Nelly Furtado *___L_O_O_S_E___*
Nelly Furtado *___L_O_O_S_E___*
Szczerze napisze że głupio by mi było nie wspomnieć o artystce którą uwielbiam.Jej styl,jej głos,wygląd a przedewszystkim twórczość.Nelly Furtado bo o niej mowa urzekła mnie swoją pierwszą płytą Whoa,Nelly! która według mnie jest genialna.Druga płyta nelly udowodniła że nie jest gwiazdką jednego sezonu i jednej dobrej płyty.Według mnie druga płyta "Folklore"była płytą również genialną.A w tym temacie zachęcam do komentarzy odnośnie trzeciej płyty "LOOSE".Na początku miałem do niej mieszane uczucia a dzis jest to dla mnie najlepsza płyta jaka ostatnio wyszła.Prawie każdy utwór coś w sobie ma.Np taka piekna ballada In God Hand's,albo perełka albumu Say It Right.Ktoś kto nie słuchał jeszcze tej płyty niech to zrobi.Uprzedzam że za pierwszym wysłuchaniem zachwytu może nie być tak jak to było w moim przypadku.
Za kilka świetnych utworów daje płytce 10 punktów na dziesięć możliwych.
A co wy sądzicie o tej płycie??
Za kilka świetnych utworów daje płytce 10 punktów na dziesięć możliwych.
A co wy sądzicie o tej płycie??
Mój faworyt na tej płycie to SOMEBODY TO LOVE, ale przyznaję, ze płyty całej dobrze się słucha. Nie jest to może nic , co mnie powaliło na kolana, ale bardzo mi sie podoba - to na pewno.
Zadziwiające jest, ze Nelly w sumie nie posiada jakiejś niesamowitej skali głosu ,ale potrafi znakomicie wykorzystać charakterystyczną barwe. No i widać , ze to kolejna osoba, która wykorzystuje sukces by pokazac co naprawde chce robić.
... a to All Good Things (Come To An End)... się wzruszam ciągle... Ja to sie taka nostalgiczna zrobiłam jakaś
...pzdr
siadeh_
Zadziwiające jest, ze Nelly w sumie nie posiada jakiejś niesamowitej skali głosu ,ale potrafi znakomicie wykorzystać charakterystyczną barwe. No i widać , ze to kolejna osoba, która wykorzystuje sukces by pokazac co naprawde chce robić.
... a to All Good Things (Come To An End)... się wzruszam ciągle... Ja to sie taka nostalgiczna zrobiłam jakaś

...pzdr
siadeh_
"Look at my avatar and tell me once again:
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
are you sure that I'm wrong?"
* * *
MICHAEL JACKSON 1958-2009
All Good Things (Come To An End)... - WYPAS NA MAKSA..POPIERAM.siadeh_ pisze:Mój faworyt na tej płycie to SOMEBODY TO LOVE, ale przyznaję, ze płyty całej dobrze się słucha. Nie jest to może nic , co mnie powaliło na kolana, ale bardzo mi sie podoba - to na pewno.
... a to All Good Things (Come To An End)... się wzruszam ciągle... Ja to sie taka nostalgiczna zrobiłam jakaś![]()
...pzdr
siadeh_
Somebody to love hmm ja jakos się właśnie do tey piosenki przekonać nie moge.No ale mam jeszcze na to duzo czasu.W każdym bądź razie jedynie nelly mnie nigdy nie rozczarowuje.Wiesz Siadeh pisałaś że nelly nie ma jakiejś super skali głosu.Fakt nie ma ale ona ma niesamowicie charakterystyczny ten swój głos,pięknie go używa.....świetnie brzmi w balladach,świetnie w żywszych utworach.To jest po prostu to coś,ona ma charyzme,jej piosenki to nie pusta przeplatanka słów...to coś więcej.Nawet w tych nowoczesnych utworach nie zatraciła tego czym zdobyła popularność.To moja opinia.Myśląc o nelly spokojnie spogladma w przyszłość jesli chodzi o jej twórczość.Przy utworach nelly płakałem,śmaiłem sie,tańczyłem .Daje mi to co płyta każdego artysty powinna dawać człowiekowi.Czyli wspaniałe emocje podczas słuchania,radość, szczęscie,uspokojenie.Żywe emocje.To jest właśnie to co najbardziej cenie przy słuchaniu płyt.Pozdrawiam.
