Estate/Sony: Plany wydawnicze [od 2011] -> BAD25

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
yourlovelystar

Post autor: yourlovelystar »

Na stronie empiku jest już możliwość złożenia przedpremierowego zamówienia na edycję dwupłytową Bad 25 :D Cena 48,49zł- nie jest źle jak na razie, zobaczymy co dalej ;d
http://www.empik.com/bad-25-jackson-mic ... 5,muzyka-p
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...

www.yourlovelystar.photoblog.pl
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

Dostajemy standard. Nic wielkiego, czego by nie można było się spodziewać. Po latach skandalicznie słabych wydań specjalnych - nawet za życia Michaela, gdy teraz Sony daje fanom coś, co od kilku lat było normą u innych artystów przy wydaniach tego typu, można mieć wrażenie fajerwerku.
Nie ma. Byłoby, gdyby były dołączone inne koncerty, bo jak wiemy setlista się zmieniała, gdyby były wszystkie krótkie filmy muzyczne (że tego nie ma to się bardzo dziwię) z materiałami zza kulis (a takowe są - wystarczy zerknąć na YT), z występami okazyjnymi, choćby Grammys, tribute dla Sammy Davisa Jr, itp. Wtedy można by było mówić o czymś super.
Tymczasem jak na razie po raz 1. nie ma blagi. Tyle i tylko tyle.

Ciekawi mnie to, że najwyraźniej wartość materiału niepublikowanego się zdewaluowała, jak chcą dołączyć tego typu nagrania do wydania jubileuszowego, a nie na osobnym wydawnictwie. A wygląda na to, że to nie będą tylko 2-3 nagrania.
Ostatnio zmieniony śr, 23 maja 2012, 12:39 przez kaem, łącznie zmieniany 2 razy.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
Noemi

Post autor: Noemi »

Z jednej strony wielka radość, że wreszcie ujrzę koncert na Wembley, ale z drugiej... załamka, jeśli jakość będzie taka, jak na tych fragmentach z YT. Na tę chwilę to wygląda, jak amatorka kręcona z tłumu... To już nawet koncert z Victory Tour chyba lepiej się prezentuje. Kompletna porażka, noo... :( Swoją drogą, jak to jest, że do klipu "Another part of me" użyto fragmentów w tak dobrej jakości, a teraz chcą nam sprawić taki jakościowy koszmarek? Czegoś tu chyba nie rozumiem. Ehh, wiem, nie powinnam narzekać, tylko się cieszyć, że w ogóle to wydadzą, ale mimo wszystko czuję się zawiedziona, bo liczyłam, że jednak z takiej okazji dostaniemy naprawdę dobrą jakość, która ucieszy nasze oczy, tym bardziej, że tyle lat musieliśmy na to czekać. Mam wrażenie, że rzucili nam taki ochłap: "chcecie, to macie, akurat nadarza się okazja". Trochę wstyd mi to pisać, ale takie odnoszę wrażenie, a to tylko z tego powodu, że ja osobiście nie wierzę, iż istnieje tylko jedna kopia zapisu i to w takiej marnej jakości. No nie wierzę i już.

Btw. replika kurtki - omg, wspaniała! Tylko ta cenaaaaa... ;/
"Nagle tak cicho zrobiło się w moim świecie bez Ciebie..." ♥ MJ

Obrazek
Awatar użytkownika
TheMajkeL

Post autor: TheMajkeL »

kaem pisze:Ciekawi mnie to, że najwyraźniej wartość materiału niepublikowanego się zdewaluowała, jak chcą dołączyć tego typu nagrania do wydania jubileuszowego, a nie na osobnym wydawnictwie. A wygląda na to, że to nie będą tylko 2-3 nagrania.
W pierwszej chwili od pojawienia się Edycji Delux pomyślałem dokładnie to samo.
Druga sprawa to zawartość krążka z demami, nieopublikowanymi utworami oraz remix'ami. Track - lista powinna zostać opublikowana. No chyba, że jeszcze sami nie wiedzą co tam będzie. Co jest bardzo prawdopodobne.
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

TheMajkeL pisze:
kaem pisze:Ciekawi mnie to, że najwyraźniej wartość materiału niepublikowanego się zdewaluowała, jak chcą dołączyć tego typu nagrania do wydania jubileuszowego, a nie na osobnym wydawnictwie. A wygląda na to, że to nie będą tylko 2-3 nagrania.
W pierwszej chwili od pojawienia się Edycji Delux pomyślałem dokładnie to samo.
Druga sprawa to zawartość krążka z demami, nieopublikowanymi utworami oraz remix'ami. Track - lista powinna zostać opublikowana. No chyba, że jeszcze sami nie wiedzą co tam będzie. Co jest bardzo prawdopodobne.

Obawiam się, że remixy grają tu kluczową role zapychacza. Ze dwa nowe utwory, ze 4 dema (pewnie niewiele różniące się od oryginałów) i reszta w remixach, jak na Thriller 25...

