Właśnie oglądałam na Polsacie Pokojówkę na Manhattanie, a tam podczas sceny tańca Jennifer Lopez z Ralphem Fiennesem słyszę Fall Again, tylko że nie w wykonaniu Michaela a Glenna Lewisa. Szkoda bo przecież demo Michaela tej piosenki już chyba istniało, bo jak dobrze pamiętam to Michael nagrywał ją na Invincible i to już w 1999r. ( a film jest z 2002r). Ciekawe jak doszło do tego, że piosenką zainteresował się Glen Lewis i co Michael sądził o jego wykonaniu?
lost children wrote:Właśnie oglądałam na Polsacie Pokojówkę na Manhattanie, a tam podczas sceny tańca Jennifer Lopez z Ralphem Fiennesem słyszę Fall Again, tylko że nie w wykonaniu Michaela a Glenna Lewisa. Szkoda bo przecież demo Michaela tej piosenki już chyba istniało, bo jak dobrze pamiętam to Michael nagrywał ją na Invincible i to już w 1999r. ( a film jest z 2002r). Ciekawe jak doszło do tego, że piosenką zainteresował się Glen Lewis i co Michael sądził o jego wykonaniu?
Przeszukując YT znalazłam, że nie tylko Glenn Lewis śpiewał piosenkę MJ'a. Nie jestem pewna co do Kenny G i Robin Thicke (chodzi o to, że Kenny G naprawdę tam gra) Ale ten drugi pan też to śpiewał. I jest jeszcze Jordan Kaahn ale jego filmu niestety nie znalazłam tylko taka składanka innych panów. Tu macie filmy:
Fall Again nie jest piosenką Michaela przecież:P on ją z niej zrobić cover (zcoverować??:D ), bo tamta wersja, jak mi się wydaje, istaniała już wcześniej.
Fall again była napisana specjalnie dla Michaela na Invicible w 1999r. Prace nad nią podobną przerwała nagła choroba Princa. Jeden z autrorów piosenki Walter Afanasieff (napisana razem z Robinem Thicke) miał wyznać w 2000r. ‘We worked to the point that we were three-fourths of the way finished, then the incident happened when his son (Prince) got very sick. We’re going to have to reserve a little spot to finish the song." Później dopiero nagrali ją inni, w tym Glenn Lewis do filmu pokojówka na Manhattanie w 2002r, Michael wykorzystał demo piosenki dopiero w 2004r. do TUC. Tak więc Michael był pierwszy, który "wziął" utwór "na warsztat".
W filmie Od wesela do wesela jest facet, a właściwie kolega Sandlera w filmie, który ma kurtkę z Beat It . Dwa razy ją zakłada potem próbuje nauczyć dziadka Moonwalka ale, żeby nauczyc to trzeba najpierw samemu umieć
Film będzie leciał dzisiaj na TVN7 o godz. 19:30.
Don't Stop Til' You Get Enough chyba w disco robaczi
leave me alone tak w szymonie majewskim
thriller - dziś 13 jutro 30(napewno bo oglądałam to z 10 razy)