HIStory Tour na DVD,Blu-Ray i w kinach-oficjalne od MJEstate

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
m-m1kea

Post autor: m-m1kea »

majkel1994 pisze:nie podoba się to nie ogladaj, poprostu nie rozumiem takiego gadania, ciesz się z tego co masz.
nie wypada tak mowic jesli mamy podstawy by sadzic, ze sony z nas kpi. calkowicie popieram Xandera - rzucaja nam ochlapy, a jak widac, niektorych to zadowala.
Obrazek
Awatar użytkownika
Olekx

Post autor: Olekx »

Właśnie obejrzałem tak w skrócie koncert z Niemczech HIStory i szczerze powiem, że to dobry wybór takiej trasy - nawet jak w playbacku było większość utworów. Przede wszystkim można głównie skupić się na Michaela przedstawieniu choreograficznym, gdzie wkładał w to dużo wysiłku. Kolejnym plusem jest to, że Michael dzięki tej trasie zahaczył o Polskę, bo tak to pewnie tu nigdy nie był... Do tego nie ma co się zastanawiać, co ludzie pomyślą - Przecież media to pewnie doskonale wiedziały trasa HIStoryto po części playback. Dobrze, że są takie plany chocia, bo z chęcią bym taki obejrzał - ale naklepiej taki, co jeszcze nie widziałem.
Ostatnio zmieniony czw, 01 lis 2012, 11:29 przez Olekx, łącznie zmieniany 1 raz.
Gambara

Post autor: Gambara »

Mogliby jednak wydać jakiś inny koncert z History, którego nikt nie widział, przecież to na pewno mają. Odgrzewany kotlet w postaci koncertu z Monachium, który leciał nawet kiedyś kilkakrotnie w TV, raczej nie spowoduje powiewu świeżości i dużych emocji. Chciałbym więc, żeby zaskoczyli fanów :)
Detox

Post autor: Detox »

Narzekanie na playback koncertów które były 16 lat temu mija się moim zdaniem kompletnie z celem skoro praktycznie wszystkie osoby ,które były na HIStory Tour są zachwycone tymi koncertami i nikt nie ma jakoś ochoty narzekać na cokolwiek. Także darujmy sobie ;-)

Co innego jeżeli faktycznie zostanie wydane Monachium. Ten koncert jest dostępny w tak dobrej jakości od tak długiego czasu w sieci ,że równie dobrze można by było nic nie wydawać a fanom wyjdzie na jedno.
Awatar użytkownika
majkel1994

Post autor: majkel1994 »

m-m1kea pisze:nie wypada tak mowic jesli mamy podstawy by sadzic, ze sony z nas kpi. calkowicie popieram Xandera - rzucaja nam ochlapy, a jak widac, niektorych to zadowala.
tak, podoba mi się ten koncert, koncet jest świetny i naprawdę nie wiem o co wam chodzi. jakość nie jest wcale taka zła. A poza tym nie mamy wpływu na to co wydaje sony, więc powinnismy cieszyć się z tego co jest, Koncert z Monachium nie był wydany na oficjalnym DVD, więc czemu nie.
Awatar użytkownika
amiastudent

Post autor: amiastudent »

Sony nigdy się dla nas nie wysilało, zawsze szukało najłatwiejszych dróg zarobku. Prezent w postaci znanego na pamięć Monachium po raz kolejny potwierdzi, kim dla nich jesteśmy. "Niech sobie marudzą trochę, ale w końcu i tak pójdą do sklepów" :surrender:
EDIT:
Czy naprawdę jakość Wembley zadowala? Właśnie przed chwilą obejrzałam sobie urywek tegoż koncertu i porównałam z Another Part Of Me z Bad25th documentary, gdzie śledzisz każdą strużkę potu. Czy po takim zestawieniu nie żal ci Wembley? Na stronie youtube z APOM w komentarzach ludzie jakoś nie są w stanie przestać porównywać: Why don't we have a full concert of the BAD Tour '88 with this 1080p quality??
Obrazek Obrazek
thewiz

Post autor: thewiz »

m-m1kea pisze:Jaki jest wiec sens dawania koncertow; skoro 9/10 utworow sie playbackuje?
Nie rozumiem tej trasy, niestety. Nie przekonuje mnie argument o tym, ze Michael mial problemy z gardlem, owszem slychac - mial; to po co w takim razie w ogole bral sie za tworzenie HIStory World Tour'u? Sa rowniez inne mozliwosci promocji plyty, niekoniecznie zwiazane z koncertowaniem co drugi dzien. Ot, taki moj maly wywod.
Jedyna zaleta, jest najlepsza jakosc na te chwile dostepna z Michaelem koncertowym w wersji wideo - Munich.
Chyba ze w glowie siedzialo mu uszczesliwianie fanow, by Go zobaczyli ten jeden, jedyny raz - jesli tak, to wszystkie powyzsze argumenty sa niczym. Mozliwe, ze tak bylo.
Pozwolę sobie wtrącić w uzupełnieniu ostatnich Twoich słow. Koncert z History był jedynym jaki było dane mi zobaczyć i dziękuję Bogu, że MJ zrobił tę trasę. Playback to playback, oczywiście, ale show i możiwość przeżycie go to było coś nieziemskiego. Wolę mieć je w pamięci niż żadnego. Kto nie był, ten tego raczej nie ogarnie :-) .
Awatar użytkownika
majkel1994

Czy naprawdę jakość Wembley zadowala? Właśnie przed chwilą obejrzałam sobie urywek tegoż koncertu i porównałam z Another Part Of Me z Bad25th documentary, gdzie śledzisz każdą strużkę potu. Czy po takim zestawieniu nie żal ci Wembley? Na stronie youtube z APOM w komentarzach ludzie jakoś nie są w stanie przestać porównywać: Why don't we have a full concert of the BAD Tour '88 with this 1080p quality??
Naprawdę jakość tego koncertu tak wam przeszkadza.

amiastudent pisze:Sony nigdy się dla nas nie wysilało, zawsze szukało najłatwiejszych dróg zarobku. Prezent w postaci znanego na pamięć Monachium po raz kolejny potwierdzi, kim dla nich jesteśmy. "Niech sobie marudzą trochę, ale w końcu i tak pójdą do sklepów"
Bo wy tylko marudzicie. przeszkadza ci to tak bardzo to coś zrób. Gadać tylko to każdy potrafi.
A koncert z Monachium wart jest tego aby go umieścić na DVD.
van der

Post autor: van der »

Bo wy tylko marudzicie. przeszkadza ci to tak bardzo to coś zrób. Gadać tylko to każdy potrafi.
A koncert z Monachium wart jest tego aby go umieścić na DVD.
Na pewno nie jest wart wydania, gdyż każdy ma już go w super jakości, więc po co miał bym go kupować, żeby Sony zarobiło? Na pewno nie! Tak jak już było wcześniej mówione, lepiej wydać jakiś nie znany koncert którego nie można nigdzie zdobyć, wtedy pokusił bym się o jego kupno.
Awatar użytkownika
m-m1kea

Post autor: m-m1kea »

thewiz pisze:Pozwolę sobie wtrącić w uzupełnieniu ostatnich Twoich słow. Koncert z History był jedynym jaki było dane mi zobaczyć i dziękuję Bogu, że MJ zrobił tę trasę. Playback to playback, oczywiście, ale show i możiwość przeżycie go to było coś nieziemskiego. Wolę mieć je w pamięci niż żadnego. Kto nie był, ten tego raczej nie ogarnie :-) .
o wlasnie, o to mi chodzilo. nie jestem w stanie patrzec w ten sposob, mimo ze bardzo chcialbym. wychodzi na to, ze HWT to trasa na ktorej sie powinno byc, a ogladajac ja w TV traci sie calkowicie magie.
Obrazek
Awatar użytkownika
kamlox

Post autor: kamlox »

Nie wiem czy to odpowiedni wątek ale ostatnio w telewizji Polsat ukazał się reportaż na 20-lecie i tam przez kilka chwil widać MJ i sekundę wcześniej jakiś widok z góry na tłum. Wydaje mi się że to może być ten koncert czyli że Polsat może być w posiadaniu materiału.
Awatar użytkownika
majkel1994

Wydaje mi się że to może być ten koncert czyli że Polsat może być w posiadaniu materiału.
też to widziałem, dodało mi to nadziei, może w związku z 20 leciem polsatu zobaczymy ten koncert
Awatar użytkownika
kamlox

Ogólnie biorąc, Michael jest jedyną osobą która występuje w tej reklamie z poza Polsatu. Ale gold pantsy od razu w oku wpadły glupija
Awatar użytkownika
Olekx

Post autor: Olekx »

Puścili część z TYMMF.... Czyli strumień, który posiadają. Wątpię, że posiadają nagranie całego koncertu. :)
Awatar użytkownika
kamlox

To że to było TWYMMF to wiem, ale chwile wcześniej było widać fragment też z jakiegoś wielkiego wydarzenia. Możliwe że This is it (w znaczeniu "To jest to"") nenene
ODPOWIEDZ