Michael Jackson - Live in Bucharest DVD (2005)

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderators: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Jak oceniasz tę płytę?

1
0
No votes
2
0
No votes
3
0
No votes
4
6
5%
5
16
14%
6
89
80%

Total votes: 111

DirtyDiana

Michael Jackson - Live in Bucharest DVD (2005)

Post by DirtyDiana »

Mam pytanie do bardziej zorientowanych w koncertach z trasy DANGEROUS. :mj:
Ile koncertw na tej trasie odbyło w Bukareszcie??Wydawało mi sie że jeden.
Ale po obejrzeniu DVD z Ultimate Collecton to juz sama nie wiem. :knuje:
Mam koncert z Buccarestu na VHS no i ten z TUC na DVD.Różnia sie one...dziewczyną na SOOML... Ktos cos wie w tej sprawie bo jestem troszke zdezorientowana.... :wariat:
,, GONE TOO SOON... ''
Pank

Re: koncert z Bukaresztu

Post by Pank »

W.g. Neverland Valley, jedyny koncert w Bukareszcie odbył się 1 października 1992 r.

Być może Twoja wersja na VHS jest mixem koncertów, z parę dobrych miesięcy temu słyszałem, że jest wersja koncertu z Bukaresztu, która w rzewczywistości zawiera jedynie niektóre piosenki, które MJ zagrał w stolicy Rumunii. A może się mylę...
DirtyDiana

Post by DirtyDiana »

wiesz nie mam pojęcia ..ale kopara mi opadla jak zobaczyłam ten drugi koncert...
wiesz w zasadzie to różni sie on tylko ta dziewczyna na ,,She's out...''
i tym ze na DVD sa troszke inne ujęcia...np wiecej ujec z rozwrzeszczanymi fanami ;-) jeszcze MJ nie skończył śpiewać ,,Jam'' a juz kilka dziewczym wynieśli :smiech: :smiech: :smiech:
no i przede wszystkim niesamowity początek (na VHS nie jest pokazane jak MJ wyskakuje).
,, GONE TOO SOON... ''
kate

Post by kate »

a ja mam taką wersję na VHS, gdzie widać jak MJ wyskakuje... :wariat: . To jest jakaś kaseta domowej roboty, którą odziedziczyłam po cioci, która również jest wariatką na punkcie Michaela.... :knuje: nie wiem... tyle tych wersji, że już nie mogę się połapać... :/
one_more_chance

Post by one_more_chance »

Pank wrote:W.g. Neverland Valley, jedyny koncert w Bukareszcie odbył się 1 października 1992 r.

Być może Twoja wersja na VHS jest mixem koncertów, z parę dobrych miesięcy temu słyszałem, że jest wersja koncertu z Bukaresztu, która w rzewczywistości zawiera jedynie niektóre piosenki, które MJ zagrał w stolicy Rumunii. A może się mylę...

Kolega dobrze mówi. Koncert Dangerous który był pokazywany m.in. przez nasze telewizje to był własnie zlepek z róznych koncertów z trasy Dangerous. Natomiast faktyczny koncert z Bukaresztu jest własnie w TUC. Swego czasu pokazywała go stacja HBO
MJPOWER

Post by MJPOWER »

one_more_chance wrote:
Pank wrote:W.g. Neverland Valley, jedyny koncert w Bukareszcie odbył się 1 października 1992 r.

Kolega dobrze mówi. Koncert Dangerous który był pokazywany m.in. przez nasze telewizje to był własnie zlepek z róznych koncertów z trasy Dangerous. Natomiast faktyczny koncert z Bukaresztu jest własnie w TUC. Swego czasu pokazywała go stacja HBO
Dokładnie. I nie tylko ten jeden był tak zmontowany. Natomiast na tym z bukaresztu w wersji HBO, w pierwszym rzędzie stoją moje koleżanki, które w życiu nie były w Bukareszcie
Marzena

Post by Marzena »

