Czego chcielibyście się dowiedzieć o Michaelu?

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

paris13 pisze:wierzcie mi lub nie ale wiem z wlasnego doswadczenia ze zeby gac na instrumencie nie trzeba znac nut
Właśnie, do gitary uczę się z tabulatury (tak przyznaję, jestem zbyt leniwy żeby uczyć się nut) i to mi wystarcza. Wydaje mi się, że MJ również grał na keyboardzie.
Obrazek
Awatar użytkownika
GentleRain

Post autor: GentleRain »

Sama też się uczę bez nut,tak czuje się muzykę lepiej i można zagrać w dowolnej chwili ;)
I wish the world will learn to love like you.
Have fun in heaven.
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

Jak już wcześniej pisałem jeśli chodzi o "Morphine" to na 100% na perkusji gra tam Michael ;-),a oficjalnego teledysku nie ma.
paris13

Post autor: paris13 »

Sephiroth820 pisze:"Morphine" to na 100% na perkusji gra tam Michael ,a oficjalnego teledysku nie ma.

to o jakiej perkusji mówisz?
Awatar użytkownika
SuperFlyB.

Post autor: SuperFlyB. »

paris13 ????? Przecież mówi o tej w Morphine
Obrazek
Awatar użytkownika
La_Pantera_Rosa

Post autor: La_Pantera_Rosa »

a skąd ta pewność?
Ain't no sunshine when he's gone :(
Awatar użytkownika
NicuniaMJ

Post autor: NicuniaMJ »

Uwierzcie, pierwszy raz doszłam do perkusji i umiałam całkiem nieźle zagrać ;) To problemem nie jest.

Tak samo gitara elektryczna. Posiedziałam z godzinę i umiałam zagrać parę dźwięków.
Obrazek
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Jeżeli ktoś ma wyczucie rytmu to coś tam grać można się szybko nauczyć
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

1. Dlaczego Mj wybrał do teledysku "Jam" Michael'a Jordana? Czy dlatego bo brał udział w filmie "Kosmiczny mecz"? Czy z innego powodu? Bo ja myślę, że jednak przez to. :)
2. Jaki był "ulubiony" teledysk bądź piosenka jego autorstwa? N Private Movie mówił, ze był to "Smooth Criminal". Czy był jakis inny?
3. Na tym samym filmie był chłopiec o imieniu Farkas który otrzymał nową wątrobę. Gdy to sie stało MJ i on mieli wspólną sesję zdjęciową. Czy są te zdjęcia udokumentowane? Jak teraz wygląda ten chłopiec?
4. Gdzie jest wywiad z Michael'em i Macaulay Culkin'eyem gdzie "mówią" o kręceniu teledysku "Black or White"? Na Private Movie było coś takiego, ale krótko< pokazane.'5. Czy Cygan - słoń - był pierwszym słoniem w Neverland?
Obrazek
daria3891

Post autor: daria3891 »

Ad. 1) Był wówczas bardzo sławny. 2) Mówił, że wszystkie są dla niego jak dzieci- nie może wybrać ulubionego. 3) Farkas to nazwisko. Wyzdrowiał. 4) To nie wywiad, tylko nagranie... Domowe nagranie. 5) Prawdopodobnie to był pierwszy słoń.
cut that out!
Justine1304

Post autor: Justine1304 »

daria3891 pisze:Ad. 1) Był wówczas bardzo sławny. 2) Mówił, że wszystkie są dla niego jak dzieci- nie może wybrać ulubionego. 3) Farkas to nazwisko. Wyzdrowiał. 4) To nie wywiad, tylko nagranie... Domowe nagranie. 5) Prawdopodobnie to był pierwszy słoń.

OK.Proszę o więcej odp. ;)
Obrazek
daria3891

Post autor: daria3891 »

Ciekawe po co pytasz o te wszystkie rzeczy... Jeszcze a propos tych pytań, Michaele się kolegowali, jako że jeden i drugi działali charytatywnie. Co do teledysków, to Mj nie lubił tego słowa... Ale jeśli wierzyć Brooke, to Smile była jego ulubioną. Wiem natomiast, że bardzo lubił śpiewać romantyczne ballady. A jeśli chodzi o ulubione piosenki... Ale nie swoje, to na podstawie znalezionego zapisku jeszcze z czasów The Jacksons, możesz posłuchać ich na mojej playliście. Mogę Ci też podać jego ulubione piosenki The Beatles, Jamesa Browna albo nie wiem, Doobie Brothers... Natomiast można domniemywać, że z klipów to bardzo lubił Thrillera, skoro chciał zrobić dalszą część, czy tam rozszerzoną. Pamiętaj też, jak bardzo lubił przemieniać się w jakieś postaci... No i jako że był fanem kina, to też był to w końcu taki moment, gdzie pierwszy raz naprawdę tworzył film. Chodziło Ci o Bela Farkasa, chłopca z Węgier- nie wiadomo tak na dobrą sprawę. Michael postanowił mu pomóc, bo rodzice zostawili małego w szpitalu gdy dowiedzieli się, że umiera. Wiadomo tylko, że to go ocaliło i na tym się kończy. Nigdy się nie udzielał publicznie.
A słoń prawdopodobnie pierwszy, bo nigdy się nie spotkałam ze wzmianką o słoniu, a widać jaki był przejęty jego karmieniem itd.
Chcesz może jeszcze wiedzieć z jakiej firmy MJ nosił te białe koszulki w serek i rozmiar bielizny nenene ?
Taki to mój mini wykład :-).
cut that out!
Awatar użytkownika
MacJack50

Post autor: MacJack50 »

http://republika.pl/blog_iz_4817651/740 ... ackson.jpg

Znalazlem tylko to zdjęcie Jak MJ całuję swoją kobietę. Czy jest takowych więcej? Nie chodzi mi fankę, ale foto gdzie okazuję uczucia jednej z 2 swoich kobiet?
Obrazek
"Together we can heal the world and make it a better place."
"GO FOR YOUR DREAMS!"
Awatar użytkownika
MrsLennon

Post autor: MrsLennon »

MacJack50 pisze:http://republika.pl/blog_iz_4817651/740 ... ackson.jpg

Znalazlem tylko to zdjęcie Jak MJ całuję swoją kobietę. Czy jest takowych więcej? Nie chodzi mi fankę, ale foto gdzie okazuję uczucia jednej z 2 swoich kobiet?
Póki co mam tylko te:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 0938_n.jpg
http://www.strangecosmos.com/images/content/122257.jpg
ODPOWIEDZ