Wszystko co godne polecenia
Dzięki dzina.
Jako że od jakiegoś czasu słucham głównie tego typu muzyki, linki mnie zachwycają.
Do tej pory zastanawiam się, dlaczego nie zapopatrzyłam się w płyty z arabską muzyką, kiedy byłam w Nicei. Przecie od metra tam tego... No ale nic to, w Polsce też jest dość dużo.
Dzięki dzinek.
Moi rodzice natomiast kupili niedawno płytę pt. "Masala", rytmy takie wschodnie, acz grupa polska. Wykonanie w różnych językach. Najbardziej mi się podoba taki utworek, w którym śpiewają na zmiane po francusku i polsku. Chociaż nic nie dorówna muzyce wschodniej pochodzącej ze wschodu. Marrrraaaau.
Jako że od jakiegoś czasu słucham głównie tego typu muzyki, linki mnie zachwycają.
Do tej pory zastanawiam się, dlaczego nie zapopatrzyłam się w płyty z arabską muzyką, kiedy byłam w Nicei. Przecie od metra tam tego... No ale nic to, w Polsce też jest dość dużo.
Dzięki dzinek.
Moi rodzice natomiast kupili niedawno płytę pt. "Masala", rytmy takie wschodnie, acz grupa polska. Wykonanie w różnych językach. Najbardziej mi się podoba taki utworek, w którym śpiewają na zmiane po francusku i polsku. Chociaż nic nie dorówna muzyce wschodniej pochodzącej ze wschodu. Marrrraaaau.
MUZYKA DLA LEPSZEGO NASTOJU
WITAM,JA PROPONUJE "QUEEN"FENOMENALNA GRUPA PERFEKCYJNE ZGRANIE NA KONCERTACH I TEN GŁOS...HMMMM.VOKALISTY NIECH SPOCZYWA W POKOJU COS PIEKNEGO POLECAM:)
AHA-TAKE ON ME- DOBRE NA POLEPSZENIE HUMORKU
BELINDA-HEAVEN IS THE PLACE ON EARTH;]-MIODZI:)
PAUL MACARTNEY-
BRYAN ADAMS;)WHEN YOUR GOON
AEROSMITH-CRAZY"AMAZING"CRAYIN"
PET SHOW BOY"S STARY DOBRY POP JAK DLA MNIE:)
AHA-TAKE ON ME- DOBRE NA POLEPSZENIE HUMORKU
BELINDA-HEAVEN IS THE PLACE ON EARTH;]-MIODZI:)
PAUL MACARTNEY-
BRYAN ADAMS;)WHEN YOUR GOON
AEROSMITH-CRAZY"AMAZING"CRAYIN"
PET SHOW BOY"S STARY DOBRY POP JAK DLA MNIE:)
Re: MUZYKA DLA LEPSZEGO NASTOJU
eh...a ja przeszłością się upajam...może ktoś dołączy?
Youssou N'Dour & Neneh Cherry - Seven Seconds /1994/

7 Seconds (Canal + live) in 2004
Youssou N'Dour & Neneh Cherry - Seven Seconds /1994/

7 Seconds (Canal + live) in 2004
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
dzina pisze:Jeśli lubicie muzykę krajów o całkiem odmiennej kulturze, zachęcam do przesłuchania i obejrzenia tych trzech piosenek![]()
http://rapidshare.de/files/30846598/song.DAT.html
http://rapidshare.de/files/30837218/dia ... n.wmv.html
http://rapidshare.de/files/30841150/masolouli.wmv.html
Dzięki dzinka

"Słodki ptaku, moja duszo, twoje milczenie jest tak cenne.
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Ile czasu minie zanim świat usłyszy twą pieśń w mojej?
Oh, to jest dzień, na który czekam!"
- Michael Jackson
Re: MUZYKA DLA LEPSZEGO NASTOJU
Lata 80 i kilka piosenek popowego zespołu Johnny Hates Jazz.
Johnny Hates Jazz - Turn Back the Clock
Johnny Hates Jazz - Shattered Dreams (UK Version)
Johnny Hates Jazz - Shattered Dream (US Version)
Johnny Hates Jazz - I Don't Want To Be A Hero (UK Version)
Johnny Hates Jazz - I Don't Want To Be A Hero (US Version)
Johnny Hates Jazz - Turn Back the Clock
Johnny Hates Jazz - Shattered Dreams (UK Version)
Johnny Hates Jazz - Shattered Dream (US Version)
I właśnie nie bez przyczyny sięgnęłam po ten poniższy utworekTHRILLER pisze:na chłopski rozum po co w XXI w. marnować pieniądze na służbę zasadniczą? Przecież wyżywienie poborowego, żołd, ubranie i sprzęt wojskowy to są ogromne pieniądze. Po co nam poborowi skoro ich skuteczność bojowa w razie wojny jest zerowa, cały pułk może zostać zmieciony jedną rakietą w przeciągu sekundy. Ja uważam że utrzymywanie służby zasadniczej to jest marnowanie pieniędzy publicznych które można by wykorzystać na rozwój gospodarki. Takich przykładów dobry minister finansów na pewno by znalazł więcej. Na ale oczywiście zaraz ktoś powie że likwidacja służby zasadniczej to krok anty „patriotowski”

Johnny Hates Jazz - I Don't Want To Be A Hero (UK Version)
Johnny Hates Jazz - I Don't Want To Be A Hero (US Version)
Ostatnio zmieniony ndz, 01 paź 2006, 18:38 przez cicha, łącznie zmieniany 1 raz.
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Lecę dalej i gorąco polecam
Celine Dion - Pour que tu m'aimes encore (wideo)
Celine Dion - Pour que tu m'aimes encore (Live 500 Choristes)

