Znani i mniej znani o MJu [koment.]
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
John Branca i Howard Weitzman u Pierce'a Morgana:
Część pierwsza, Część druga,
Część trzecia
O MJu, o znajomości z Nim, o sprawach biznesowych (m.in. o katalogu Beatlesów, który jest wciąż we władaniu Estate - Sony/Atv wart jest 2 mld USD, MJ Estate jest właścicielem połowy; poza tym MJ miał swój własny katalog); o tym, dlaczego zgodzili się na film TII mimo sprzeciwów;
o ślubie Branki i Bubellsie w garniturze; etc.
Oraz o Cirque: w tym m.in. wypowiedzi Katherine i MJ3
Część pierwsza, Część druga,
Część trzecia
O MJu, o znajomości z Nim, o sprawach biznesowych (m.in. o katalogu Beatlesów, który jest wciąż we władaniu Estate - Sony/Atv wart jest 2 mld USD, MJ Estate jest właścicielem połowy; poza tym MJ miał swój własny katalog); o tym, dlaczego zgodzili się na film TII mimo sprzeciwów;
o ślubie Branki i Bubellsie w garniturze; etc.
Oraz o Cirque: w tym m.in. wypowiedzi Katherine i MJ3
Jeszcze niedawno słyszałam od Estate, że katalog, tuż przed śmiercią Michaela, był bezwartościowy , ponieważ ciążyła na nim pożyczka 300mln$. Z tego, co wiem, pożyczka do dziś nie została spłacona (tylko MiJac - częściowo) - ,został natomiast refinansowany dług (bardziej korzystne odsetki).
W tymże samym artykule (podsumowaniu rocznego raportu Estate) napisano, że Michael przed śmiercią był wart 50mln $.
Irytujące - to czysto PR-owskie manipulowanie liczbami i robienie z Michaela raz bankruta raz bilionera, w zależności od koniunkcji gwiazd, chyba..
dla przypomnienia:
24.08.11
W tymże samym artykule (podsumowaniu rocznego raportu Estate) napisano, że Michael przed śmiercią był wart 50mln $.
Irytujące - to czysto PR-owskie manipulowanie liczbami i robienie z Michaela raz bankruta raz bilionera, w zależności od koniunkcji gwiazd, chyba..
dla przypomnienia:
24.08.11
ATV Publishing Trust Was Worth NOTHING
New documents reveal ... Michael Jackson was in such debt at the time he died, his Beatles catalog was almost valueless, but the Estate has worked nothing less than a financial miracle to right the ship.
The docs -- obtained by TMZ -- show that at the time Michael died, his net worth was around $50 million. Shockingly, the ATV Publishing Trust -- the Beatles catalog -- was valued at only $474,544. We're told the reason it was so low was because Jackson had borrowed around $300 million against it.
Now, fast forward to October, 2010 -- 15 months after MJ's death. The net value of MJ's estate -- under the leadership of the Executors -- swelled to $218,964,000. And get this ... that figure doesn't include $185 million the Estate paid out for loans, family allowances, interest, paying off the Hayvenhurst mortgage, etc.
There are no figures for the current value of the Estate, but sources say it's worth much more than the valuation in October, 2010.
Short story -- Michael could be entering Elvis territory.
Cesaria Evora zm. 17.12.2011
Słynna pieśniarka Cesaria Evora, znana jako "bosonoga diwa", zmarła w sobotę w Republice Zielonego Przylądka w wieku 70 lat - poinformował tamtejszy minister kultury Mario Lucio Sousa.
...."- Słucham różnych stylów, a w moim domu często gra radio. Uwielbiam głos Nat King Cole’a – mówiła. Nie ukrywała też, że bardzo kochała twórczość Michaela Jacksona. – Jego zdolność łączenia śpiewu z tańcem była zdumiewająca. Chciałabym się czegoś takiego nauczyć, ale na to jest chyba za późno – żartowała.
R.I.P. Cesaria Evora
---------------------------
m.
Słynna pieśniarka Cesaria Evora, znana jako "bosonoga diwa", zmarła w sobotę w Republice Zielonego Przylądka w wieku 70 lat - poinformował tamtejszy minister kultury Mario Lucio Sousa.
