Premiera płyty "Xscape" 13 V 2014r. [koment.]

O Michaelu rozmowy luźne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, Mafia

Vihio

Post autor: Vihio »

Znalazłem dzisiaj coś takiego..

https://www.youtube.com/watch?v=EMg33sxKTs0
Awatar użytkownika
marcinokor

Post autor: marcinokor »

Vihio
To trailer, który usunęli, bo coś się nie podobało Sony, ale jest oficjalny.
Obrazek
M5

Post autor: M5 »

aj nie podoba mi się.
jak tak ma wyglądać cały teledysk to ja podziękuje ;___;
ja tam widzę tylko cząstki jakichś papierów. za mało michaela. ja wiem, że oni nie mogą wiele zrobić. ogólnie to pomysł wydaje się być oryginalny i fajny, no ale mogli te papierki z tańczącym mikiem chociaż pokolorować na inny kolor, jakoś wyróżnić czy coś. wszystko się zlewa. w ogóle oczy bolą jak na to patrze :D może jestem po prostu zmęczony. spróbuje jutro i zedytuje post :P
--- edit ---:
tak. nadal mi się nie podoba.
Ostatnio zmieniony pt, 25 kwie 2014, 9:25 przez M5, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

M5 pisze:aj nie podoba mi się.
jak tak ma wyglądać cały teledysk to ja podziękuje ;___;
ja tam widzę tylko cząstki jakichś papierów. za mało michaela. ja wiem, że oni nie mogą wiele zrobić. ogólnie to pomysł wydaje się być oryginalny i fajny, no ale mogli te papierki z tańczącym mikiem chociaż pokolorować na inny kolor, jakoś wyróżnić czy coś. wszystko się zlewa. w ogóle oczy bolą jak na to patrze :D może jestem po prostu zmęczony. spróbuje jutro i zedytuje post :P
Yyy, tylko że to nie jest teledysk :smiech:.
M5

Post autor: M5 »

"Michael Jackson's Upcoming Album Xscape Video Trailer"
pisze wyraźnie, że to trailer teledysku xscape ;___;
Awatar użytkownika
Sephiroth820
Site Admin

Post autor: Sephiroth820 »

No właśnie "video trailer", a nie "music video trailer"...
Chcieli tego użyć jako spot reklamujący album, możliwe że jeszcze zdecydują się go wykorzystać.
Awatar użytkownika
marcinokor

M5
To miał być drugi trailer płyty, ale ponieważ twórcy opublikowali go za wcześnie niż chciało to zrobić Sony to został usunięty, ale jak widać ktoś zdążył wrzucić to na YT.

A tak z innej beczki, chciałbym zwrócić uwagę na pewien szczegół, który mnie bawi odkąd opublikowano tracklistę. Otóż Sony może tym razem nie oszukuje fanów, ale za to oszukuje samo siebie. Chodzi mi tu o slogan promujący album, "The best you've never heard". Cóż faktycznie może i wszystkie utwory jakie się znajdą na Xscape nigdy wcześniej nie zostały wydane, ale 5 z nich jest wśród fanów powszechnie znane. Ale cicho! Nigdy nie wypuściliśmy tych piosenek, więc ich nie słyszeliście, koniec kropka! Naprawdę zabawne. ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
michael mckellar

Post autor: michael mckellar »

Akurat temu są winni sami fani. Nikt im nie kazał umieszczać piosenek w internecie. To jest właśnie minus wycieków. Więc tu nie ma żadnej winy po stronie Sony. Nie wołajmy na nich winy.
„Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?” – pytam samego siebie. „Może umiera?”. „O, nie!” – odpowiada głos w mojej głowie. „Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech.”
Awatar użytkownika
m-m1kea

Post autor: m-m1kea »

Akurat to jest plus, bo mamy 100% piosenki od Michaela. A tak naprawdę Bóg jeden wie, co oni by mogli zrobić z demami i jak je później podpisać.
Obrazek
Awatar użytkownika
michael mckellar

Post autor: michael mckellar »

To po co część fanów narzeka, że słyszeli już te piosenki. Można nie słuchać.
„Co robi gwiazda, gdy przestanie świecić?” – pytam samego siebie. „Może umiera?”. „O, nie!” – odpowiada głos w mojej głowie. „Gwiazda nigdy nie umiera. Gwiazda po prostu zamienia się w uśmiech.”
Awatar użytkownika
marcinokor

Nikt nie narzeka, że są piosenki, które znamy. Ja się po prostu śmieję z Sony.
Obrazek
boskar2007

Post autor: boskar2007 »

Ja nie słuchałem nigdy tych piosenek które wyciekały do sieci i dlatego dostanę 13 maja gotowy materiał.
Jestem fanem m.j. od 20 lat.
Awatar użytkownika
marcinokor

Znalazłem coś takiego. Fragmenty Blue Gangsta, które autor filmiku opisuje jako te, które pojawią się na Xscape. Nie wygląda na fake, ale to tylko moja opinia.
http://www.youtube.com/watch?v=cInOiGRhxLk
Obrazek
Awatar użytkownika
Marzena07

Post autor: Marzena07 »