......taa, to już wiem, dlaczego za każdym razem kiedy oglądałam ten koncert na swoim VHS-ie (nagrałam sobie z naszej TV) odnoszę jakieś nieodparte wrażenie, ze MJ ma dziwny /zimny albo raczej słaby kontakt z publicznością, to takie nietypowe dla Niego . Teraz, skoro zostało mi uswiadomione, że to "zlepek", nie mam już wątpliwości, dlaczego mam takie, a nie inne odczucia...... :smutek: :smutek: :smutek: :smutek: :smutek:
Willy

Post by Willy »

MJPOWER wrote:
one_more_chance wrote:

Dokładnie. I nie tylko ten jeden był tak zmontowany. Natomiast na tym z bukaresztu w wersji HBO, w pierwszym rzędzie stoją moje koleżanki, które w życiu nie były w Bukareszcie

No to ktoś tu chyba sobie przeczy, najpierw zgadzając się z one_more_chance że wersja z HBO znajduje się na TUC i jest to faktyczny koncert z Bukaresztu a następnie pisząc że w tejże wersji widać jakieś panny, które w Bukareszcie nigdy nie były.

ekhm...Ten temat już był kiedyś poruszany na starym forum więc się powtórze. Pewności nie mam, bo po prostu minęło już tyle czasu i nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że ów koncert był transmitowany w Polsce na żywo, 1 października 1992r. Dla mnie liczyło się przede wszystkim to że w tv puszczają show Michaela Jacksona. Jedno jest pewne, najpierw leciał on w regionalnej szczecińskiej "siódemce" a następnie z około 20 minutowym poślizgiem szedł na ogólnopolską antenę, to pamiętam. Stąd wnioskuje że był on "live". Całość oczywiście nagrałem na kasetę VHS i wielokrotnie potem odtwarzałem. Wraz z nastaniem ery internetu trzeba było wyposażyć się w cyfrową jego wersję, bo kaseta video była już dość mocno sfatygowana. Ściągnąłem więc najpierw jedną , powszechnie zwaną wersją BBC, która nie różniła się zbytnio od tego co miałem na video ,głównie tym iż między piosenkami powycinano niektóre przerwy ,np. przed "Human Nature". Potem zdobyłem coś co nazywane jest wersją HBO, no i tu różnice już były wyraźne np.: pokazany wyskok na początku JAM, inne ujęcia kamer co widać choćby w Billie Jean, ten wielokrotny spin w MITM, często widoczna publiczność, inna dziewczyna w SOOML. I właśnie ta wersja znalazła się na TUC, jest najbardziej edytowaną ze wszystkich i zawiera urywki z innych koncertów Dangerous.
Xscape

Dangerous Tour DVD-23 WRZESIEŃ.

Post by Xscape »

WIADOMOŚĆ JAK NAJBARDZIEJ PRAWDZIWA.NIE WIEM CZY KTOS JUZ DAWAŁ TUTAJ TEGO POWIEDZMY SOBIE NEWSA CZY NIE.JEŚLI TAK TO PRZEPRASZAM ZA BAŁAGAN.

Koncertowe DVD Jacksona

23 września nakładem Sony BMG ukaże się album DVD z zapisem koncertu Michaela Jacksona z Bukaresztu, który był częścią trasy promującej płytę "Dangerous".
Krążek zatytułowany jest "Live In Bucharest: The Dangerous Tour". Na płycie znalazło się wiele utworów, które przeszły do historii muzyki rozrywkowej. Wśród nich są takie hity jak "Human Nature", "Billy Jean", "Thriller", "Jam", "Black Or White" czy "Man In The Mirror".