...."- Słucham różnych stylów, a w moim domu często gra radio. Uwielbiam głos Nat King Cole’a – mówiła. Nie ukrywała też, że bardzo kochała twórczość Michaela Jacksona. – Jego zdolność łączenia śpiewu z tańcem była zdumiewająca. Chciałabym się czegoś takiego nauczyć, ale na to jest chyba za późno – żartowała.
R.I.P. Cesaria Evora
---------------------------
m.
Will.i.am opublikuje piosenki MJ'a, jesli mama MJ'a powie...
Will.i.am opublikuje piosenki MJ'a, jesli mama MJ'a powie "tak"
Who Could Make Will.i.am Release Michael Jackson Songs?
First Published: January 5, 2012 3:08 PM EST Credit: Access Hollywood
Caption Will.i.am on Access Hollywood LiveLOS ANGELES, Calif. -- Will.i.am’s work with the late Michael Jackson is music the world might never hear – unless one specific person comes asking.
The Black Eyed Peas guru began working with Jackson in 2006 and quickly formed a close bond with the King of Pop. Due to his untimely death in 2009, the final tracks they collaborated on were never blessed by Jackson, something that has kept them away from the public’s ears.
“Because we became friends, I don’t want to be an opportunist,” Will.i.am told Access Hollywood Live’s Billy Bush and Kit Hoover on Thursday when asked about his work with the late pop star.
Will.i.am has been approached about releasing the tracks, but told Billy and Kit that only one person could get him to drop their collaborations.
“Now if his mom called me and said, ‘We got to do this,’ then yes,” he explained.
Will.i.am has a new single, “T.H.E. (The Hardest Ever)” featuring Jennifer Lopez and Mick Jagger, and a new album, “willpower,” on the way, but despite the group’s side projects (and persistent rumors), he says there are no plans for the Black Eyed Peas to split.
“You guys will be together forever? Billy asked.
“Yes, no doubt about it,” he emphatically said. “I know there [are] probably going to be some time lapses.”
For more with Will.i.am – including details on his dream collaboration with one of Hollywood’s biggest movie stars – CLICK HERE!
Quelle: accesshollywood.com[/b]
Who Could Make Will.i.am Release Michael Jackson Songs?
First Published: January 5, 2012 3:08 PM EST Credit: Access Hollywood
Caption Will.i.am on Access Hollywood LiveLOS ANGELES, Calif. -- Will.i.am’s work with the late Michael Jackson is music the world might never hear – unless one specific person comes asking.
The Black Eyed Peas guru began working with Jackson in 2006 and quickly formed a close bond with the King of Pop. Due to his untimely death in 2009, the final tracks they collaborated on were never blessed by Jackson, something that has kept them away from the public’s ears.
“Because we became friends, I don’t want to be an opportunist,” Will.i.am told Access Hollywood Live’s Billy Bush and Kit Hoover on Thursday when asked about his work with the late pop star.
Will.i.am has been approached about releasing the tracks, but told Billy and Kit that only one person could get him to drop their collaborations.
“Now if his mom called me and said, ‘We got to do this,’ then yes,” he explained.
Will.i.am has a new single, “T.H.E. (The Hardest Ever)” featuring Jennifer Lopez and Mick Jagger, and a new album, “willpower,” on the way, but despite the group’s side projects (and persistent rumors), he says there are no plans for the Black Eyed Peas to split.
“You guys will be together forever? Billy asked.
“Yes, no doubt about it,” he emphatically said. “I know there [are] probably going to be some time lapses.”
For more with Will.i.am – including details on his dream collaboration with one of Hollywood’s biggest movie stars – CLICK HERE!
Quelle: accesshollywood.com[/b]
Ostatnio zainteresowałam się pewnym zespołem, a mianowicie Coldplay. Nie wiem czy ktoś już o tym wspominał, ale zespół zrobił cover Billie Jean, był to tribute po śmierci MJ, napisali również "list" który umieścili nawet na swojej oficjalnej stronie (co ciekawe było to zdjęcie kartki, czyli napisali to ręcznie).
