Premiera płyty "Xscape" 13 V 2014r. [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Awatar użytkownika
michael mckellar

Post autor: michael mckellar »

On_The_Line pisze: Na przykład wersja zmixowana piosenki HIStory brzmi lepiej niż oryginał.
Chyba żartujesz, remix tej piosenki na BOTDF jest okropny.
Nawet Michael nie chciał wydać w takiej formie BOTDF.
Ale to nie miejsce do dyskusji na ten temat.

Nie oceniajmy płyty póki nie usłyszymy efektu końcowego. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Moim zdaniem płyta odniesie sukces. A fani, którzy nie chcą remixów mają wersję deluxe z oryginalnymi demami Michaela.
„Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?” – pytam samego siebie. „Może umiera?”. „O, nie!” – odpowiada głos w mojej głowie. „Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech.”
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

On_The_Line pisze:Chyba większość fanów MJ'a tęskni za dźwiękami rodem z lat 90tych, niestety czasy się zmieniły i trendy też. Nic już nie wróci.
Wypowiem się jako przedstawiciel młodszego pokolenia (nikomu nie wymawiając ;-) ). Otóż odkąd usłyszałem pierwsze plotki o nowej płycie i o tym, że producentem min. ma być Timbaland, od razu się ucieszyłem. Michael nigdy nie tworzył czegoś co już było. Pomyślcie tylko jak inaczej potoczyłaby się jego kariera, gdyby każdy jego album był w stylu Off The Wall. Dlatego jeśli Sony ma już wydawać jakieś pośmiertne płyty to tylko takie jak Xscape, gdzie nad muzyką MJ'a pracują najlepsi w danym czasie producenci. Ktoś może powiedzieć "I tak pewnie stworzą coś stylu Lady Gagi, bo innych przebojów nigdy nie wylansowali". Tyle tylko, że Gaga w większości przypadków swoje utwory pisała sama. Tutaj mamy dzieła stworzone przez Michaela Jacksona i to nie same konspekty tylko utwory, które zostały skończone w 75%. Mamy rok 2014, gdyby Michael żył z pewnością stworzyłby muzykę na miarę tego czasu, a nie wydawałby rzeczy, które 20 lat temu zapewniały mu pierwsze miejsca na listach przebojów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Xander

Post autor: Xander »

Akurat Slave to the rhytm w oryginalnej wersji nie znamy, nie możemy więc powiedzieć jak blisko wersja Timabalanda jest wersji zostawionej przez MJ. Wszystko okaże się 13 maja.
Obrazek
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

On_The_Line pisze:Moim zdaniem najsłabszą płytą w dorobku MJ'a była BOTDF, ale istnieją oczywiście wyjątki od reguły.
WHAT???

Owszem, zgadzam się,że remixów z tej płyty nie słucham ale...grzechem jest mówić,że słabe jest
Blood on the Dance Floor"
"Morphine"
"Superfly Sister"
"Ghosts"
"Is It Scary
To jest 100% Michaela w Michaelu i akurat te kawałki są perfekcyjne, a Morphine czy SS to moje genialne i szczere do bólu utwory.
Michael to nie tylko Lady in my life czy Heal the World.
Te kawałki są surowe, nowoczesne i pokazują prawdziwe życie bez kwiatków na łączce i różowych chmurek o które oskarżano zawsze Michaela.

marcinokor...zgadzam się z Tobą absolutnie.Michael zawsze był pięć kroków przed innymi i do jego muzyki trzeba dorosnąć, bo zwykle wyprzedzała czasy.
To co teraz jest stosowane, On już robił pod koniec lat 90tych. nenene
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
On_The_Line

Post autor: On_The_Line »

michael mckellar pisze:Ale to nie miejsce do dyskusji na ten temat.
Masz rację, to temat poświęcony Xscape, ale ja pozwolę sobie jeszcze na dygresję, bo chcę się odnieść do kilku wypowiedzi w tym wątku ;)
michael mckellar pisze:Chyba żartujesz, remix tej piosenki na BOTDF jest okropny.
Nawet Michael nie chciał wydać w takiej formie BOTDF.
To jest jedyny remiks, który moim zdaniem przoduje nad oryginałem (to jest tylko moje zdanie). Nie rozmawiamy tu o tym czy płyta była Michaelowi na rękę czy nie, choć nie dziwię się, że jej nie chciał.

