Estate/Sony: Plany wydawnicze [od 2011] -> BAD25
Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia
Byłam dziś w empiku i widziałam na półce 3 lub 4 boxy, a dostawę będę mieć jutro- dostałam dziś e-mail od empiku. Poza tym podobno dlatego są opóźnienia w dostawie, bo mieli bardzo dużo zamówień na boxy i nie wyrabiają.kamlox pisze:Myślałem że empik rozwalę jak zobaczyłem, że na półce leży sobie ładnie BAD 25 a dostawa dla zamawiających ma dojść w piątek
- one_more_chance
Wysyłka jest darmowa- idzie około 5 dni roboczych. Ostatnio,gdy zamawiałam książkę Legend zaznaczyłam trochę dłuższą darmową wysyłkę i wszystko było ok. Polecam więc Amazon. :)one_more_chance pisze:A ile zapłaciłaś za przesyłkę???Kacmurka pisze:Ja swoje wydanie Deluxe zamówiłam na Amazonie za 105 złotych.Przyszło mi przedwczoraj powiadomienie,że dotrze jutro, tj. 21 września :D. Poczekam,wytrzymam,a potem pewnie zwariuję :D
A jak się płaci przez amazon w złotówkach? Jakiś specjalny przelew? Np. jak się ma zwykłe konto.Kacmurka pisze:Wysyłka jest darmowa- idzie około 5 dni roboczych. Ostatnio,gdy zamawiałam książkę Legend zaznaczyłam trochę dłuższą darmową wysyłkę i wszystko było ok. Polecam więc Amazon. :)one_more_chance pisze:A ile zapłaciłaś za przesyłkę???Kacmurka pisze:Ja swoje wydanie Deluxe zamówiłam na Amazonie za 105 złotych.Przyszło mi przedwczoraj powiadomienie,że dotrze jutro, tj. 21 września :D. Poczekam,wytrzymam,a potem pewnie zwariuję :D
Xander,ja na Amazonie płacę kartą zarejestrowaną w paypal i automatycznie ściągają mi z niej kasę. Wydruk z Citi Banku jest w złotówkach i funtach,najwidoczniej transfer jest odgórnie przeliczany na funciaki i odciągają mi daną kwotę.Zakupiłam DeLuxe 12 września za promocyjną cenę 20,47 funta.Teraz patrzyłam na stronie i już jest 29 :/Xander pisze:A jak się płaci przez amazon w złotówkach? Jakiś specjalny przelew? Np. jak się ma zwykłe konto.Kacmurka pisze:Wysyłka jest darmowa- idzie około 5 dni roboczych. Ostatnio,gdy zamawiałam książkę Legend zaznaczyłam trochę dłuższą darmową wysyłkę i wszystko było ok. Polecam więc Amazon. :)one_more_chance pisze: A ile zapłaciłaś za przesyłkę???
- Get_On_The_Floor
- majkel1994
To teraz moje wrażenia :
CD1 : niby na nowo zremasterowany, a to ciągle tak samo brzmi jak na reedycji z 2001. Oczywiście "festiwal przesterów" w Smooth Criminal
CD2 : Dema brzmią ładnie, chociaż to dema. Al Capone jest świetny. Remiksy (oprócz tego z Pitbullem) mi się bardzo spodobały, nie to co Thriller 25 gdzie mieliśmy jakieś marne podróby z Akonem i innymi gwiazdkami. Dla mnie najlepszy jest dubstepowy remix Speed Demon.
CD3 : Koncert z Wembley mimo że skrócony jest bardzo ładnie zremasterowany, żadnych przesterów, wszystko klarowne. Dlaczego nie można było tak zrobić z CD1, no dlaczego?!
DVD : Dla mnie najważniejszy punkt zestawu. Mimo że jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia, koncert po prostu niszczy. Rozwala na łopatki Bukareszt. Po prostu inna klasa koncertu. Nie efekciarstwo, a prawdziwy koncert z krwi i kości.
A propos jakości : Słyszałem że koncert był kręcony na taśmie 35mm, jeśli to prawda, to GDZIE jest ta taśma? Druga sprawa, to chyba niemożliwe że tylko ten występ jest w całości nagrany i nadawał się do obróbki. Myślę że jakby się porządnie wzięli za te taśmy U-Matic to by wycisnęli więcej niż z tego marnego VHS-a.
CD1 : niby na nowo zremasterowany, a to ciągle tak samo brzmi jak na reedycji z 2001. Oczywiście "festiwal przesterów" w Smooth Criminal
CD2 : Dema brzmią ładnie, chociaż to dema. Al Capone jest świetny. Remiksy (oprócz tego z Pitbullem) mi się bardzo spodobały, nie to co Thriller 25 gdzie mieliśmy jakieś marne podróby z Akonem i innymi gwiazdkami. Dla mnie najlepszy jest dubstepowy remix Speed Demon.
CD3 : Koncert z Wembley mimo że skrócony jest bardzo ładnie zremasterowany, żadnych przesterów, wszystko klarowne. Dlaczego nie można było tak zrobić z CD1, no dlaczego?!
DVD : Dla mnie najważniejszy punkt zestawu. Mimo że jakość obrazu pozostawia wiele do życzenia, koncert po prostu niszczy. Rozwala na łopatki Bukareszt. Po prostu inna klasa koncertu. Nie efekciarstwo, a prawdziwy koncert z krwi i kości.
A propos jakości : Słyszałem że koncert był kręcony na taśmie 35mm, jeśli to prawda, to GDZIE jest ta taśma? Druga sprawa, to chyba niemożliwe że tylko ten występ jest w całości nagrany i nadawał się do obróbki. Myślę że jakby się porządnie wzięli za te taśmy U-Matic to by wycisnęli więcej niż z tego marnego VHS-a.
Pewnie że są tylko to znacznie wieksze koszty niż tylko rip VHS i lekka obróbka.matik7777 pisze: A propos jakości : Słyszałem że koncert był kręcony na taśmie 35mm, jeśli to prawda, to GDZIE jest ta taśma? Druga sprawa, to chyba niemożliwe że tylko ten występ jest w całości nagrany i nadawał się do obróbki. Myślę że jakby się porządnie wzięli za te taśmy U-Matic to by wycisnęli więcej niż z tego marnego VHS-a.
A w zyciu nie! Jezeli maja tasmy 35mm i nie wydali tego to sa czystymi kretynami (!). Na moje to, albo tasmy zostaly po prostu zgubione; albo rozkradzione wraz z uplywem czasu.
Poza tym - jesli dysponuja tymi oryginalami to obrobka bylaby znacznie skromniejsza. VHS jest bardziej podatny na zniszczenia.
Wnioski sa dwa; albo sa kretynami; albo nas maja za idiotow, ot.
Poza tym - jesli dysponuja tymi oryginalami to obrobka bylaby znacznie skromniejsza. VHS jest bardziej podatny na zniszczenia.
m-m1kea pisze:A w zyciu nie! Jezeli maja tasmy 35mm i nie wydali tego to sa czystymi kretynami (!). Na moje to, albo tasmy zostaly po prostu zgubione; albo rozkradzione wraz z uplywem czasu.
do poczytania na temat taśm z koncertu http://mjtranslate.com/pl/aboutmjs/1511