Billie Jean: http://www.youtube.com/watch?v=UUgkJk6pFbY
Zdjęcie kartki i inne info: http://www.coldplaying.com/index.php?na ... e&sid=6359
A i jeszcze to: przed śmiercią MJ, kiedy wyprzedali wszystkie bilety na This is it, wokalista coldplay - Chris Martin, powiedział, że miał zamiar kupić bilety i pójść na koncert, niestety gdy wszedł na stronę internetową dowiedział, się że są one wyprzedane:
"Próbowałem kupić bilet przez internet - stwierdził lider Coldplay. - Już nie było. Wszystkie były wyprzedane. Takie zainteresowanie jest świadectwem talentu Michaela. To nieprawdopodobne, że udało mu się sprzedać bilety na 50 koncertów w tym samym mieście - to największy powrót od czasów Łazarza. To dobre wieści - ale nie dla mnie"
I dla tych którzy są zainteresowanie:
http://www.michaeljacksonhoaxforum.com/?topic=22073.0
Jest tam filmik w którym Chris mówi o tym iż Michael był jego inspiracją, a gdy koleś, który przeprowadzał z nim wywiad powiedział, że nie lubi MJ, ten nazwał go Idiotą xD (mnie więcej rozmowa zaczyna się w 3:25)
Billie Jean: http://www.youtube.com/watch?v=UUgkJk6pFbY
Zdjęcie kartki i inne info: http://www.coldplaying.com/index.php?na ... e&sid=6359
A i jeszcze to: przed śmiercią MJ, kiedy wyprzedali wszystkie bilety na This is it, wokalista coldplay - Chris Martin, powiedział, że miał zamiar kupić bilety i pójść na koncert, niestety gdy wszedł na stronę internetową dowiedział, się że są one wyprzedane:
"Próbowałem kupić bilet przez internet - stwierdził lider Coldplay. - Już nie było. Wszystkie były wyprzedane. Takie zainteresowanie jest świadectwem talentu Michaela. To nieprawdopodobne, że udało mu się sprzedać bilety na 50 koncertów w tym samym mieście - to największy powrót od czasów Łazarza. To dobre wieści - ale nie dla mnie"
I dla tych którzy są zainteresowanie:
http://www.michaeljacksonhoaxforum.com/?topic=22073.0
Jest tam filmik w którym Chris mówi o tym iż Michael był jego inspiracją, a gdy koleś, który przeprowadzał z nim wywiad powiedział, że nie lubi MJ, ten nazwał go Idiotą xD (mnie więcej rozmowa zaczyna się w 3:25)
Heal The World
Make it a better place
For you and for me
And the entire human race
Make it a better place
For you and for me
And the entire human race
Na Onecie pojawiła się informacja iż jeden z ochroniarzy Michaela powiedział, że MJ pod wpływem narkotyków miał rzekomo kazać zabić swojego brata Randy'ego... - co to wgl ma być?! Potem się dziwić, że niedoinformowani ludzie mają takie zdanie o MJ'u...
http://muzyka.onet.pl/wideo/flash-muzyc ... 111,w.html (4:30)
Na co sam Randy wypowiedział się " Michael NEVER tried to KILL ME!!!"
http://www.tmz.com/2012/05/09/randy-jac ... o-kill-me/
Po prostu brak słów...
http://muzyka.onet.pl/wideo/flash-muzyc ... 111,w.html (4:30)
Na co sam Randy wypowiedział się " Michael NEVER tried to KILL ME!!!"
http://www.tmz.com/2012/05/09/randy-jac ... o-kill-me/
Po prostu brak słów...
"Just try to stay a child as long as you can. Don't force into adulthood. Don't force it, don't push it." - Michael Jackson
-
Monika Brodka nagrała piosenkę "Dancing shoes" - hołd dla Michaela. Oto tekst , może ktoś pokusi się o tłumaczenie.
Dancing shoes
Will you teach me how to dance
show me all your gratest moves
you put the music on and I
will wear your dancing shoes
the way you make me feel
You got me into the groove
if I could only know your tricks
I could be as batter as you
So can I just once dance like you do
outshine the disco lights as you use to do
and just for tonight I will turn myself loose
outshine the disco lights with your dancing shoes
Dancing shoes, dancing shoes, dancing shoes...
will you teach me how to dance
I will never stop this dance
in a hassle I from out
it wasn't really hard to start
now I don't know how to stop
I lost you from my side
you are here a sound go
and now the glitter on my hands
doesn't seem so colorful
Dancing shoes, dancing shoes, dancing shoes....
