratora doprowadziły do ruiny (upadku) mega gwiazdy. Używając nigdy nie publikowanego materiału, osobistych wywiadów i dowodów zebranych podczas dochodzenia na terenie trzech kontynentów, Lynton Guest odkrywa prawdę zaciekłego sporu pomiędzy jedną z największych korporacji na świecie i największą legendą muzyki pop.

For the first time, the reasons behind Martin Bashir's infamous documentary and the strange decisions taken by the Santa Barbara prosecutor, are laid bare. The incredible machinations of the men from Japan and their American allies were designed to ensure nothing less than the destruction of Michael Jackson and billions of dollars of profit for Sony.

Po raz pierwszy powody powstania negatywnego dokumentu Bashira i dziwnych decyzji podjętych przez prokuratora z Santa Barbara zostały ujawnione. Niewiarygodne knowania człowieka z Japonii i jego amerykańskich sprzymierzeńców zostały zaprojektowane (zaplanowane) aby zapewnić koniec Michaela Jacksona i miliardy dolarów dochodu dla Sony.

This book takes us on a roller-coaster ride, from the ashes of a defeated Japan in 1945 to the twenty-first century celebrity culture which now spans the globe. It provides the most authoritative look yet at the music business and its extreme excesses over the last forty years. But more than anything else 'The Trials of Michael Jackson' shows how the man who gave us 'Thriller', the biggest selling record of all time, was hunted down and all but destroyed by forces beyond even his control. As Jackson attempts to put his life back together in Bahrain, those who seek to benefit from his demise have not gone away. They remain in the shadows, watching and waiting. It's time they were held up to the light.

Tak książka to wyboista przejażdżka, poczynając od prochów pokonanej Japonii w 1945 do 21 wieku – kultury sławnych osób, które opanowały świat. Ta książka dostarcza najbardziej wiarygodnego spojrzenia na przemysł muzyczny jak i jego ogromne nadużycia w ciągu ostatnich 40 lat (tu się pewnie machnęłam…:/). Ale co najważniejsze pokazuje w jaki sposób człowiek, który dał nam „Thrillera” - najlepiej sprzedający się album wszechczasów został dopadnięty i zniszczony przez siły, które były poza jego kontrolą (zasięgiem). Podczas kiedy Jackson próbuje od nowa ułożyć sobie życie w Bahrain, ci którzy próbowali skorzystać na jego zniszczeniu nie odeszli. Pozostają w ukryciu, obserwując i czekając. To czas żeby ich powstrzymano i ujawniono.

Obrazek

Source: http://www.mjjforum.com/forums/index.ph ... 78078&st=0
Awatar użytkownika
Mike

Post autor: Mike »

Jak na moją głowe, może to być super książka,jesli jest to napisane w niej, co tu ją opisuje, to ja mogę z wolna ręką kupić tą książe. Po opisie wychodzi na to, że ksiązka ma byc przełomowa, i bardzo pozytywnie bo i o prawdzie ma być mowa, dla Michaela. Jesli jest taka jak ją opisuje sie, to jestem jej ciekaw:D
"LIES RUN SPRINTS, BUT THE TRUTH RUNS MARATHONS"- Michael Jackson
Obrazek
http://www.youtube.com/user/ktossomeone
Awatar użytkownika
Damita Jo

Post autor: Damita Jo »

Muszę ja przeczytać... Strasznie zaciekawił mnie jej opis. Jak tylko bede miała możliwość to natychmiast ją kupię i przeczytam. :-)
Obrazek
ODPOWIEDZ