Ciekawostki na żywo

Tu zamieszczamy i prosimy o materiały graficzne, audio i wideo. Zakaz udostępniania plików wydanych oficjalnie - szczegóły w regulaminie.
Awatar użytkownika
Pank

Ciekawostki na żywo

Post autor: Pank »

Szukając muzycznych ciekawostek z tras koncertowych...

Fragment Stranger in Moscow na żywo... a przynajmniej mam taką nadzieję. Nagranie jest amatorskie, a pochodzi z prób do HIStory World Tour w Pradze. Swoją drogą... ile ekspresji mogło być w tej piosence na trasie koncertowej, ech. Aż jeszcze bardziej chce się krytykować MJa z playback. :]

Z kolei tutaj fragment Bad z pierwszego koncertu na trasie Dangerous World Tour w Monachium. Krąży w sieci także wideo. I szkoda, że piosenkę wywalono ostatecznie z tracklisty.

I Black or white na żywo, trasa promująca Dangerous. Przynajmniej słyszę to w pewnych momentach. Nie wiem od którego momentu ta piosenka puszczana była z taśmy...
Awatar użytkownika
Maro

Re: Ciekawostki na żywo

Post autor: Maro »

Pank pisze: I Black or white na żywo. Przynajmniej słyszę to w pewnych momentach. Nie wiem od którego momentu ta piosenka puszczana była z taśmy...
A Black Or White to z Monachium '92 :knuje:

Bo jeśli tak to mam to,nawet video i widać że na początku nie wyłączyli mikrofonu i MJ śpiewał na zmiane przez jakiś czas na żywo na przemian z paly back'iem...
Ostatnio zmieniony pn, 02 paź 2006, 10:46 przez Maro, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Pank

Re: Ciekawostki na żywo

Post autor: Pank »

Maro pisze:Bo jeśli tak to mam to,nawet video i widać że na początku nie wyłączyli mikrofonu i MJ śiewał na zmiane przez jakiś czas na żywo na przemian z paly back'iem...
O, fakt. Przeoczyłem, a to pewnie fragment z Dangerous Tour Diary.
Awatar użytkownika
Maro

Jeszcze wracając do Stranger In Moscow,słychać tam tak mi się wydaję jakąś panią...Też się zgodzę że MJ mógł spokojnie zaśpiewać to bez play back'u było by coś podobnego do Human Nature
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek »

In The Closet wykonane podczas Dangerous Tour we Francji.

Szkoda, ze tak malo jest nagran z prawdziwego zdarzenia z tras koncertowych, bo pewnie bylo wiecej takich "smaczkow", gdzies przeczytalem ostatnio ze podczas pierwszego wykonania Blood On The Dancefloor na HIStory Tour Michael ubrany byl w czerwona marynarke znana z teledysku i okladki BOTDF. Nigdzie tez na zadnych oficjalnych tracklistach trasy Bad nie mozna bylo znalezc informacji o Just Good Friends, a przeciez ta piosenka byla wykonana. Kto wie co jeszcze nas ominelo.

Edit: Przesluchalem wlasnie Stranger in Moscow live i tak jak powiedziales, naprawde szkoda, ze tak malo Michael spiewal na zywo podczas HIStory Tour. Chociazby taka Earth Song (ponoc w Brunei byla wykonana live), wspomniane BOTDF czy You Are Not Alone w wersji live mogloby calkowicie odmienic te trase.
Awatar użytkownika
Maro

Piotrek pisze:Chociazby taka Earth Song (ponoc w Brunei byla wykonana live),
To było podczas koncertu dla Sułatana z okazji urodzin,MJ zaśpiewał tylko końcówke Live ale za to Jak:)

A In The Closet Masz może na dysku?Podzielił Byś się?
Awatar użytkownika
Piotrek

Nie mam tego na dysku niestety.

Chodzilo mi o koncert w Brunei w ramach HIStory Tour, ponoc tam Earth Song jest wykonane na zywo w znacznie wiekszej czesci niz na koncercie z okazji urodzin sułtana czy podczas World Music Awards. To ten koncert ktory "istnieje, ale nie jest dostepny".
Awatar użytkownika
For-Example

tak troche nie w temat..

Post autor: For-Example »

NTV wywiad + urywki z koncertu [HIStory, Japan 1996]

http://jacksonworld.yfw24.net/

Slaba jakosc.. Slaby dzwiek.. ale poprostu mistrz sobie Michael szydzi.. mozna posmiac :)
Awatar użytkownika
Maro

Piotrek pisze:Nie mam tego na dysku niestety.

Chodzilo mi o koncert w Brunei w ramach HIStory Tour, ponoc tam Earth Song jest wykonane na zywo w znacznie wiekszej czesci niz na koncercie z okazji urodzin sułtana czy podczas World Music Awards. To ten koncert ktory "istnieje, ale nie jest dostepny".
A to nie przypadkiem koncert z Włoch,tam MJ zaśpiewał Scream na żywo,tj. Jerudong Park(chyba) mam zlepki z tego i tam jest o Scream śpiewany Live:)
Ostatnio zmieniony pt, 08 wrz 2006, 11:25 przez Maro, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Piotrek

To wlasnie jest koncert HIStory Tour w Brunei.
Awatar użytkownika
Maro

Piotrek pisze:To wlasnie jest koncert HIStory Tour w Brunei.
A no tak,pomyliłem się ale podobno fani z Włoch go mają;/
Awatar użytkownika
For-Example

?

Post autor: For-Example »

Przeciez w tym in the closet Michael niebierze udzialu :(
Awatar użytkownika
Willy

Post autor: Willy »

Piotrek pisze: gdzies przeczytalem ostatnio ze podczas pierwszego wykonania Blood On The Dancefloor na HIStory Tour Michael ubrany byl w czerwona marynarke znana z teledysku i okladki BOTDF.
Obrazek
Bremen
Awatar użytkownika
Maro

Znalazłem w swoich zbiorach kawałek Earth Song i nie moge dojść do wniosku czy to Live czy nie.... :knuje:
Awatar użytkownika
Piotrek

nie bardzo.
ODPOWIEDZ