No w końcu jakiś porządny temat na tym forum J) <żarciks tycz się ‘ w końcu’>. Tak wam powiem że zawsze mnie troche boli i zniesmacza jeśli ktoś coś dostrzega gdy ... jest na szczycie ... < ktos mieszka w Świnoujsciua kibicuje Legi W bo ma mistrza albo Barcelonie bo gra tam ten pyszałek za ładnymi zabkami taki egoista na pewno znacie ...nazwiska zapomniałem) .
Zgodze się z Toba kolego z woj. wspólnego (choć wciąż uznaje tylko szczecińskie bo gdzie Koszalin z nami ;>) , że już wczesniej w dwuch poprzednich krązkach Pani Nelly pokazała iż drzemie wniej ogromny potencjał ...albumem LOOSE a własciwe jej wydźwiękiem w świecie muzycznym nieco nadwymiar mnei zakoczyła bo nie wiem czy wiecie odniosla ne tak dawano ogromny sukces w Bilbordzie ... mianowicie singiel Promiscous znalazł się na No1 jednoczesnie z całym albumem Loose, co wczesniej udało się takim sławą jak m.in. The Rolling Stones / U2 < na darmo szukałem tam MJ’a>.
Lubie obserwowac jakiegos zawodnika który nie jest doceniany przez reszte a w moich oczach będzie kiedys wielki jelsi nie zmarnuje się i będzie rozwijał w którym wg mnei drzemie potencjał któremu wroze udana przyszłość (patrz ‘nasz’ P. Kazimierczak) takie samo odczucie miałem z Nelly . Po poprzednich dwuch albumach była co prawda chwalona ale jak by to nie było jeszcze to ... teraz wielkie buuuum ! wielki sukces tego albumu mysle który jak wspominałem wczesniej przerusł moje oczekiwanai ale tym wikesze moje zadowolenie z tego powodu ... .
Nelly jak sama o sobie mówi to wesoły bardzo człowiek kochajacy zycie ( co chciala ukazac w albumie Folklor... ) Loose mysle ze pokazał jej dojrzałe oblicze indywidualnej artystki dojrzałej pieknej kobiety ( nie idacej tanimi sztuczkami rozbierajac się w klipach ,choc jej brzuszek piekny>.
Nowy album to jak dla mnie najbardziej oczekiwany przez moją osobe krązek tego roku bo obok MJ’a (który zawsze będzie bez konkurencyjny) i Alicie Keys ( wg. mnie odniesie jeszcze wieksze sukcesy jak Nelly i maze o ich duecie ;) ) to własnie ta Portugalsko – Kanadyjsko kobieta jestw mojej złotej trójce obecnie.
Nie mam zwyczaju recenzowanai płyt w tak krótkim czasie od jej posiadania mysle ze 1-2 lata jak będę ją znal an wylotbdemogl cos wiecej powiedzieć wtedy ocena będzie bardzo obietywna teraz wszytsko jest jeszcze gorące ....ale sprubujmy choc troche
Premierowy kawałek Maneater zwojowal troche w Polsce taki na poczatku wydawal mi się dziwaczny < gdzie tam melodia jest sobie mysle ale z czasem się przyzywczailem wielki entuzjam co mnei bardzo cieszy do dzis dnia udziela się mojemu 10 letmniemu bratu i tacie nawet ;) ...msze przynac ze ciezko jestmi do niego jakos fajnie tanczyc w klubach ;) gneralnie mysle ze 2006 lato będę kojarzył dzieki temu kawałkowi wiele wydarzen w tym okresie ...
