Plan nowego show

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Awatar użytkownika
MJowitek

Plan nowego show

Post autor: MJowitek »

JACKSON AND BLAINE PLAN PERFORMANCE SPECTACULAR

WORLD EXCLUSIVE - 2006-11-17 18:00 - JUST IN

Following our exclusive undercover report with Michael Jackson at the World Music Awards, Pop Revenge can exclusively reveal the King of Pop is now planning an extravagant comeback performance to silence his critics; with his old friend David Blaine.

In the aftermath of the internationally criticised performance, Pop Revenge spoke to one of his confidantes. We have been told he is in the early stages of a sensational response to his critics. She told us "There is nothing more sacred to Michael than his electricity on stage, press reports claimed he will never sing again like he used to, they are in for a shock. The attacks have personally hurt him, he has always prided himself on his abilities as a live performer. His response will be dramatic and the answer is going to be onstage, it is something nobody else could create."

David Blaine is famous for creating 'showpiece events' and creating hype mixing magic and entertainment. Michael intends to recreate the aura that once surrounded him and his performances.

We can reveal that Michael spoke to friend Blaine after the World Music Awards and plans are underway for a unique spectacle. Our source told us "Initially Michael wanted advice for a showpiece, they got around to the idea that it would be interesting to do something together, the idea of a 'magic and music show' was suggested by David. David is in New York preparing for his big stunt next week, as soon as he comes through that are going to start preparations, people will realise that Michael can perform at the highest level, a level only he can attain. People are in for a surprise."

Blaine is currently working on his latest stunt; escaping from a locked spinning gyroscope 50 feet above ground. He hopes to extricate himself by Thanksgiving day. After escaping, he plans to take 100 underprivileged kids shopping at a Target store, which is sponsoring Blaine's 30-day school and hospital tour, where he'll perform and teach magic.

Pop Revenge believes the Blaine and Jackson collaboration will coincide with promotion build up to Michael's new album, currently being recorded in Ireland, in early 2007.

National British newspaper reports had quoted sources as saying "Michael has always been able to count on his musical genius...judging by that performance he can no longer even get through one song...he looks a shadow of his old self and it's hard to see how he can carry on."
Such reports have dismayed Jackson, he insists that his expected 'Thriller' performance at the World Music Awards was only ever a rumour, initially stirred by the media.
Always a man of few words, his response will be magical.

źródło: Little Devil ;) i http://www.poprevenge.com/viewArticle.cfm?ArticleID=84

Za godzinkę to przetłumaczę...
mRm

Post autor: mRm »

Bylo by cudnownie. Tego wlasnie nam trzeba...!
Awatar użytkownika
MJowitek

W wielu miejscach pojawiły sie informacje, iż Jackson i Davide Blain planują nowy show.

Po ostatnich doniesieniach mediów o rzekomej porażce podczas WMA, Jackson ma zamiar dać show, którym by udowodnił, iż nadal ma coś do powiedzenia w przemyśle rozrywkowym.

Strona internetowa POP Revenge (przychylna Jacksonowi) donosi, iż Jackson poczuł sie urażony doniesieniami, iż nie potrafi zaśpiewac już nawet jednego utworu. Tym bardziej, iż scena, śpiew i taniec są bardzo ważne dla niego. Jego odpowiedź na atak mediów ma być miażdżąca i godna jego imienia.

POP Revenge pisze, iż Jackson spotkał się po WMA z Davidem Blainem. Źródło donosi, iż rozmowa zeszła na temat możliwości współpracy artystów, pomysł zrobienia "muzycznego i magicznego show" wyszedł od Davida. Przygotowuje się on teraz do swojej wielkiej imprezy w Nowym Jorku (ma zamiar wydostać się z wirującego, zamkniętego żyroskopu 50 stóp nad ziemią, następnie chce udać się na zakupy z setką biedniejszych dzieci do Target Store, który sponsoruje jego miesiąc wykonywania i uczenia magii w szkołach i dziecięcych szpitalach). Gdy tylko wróci będzie mógł rozpocząć współpracę z Jacksonem. Ludzie zobaczą, że Michael Jackson nadal może dawać występy na najwyższym poziomie, na poziomie, na którym tylko on może stanąć. Będą zaskoczeni.

POP Revenge wierzy, iż ta współpraca zbiegnie się z promocją nowej płyty Jacksona, nad którą pracuje w Irlandii.

Krzywdzące opinie mediów o nieudanym występie dotknęły Jacksona, który zaznacza, iż występ taneczny do Thrillera był tylko i wyłącznie wymysłem mediów.

Strona Davida Blaina: http://www.davidblaine.com/

---------------
źródła:
http://www.poprevenge.com/viewArticle.cfm?ArticleID=84

W Internecie pojawia się coraz więcej informacji na ten temat, nie będę linkować wszystkiego bo sensu nie ma :]
Mroczuś

Post autor: Mroczuś »

Dziękujemy za przetłumaczenie ... nenene :calus:
Ok, to wspaniale, że Michael postanowił zrobić takie show ...
Jak dla mnie to dobry pomysł aby wszyscy zmienili zdanie co do występu na WMA ... !
Już nie mogę się doczekać ...
مايكل جاكسون
Awatar użytkownika
Aguska

Post autor: Aguska »

Wiem, że Michael jeszcze udowodni swoją wielkość nie jeden raz!! A wtedy nie będą mogli o nim pisać nic innego jak tylko to, że jest Genialnym, ponadczasowym i niezwykłym artystą! Będą tak o nim mówić, zobaczycie!!

