W związku z komputerem.

Miejsce na tematy zupełnie nie związane z Michaelem Jacksonem. Tutaj możesz luźno podyskutować o czym tylko masz ochotę. Jedynie rozmowy te muszą być oczywiście kulturalne :) Zapraszam MJówki do pogawędek.
Awatar użytkownika
kamiledi15

Problem ze stacją dyskietek 5,25 cala

Post autor: kamiledi15 »

Wiem, że to niemodne i już nikt nie używa dyskietek 3,5 cala, a co dopiero 5,25 cala, ale moda mnie nigdy nie obchodziła :) Kupiłem niedawno taką stację i niby udało się ją uruchomić, ale nie czyta dyskietek. Może starsi użytkownicy pamiętają takie stacje. Nagrałem film, może ktoś rozpozna, czy problem leży w samej stacji, czy w dyskietkach. Argument za winą dyskietek jest taki, że na niektórych głowica zachowuje się inaczej, choć efekt jest zawsze ten sam, a za winą stacji przemawia fakt, że przy stacji 3,5 cala w momencie uruchamiania systemu, jeśli w środku jest dyskietka, uruchamianie się zatrzymuje i każe wyjąć dyskietkę, a na tej stacji tylko zapala się lampka i uruchamianie idzie dalej. Nagrałem filmik, może ktoś rozpozna przyczynę.
http://www.youtube.com/watch?v=gxxu2AGxxD0
Obrazek
Setki operacji plastycznych? Nie sądzę...
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Witam. Kto zna i może polecić programik lub dodatek do likwidacji reklam w google chrom? Reklamy te czasami są tak uciążliwe że nie idzie ich zlikwidować lub wykasować i po prostu sobie wiszą przy przeglądaniu stron internetowych. Ktoś może polecić coś ciekawego?
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Awatar użytkownika
Bi-chan

Post autor: Bi-chan »

ja używam Adblocka :)
http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewto ... 121#220121
za wszystko co mi dałeś i dajesz <3
boskar2007

Tak ale adblock działa oddzielnie na google i na google chrom.
Awatar użytkownika
Futro

Post autor: Futro »

Siemka! Mam problem, taki że co 15 minut w górnym lewym rogu kompa wyskakuje okienko z napisem "wykrywanie aktualizacji" i zrzuca mi to na pasek gry i odznacza foldery. Ktoś wie co z tym zrobić? Strasznie o jest irytujące.
Awatar użytkownika
Olekx

Post autor: Olekx »

Futro pisze:Siemka! Mam problem, taki że co 15 minut w górnym lewym rogu kompa wyskakuje okienko z napisem "wykrywanie aktualizacji" i zrzuca mi to na pasek gry i odznacza foldery. Ktoś wie co z tym zrobić? Strasznie o jest irytujące.
Jaki posiadasz system operacyjny? Możesz zrobić screena tego naciskając przycisk "Print Screen" ;-)
Awatar użytkownika
Futro

Mam windowsa 7, zrobiłem screena, jednak nie wiem jak wstawić. Dodam że kiedyś jak wyczyściłem historie przeglądania w necie to znikło, potem jak wracało to czyściłem historie, a teraz już tak nie działa.
Awatar użytkownika
Olekx

Aby zapisać tego screena, weź zrób go, następnie wejdź w Painta, tam naciśnij Ctrl + V, po czym Zapisz jako JPG. ;-) Następnie iv.pl -> Następnie wybierz zapisany plik, później podaj mi tutaj link. :dance:
Awatar użytkownika
Futro

Wiem jak sie robi screeny i je zapisuje :)

Jeszcze raz zobaczę, że piszesz post pod postem, to ostrzegę bez litości. mzs.
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Cześć. Potrzebuję przywrócić system w swoim laptopie z KONKRETNEJ DATY, ale mam Windows 8 i nie za bardzo wiem jak to zrobić. Pomoże ktoś?
Obrazek
Awatar użytkownika
Olekx

marcinokor pisze:Cześć. Potrzebuję przywrócić system w swoim laptopie z KONKRETNEJ DATY, ale mam Windows 8 i nie za bardzo wiem jak to zrobić. Pomoże ktoś?
Tutaj maly poradnik:

http://h10010.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu ... =c03529012
boskar2007

Wie ktoś gdzie można pobrać za darmo program do rozmów telefonicznych na komórkę a konkretnie na samsung galaxy sIII.Program nazywa się Automatic Call Recorder ?
boskar2007

Poszukuje dobrego programu do wyczyszczenia komputera z programów szpiegujących i reklam typu BuzzSearch.
ODPOWIEDZ