Oglądałem wszystkie wykonania, które umiesciłeś w swojej odpowiedzi. I teraz Ci kolejno odpowiem tylko tytułami. Mialem już wszystko napisane, ale się usunęło, bo piszę z telefonu. :)
Smooth Criminal - Ma swoje uroki, ale cała choreografia głównie wykonana z teledysku. Lubię owe wykonanie, nawet próbowałem je wykonać, gdy mialem możliwość swojego występu.
Thriller - Tak skromnie, również choreografia z teledysku, ale najlepsze jest, kiedy Michael ba koniec znika w iluzjonistycznym pudle. :)
Jam - Ruch głową i krzyk fanów wywołuje mnie do refleksji samodzielnych łez. Spokojnie zdejmuje okulary - wszyscy krzyczą i zaczyna się. Michael pokazuje pazur.
Billie Jean - Ta energia jest od pierwszego występu, Montown 25. Od tamtego czasu Michael z ową piosenką był kojarzony. A ruch sceniczny automatycznie wchodzi do głowy, a później słysząc gdzieś BJ zaczynam tańczyć kolejno, jak Michael. :)
You Rock My World - Caly koncert jest świetny, wykonanie YRMW jest tutaj potraktowane bardzo na luzie. Wystarczy zauważyć, że energia przekazana publiczności została przekazana, kiedy Michael pojawił się na scenie. Od tamtego momentu nic nie jest jak wcześniej.
Beat it - Owe wykonanie jest moim najlepszm Michaela. Kiedy ten zaczna od dźwigu, na którym daje możliwość publiczności pokazania się, że są z Nim. Kiedy widać, jak wszystkie ręce są ku Michaelowi. Dla niektórych można powiedzieć był Bogiem, nie ukrywajmy tego. Niektórzy widząc go nad sobą i widząc jak 'manipuluje' ludźmi na pewno myśli takie. Ale to jest coś coś pięknego, no i choreografia z teledysku oraz zabawa światłem, dźwiękiem za pomocom ruchu scenicznego.
Will You Be There - Tak, najlepsze w tym jest, kiedy Michael takim spokojnym głosem mówi do świata. :) Ogolnie oryginalne wykonanie.
Scream / They don't care - Taką choreografia była wykonana w Polsce przez Michaela. Wykonanie jest oczywiście bez żadnego ale. Podoba mi się to, kiedy Michael stoi, a tuż obok niego pojawiają się tancerze i zaczynają swój wyczyn.
Dangerous - Same wykonane mówi za siebe. Wszystko precyzyjnie wykonane, z klasą.
I Want You Back / Stop The Love You Save - Tak, wykonanie bez playbacku, do tego ta energia na tej scenie jest świetna. Lubię wykonanie Michaela z JF5 utworów, jeszcze zależy które, ale bardziej preferuję wykonanie Michaela solo.
Human Naturę - Również oglądałem. Lubię to, kiedy nagle nastaje cisza, Michael nie drży i jest krzyk fanów. A po chwili znów zaczyna się 'Why, Why...' I później jeszcze takim podniesionym głosem takie przejście. :) Kocham ten utwór w wykonaniu live.
Olekx, znów post pod postem! Ogarnij do jasnej anielki wreszcie regulamin, nie jesteś tu od wczoraj. (LittleDevil)
Dodaje według mnie NAJLEPSZE wykonanie Majkela Beat It na scenie -
http://www.youtube.com/watch?v=NBRy_buV ... ata_player
1. No playback.
2. Energia na scenie, ogolnie Michael jest jakiś taki niepowtarzalny, widziałem mnustwo występów, ale ten wybieram za najlepszy.
3. Ten krzyk fanów, współpraca z Michaelem - Coś pięknego, aż łzy nadchodzą do oczu. Jak ja bym tam chciał być.. eh.
4. Zakończenie - Ostatnie 15 seknd.
Moja opinia jest taką, że tutaj Michael jeszcze jakos tak inaczej prezentował się na scenie. Po 1993 roku zmiana jest strasznie widoczna, a do wszystkiego doprowadziły media, Chandler.