He rock my world.. :dance:
Awatar użytkownika
MJowitek

Mnie najbardziej nęci wizja magiczna strona tego show.

Na początku myślałam, że Mj spotkał się z jakimś Ktosiem i ten Ktoś by chciał współpracować w klasyczny sposób.

Ale jak tak zerknęłam do wikipedii, to doszłam do wniosku, że facet ma ciekawe rzecz do wspisania do swojego CV :wariat:

Uliczny artysta-magik na wielką skalę plus Michael Jackson... :knuje:

...Właśnie sobie oglądam filmiki z jego sztuczkami...właśnie sobie serce wyjął i mnie właśnie zemdliło... :]

Edit: ooo, a to jest fajne.. tego sama chętnie bym się nauczyła =D
http://video.google.com/videoplay?docid ... vid+Blaine
Awatar użytkownika
Final Cloud

Post autor: Final Cloud »

Świetna Wiadomość ;-)
Tylko ciekawe czy będzie to w telewizji...
Wiesz coś o tym MJowitek??
KASIA

Post autor: KASIA »

:happy: na początku pomyślałam tylko nic w stylu '01, ale jak Mjowita napisała coż to za Ktoś, co chce współpracować z Michaelem to mi trochę przeszło. Jeśli to okaże się prawdą to zapowiada się magiczne show :knuje:

:happy: :happy: :happy:

I za pomyślność tego pomysłu :piwo:
thewiz

Post autor: thewiz »

Najpierw MJ musi nagrac plyte do konca, potem zabrac sie za show by masy mogly ujrzec cale to przedsiewziecie. Jesli to dojdzie do skutku to bede wdzieczna prasie za podniesienie MJowi cisnienia i sprowokowanie do pokazania wszystkim.Poczekamy, zobaczymy. Oby znow nie skonczylo sie na planach .....
Awatar użytkownika
MJowitek

Yep. Może to kolejny z wielu wielkich planów, a może nie.
No ale może w końcu któryś stanie się aktem dokonanym.
Michael się wyraźnie ożywił.

Kurcze, podoba mi się ten pomysł współpracy. Nawet jak nic z tego nie będzie, to Michael wraz z przyjaciółmi królika powinni się nieźle bawić.

Tak sobie oglądam tego lewitującego Davida i oglądam i się zastanawiam czy koniecznie trzeba się nazywac David, żeby móc latać.

Jeden Coperfield, drugi Blain. A o latającym MJowitku to nie słyszałam.

Widocznie będe pierwsza :knuje:
Warunki w sumie mam. Ósme piętro...
Właśnie czytam intrukcję lewitowania :wariat: i odkryłam, że dużo łatwiej jest lewitować z pudełkiem.
Awatar użytkownika
wirus2006

Post autor: wirus2006 »

Osobiscie za blainem nie przepadam ale on + MJ to jak dla mnie super!! a juz genialne byloby dla mnie DC ( david copperfield) + MJ moze dlatego ze DC tez bardzo lubie i on napewno straci na show Blaina z MJ ale MJ zawsze byl dla mnie najwazniejszy wiec sie ciesze jak diabli :D
KASIA

Post autor: KASIA »

Eee, ale nie odbierajcie człowiekowi nadziei :wariat: (A dopiero kilka wątków dalej pisałam, że podchodzę sceptycznie do tego typu informacji :wariat: )

Może też zabiorę się za lewitowanie (z pudełkiem) :dance:

OT: Jeśli pozwolicie dodam w tym miejscu małą refleksję na temat efektów specjalnych. Zauważyliście, że ludzka wyobraźnia jest w tym względzie trochę ograniczona. A dokładniej na polu śmierci. W sferze s-f rodzimy się przez powielanie, podział, pączkowanie, itd, przemieszczamy się na miliony sposobów itd., a zabijamy się ciągle z broni palnej? Ewentualnie jakimś laserem, czy czymś podobnym, co jednak także jest podobne do broni palnej. No można też wysysać krew i odbierać ducha, tylko, że to wszystko jest jakoby realne, w mniejszym lub większym stopniu do zrealizowania w realu :knuje:
Awatar użytkownika
For-Example

:)

Post autor: For-Example »

ale kiedy i gdzie te wszystkie plany zrealizują??
Obrazek
Awatar użytkownika
MJowitek

wirus2006 pisze: genialne byloby dla mnie DC ( david copperfield) + MJ
Ano współpracowali.
To nie Coperfield maczał swoje magiczne łapki w "odlatującym" Michaelu po jednym z koncertów? W czymś musiał, bo jest wymieniony w pokoncertowych napisach w, o ile pamiętam, specjalnych podziękowaniach.

Gdzieś jeszcze był? Teraz nie kojarzę...
Awatar użytkownika
Janet Jackson ;)

Post autor: Janet Jackson ;) »

ooo very good news :-) myslałam że Michael juz nie ma zamiaru wystepować, a tu prosze.. nowe show.Ten pomysł bardzo mi sie podoba. Czekam z niecierpliwoscią na nową płyte i oczywiscie na wystepy.

O Michaelu ostatnio robi sie coraz głosciej,zauważyłam żę wszedzie gdzie nie pojde tzn. typu dyskoteka,pub coraz czesciej lecą piosenki Michaela.
THE KING RETURNS !!! japrosic japrosic
You see live is a crazy thing
There'll be good time and there'll be bad times
And everything in between
ODPOWIEDZ