Beat It

Dyskusje na temat działalności muzycznej i filmowej Michaela Jacksona, bez wnikania w życie osobiste. Od najważniejszych albumów po muzyczne nagrody i ciekawostki fonograficzne.

Moderatorzy: DaX, Sephiroth820, MJowitek, majkelzawszespoko, LittleDevil

Awatar użytkownika
MMarjory

Post autor: MMarjory »

Myślę, że temat można już uważać za skończony. Dzięki wszystkim za pomoc, uwagi i propozycje dotyczące tego tłumaczenia. Być może nie wszystkim przypadło ono do gustu, ale niestety, nie sposób wszystkim dogodzić. Tłumaczenie poszło do Majkela, a temat chyba można zamknąć. Jeszcze raz dzięki Obrazek
Awatar użytkownika
vera123

Post autor: vera123 »

Mi sie wydaje ze Beat it moze mieć więciej znaczeń akurat w tej piosence to raczej bym określiła nie jako spadaj, zjeżdzaj, zmiataj itp tylko poprostu olej to, wal to itp jakoś do sensu bardziej mi to pasuje ale jak kto woli! :-)
Awatar użytkownika
Lucho

Beat It

Post autor: Lucho »

Powstało już wiele tematów o poszczególnych piosenkach, ale o Beat It nie zauważyłem żadnego(tylko tłumaczenie). Jeśli jakiś powstał, to poproszę o linka do niego i o umieszczenie tego założonego przeze mnie w koszu. :nerwy:

Cudowny utwór. :) Ze stuprocentową pewnością mogę powiedzieć, że mój ulubiony. Żadnej innej piosenki nie przesłuchałem tyle razy. Świetny głos MJa+gitarki w tle... no i to solo Eddiego Van Hallena. :diabel: Rozpływam się, gdy tego słucham. :-)
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

zapomniales jeszzce o choreografii w teledysku. fajna i nie taka trudna :P
Awatar użytkownika
Lucho

Post autor: Lucho »

Wiedziałem, że czegoś zapomniałem dodać. nenene

Teledysk też mi się bardzo podobał. Beat It zawsze mi się będzie kojarzył z "żurawiem". :-)
Awatar użytkownika
keep_the_faith

Post autor: keep_the_faith »

O Beat It znalazłam tylko jeden temat: http://www.forum.mjpolishteam.pl/viewtopic.php?t=3384
Ale to jest o pukaniu a nie samej piosence wiec chyba nikt nie bedzie miał do Ciebie pretensji że założyłaś nowy post ;-)
Piosenka oczywiście bardzo mi sie podoba. No i głos Michaela jest tu taki.. fajny;P
Awatar użytkownika
Spearmint

Post autor: Spearmint »

keep_the_faith pisze:założyłaś
założył ;-)
Beat it.Just beat it,beat it.Urgh :party:
Uwielbiam tą piosenkę.Pamiętam,że na początku mojego fanowania zdałam sobie sprawę z tego,że absolutnie nie widziałam teledysku. Dopiero jak już obejrzałam,zaczął się prawdziwy szał. No i,oczywiście,musiałam się nauczyć układu tanecznego. :dance: Nie wychodzi mi to najlepiej,ale cóż... :mj:
"I ona , to sztuka
przywróci nam zdolność
i lotu , i mocy , i mocy..."
Awatar użytkownika
okussa

Post autor: okussa »

Spearmint pisze:No i,oczywiście,musiałam się nauczyć układu tanecznego.
ja tez sie nauczylam ukladu. wyglada to jak wyglada, ale przy piosence mozna sie nieźle bawić . :mj:
Lucho pisze:Beat It zawsze mi się będzie kojarzył z "żurawiem
moja mama jak widziala co wyczyniam przy piosence to zrobila zdziwiona minę i powiedziała : A ja myślłam że to Michael Jackson a nie jezioro łabędzie :smiech:
Awatar użytkownika
martynka

Post autor: martynka »

Jak ja usłyszałam pierwszy raz tą piosenkę to pomyślałam:Ja już tą piosenkę gdzieś słyszałam!A jak zobaczyłam teledysk i choreografię to jakiś szał;)
To moja ulubiona piosenka Michaela,mogę ją słuchać bez końca:)
Awatar użytkownika
Sugar

Post autor: Sugar »

Taaaaak, u mnie od Beat It wszystko się zaczęło... Nawet nie pamiętam jak to wyszło, po prostu w pewnym momencie stwierdziłam że muszę mieć na kompie jakąś piosenkę Jacksona :D

Mogę jej słuchać setki razy dziennie a i tak mi się nie znudzi ; )
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

O samej piosence nie będę się wypowiadał, bo wiadomo, że jest perfekcyjnie zbudowana, a solo Van Halena zawsze mnie wciska w fotel. Natomiast powiem o samych wykonaniach "Beat It" z Bad Tour - pierwszy koncert MJa na żywo, jaki widziałem, to była Yokohama 87, przypadkiem zacząłem od Beat It - i to jak ją wykonywał na żywo (nie mówię o choreografii, choć oczywiście znakomita) - ten wokal, to jak wyciągał refren, te dodatki w postaci "It doesn't matter, it doesn't matter", po prostu coś za czym bardzo tęsknie. Do dziś strasznie mi się nie podoba, gdy oglądam Beat It z playbacku. Piosenka klasyk.

Aaa, że nie wspomnę o wykonaniu na 30th anniversary, kiedy MJ śpiewał z playbacku, ale muzyka była grana na żywo - Slash też mnie zgniótł:)
Awatar użytkownika
keep_the_faith

Post autor: keep_the_faith »

założył
ojojoj... rzeczywiście, przepitraszam Lucho:)
Awatar użytkownika
hubertous

Post autor: hubertous »

Speed Demon pisze:30th anniversary, kiedy MJ śpiewał z playbacku
MJ na 30th Anniversary wszystko śpiewał na żywo o ile wiem... Co prawda zaśpiewał "beat it" niżej, niż jest to w oryginalnym nagraniu, ale śpiewał na żywo.
Obrazek
Nie cytuj, póki cytowanego tekstu nie zrozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak niemyślenie. Jednak często kierujemy swoje myśli w niewłaściwe strony.
Awatar użytkownika
Speed Demon

Post autor: Speed Demon »

No cóż, na pewno część po solówce śpiewa na żywo, resztę natomiast z playbacku (wokal). Jeśli nie jest to playback, to MJ zaśpiewał idealnie jak na albumie. Na razie jednak się nie rozpływam:)
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

hubertous pisze:MJ na 30th Anniversary wszystko śpiewał na żywo o ile wiem...
Na pewno nie...
Chociażby Billie Jean to czysty playback.
Tylko końcówka jest na "otwartym mikrofonie"...
Beat It - to samo...
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