Celine Dion - Pour que tu m'aimes encore (wideo)
Celine Dion - Pour que tu m'aimes encore (Live 500 Choristes)
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
A teraz coś niemieckojęzycznego i bardziej świeższego, choć nie do końca ;)
Xavier Naidoo - Dieser Weg - singiel z LP Telegramm für X wydanego w 2005r.
Xavier Naidoo - "Dieser Weg" Live 2005.
Taka ciekawostka. W 2002r Xavier wygrał nagrodę MTV na najlepszego Niemieckiego wykonawcę.
Inna świetna piosenka (z 2002r)- Xavier Naidoo - "Bevor du gehst" (jednoznaczne skojarzenia z filmem Oczy szeroko zamknięte z Tomem Cruisem i Nicole Kidman z 1999r)
Oraz z 1998r:
Xavier Naidoo "20.000 Meilen" /wideo kojarzy mi się z 7seconds Neneh Cherry/
Xavier Naidoo - Dieser Weg - singiel z LP Telegramm für X wydanego w 2005r.
Xavier Naidoo - "Dieser Weg" Live 2005.
Taka ciekawostka. W 2002r Xavier wygrał nagrodę MTV na najlepszego Niemieckiego wykonawcę.
Inna świetna piosenka (z 2002r)- Xavier Naidoo - "Bevor du gehst" (jednoznaczne skojarzenia z filmem Oczy szeroko zamknięte z Tomem Cruisem i Nicole Kidman z 1999r)
Oraz z 1998r:
Xavier Naidoo "20.000 Meilen" /wideo kojarzy mi się z 7seconds Neneh Cherry/
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
Re: odp
Taa fajnie a premiera jest dopiero 27 października(światowa) a w Polsce na początku 2007r. więc jedynie Trailer możesz polecićBartek13 pisze:Polecam każdy dobry horror :D
Choćby najnowszą część Piły. Bardzo ciekawa kontynuacja

"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
- Janet Jackson ;)
Bardzo polecam piosenke z filmu 'Hustle ane flow'- it's hard out here for a pimp.
Poza tym polecam jeszcze ;
-Whitney Houston
-Steviego Wondera
-Kanyego Westa
- R.Kelly
Z polskich wykonawców;
-Grzegorz Turnau
-Marek Grechuta
-Sojka
Poza tym polecam jeszcze ;
-Whitney Houston
-Steviego Wondera
-Kanyego Westa
- R.Kelly
Z polskich wykonawców;
-Grzegorz Turnau
-Marek Grechuta
-Sojka
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
Kolejne lato juz za nami ;)
Chris Rea - Looking For The Summer
Chris Rea - The Road To Hell (Full-Length)
edit---> Chris Rea - Road To Hell (Short-Lenght)
Chris Rea - On the beach
Chris Rea - Looking For The Summer
Chris Rea - The Road To Hell (Full-Length)
edit---> Chris Rea - Road To Hell (Short-Lenght)
Chris Rea - On the beach
Ostatnio zmieniony pt, 20 paź 2006, 23:08 przez cicha, łącznie zmieniany 2 razy.
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
W Gali czy innej jakiejś takiej gazecie jest właśnie załączony film na dvd pt Joe Black. Jest to jeden z moich ulubionych filmów. Bardzo sympatyczne role Brata Bita i Anthonego Hopkinsa. Jest to również jeden z najcichszych filmów jakie znam a przy tym okraszony piękną muzyką. Efekty specjalne trwają ok. 2 sek. Ale za to jakie.
Film jest klimatyczny, więc warto go obejrzeć w jednym ciągu, tak aby nic specjalnie człowieka nie rozpraszało.
Niestety na dvd ukazał się w wersji krótszej o 27 min w stosunku do wersji kinowej. Tak się składa, że kiedyś byłem kinooperatorem i wyświetlałem ten film.
Film jest klimatyczny, więc warto go obejrzeć w jednym ciągu, tak aby nic specjalnie człowieka nie rozpraszało.
Niestety na dvd ukazał się w wersji krótszej o 27 min w stosunku do wersji kinowej. Tak się składa, że kiedyś byłem kinooperatorem i wyświetlałem ten film.
To zamierzone? No nic, wiadomo o kogo chodzi :) Ten film był kiedyś w TVP. W sumie ogladając go /dawno już/ miałam wrażenie, że jest w nim coś 'michaelowego'. Nie wiem, chyba mam takie spaczenie, że pod takim kątem oglądam filmyMJPOWER pisze:(...)film na dvd pt Joe Black. Jest to jeden z moich ulubionych filmów. Bardzo sympatyczne role Brata Bita i Anthonego Hopkinsa.

Lata 80 i Hiszpański, latynoski wokalista, mam nadzieję, że nie uwłacza to przesadnie Waszym muzycznym gustom

Julio Iglesias - Moonlight Lady
Willie Nelson & Julio Iglesias - To All The Girls I've Loved
E. Bodo To nie ty...
E. Bodo To nie ty...
No, not at all ;)cicha pisze:Lata 80 i Hiszpański, latynoski wokalista, mam nadzieję, że nie uwłacza to przesadnie Waszym muzycznym gustom![]()
No to jeszcze inny duecik Julio Iglesias and Diana Ross - All of you i Crazy.