Przypomniało mi się, jak kiedyś namiętnie oglądałam takie tematy (tzw. makra) na zagranicznych forach. Zawsze się zastanawiałam, czemu na mjpt nie ma tego wątku. Myślę, że najwyższa pora, aby to zmienić.
Skonsultowałam swój pomysł z tzw. "górą" i, ku mojej uciesze, otrzymałam zgodę na założenie tematu.
A teraz kilka uwag:
1. Z założenia dopiski mają być po polsku, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby okazjonalnie wstawiać komentarze w języku angielskim bądź innym. Chodzi o to, by treść była zrozumiała dla wszystkich.
2. Dbamy o poprawność językową, tj. unikamy błędów ortograficznych, interpunkcyjnych itd.
3. Obowiązuje brak cenzury, jednak proszę nie nadużywać przekleństw.
4. Dopiski mogą dotyczyć MJa, ale nie muszą. Tzn. przy ich pomocy możemy komentować inne wydarzenia, niekoniecznie związane z MJem; całość musi być jednak spójna.
5. Nie trzeba ściśle przestrzegać chronologii. Można wykorzystać zdjęcie z wcześniejszego okresu do skomentowania późniejszego wydarzenia.
6. Wstawiamy "prace własne". Jeśli chcecie wkleić czyjeś makro, proszę podać źródło i autora projektu.
7. Do zmontowania pracy wystarczy darmowy Paint.
8. Proszę, żebyście wyłączali podpisy (jeśli macie w nich obrazki) w tym temacie.
Jeśli uważacie, że należałoby uwzględnić w regulaminie coś jeszcze, proszę o informację.
Chciałabym, aby galeria, którą będziemy wspólnie tworzyć, była uporządkowana, miała tzw. "ręce i nogi".
Myślę, że w tym celu warto byłoby prowadzić spis treści. Dlatego obrazki powinny mieć swoje tytuły (choćby i robocze, niekoniecznie widoczne w treści obrazka). Szereg zdjęć może tworzyć cykl.
Kolejna sprawa to wybór odpowiedniego serwisu hostującego. Nie chcemy przecież, żeby nasze fotki diabli wzięli.
Liczę na Wasze sugestie, a póki co będę korzystała z tego serwisu
Wydaje mi się, że poruszyłam większość istotnych kwestii.
Wiadomo jednak, że licho [Littledevil?] nie śpi, toteż zawsze coś może umknąć.
Proszę więc moderatorkę/-ów o edycję, jeśli zajdzie taka potrzeba

A teraz przejdziemy do meritum.
W kolejnym poście wstawię kilka wybranych zdjęć, zaś na końcu tego posta umieszczam spis treści.
Niniejszym sezon na dopiski uważam za rozpoczęty!
Spis treści:
1. Nie będzie Niemiec...
2. Życzenia dla Joe
3. 5 na minutę
4. Luciano!
5. Każdy czasem lubi...
6. Królewskie złoto
7. Bitch, please!
8. Wciąż nie wiadomo
9. What the hell?!
10. Zawracaj!
11. Oddawaj!