Afraid spodobał mi się najbardziej z wczesniej nie znanych z tego krązka po jego zakupie, głownie przykul moją uwage tekstem który pasuje to ostnicj kilkumiesiecy mego zycia dzieki któremu znow zakasam rekawy J piosnka myśle ogolnie ze nie jest zbyt jakas taka trudna ‘łatwa wpada w ucho’ (Willy) głownie refren domonuje in + w tym kawałku ale bardzo sypatyczna polcam ;)
Promiscous początkowo bardzomi przypominał Maneater co by dobrze nei swiadczyło albo o moimpoczuciu rytmu albo o pracy Nelly . Szczerze przynamze ciezko jestmi się o niego przekonac mimo tak wielkiego entuzjazmu w USA ale od pobytu 2dni temuw klubie na tany tanu i po dzisieszym filmie o nelly an MTVmysle ze szybko to się zmieni J .
Glow pierwsze odczucie to fatalnalinia meldoyczna na poczatku utworu ( tebluuu blu „mój brat” tez mi się niepodobało potem jednak kawalek się rozwija i te zaskoczenie w srodku fajnie spiewany tekst przez nelly podkrecenie tempa ;) może być ;) .
Wait For You czasami łeskami się pojawia jak tego słucham .... to piosnka trokz eo mnie bardzo dobrze mi się tego słucha tak dodajemi otuchy cos w stylu ‘ rob swoje bądź soba kierdys i tak się wydarzy ‘ polecam ....
All Good Things nieco smutniej przynajmniej mnie porusza do refleksji i chwili zadumy
Do It wyobrazam sobie siebie samego z Nelly tutaj ;)
Wielki plusik dla Nelly ze w kazdym albumie tak i w tym nie zapomina o woich korzeniach No Hay Igoual
To tyle jak na 8h przed praca J napewneo jeszcze się włącze do dykusji kazdemu polecam NELLY FURTAO i nowy album LOOSE ale nie tylko.
Zgodze się z Toba kolego z woj. wspólnego (choć wciąż uznaje tylko szczecińskie bo gdzie Koszalin z nami ;>) , że już wczesniej w dwuch poprzednich krązkach Pani Nelly pokazała iż drzemie wniej ogromny potencjał ...albumem LOOSE a własciwe jej wydźwiękiem w świecie muzycznym nieco nadwymiar mnei zakoczyła bo nie wiem czy wiecie odniosla ne tak dawano ogromny sukces w Bilbordzie ... mianowicie singiel Promiscous znalazł się na No1 jednoczesnie z całym albumem Loose, co wczesniej udało się takim sławą jak m.in. The Rolling Stones / U2 < na darmo szukałem tam MJ’a>.
Lubie obserwowac jakiegos zawodnika który nie jest doceniany przez reszte a w moich oczach będzie kiedys wielki jelsi nie zmarnuje się i będzie rozwijał w którym wg mnei drzemie potencjał któremu wroze udana przyszłość (patrz ‘nasz’ P. Kazimierczak) takie samo odczucie miałem z Nelly . Po poprzednich dwuch albumach była co prawda chwalona ale jak by to nie było jeszcze to ... teraz wielkie buuuum ! wielki sukces tego albumu mysle który jak wspominałem wczesniej przerusł moje oczekiwanai ale tym wikesze moje zadowolenie z tego powodu ... .
Nelly jak sama o sobie mówi to wesoły bardzo człowiek kochajacy zycie ( co chciala ukazac w albumie Folklor... ) Loose mysle ze pokazał jej dojrzałe oblicze indywidualnej artystki dojrzałej pieknej kobiety ( nie idacej tanimi sztuczkami rozbierajac się w klipach ,choc jej brzuszek piekny>.
Nowy album to jak dla mnie najbardziej oczekiwany przez moją osobe krązek tego roku bo obok MJ’a (który zawsze będzie bez konkurencyjny) i Alicie Keys ( wg. mnie odniesie jeszcze wieksze sukcesy jak Nelly i maze o ich duecie ;) ) to własnie ta Portugalsko – Kanadyjsko kobieta jestw mojej złotej trójce obecnie.