W empiku dostałam dziś nową, świeżutką,wyjętą spod lady ,bezpłatną , gazetkę empiku-,, tom'kultury,,
Numer ósmy tej darmowej gazetki w salonach empiku oficjalnie dostepny bedzie dopiero od 30 kwietnia 2014, ale ja mam ją już dziś mimo ze mamy dopiero 26 kwietnia. ;-)
Na na stronie 10-tej i w dziale ,,nowości,,-na stronie 34-tej tej gazetki znajdziecie dwa małe artykuły o nowej płycie Michaela Xscape oraz fotki okładki płyty :-)
triniti

Post autor: triniti »

michael mckellar pisze:Akurat temu są winni sami fani. Nikt im nie kazał umieszczać piosenek w internecie. To jest właśnie minus wycieków. Więc tu nie ma żadnej winy po stronie Sony. Nie wołajmy na nich winy.
Odezwę się w obronie fanów, bo już trochę mnie męczy Twój sposób ganienia ich co krok.

Bronisz korporacji, a oskarżasz fanów, sytuacij artystów nie dostrzegasz, a my jesteśmy na forum artysty, nie korporacji. Korporacje, takie jak Sony, poradzą sobie bez naszej pomocy. Mają też zastępy ludzi od PRu w sieci.
Przejaskrawiając - fani to złodzieje, a ludzie z korporacji - to sami aniołowie? Oj….Kradzież nie zawsze ma wydżwięk jednoznacznie pejoratywny, a niekiedy przestaje być kradzieżą. Przykład z niedawnych njusów - dzięki hakerom udało się doprowadzić do sądu trzech młodych mężczyzn, przez których młoda dziewczyna z Kanady popełniła samobójstwo. Chłopcy byli dobrze zapowiadającymi sportowcami z bogatych rodzin. Szkoła umywała ręce, śledztwo umorzono. . Hakerzy postanowili sprawę wziąć we własne ręce i wyegzekwować sprawiedliwość. . Przykładów pozytywnej działalności hakerskiej jest wiele. Choćby WikiLeaks .
Wiadomo że hakerstwo to przestępstwo, ale nie zawsze rzeczywistość jest dwubiegunowa i nie zawsze hakerstwo ma znamiona przestępstwa.

Prince dopiero po 20 latach doszedł do porozumienia z Warner Bross, i teraz na własnych warunków, kiedy stał się w pełni posiadaczem utworów -matek, nawiązał z nimi ponownie współpracę. 20 lat temu na znak protestu występował na scenie z namalowanym na policzku wyrazem "slave" oraz podpisywał się symbolem. "Wyrazem protestu Prince'a wobec polityki wyzysku prowadzonej przez wielkie wytwórnie płytowe były także okładki jego płyt, na których fotografował się w łańcuchach lub z napisem slave (niewolnik) na policzku." Oczywiście, nie można pominąć niedawnego idiotycznego wybryku Prince'a, kiedy pozwał fanów za kradzież, która w istocie nie była kradzieżą. I to po tym, kiedy udosotępnił kanał swojej muzyki za free, jak również sprzedawał bilety na swoje niezpaowiedziane koncerty dla 100 osobowej publiki za śmiesznie niską cenę i rozdawał fanom moknącym w deszczu gorącą czekoladę. I jak go nie kochać, mimo że się go jednocześnie nienawidzi? Prince się ocknął i pozew wycofał.

Jeszcze słowo o czarnobiałej rzeczywistości
Czarni byli traktowani przez korporacje, jak niewolnicy, co doskonale opisał w książce Leonard Rowe. Rowe pisze, że do dzisiaj w wielkich korporacjach Czarni są spychani na margines, nie tylko artyści, ale na kierowniczych stanowiskach zasiadają przede wszystkim Biali. Owszem, pisze o tym przedstawiciel Afroamerykańskiej społeczności, który do tego miał sprawy sądowe, więc może koloryzuje, ale jest to całkiem prawdopodobne. Nie tylko Czarni byli traktowani źle, Przykładem jest również George Michael, który latami sądził się z Sony i w sprawę przegrał, Michael nosił transparenty Sony Phony, itp.
Czy wszystkie te "wybryki" można tłumaczyć ekscentrycznością artystów? Mamy ekscentrycznych artysów oraz fanów stojących na przeciw machiny, która przemiela rzeczywistośc powoli, ale skutecznie.

Na MjjC była opisana historia wycieku utworu Xscape pod koniec 2002r. . To nie fan dokonał tego wycieku, ale człowiek będący blisko Michaela, jeden z współpracowników. Nie wiemy, kto stoi za wyciekiem innych utworów. Ktoś udowodnił, że byli to fani?
Przykład natychmiastowego likwidowania filmików porównawczych z Malachim z YT świadczy o tym, że Sony dysponuje wszelkimi narzędziami, by usuwać wycieki, przynajmniej z YT. . Najwyraźniej usuwanie filmików z Xscape, BG, nie należało do ich priorytetów.

Wskazany jest dystans , a szczególnie do korporacji, które nie zawsze muszą kierować się złymi intencjami, ale jednak występują ze zdecydowanie silniejszej pozycji.
MJJC było do tej pory forum marketingowym. Mam nadzieję, że to forum się takim nie stanie.
Ostatnio zmieniony ndz, 27 kwie 2014, 16:52 przez triniti, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