Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.
Karzeł z reklamy Dreams od początku wydawał mi się być znajomy. Sprawdziłam Miasteczko Twin Peaks - serial nakręcony w latach 1989-1990. Lata się więc zgadzają.
Dangerous TV Commercial Desert Dreams to majstersztyk. Taki sam, jak okładka Dangerous.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Póki co mamy:
Dangerous Desert - 4 głosy,
Dreams - 2 głosy
VMA 2009 - 2 głosy
I'll Be There - 1 głos
Billie Jean Street - 1 głos
Sama jeszcze nie głosowałam i przyłapałam się na tym, że trudno mi tu w ogóle na coś głosować, bo albo jestem za reklamą, bo jestem za danym okresem w karierze MJ, albo za albumem, albo mam jeszcze inne skojarzenia, a sam produkt jest jakby na drugim planie. Jedyna reklama, w której produkt był wyraźnie przedstawiony, została wyrzucona. A to może całkiem dobry telewizor by był. No i co tu zrobić, zeby nie patrzec na te reklamy jak na mini klipy, w których przy okazji jest pepsi albo para butów. Hm.
Głosowanie do niedzieli 21.00, nie napisałam terminu wcześniej :)
Ostatnio zmieniony pt, 11 maja 2012, 21:47 przez MJowitek, łącznie zmieniany 1 raz.
Liczy... coś mi się wydaje, że nie przedłużą mi kontraktu na prowadzenie tej zabawy. Właściwie to nie wiem dlaczego tak wyszło Edytowałam, już chyba jest dobrze. Dzięki za pilnowanie :D
Mam nadzieję Mjowitku, że jednak przedłużą ci ten kontrakt. Czekam z niecierpliwością na nową edycję, jeżeli nie tę, to następną pod twoim przewodnictwem - osoby uporządkowanej, systematycznej, punktualnej i ze smykałką do księgowości. Mało kto może cię zastąpić! I nie wymiguj się, że niby to ONI coś tam wymyślą. No..
Póki co mnie nie zwolniono :D I właśnie, że jestem uporządkowana, systematyczna, punktualna i ze smykałką do księgowości. Tylko czasem mi nie wychodzi...
Dangerous Desert odpada czterema głosami, na szczęście dostałam dziś czeską czekoladę to mam w czym topić smutki...
Runda przedprzedostatnia!
Billie Jean street
Dreams
Pepsi I'll Be There
VMA 2009
PS.
triniti pisze:Karzeł z reklamy Dreams od początku wydawał mi się być znajomy. Sprawdziłam Miasteczko Twin Peaks - serial nakręcony w latach 1989-1990. Lata się więc zgadzają.
Ale że gdzie co? Oczekuję wyjaśnień! W temacie kinowym, jak napiszesz to ja coś dopiszę, bo mam na haczyku, wydłubałam tu na MJPT :D
VMA 2009 dlaczego tak jak poprzednio czyli VMA 2009 - Z jednej strony interesująca, bo inna a z drugiej co to za reklama bez Michaela. Cała fabuła polega na tym, że rękawiczki spadają z nieba niby zachęcające a jednak na mnie działają słabo ;) W końcu i tak nie mam czego się uczepić ale wybiorę deszcz rękawiczek.
Jeśli chcesz naprawić świat,
najpierw musisz przyjrzeć się sobie i
zmienić się. Zacznij od tego gościa,
którego widzisz w lustrze [...]
A ja znowu I'll Be There.
VMA nie reklamuje konkretnego produktu i dlatego uważam to za miły gest. Ale I'll Be There nijak nie kojarzy mi się z produktem, który reklamuje, czyli Pepsi. Dlatego VMA ma według mnie tą minimalną przewagę, bo jest tributem, a nie właściwą reklamą.