Nie mam zwyczaju recenzowanai płyt w tak krótkim czasie od jej posiadania mysle ze 1-2 lata jak będę ją znal an wylotbdemogl cos wiecej powiedzieć wtedy ocena będzie bardzo obietywna teraz wszytsko jest jeszcze gorące ....ale sprubujmy choc troche
Premierowy kawałek Maneater zwojowal troche w Polsce taki na poczatku wydawal mi się dziwaczny < gdzie tam melodia jest sobie mysle ale z czasem się przyzywczailem wielki entuzjam co mnei bardzo cieszy do dzis dnia udziela się mojemu 10 letmniemu bratu i tacie nawet ;) ...msze przynac ze ciezko jestmi do niego jakos fajnie tanczyc w klubach ;) gneralnie mysle ze 2006 lato będę kojarzył dzieki temu kawałkowi wiele wydarzen w tym okresie ...
Afraid spodobał mi się najbardziej z wczesniej nie znanych z tego krązka po jego zakupie, głownie przykul moją uwage tekstem który pasuje to ostnicj kilkumiesiecy mego zycia dzieki któremu znow zakasam rekawy J piosnka myśle ogolnie ze nie jest zbyt jakas taka trudna ‘łatwa wpada w ucho’ (Willy) głownie refren domonuje in + w tym kawałku ale bardzo sypatyczna polcam ;)
Promiscous początkowo bardzomi przypominał Maneater co by dobrze nei swiadczyło albo o moimpoczuciu rytmu albo o pracy Nelly . Szczerze przynamze ciezko jestmi się o niego przekonac mimo tak wielkiego entuzjazmu w USA ale od pobytu 2dni temuw klubie na tany tanu i po dzisieszym filmie o nelly an MTVmysle ze szybko to się zmieni J .
Glow pierwsze odczucie to fatalnalinia meldoyczna na poczatku utworu ( tebluuu blu „mój brat” tez mi się niepodobało potem jednak kawalek się rozwija i te zaskoczenie w srodku fajnie spiewany tekst przez nelly podkrecenie tempa ;) może być ;) .
Wait For You czasami łeskami się pojawia jak tego słucham .... to piosnka trokz eo mnie bardzo dobrze mi się tego słucha tak dodajemi otuchy cos w stylu ‘ rob swoje bądź soba kierdys i tak się wydarzy ‘ polecam ....
All Good Things nieco smutniej przynajmniej mnie porusza do refleksji i chwili zadumy
Do It wyobrazam sobie siebie samego z Nelly tutaj ;)
Wielki plusik dla Nelly ze w kazdym albumie tak i w tym nie zapomina o woich korzeniach No Hay Igoual
To tyle jak na 8h przed praca J napewneo jeszcze się włącze do dykusji kazdemu polecam NELLY FURTAO i nowy album LOOSE ale nie tylko.
...:::But They Told Me A Man Should Be Faithful And Walk When Not Able And Fight Till The End:::..
- Stanisław Leon Kazberuk
Hmmm po czasie mogę stwierdzić z całą pewnoącią że dla mnie najlepszą płyta roku jest loose nelly furtado.Takie piosenki jak affraid,maneater,all good things(come to an end),czy chociażby say it right(zakochany w tey piosence,buja mnie na maxa od kilku miesiecy),czy jeszcze in gods hands to po prostu perełki które sie nie nudza.Płyta nelly jest nowatorska,bardzo świeża,a każdy kawałek zasługuje praktycznie na uznanie i każdy kto już sie zdążył oswoic z ta płyta z całą pewnosdcia przyzna mi racje.Muszę Również dodać iż nelly świetnie prezentuje się na żywo i ma wspaniały głos.Każda płyta nelly ma w sobie coś co dociera głeboko do mojej muzycznej wrażliwości i mocno mnie porusza.Dzieki temu z cała pewnościa moge się nazwać fanem muzyki nelly furtado.