Swoją drogą oby to nie było Streetwalker i Fly Away, które już mamy na edycji z 2001 roku :)
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Myślę, że takich dyskusji czeka nas jeszcze wiele.
Kupić nie kupić, powybrzydzać, pomarudzić...ale stęskniony fan i tak się przełamie i nawet jeśli głośno się nie przyzna to upcha gdzieś po cichu na półce kolejne wydanie ze znaczkiem MJ.

Taka tradycja firm fonograficznych.Po śmierci Elvisa zaserwowano już około 70 płyt , notabene ostatnią w 2008r.
Bob Marley "wydał" już 20 krążków, ostatni w ub. roku...Michael dopiero 3 plus videografię i film biograficzny.....to dopiero początek. nenene
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

To jest wstyd z tym vhs-em. Gdzie są oryginalne taśmy których użyli do tego? - http://www.youtube.com/watch?v=8S0yEEbo7Ts

Przecież nie włączali ich na chwile akurat na Man In The Mirror na kilku koncertach tylko raczej nagrali całe.
Awatar użytkownika
TheMajkeL

Na MJJC ciągle drą się o setlistę koncertu, tzn. usunięcie DD i TWYMMF z show ze względu na Diane. :wariat:

EDIT:
http://www.amazon.com/Michael-Jackson-L ... B0084I9QIW
Run Time: 60 minutes
:surrender:
Oby to była pomyłka, bo zamiast przejmować się jakością powinniśmy przejmować się właśnie tym.

Setlista koncertu z 16.7.88

1. Wanna Be Startin' Somethin'
2. This Place Hotel
3. Another Part of Me
4. I Just Can't Stop Loving You
5. She's Out of My Life
6. I Want You Back / The Love You Save / I'll Be There
7. Rock With You
8. Human Nature
9. Smooth Criminal
10. Dirty Diana
11. Thriller
12. Bad Groove
13. Workin' Day and Night
14. Beat It
15. Billie Jean
16. Bad
Encore:
17. Man in the Mirror

Podsumowując nie dostaniemy TWYMMF. MOŻE dodadzą ją w postaci bonusu na DVD.
Ostatnio zmieniony śr, 23 maja 2012, 20:21 przez TheMajkeL, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Tego chyba nie było.To jest to co niby ma być bonusem na płycie w formie dema.
http://www.youtube.com/watch?v=IfPJen1s ... e=youtu.be
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Awatar użytkownika
MJ fan

Post autor: MJ fan »

Czyli nic nie dostaniemy bo jedyny brakującym wideo z 2 części BAD Tour jet właśnie TWYMMF.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Ej no nie spinajcie się tak. Może ominęli TWYMMF przez przypadek. Poczekamy zobaczymy ;).
EDIT:
A poza tym oglądaliście fragmenty audio. Jest tam TWYMMF, więc nie ma się co martwić.
Obrazek
Awatar użytkownika
TheMajkeL

marcinokor
Mike naprawdę nie wykonał TWYMMF akurat 16. Fragment audio pochodzi z wykonania, które PODOBNO ma być bonusem na DVD.
Obrazek
Awatar użytkownika
anialim

Post autor: anialim »

Jeden z remiksów Pepsi Bad [AfroJack Remix]
Źródło: MJ Beats | Edcyhis i MJNEWSALERTS Brasil.
soulsation

Post autor: soulsation »

Jak będą takie remixy wszystkie to się boje .Wogóle mi się nie podoba .
Takie powinny być remixy ,coś ,żeby puszczali w klubach

Dirty Diana
http://www.youtube.com/watch?v=Ayw8sXKRvOk

http://www.youtube.com/watch?v=OJmm2mgCM5Q

Smooth Criminal

http://www.youtube.com/watch?v=LrgSthq53iU

dużo mógłbym jeszcze dodać ,i to są zrobione przez amatorów ...
Powinni pójść śladem Byonce i zrobić konkurs na najlepsze remixy ,byłoby głośniej o albumie i zapewnie lepiej .
Mój Fan Page na Facebooku Michael Jackson- The King. http://www.facebook.com/pages/Michael-J ... 6198481706

I'm tired of bein' the victim of hate
You're rapin' me of my pride
Oh, for God's sake!!!
Awatar użytkownika
Damian

Post autor: Damian »

Genialny ten Bad (Afrojack Remix) :banan: jeden z najlepszych, jaki zrobiono, bardzo ciekawe jest miejsce 4:52 – 5:22!!!!!!!!!!!! a jeszcze bardziej 5:03 – 5:06!!!!!!!!!!!!!! tu odkrylem BAD na nowo! japrosic
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... A1YBTa9Moo
.... BAD FEVER juz mnie dotknela i tak szybko nie odejdzie i dobrze!!!! :dance:
ODPOWIEDZ