1983
To dziś Michael kradnie show wszystkim innym artystom Motown, dając solowy popis z Billie Jean.. Nikt już potem nie mówił o kimś innym.

Program Motown 25 Today, Yersteday,Forever został nagrany przed publicznością na żywo w studio w Pasadena Civic Auditorium w Pasadenie w Kalifornii w dniu 25 marca 1983 r. zaś transmitowany w NBC w dniu 16 maja.
http://www.youtube.com/watch?v=g0TkguAxX5s

1991
Michael Jackson eskortuje Madonnę wystylizowaną na Marlin Monroe na 63 Ceremonię rozdania Oskarów w Shrine Auditorium w Los Angeles, w Kalifornii.
Madonna śpiewa utwór filmu Dick Tracy Sooner Or Later (I Always Get My Man)
Nawet jej to wyszło

http://www.youtube.com/watch?v=T52g8360iiU

Dwa symbole ameryki i ludzie sukcesu razem.To aż prosiło się o promocję

ciekawostka:
Absolutnie ulubionym elementem garderoby Michaela Jacksona była jego mlecznobiała militarna marynarka ozdobiona perłami i kremowymi szklanymi koralikami. Perły, ciasno umocowane na klapach w sztywnych liniach, wyglądały jakby stały na baczność, niczym żołnierze w korpusie, ale mimo to wciąż tańczyły w świetle.
Zanim Dennis i ja zrobiliśmy ten element garderoby, byliśmy osobistymi stylistami, projektantami, kostiumologami i garderobianymi Michaela przez siedem lat. Podczas gdy korzystaliśmy z pomocy innych sprzedawców w gromadzeniu i składaniu różnych tkanin i materiałów niezbędnych, by go ubrać, projekt i produkcja odzieży była ściśle pracą dwuosobową w wykonaniu Dennisa i mnie.
Był rok 1991, a Michael przygotowywał się do 63 Gali rozdania Oscarów. Zadzwonił do mnie i powiedział- "Bush, idę z Madonną na galę rozdania Oscarów. Dowiedz się, w co będzie ubrana".
"Michael, żadna kobieta nigdy nie ujawni w co będzie ubrana na Oscarach zanim nie pojawi się na czerwonym dywanie. Nie ma mowy, żebyśmy się dowiedzieli".
"Wiem, że możesz to dla mnie zrobić".
Trzask.
Dennis i ja spojrzeliśmy na siebie i natychmiast zaczęliśmy wydzwaniać do każdego do kogo tylko mogliśmy, aby otrzymać wskazówkę, w czym Madonna może pokazać się na Oskarach. Było to jak loteria, ale dla Michaela nie ma rzeczy niemożliwych. Udało się nam odkryć, że Bob Mackie był projektantem, a Madonna może być ubrana w białą sukienkę z perłami. Niezbyt dużo, aby zacząć działać, ale lepsze to niż nic.
Dennis naszkicował dwie marynarki: jeden tradycyjny pozbawiony guzików, dopasowany żakiet, który sięgał bioder i drugi w stylu militarnym. Oba wykończone perłami i szklanymi koralikami. Na tydzień przed najbardziej wyczekiwaną imprezą w świecie rozrywki (bez żadnej presji), zaniosłem oba szkice do studia nagraniowego Michaela i położyłem na tablicy do miksowania muzyki . Spojrzał na nie spokojnie i powiedział, "Bush, czy mogę mieć je oba?"
O mój Boże. Mamy jeden tydzień na zrobienie nie jednej, ale dwóch marynarek!
"Jasne, Michael".
To było całkiem typowe. Właściwie rzadko zjawialiśmy się z jednym strojem dla Michaela w dniu eventu. Zawsze przynosiliśmy kilka zestawów, które łączyliśmy i dopasowywaliśmy, ponieważ lepsze dla Michaela było to, kiedy sam decydował, co mu pasuje w danym momencie. O tym, który z zestawów będzie właściwy, decydował impuls i przeczucie.
W noc Oskarów, przyniosłem mu oba stroje i położyłem na łóżku. Przyjechałem wcześniej, żeby go ubrać - to była część mojej pracy. Dennis był artystą, rzemieślnikiem i współ- technikiem ubrań, podczas gdy ja byłem odpowiedzialny za garderobę i kostiumy na tournee, ustalając dopasowanie i funkcjonalność jego ubrań, oraz "oszlifowanie" strojów.
Michael zwrócił uwagę na tradycyjną wizytową marynarkę. "Ta będzie dziś dla mnie lepsza". A następnie pogładził militarny żakiet. "Ta będzie marynarką na Grammy, Bush. Odłóż ją".
Tak więc Michael na Oskary ubrał smoking, a dwa lata później, kiedy został obdarowany nagrodą przez swoją siostrę Janet na Grammy w 1993 roku, Michael uprzejmie przyjął ją ubrany w swoją militarną perłową marynarkę. To była jego absolutnie ulubiona marynarka.
Spośród setek ubrań, jakie stworzyliśmy dla Michaela pracując z nim przez 25 lat, co sprawiło, że waśnie ta konkretna marynarka stała się jego ulubioną? Krój żakietu nie był wyjątkowy. Właściwie to była jego klasyczna militarna sylwetka - krótka w pasie, szeroka w ramionach, ozdobiona pagonami, które wodziły wzrok do światła. Odpowiedź jest krótka: bogactwo.
fragment pochodzi z książki Michaela Busha "Kng of style"
tłumaczenie:kora