teledysk do say it right (mój faworyt)
http://www.youtube.com/watch?v=pqCYN4dKVow
http://www.youtube.com/watch?v=70bMtg3H ... ed&search= - live
Teledysk do all good things (come to an end)
http://www.youtube.com/watch?v=O4U8jZpP0D4
http://www.youtube.com/watch?v=t4-2NuxnW_Q - live
Pieje z zachwytu
teledysk do say it right (mój faworyt)
http://www.youtube.com/watch?v=pqCYN4dKVow
http://www.youtube.com/watch?v=70bMtg3H ... ed&search= - live
Teledysk do all good things (come to an end)
http://www.youtube.com/watch?v=O4U8jZpP0D4
http://www.youtube.com/watch?v=t4-2NuxnW_Q - live
Pieje z zachwytu
o Nelly słszałam wcześniej ale nigdy nie poświęcałam jej większej uwagi.. aż do listopada 06 kiedy to zobaczyłam ją w Londynie na WMAs... boższszszsze oszzzzalałam , Loose mnie rozwala, nie wyciągam jej z odtwarzacza w samochodzie i kompletnie odjechałam na jej punkcie!!!
więc, Xscape, nie jesteś sam!!!
więc, Xscape, nie jesteś sam!!!

"...now there's a lesson to learn, stories are twisted and turned..."

- BillieJean
Mój ulubiony kawałek Nelly to Explode - z Folklore, to jedyna piosenka która wg. 'ma duszę"...nie spodziewałam się po niej czegoś takiego - lubie jej piosenki ale tylko dla czystej rozrywki nie uważam żeby prezentowały sobą coś ważnego.
Do Nelly mam sentyment przez jej portugalskie korzenie - właśnie dlatego kupiłam Loose...
bardzo się zawiodłam na tej płycie na uwagę zasługują tylko 4 utwory na trzynaście...
Lubie jej szybkie kawałki No hay igual, maneater, Promiscuous i
Taki typowo w stylu Nelly Te busque
Do Nelly mam sentyment przez jej portugalskie korzenie - właśnie dlatego kupiłam Loose...
bardzo się zawiodłam na tej płycie na uwagę zasługują tylko 4 utwory na trzynaście...
Lubie jej szybkie kawałki No hay igual, maneater, Promiscuous i
Taki typowo w stylu Nelly Te busque
Wedlug mnie bardzo dobra plyta, jezeli nie swietna, a przede wszystkim nie znajduje na niej slabych piosenek i to jest jej glowny atut.
Najbardziej irytuja mnie plyty ktore oprocz 2-3 fajnych singli wypelnione sa zapychaczami.
Moi faworyci to: Say it Right, Afraid i Promiscuous (kapitalny fade-out)
Polecam
Najbardziej irytuja mnie plyty ktore oprocz 2-3 fajnych singli wypelnione sa zapychaczami.

Moi faworyci to: Say it Right, Afraid i Promiscuous (kapitalny fade-out)
Polecam

ZAQ
- editt
Zainteresowałam się muzyką Nelly właśnie po przesłuchaniu albumu "Loose". Wg. mnie to jedna z najlepszych płyt jaka pojawiła się w ostatnim czasie.Bardzo ambitna pod względem tekstu, ale zwłaszcza muzyki-to nie jest jakieś badziewie (przepraszam za wyrażenie) typu disco, czym stacje radiowe zarzucają nas na codzień. Ta muzyka ma jakąś głębię. Uwielbiam "Say it right"-muzyka w tej piosence jest świetna, i dawno juz czegos takiego mw radiu nie słyszałam.Można doszukac sie tu czegoś z muzyki Michael'a, bo niektóre brzmienia są podobne, zwłaszcza te mocne uderzenia perkusji. Bardzo orginalna jest ta płytka i piękna. Nelly ma swój styl, podobno w Kanadzie nazywana jest Księżniczką (czy Królową)Muzyki Popularnej. 

- editt
Nowa piosenka Nelly z jej najnowszej płyty "Mi plan"
Nelly & Josh Groban "Silencio":
http://www.youtube.com/watch?v=CJK7qvhQJe0 -cudna
Nie mam jeszcze tej płyty, ale podobno jest świetna. A że nagrała piosenkę z Joshem to na pewno jest świetna
Nelly & Josh Groban "Silencio":
http://www.youtube.com/watch?v=CJK7qvhQJe0 -cudna
Nie mam jeszcze tej płyty, ale podobno jest świetna. A że nagrała piosenkę z Joshem to na pewno jest świetna