Dancing shoes
show me all your gratest moves
you put the music on and I
will wear your dancing shoes
the way you make me feel
You got me into the groove
if I could only know your tricks
I could be as batter as you
Dancing shoes, dancing shoes, dancing shoes...
will you teach me how to dance
I will never stop this dance
in a hassle I from out
it wasn't really hard to start
now I don't know how to stop
I lost you from my side
you are here a sound go
and now the glitter on my hands
doesn't seem so colorful
Dancing shoes, dancing shoes, dancing shoes....
Pokusiłam się o tłumaczenie..jak to szaranagajama powiedziała...
BUTY DO TAŃCA
Czy nauczysz mnie jak się tańczy
pokaż mi swoje wszystkie najlepsze ruchy
włącz muzykę a ja
ubiorę twoje tańczące buty
sposób w jaki sprawiasz że się czuję
masz mnie w pułapce
jeżeli tylko znałabym twoje sztuczki
mogłabym być tak bombowa jak ty
więc, czy mogę choć raz zatańczyć tak jak ty
zaćmiona blaskiem dyskotekowych świateł, jak masz to w zwyczaju
i tylko dzisiejszej nocy pozwolić sobie na zapomnienie
olśniona dyskotekowymi światłami w twych tańczących butach
tańczące buty, tańczące buty, tańczące buty
nauczysz mnie tańczyć
nauczysz mnie tańczyć
nigdy nie przestanę tańczyć tego tańca
jestem w tarapatach
nie było trudno zacząć
teraz nie wiem, jak się zatrzymać
straciłam cię z mojej strony
jesteś tu a dźwięk brzmi
i teraz blask na mych rękach
nie wydaje się już taki kolorowy
BUTY DO TAŃCA
Czy nauczysz mnie jak się tańczy
pokaż mi swoje wszystkie najlepsze ruchy
włącz muzykę a ja
ubiorę twoje tańczące buty
sposób w jaki sprawiasz że się czuję
masz mnie w pułapce
jeżeli tylko znałabym twoje sztuczki
mogłabym być tak bombowa jak ty
tańczące buty, tańczące buty, tańczące buty
nauczysz mnie tańczyć
nauczysz mnie tańczyć
nigdy nie przestanę tańczyć tego tańca
jestem w tarapatach
nie było trudno zacząć
teraz nie wiem, jak się zatrzymać
straciłam cię z mojej strony
jesteś tu a dźwięk brzmi
i teraz blask na mych rękach
nie wydaje się już taki kolorowy
- marcinokor
- yourlovelystar
Zastanawiam się czy Lech Wałęsa wypowiadał się odnoście Michaela? Może coś o Man in the mirror?
You gave me strength when I wasn't strong
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...
www.yourlovelystar.photoblog.pl
You gave me hope when all hope is lost
You opened my eyes when I couldn't see...
www.yourlovelystar.photoblog.pl
Jeśli chodzi o Dancing shoes Brodki, to nie są to Tańczące buty, tylko Buty do tańca. No i oczywiście (ale tu już kłania się j. polski) nie "ubiorę buty" tylko "założę buty" - bo ubrać można SIĘ w buty, a same buty, jak i inne ubranie można jedynie założyć.
Niemniej jednak, z powodu hołdu Moniki Brodki dla MJa w Dancing shoes zamierzam głosować na jej piosenkę Varsovie - jeden z lepszych utworów, jakie ostatnio słyszałam.
Niemniej jednak, z powodu hołdu Moniki Brodki dla MJa w Dancing shoes zamierzam głosować na jej piosenkę Varsovie - jeden z lepszych utworów, jakie ostatnio słyszałam.
Remember the beautiful future promise of tomorrow...
-
Michael Jackson 'Bad' Anniversary: Ne-Yo Reflects on Album's Impact
http://www.youtube.com/watch?v=Sy9ITANx ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Sy9ITANx ... re=related
Wygrzebałam to gdzieś na YT
Brett Ratner opowiada o Michaelu i o pewnej historyjce o Masce Hulka, kierowcy Kato i balonach wodnych na kalifornijskiej autostradzie o 4 rano.Uśmiałam się do łez
http://www.youtube.com/watch?v=mN8Eoeksoxw
Brett Ratner opowiada o Michaelu i o pewnej historyjce o Masce Hulka, kierowcy Kato i balonach wodnych na kalifornijskiej autostradzie o 4 rano.Uśmiałam się do łez
http://www.youtube.com/watch?v=mN8Eoeksoxw
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn