Najsłabsze Ogniwo

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
LittleDevil
Site Admin

Post autor: LittleDevil »

no to tego.....

Po pierwsze: Muszę powiedzieć, że jestem baaaardzo zadowolona z przebiegu ostatniej rundy. Większość poleceń została wykonana w zadowalający sposób. Udało się nam sprowadzić back M.Dż* zgodnie z planem, pojawił się również Mike (chłopie, a gdzie Twój głos na kfmy? ). Świńtuszenie nabiera wręcz kosmicznych rozmiarów, a spam zaczyna się przelewać przez brzegi tematu... Negatywnym aspektem tego jest utrudnienie w zliczaniu głosów. Dobrze, że mi wczoraj net wysiadł, bo jak nic przeoczyłabym glos mzs. Już miałam się pytać, co on takiego pił w Sopocie, że zapomniał oddać głos, a tu się nagle okazało, że to ja powinnam przestać chlać, bo ślepa jestem (to ten cholerny metylowy....). Acha, no i do tego jeszcze sama zapomniałam zagłosować.

No więc, niniejszym dobijam i tak już leżącego DSTGE. Zle mi się kojarzy, bo tak właśnie wyobrażam sobie urojenia podczas narkozy: gwiazdki, dziwne kolorowe halucynacje w formie kalejdoskopu, oraz szczupły, zgrabny Murzyn wykonujący dość jednoznaczne ruchy biodrami... A że niedługo czeka mnie usuwanie zęba mądrości, które zamierzam zafundować sobie pod narkozą, żeby tym razem pan doktor nie wylądował na OIOMie z połamanymi żebrami i zwichniętą szczęką, dlatego nie zamierzam oglądać tego teledysku.... Stop!

Drugi na Say Say Say: Coś Mysiowi nie wychodzi z facetami. Wartość artystyczna kfmu oczywiście nieporównywalnie przewyższa Whatzupwitu, ale za to Paul jest taki obleśny i niesympatyczny... Nie lubie.

A co do ofiary: głosuję na THRILLERA, bo nie chce mi się dalej samej robić za forumowego błazna. Pomoc potrzebna!

kaem pisze:Kto teraz pokaże te noo...? Ja może graficznie: u_u
Bo jedna koleżanka na FB prosiła...
rozumiem, że teraz moja kolej....Proszę bardzo, mam nadzieję, że ładne!

kliknij, żeby zobaczyć te noo...u_u

członek forum pisze:
Proszone jest przestrzegać regulamin i zasady poprawnej pisowni.
Pal diabli regulamin. Ale poprawna pisownia ,prawidłowa interpunkcja, unikanie literówek oraz używanie polskich znaków jest rzeczą bardzo istotną, której nie powinniśmy lekceważyć, inaczej możemy przez nieuwagę doprowadzić do wielu nieporozumień.

Jest bowiem wielka różnica, czy napiszemy

"Twoja stara piła leży w piwnicy"
Obrazek

...czy też wstawiając przecinek w odpowiednim miejscu, poinformujemy kumpla szukającego właśnie zaginionej żony, że

"Twoja Stara piła, leży w piwnicy"

Obrazek

Podrywając dziewczyny na pewno wyżej zapunktujemy stwierdzeniem, że jesteśmy w posiadaniu Małego Fiata, który w dzisiejszych czasach doczekał się wartości sentymentalno-muzealnej jako relikt z czasów PRLu

Obrazek

.... niż małego fiuta:

Obrazek

Jest też różnica, czy ktoś Ci robi łaskę,

Obrazek

czy laskę:

nie klikaj, jeśli nie ukończyłeś 18 lat

członek forum pisze:

Początkowo tłumaczyłem sobie, że nagminnie powracający wyraz "członek" to zbieg okoliczności, ale zaczynam odnosić wrażenie, iż jest po naigrawanie się z mojego nicka. Jest jaki jest. Nikt nie jest doskonały (choć ja się staram). Poczułem się zmolestowany. I będę się ubiegać o moje prawa!
Proszę sprawdzić sobie w wikipedii, jaka jest definicja członka. Jeśli się Panu tylko z jednym kojarzy, to już nie nasza wina. Złośliwi powiedzieliby, że głodnemu chleb na myśli. Ale nie powiedzą, bo nie są złośliwi. :diabel:. My tutaj nie mamy żadnych zboczonych skojarzeń. To jest porządne forum.
Czasem zdarza się wprawdzie, że kaem pojedzie z grubej rury, ale jemu wolno, ponieważ jest właścicielem NO czyli zalicza się do Równiejszych. Poza tym mamy tutaj zasady. Kwasy też.

Dobra, było pouczenie, teraz do konkretów. W tej rundzie opuszcza nas Don't Stop Till You Get Enough zdecydowaną większością głosów w liczbie 13 (co za pech!). Tuż, tuż za nim znalazły się You Rock My World oraz Come Together, za którymi nie uroniłabym łzy, ale mam prikaz wywalać po jednym, więc tak się stanie. Jeśli kogoś interesuje, dlaczego teledyski się nie spodobały, to proszę sobie poczytać temat :diabel:

W kolejnej rundzie molestowania doświadczą maro i THRILLER. Możecie też pomolestować Mandey'a, ale tu widzę pewne trudności, ponieważ odciął się nieco od Mjówczego motłochu. Nie ma go na fejsbuku, co za bezczelność! Uprzejmie uprasza się tych, którzy posiadają numer komórki lub maila tego pana, żeby mu wytłumaczyli, że tak nie wolno....Narzędzia tortur będą wydawane w magazynie po przerwie obiadowej.
Do listy potencjalnych ofiar dochodzą - wymieniam w porządku alfabetycznym, żeby nikogo nie urazić:P - Dax, MJwroc, Schmittko, SpeedDemon i Sunrise.
1)Mazi
2)Dax
3)MJwroc
4)Schmittko
5)Jeanny100
6)Pank
7)Maverick
8)tancerz
9)cicha
10)Majkel
11)anialim
12)Sunrise
13)thewiz
14)Erna Shorter
15)SpeedDemon

Głosowanie dalej na dwa kfmy, wstępnie do czwartku:

Billie Jean
Obrazek
Beat It
Obrazek
Say Say Say
Obrazek
Thriller
Obrazek
Bad
Obrazek
Smooth Criminal
Obrazek
Leave Me Alone
Obrazek
Come Together
Obrazek
Black or White
Obrazek
Remember The Time
Obrazek
In The Closet
Obrazek
Who Is It
Obrazek
They don't care about us (Olodum version)
Obrazek
Earth song
Obrazek
Stranger in Moscow
Obrazek
Blood On The Dance Floor
Obrazek
Ghosts
Obrazek
You Rock My World
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Olekx

Post autor: Olekx »

W tym zestawieniu rundy ponownie głosuję na Come Together, gdzie teledysk(jak mozna go nim nazwac teledyskiem) w ogole nie pasuje do mimiki przekazu MJa. Do tego to nie jest moj klimat, tak zolto.... melina.

Kolejny glos na Say Say Say - Wydaje mi sie owy kmf dosc sztucznie i sztywnie. Mimo, ze ma jakis przekaz, widac dosc mocne naciagniecia w nim. Dlatego sio!
Awatar użytkownika
kamiledi15

Post autor: kamiledi15 »

In The Closet - piosenki nigdy zbytnio nie lubiłem, a teledysk typowo ,,dla bab" :) A że jestem facetem, to do widzenia. Poza tym Michael słońca nie lubił, a tu opalony i w bezrękawniku. Nagle vitiligo cofnęło się o kilka lat. Jakiś obłudny nam się zrobił :(
I tu się waham - Come Together (uzasadnienie takie jak pana wyżej o podobnym awatarze do mojego), czy Blood On The Dance Floor, ale postawię na Come Together. Też nie przepadam za teledyskiem w formie koncertu, poza tym brak innowacji w stosunku do oryginału poza bardziej agresywnym głosem, który średnio mi się podoba.
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
Awatar użytkownika
dymarczyku

Post autor: dymarczyku »

Głos oddaje na In the colset, czy tylko mnie sie nie podoba wygląd MJ'a w tym kfm? ;_; Kolejny głos na Come Together bo teledysk koncertowy.
Awatar użytkownika
alice_225

Post autor: alice_225 »

alice_225 pisze:Natomiast drugi głos na... Stranger in Moscow. Może kogoś zdziwię, ale jakoś nigdy nie przepadałam za tym kfm. Ogólnie, rzadko wpadają mi w ucho wolniejsze kawałki. Więc już na starcie nie było u mnie forów. No dobrze, zaczyna się. Szaro-buro, smutno, idzie sobie Michael, cały na czarno... Ktoś umarł? Co prawda, tej oprawy chyba wymaga nastrój piosenki... no ale nie wiem, nie wiem... Jakoś tak bez życia. Wolę jednak, jak coś się dzieje.
-Pierwszy głos zostaje.

I od teraz będę wyrzucać kolejne kfm-y z coraz większym bólem. na pierwszy ogień pójdzie They don't care about us (Olodum version). (ałłł moje serce płacze!) Zawsze wolałam tę drugą wersję. Pierwsza odrobinkę mnie nudzi. Niby fajny pomysł, ale jednak... Znowu przywołam drugą wersję tego kfm-u, po prostu do tej piosenki pasuje coś "ostrzejszego". To wszystko nie zmienia faktu, że zawsze chciałam mieć taką koszulkę z napisem i logo "OLODUM" ;-)

Z tych samych powodów, z których @neta głosowała na Come Together, z tych samych ja narazie NIE ZAGŁOSUJĘ zarówno na Come Together, jak i na In The Closet. Taki tam mój sentyment (pamiętam, kiedy dopiero zapoznawałam się z twórczością Michaela i z pewnych względów naprawdę UWIELBIAŁAM te kfm-y ;-) )

Niestety, mam przeczucie, że żaden z podanych przeze mnie do odstrzału clipów narazie nie odpadnie. Trzęsę się o moje ukochane You Rock My World, bo mimo upiornej twarzy MJ'a zawsze lubiłam ten kfm. Miejcie serce, mogłoby sobie jeszcze spokojnie poegzystować przez najbliższe rundy! :(

Tak jak w poprzedniej rundzie, chcę żeby dołączył do nas DaX, którego już zagadywałam o NO, ale chyba zbyt mało wyraźnie, bo nigdzie tu go nie widzę... ;-) Cóż, może jest zbyt zajęty, bo wcześniej maltretowałam go o występ w moim mieście i teraz, na WOŚP, nadarzyła się wreszcie okazja :mj:
Zanim go osądzisz, spróbój naprawdę go pokochać. Spójrz w swoje serce, a potem zapytaj: Czy widziałeś jego dzieciństwo?
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

Jej, Olekx i kamiledi15 - wy to tak się zmówiliście z tymi avatarami? Po raz kolejny was widzę razem pod rząd i po raz kolejny zadaję sobie to pytanie...

A odpowiedzi na pytania Klary udzielę później, jak będzie mi się przynajmniej chciało udawać, że myślę.

Natomiast jestem rozczarowana jej "u_u", odczekałam te 90 sekund i doprawdy, uważam, że już członek miał lepsze. No ale cóż, Little tu rządzi, a:

Obrazek

Za to podepnę się pod akcję, by podpowiedzieć postanowienie noworoczne dla dziewczyn. Takie na serio dla odmiany:

Idźcie sobie zbadać piersi, cała akcja trwa z kwadrans, a USG naprawdę nie boli.

Dziękuję za uwagę. dobranoc.
Awatar użytkownika
kamlox

Post autor: kamlox »

TDCAU-powód jak wcześniej
Come Together-Nie trawię teledysków koncertowych

A ofiara to..... Dax
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

Kolejny glos na Say Say Say - Wydaje mi sie owy kmf dosc sztucznie i sztywnie. Mimo, ze ma jakis przekaz, widac dosc mocne naciagniecia w nim. Dlatego sio!
hę???
Obrazek

głos na Come razem tugewer forewer....btw podobna każda zwrotka tego utworu jest krótkim opisem, każdego z Beatlesów :-)

co by tu napisać....dlaczego??? do wcześniejszych uzasadnień dodam.Oddaje głos żółta z zazdrości o ten pas z wygrawerowanym BAD. Zazdrość to dobry powód.

a drugi głos oddaje na
Black or white taki bom, taki show i premiera światowa ..., a ja od 14 listopada 1991r zastanawiam się o co kurna w tym filmie chodzi??? glupija
jakaś totalna kakafonia...no, ale ja nie jestem geniuszem, ani wizjonerem, ani uzdrowicielem jak Michael, to mam prawo. nenene
Z filmu najbardziej lubię /nawiązując do tematu przewodniego tej edycji NO/ jak Michael sobie robi dobrze na dachu, a potem fokusuje swój rozporek ;-) i lubię akcję przemiany w panterę. Reszta to rozpierducha, fajerwerki, śnieg i kula ziemska, Maccullay, bieganie po bieżni, jakieś morficzne przemiany i inne miksy.Wiem,że tam są poruszane ważne tematy, ale jak film zaczyna się dzieciakiem co wysyła ojca w kosmos,a kończy kreskówką w której Bart Simpson,każe się przymknąć tacie, to trudno to brać na poważnie.Zbuntowane dzieci siłą rewolucji....ciekawe czy jako tata też tak myślał :-P
Jak dla mnie przeładowane ni do składu ni do ładu. Gubię się w tym wszystkim i podążam za białym królikiem.

No i kto by pomyślał że właśnie Phil po parodii w teledysku I can't dance będzie wręczał nagrodę Michaelowi.
http://www.youtube.com/watch?v=IeZfaJiMG7s

od 4.18 min
http://www.youtube.com/watch?v=uBhCiu3qLy0 :dance:

ps KTO MAM FAJNY TYŁEK TEN MA WŁADZĘ!!! cycki to sobie można najwyżej usmażyć (killer)
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Talitha

Post autor: Talitha »

Stranger in Moscow & You Rock My World.

Podtrzymuję.
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Uwaga wiadomość od Mandeya
No i bawcie się Na mnie nie liczcie, bo dla mnie MJPT to już przeszłość.
:) Tyle w temacie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

Post autor: MJowitek »

You Rock My World - uwielbiam wstawkę z choreografią, zwłaszcza część przed nią, kiedy w pół minuty Mj udowadnia, że muzyka jest wszędzie. Jeśli wsłuchać się w otaczającą rzeczywistość, oddzielić dźwięki jeden od drugiego, usłyszeć je osobno i jako całość. Kiedyś znajoma opowiadała mi jak była na oczyszczającej głodówce (pod czyimś okiem) przez chyba dziesięć, a może więcej dni. Opowiadała jak w jakimś momencie czas zaczyna powoli płynąć, jak szczegóły są wyraziste, jak potrzebowała ciszy. Te pół minuty z tego teledysku mi się kojarzy z taką atmosferą - wyczuleniem zmysłu słuchu. A kiedy jest to słuch muzyka, z ciszy kropli spadającej z kranu może powstać melodia. Ale mój zachwyt trwa dwie minuty, podczas gdy całość zajmuje minut 13. Dlatego out. Ale jednak mi szkoda.

Drugi głos na Come Together, jako klip do mnie nie przemawia, jako koncert bardziej, ale też nie jest to moje podium. Widzę to jako fragment filmu, ale wycięte nie doprowadza mnie do dreszczy.

A do molestowania wyznaczam: maverick i zu /to jest w ogóle żenujące, żeby moderatorów i Mafii nie było i trzeba było podstępem ściągać!
A poza kolejką zabrałam się za Thewiz i Martę, nie będę czekać aż na nie przyjdzie przepisowa kolej, bo mi sa teraz potrzebne.

Tak czy siak, nie wiem co to dalej ze mną będzie w tym NO. Ja tej zabawy nigdy za bardzo nie lubiłam, chyba nawet kaemowi o tym wspominałam... No ale skupia się tu prawie cały ruch forum. Hm. Trochę się czuję jak taki nastolatek, co to idzie zapalić za salę gimnastyczną, bo tam wszyscy idą na przerwie. W sumie, jako prawdziwa nastolatka jednak za salę nie szłam i wolałam grono niedobitków lub własne, wewnątrz szkoły, za to na studiach odkryłam, że mogę iść z innymi na fajkę, ino bez fajki. To całkiem możliwe, że tu też się będę pojawiać czysto towarzysko. No, zobaczy się...
Awatar użytkownika
kaem

Post autor: kaem »

LittleDevil pisze:Do listy potencjalnych ofiar dochodzą - wymieniam w porządku alfabetycznym
Stanisław Leon Kazberuk! Po raz drugi.

MJowitek pisze:uwielbiam wstawkę z choreografią, zwłaszcza część przed nią, kiedy w pół minuty Mj udowadnia, że muzyka jest wszędzie
Ładny hołd dla Von Triera i Tańcząc w Ciemnościach. Obstawiam, że jednak wyszło przez przypadek. You Rock My World.