Oto pełny program albumu:

1. Jam
2. Wanna Be Startin' Somethin'
3. Human Nature
4. Smooth Criminal
5. I Just Can't Stop Loving You
6. She's Out Of My Life
7. I Want You Back
8. I'll Be There
9. Thriller
10. Billie Jean
11. Working Day And Night
12. Beat It
13. Will You Be There
14. Black Or White
15. Heal The World
16. Man In The Mirror
DODAM JESZCZE ZE CENA TEGO CUDEŃKA JEST W GRANICACH 70 ZŁ.JAK WIDAĆ OPŁACIŁO SIE POCZEKAĆ I NIE TRACIĆ KASY NA BOX SETA.tERAZ NIECH POMYŚLĄ JESZCZE O BAD TOUR.NAJLEPIEJ BYŁOBY GDYBY ZROBILI TAKI DWUPAK Z KONCERTEM Z TRASY BAD I DANGEROUS.DOBRZE ŻE ZA MARZENIA NIE WSADZAJĄ DO WIĘZIENIA.
Image
Dangerous

Post by Dangerous »

Archi

Post by Archi »

A ja czuję że pieniądze się zmarnowały. Jakoś to jak sięprezentują moje płyty mało mnie obchodzi. Płyty mają gra. Box z DVD a potem DVD to bardzo taki chwyt ze strony Sony a raczej cios poniżej pasa. Te wszystkie składanki, box i potem koncert z boxa to już dla jakichśfanatyków chyba robia. Wali od tego komercją na kilometr. Jak już mówiłem kupujac to doprowadzamy do tego że Sony nie będzie chciało ani potrdzebowało nowego MJa to dlatego ze stary się ZDOSKONALE sprzedaje. Będą tak wydawać w nieskończoność a wy bedziecie kupować i będziecie mieli kilka Dubli ale co tam przecie to wszystk ojest INNE.

Pozdrawiam
Image
lunatyczka

Post by lunatyczka »

Archi wrote:A ja czuję że pieniądze się zmarnowały. Jakoś to jak sięprezentują moje płyty mało mnie obchodzi. Płyty mają gra. Box z DVD a potem DVD to bardzo taki chwyt ze strony Sony a raczej cios poniżej pasa. Te wszystkie składanki, box i potem koncert z boxa to już dla jakichśfanatyków chyba robia. Wali od tego komercją na kilometr. Jak już mówiłem kupujac to doprowadzamy do tego że Sony nie będzie chciało ani potrdzebowało nowego MJa to dlatego ze stary się ZDOSKONALE sprzedaje. Będą tak wydawać w nieskończoność a wy bedziecie kupować i będziecie mieli kilka Dubli ale co tam przecie to wszystk ojest INNE.

Pozdrawiam
No niestety, wytwórnia moze robic co chce z nagraniami swoich artystów, a im nic do tego. :-/ Michael kiedyś mówił, ze nie jest zadowolony z tych wszystkich składanek itp, ale co może zrobić?
Pozdrawiam wszystkich!!!
Image
Michael is a beautiful soul.
Pank

Post by Pank »

Archi wrote:potem DVD to bardzo taki chwyt ze strony Sony a raczej cios poniżej pasa. (...) potem koncert z boxa to już dla jakichśfanatyków chyba robia.
Też jestem przeciwny wydawaniom składanek i temu podobnych. Ale akurat DVD z koncertem nie jest dla fanatyków - sądzę, że częściej kupią go osoby, które są po prostu tego koncertu ciekawe. Albo dla fanów, którzy olali sobie wydawanie niemałych kosztów na "The Ultimate Collection".
Michael_fan

Post by Michael_fan »

Tak sobie odgrzebuję stare tematy i wpadłam na ten. Muszę przyznać, że koncert z Bukaresztu mogę oglądać w kółko i mi się w ogóle nie nudzi. Oprócz samego Michaela (mrrr) warto popatrzeć na publiczność. Jak widzę te wszystkie płaczące fanki (i fanów!) to śmieję się do rozpuku. Ale z drugiej strony wiem, że sama nie byłabym lepsza ;-)
Brak słów... [*]
Gone Too Soon...
Abe

Post by Abe »

Czy ktoś wie, czym się różni to wydanie koncertu(wzięte z TUC):

http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=819141

od tego, wydanego pod koniec maja 2007 roku:

http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=11 ... rt=1105442

:surrender:
Post Reply