marcinokor, racja, Michael zawsze starał się dotrzymać kroku młodszym artystom lub nieraz ich po prostu wyprzedzał. Szukał nowych rozwiązań by dotrzeć do jeszcze szerszego grona odbiorców w każdym wieku. Takie postępowanie oczywiście należy podziwiać, bo oznacza to, iż szedł z duchem czasu i nie był konserwatystą, nie trzymał się kurczowo czegoś co dobrze się sprawdziło w minionej dekadzie. Jednak istnieje tu druga strona medalu. O ile jego decyzje są zrozumiałe, to mimo wszystko istnieje grupa fanów, która tęskni za starymi dźwiękami. I to nie tylko w odniesieniu do Jacksona, ale generalnie do wszystkich artystów. Po prostu jest to też sprawa sentymentalna. No ale to już mój/nasz problem ;).

Co do Xscape, to nie mogę doczekać się płyty. Wiem, że producenci, którzy nad nią pracowali mają dziś dużą renomę, dlatego liczę, że będzie to mimo wszystko przyzwoita muzyka :).

@neta pisze:WHAT???

Owszem, zgadzam się,że remixów z tej płyty nie słucham ale...grzechem jest mówić,że słabe jest
Blood on the Dance Floor"
Tu już zostałam zupełnie źle zrozumiana ;). Mówiąc o płycie BOTDF miałam na myśli WYŁĄCZNIE remiksy. Piosenki takie jak "Blood On The Dance Floor" czy "Morphine" albo "Ghosts" nie są nawet remiksami, to są wersje-matki.
Wszystkie utwory, które wymieniłaś są dobre i tak naprawdę to tylko one są w stanie wybronić trochę BOTDF. Osobiście tylko dla nich włączam krążek.
@neta pisze:To jest 100% Michaela w Michaelu i akurat te kawałki są perfekcyjne, a Morphine czy SS to moje genialne i szczere do bólu utwory.
Michael to nie tylko Lady in my life czy Heal the World.
Zgadzam się w 100%. Zresztą nigdzie nie napisałam, że jestem fanką ballad, bo nie jestem. MJ ma znacznie więcej do zaoferowania.
Awatar użytkownika
dariodavis

Post autor: dariodavis »

Witam:)

Czy ktoś orientuje się, kiedy Sony poda oficjalną track listę albumu? Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
@neta

Post autor: @neta »

http://www.malibufanclub.de/hp/index.ph ... n-la#24270

wprawdzie po niemiecku ale warto poczytać...relacja z pobytu w LA (tłumacz google)
Człowieku, naucz się tańczyć, bo inaczej aniołowie w niebie nie będą wiedzieć, co z tobą zrobić - Św. Augustyn
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

MJWN opublikowało ciekawy artykuł dotyczący utworu Do You Know Where Your Children Are, który ma się znaleźć na albumie.
http://www.mjworld.net/news/2014/04/14/ ... ldren-are/
Obrazek
Awatar użytkownika
mateu1

Post autor: mateu1 »

do premiery albumu niecały miesiąc, a o singlu taka cisza? wiadomo coś na ten temat?
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

mateu1 pisze:do premiery albumu niecały miesiąc, a o singlu taka cisza? wiadomo coś na ten temat?
Na dzień dzisiejszy nic....
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Dzisiaj po raz pierwszy widziałem reklamę Xperii Z2 wraz z STTR w tle, jest to skrócona wersja dobrze nam znanej reklamy.

Oczywiście informują o tym że wraz z telefonem otrzymujesz album "Xscape", także w Polsce promocja się już rozpoczęła ;-).
Gosia17

Post autor: Gosia17 »

Gdzie widziales ? W telewizji ?
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Gosia17 pisze:Gdzie widziales ? W telewizji ?
Tak, na kanale "TV Puls".
Awatar użytkownika
TheMajkeL

Post autor: TheMajkeL »

Dziś zaczyna się akcja promocyjna w Polsce. ;)
Ja na swoją fioletową wersję muszę do następnego tygodnia poczekać :3
Obrazek
Gosia17

Post autor: Gosia17 »

Sephiroth820 pisze:
Gosia17 pisze:Gdzie widziales ? W telewizji ?
Tak, na kanale "TV Puls".
No to zaczne ogladac reklamy. Dzieki za info !

Ps. Nigdy bym nie pomyslala ze bede w telewizji przelaczac programy szukajac reklam.. He He !
Do czego to doszlo ? Michael cos ty ze mna zrobil ???
ODPOWIEDZ