Edyta Bartosiewicz

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Edyta Bartosiewicz

Post autor: Sephiroth820 »

Zdziwiłem się,że jeszcze nikt nie założył tematu o tej artystce ;-)

Z Wikipedii:
Edyta Małgorzata Bartosiewicz (ur. 11 stycznia 1965 w Warszawie) – polska piosenkarka rockowa, gitarzystka, kompozytorka, autorka tekstów, producent muzyczny.

Jest kompozytorką, autorką tekstów, aranżerką i producentką większości swoich utworów. Jej albumy sprzedały się w łącznym nakładzie około miliona egzemplarzy. 9 singli dotarło do pierwszego miejsca Listy Przebojów Programu Trzeciego.
Skłamałam
http://www.youtube.com/watch?v=wvZphnT-S20

Sen
http://www.youtube.com/watch?v=toE0B-1WAVg

Ostatni
http://www.youtube.com/watch?v=U29W1ljYPuA

Co sądzicie o tej Pani? Lubicie,słuchacie jej muzyki ?

Mnie osobiście bardzo brakuje Jej twórczości.....
adula.8

Post autor: adula.8 »

Dodałabym jeszcze Jenny, bardzo miły dla ucha kawałek :)

Jej druga płyta Sen jest bardzo dobra, można znaleźć kilka perełek.

A Ostatni to chyba najlepszy kawałek Edyty. Naprawdę. Najlepszy i najbardziej znany. Już na samym początku utworu żałuję, że tak szybko się skończy. Piosenka nieśmiertelna, z pięknym tekstem. Łatwo wpada w ucho i wzrusza do łez.
Takich piosenek mi właśnie brakuje.

Czy tęsknię?
Trudno powiedzieć, nie zapoznałam się z całą jej twórczością. Ale mam taki plan. Nie łudzę się, że nawet jeśli w najbliższym czasie wyda nową płytę, wróci z hukiem na radiowe listy przebojów - nie chciałabym jej tuż obok tej całej komercyjnej papki :)
Awatar użytkownika
Castuse

Post autor: Castuse »

A co z Opowieścią?

Taak, Pani Edyta ma świetne piosenki. Nie słucham jej nałogowo, nie znam też za dużo jej piosenek, ale znam kilka, właśnie Jenny, Opowieść, Sen, Zegar. Wprowadzają mnie w przyjemną melancholię podczas jesiennych wieczorów, kiedy nie mam nastroju słuchać rocka, który dominuje w mojej bibliotece muzycznej ;-)
Niezależnie od koloru skóry czy ilości operacji, miał to samo serce, ten sam śmiech, ten sam uśmiech, który potrafił zabić...
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Edyta Bartosiewicz zagra 2 koncerty jeden 14 września w sali koncertowej radia Wrocław a drugi 14 października w Auditorium Maximum Uniwersytetu Jagiellońskiego. Ceny biletów od 120-200zł .

Nowy album po wakacjach.

Obrazek

posty połączono/ @neta
Awatar użytkownika
Pank

Post autor: Pank »

Ciekawe, które wakacje miała na myśli!
Awatar użytkownika
Man in the mirror

Post autor: Man in the mirror »

Niecierpliwie wyczekuję nowego albumu, liczę, że będzie czego słuchać. Jedne z najlepszych głosów w Polsce jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Nowy singiel "Rozbitkowie" 24.06.2013

Obrazek

Nowy singiel "Rozbitkowie"

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... cJk#at=101
Awatar użytkownika
Damianos60

Post autor: Damianos60 »

Lata 90 były dla niej wyborne,bardzo dobre płyty.Często do płyt Edyty wracam,szczególnie wracam do krążka "Sen".Szkoda,że tak długo każe na siebie czekać,pewnie nie zależy to tylko od niej samej.Wyszedł pierwszy singiel,jakoś mnie nie przekonuje,ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło,nowa płyta wiąże się z koncertami mam nadziej,że uda mi się tą Panią usłyszeć na żywo.
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

1 pażdziernika premiera "Renovatio"(album można już kupić w empiku w cenie 39.99zł :-) ). Drugim singlem została piosenka "Upaść by wstać".
ODPOWIEDZ