Ghosts

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Aż puściłam Ghosta, żeby sobie przypomnieć czy dobrze pamiętam. Na samiutkim początku jest taka tablica z desek z napisem "witamy w Normalnej Dolinie", na której siedzi kraczące ptaszysko.
Ale to się powiesić można, tyle lat fanowania, a to wciąż temat bez dna :D
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

A udało ci się moze przeczytać, co jest pod spodem? To idzie jakoś tak: ,,Welkome to Normal Valley. A nice safe place to ??? the kids for nice, regular people". Nie mogę rozczytać jednego słowa.

Obrazek

Swoją drogą lektor to ciekawie przetłumaczył - Kraina Normalności :wariat:
Ostatnio zmieniony pn, 14 maja 2012, 23:00 przez kamiledi15, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
MJowitek

Nic nie widzę. Ale jak znowu będzie Ghosts na dużym ekranie na MJowisku, to może wtedy mi się uda. Pojadę z misją specjalną :D
Awatar użytkownika
kamiledi15

Zdjęcie, które dałem w poprzednim poście jest dość niezłej jakości i tylko tego jednego słowa nie mogę rozczytać.
Ciekaw też jestem, czy można gdzieś obejrzeć materiał z prób, bo w tych making ofach jest tylko parę krótkich urywków.
Trochę to wyostrzyłem:
Obrazek
Obrazek
triniti

Post autor: triniti »

MJowitek pisze:EDIT. Ło, ale bajer. Stronka Paula Mejiasa, specjalisty od efektów specjalnych, są zdjęcia czaszek. Normalnie cała wystawka :D
http://paulmejias.adlio.net/character-e ... er-fx.html
Super znalezisko!...Faktycznie bajer. A te wszystkie czaszki były zrobione z wosku, by w łatwy sposób mogły zostać "unicestwione". Niezwykle to musiało być pracochłonne. Obecnie całość generuje komputer i po kłopocie.

Ojej, ale dlaczego wszyscy modelarze, zanim zaczną pracę przy efektach specjalnych już jako profesjonaliści, muszą przejść przez fazę inicjacji tworząc coś podobnego jak to :
http://paulmejias.adlio.net/character-e ... tures.html

ależ przystojniak:

http://paulmejias.adlio.net/character-e ... age-3.html
MJowitek pisze:Nic nie widzę. Ale jak znowu będzie Ghosts na dużym ekranie na MJowisku, to może wtedy mi się uda. Pojadę z misją specjalną :D
tylko musisz poprosić o stop klatkę… Też nic nie widzę…

kamiledi15 pisze:Zdjęcie, które dałem w poprzednim poście jest dość niezłej jakości i tylko tego jednego słowa nie mogę rozczytać.
Ciekaw też jestem, czy można gdzieś obejrzeć materiał z prób, bo w tych making ofach jest tylko parę krótkich urywków.
Trochę to wyostrzyłem:
Widzę tylko literę R…to wszystko.
Awatar użytkownika
MJowitek

triniti pisze: Widzę tylko literę R…to wszystko.
Raise!
Raise?

"Welcome to Normal Valley, a nice safe place to raise the kids for nice regular people"?

Nie mogę nic w necie znaleźć. Czyżbyśmy byli pionierami w tej dziedzinie? :glupi: My się nudzimy czy co?
Awatar użytkownika
kamiledi15

To chyba faktycznie będzie Raise. Na poprzednim zdjęciu widać, że druga litera to ,,a", a tutaj zrobiłem jeszcze zdjęcie z innego ujęcia i widać, że ostatnia litera to ,,e":
Obrazek
Ale pewności nie mam. Zdjęcia robiłem z tej wersji:
http://www.youtube.com/watch?v=cdJ0QG8BGqA
To najlepsza jakość, jaką znalazłem.
Obrazek
triniti

MJowitek pisze:
triniti pisze: Widzę tylko literę R…to wszystko.
Raise!
Raise?

"Welcome to Normal Valley, a nice safe place to raise the kids for nice regular people"?

Nie mogę nic w necie znaleźć. Czyżbyśmy byli pionierami w tej dziedzinie? :glupi: My się nudzimy czy co?
Moje gratulacje. Być może wyważyliśmy właśnie otwarte drzwi, a może jesteśmy pionierami ?, ale i tak warto było.

Niewątpliwie - Raise.
Awatar użytkownika
kamiledi15

Jeśli się nie mylę, ,,raise the kids" znaczy ,,wychowywać dzieci?"
,,Witamy w Normalnej Dolinie. Miłe, bezpieczne miejsce do wychowywania dzieci dla miłych, zwyczajnych ludzi".
Ostatnio zmieniony wt, 15 maja 2012, 0:39 przez kamiledi15, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
triniti

kamiledi15 pisze:Jeśli się nie mylę, ,,raise the kids" znaczy ,,wychowywać dzieci?"
,,Witamy w Normalnej Dolinie. Miłe, bezpieczne miejsce do wychowywania dzieci dla miłych, zwykłych ludzi".
Bingo.. !

Nie wiem dlaczego, ale to zdanie jakoś tak brzmi upiornie, że aż mam ciarki ...
Awatar użytkownika
MJowitek

kamiledi15 pisze:do wychowywania dzieci dla miłych, zwyczajnych ludzi".
Jak dla mnie to nie "dla" a "na". Bezpieczne miejsce do wychowywania dzieci na miłych, zwykłych ludzi.

Scared yet? :D
triniti

MJowitek pisze:Scared yet? :D

już mniej…;) W świetle dziennym straciło na upiorności..

I masz chyba rację. Przeoczyłam ten przyimek. Chociaż w moim mądrym słowniku(ang. -ang.) takiej zbitki wyrazów nie znalazłam.
Fan27

Post autor: Fan27 »

Dzięki kamiledi15 za wstawienie linka do wersji 1,4 gigowej!!! wersja którą mam moze spokojnie schowac sie w koszu!!! Tylko po co te literki po bokach!!!
Awatar użytkownika
kamiledi15

Nie ma sprawy :)
Chwilę po tej tabliczce widać jeszcze jakiś murek z napisem SOMEPLACE ELSE. Jak to interpretować? ,,Jakieś miejsce gdzie indziej"?
Obrazek
triniti

kamiledi15 pisze:Jak to interpretować? ,,Jakieś miejsce gdzie indziej"?
Moim zdaniem po prostu : "gdzie indziej"
ODPOWIEDZ