Blood On The Dance Floor. O co chodzi z tym warkoczem, pytam? I estetyką brzydkiego retro ze znudzonymi paniami, koralikami i krzesłem w panterkę. 8mm, bez ładnej wizji, bardziej daje po czaszce.
Bitter you'll be if you don't change your ways
When you hate you, you hate everyone that day
Unleash this scared child that you've grown into
You cannot run for you can't hide from you
Awatar użytkownika
majkelzawszespoko

Post autor: majkelzawszespoko »

Ja to mam problem, żeby nie wpaść w pułapkę swojego własnego rozumowania. Eliminując poszczególne utwory, kieruję się głównie fascynacją motoryką głównego bohatera. Sam klip może być słaby, ale wystarczy jeden przebłysk geniuszu, a jestem zdobyty. Nie jest to cała składowa, bo oczywiście tak być nie może, natomiast wynosi około 75% całej oceny.

Także bronię You Rock My World za taniec na barze.
dymarczyku pisze:Głos oddaje na In the colset, czy tylko mnie sie nie podoba wygląd MJ'a w tym kfm?
Obawiam się, że tak. To w ogóle jest geniusz po całości, biorąc pod uwagę powyższe kryteria mojej eliminacji, a nie wspominając o samej stronie technicznej. Dla mnie pierwsza 3.

Pierwszy głos z automatu wiadomo na Come Together, bo przy tym klipie to jedynie dziewczyny mogą sobie comming togehter.

Uf, dobrze że sobie odświeżyłem pewną pozycję, bo bodaj bym zczezł i się wygłupił.
kaem pisze:Blood On The Dance Floor. O co chodzi z tym warkoczem, pytam? I estetyką brzydkiego retro ze znudzonymi paniami, koralikami i krzesłem w panterkę.
Popieram, polać koledze. Samo krzesło w panterkę to tam pal licho, ale siedzenie na nim przez pół klipu i strzelanie min porodowych to już inna sprawa. Generalnie mógł odpuścić, albo zrobić naprawdę blood on the dance floor. Dziewczyny nie głosują, bo chodzą pogłoski, że Michael w tym klipie jest zabójczo sexy i mniam.
Czyli reasumując moje głosy to Come Together i Blood On The Dance Floor.

A molestuję o powrót i przyzywam do porządku Speed Demona. Kochanie wróć do mnie! Bo ja, wciąż pamiętam Ciebie z tamtych lat...
ObrazekObrazek
nati

Post autor: nati »

Podtrzymuje say say say- nadal zostaję nieprzekonana do tego kmf.

majkelzawszespoko pisze:Dziewczyny nie głosują, bo chodzą pogłoski, że Michael w tym klipie jest zabójczo sexy i mniam.
Tak, tak pogłoski są prawdziwe, w "Blood on the dance floor" jest sexy i bardzo mniam mniam.

Co prawda nie przeszkadza mi wędrująca podkoszulka w Come Together, ani to, że koncertowy, bo "Give in to me", którego tu nie ma na liście też jest koncertowy, a go ubóstwiam, poprostu jest za słaby jako kmf w tym zestawieniu.

A do molestowania wyznaczam tak jak ostatnio SUNrise i Schmittko
Strona męża: Gry komputerowe
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

majkelzawszespoko pisze: Dziewczyny nie głosują, bo chodzą pogłoski, że Michael w tym klipie jest zabójczo sexy i mniam.
no bo on tam uwodzicielskim tańcem próbuje ją odwieść od użycia noża...no relaksuję kobietę pieszcząc jej kostki...łydki...kolana i uda...a potem patrzy przez chwilę w górę pod sukienkę..... :-o salsa i mambo jest zawsze seksi.
to mroczny, szarpiący, tajemniczy kawałek....

Obrazek
kaem pisze:. O co chodzi z tym warkoczem, pytam?

eeee..., a może to nawiązuje do tego kawału??? jak się para kocha. Ona ma piękny długi warkocz, który się jej wkręca w (...) i ona krzyczy warkocz! warkocz!!! a On wrrrr wrrrrrr.... :-P

ps uściślając,to jest francuski warkocz

http://www.youtube.com/watch?v=32vYs9wKXE8

odezwa do starej gwardii

Dlaczego już nie piszecie? Bo "dorośliście"? bo nie macie czasu?, bo praca, mąż, dzieci? bo każdy poszedł w swoją stronę?
A przecież miłość do MJ jest nieśmiertelna.Kto ma to udowadniać jak nie Wy?Przecież ta strona to był wasz dom.Co się zmieniło?
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Zablokowany