Michael Jackson na pogrzebie Jamesa Browna

Wyłącznie pewne i obiektywne informacje. Wielkie wydarzenia i ciekawostki, czyli kim jest naprawdę Michael Jackson. Uwaga - spamowanie w tym dziale jest niedozwolone.
Awatar użytkownika
Maro

Michael Jackson na pogrzebie Jamesa Browna

Post autor: Maro »

FOR IMMEDIATE RELEASE CONTACT: Raymone K. Bain

December 27, 2006

STATEMENT OF MICHAEL JACKSON REGARDING THE

DEATH OF MR. JAMES BROWN

“I am extremely shocked and saddened by the death of my mentor and friend,

James Brown. Words cannot adequately express the love and respect that I

will always have for Mr. Brown. There has not been, and will never be another

like him. He is irreplaceable.

“I send my love and heartfelt condolences to his family.”

_______

DO INFORMACJI PUBLICZNEJ

27 Grudzień,2006r.

Oświadczenie Michael'a Jackson'a dotyczące śmierci James'a Brown'a

"Jestem niezmiernie wstrząśnięty i zasmucony śmiercią mojego mentora i przyjaciela,James'a Brown'a.Słowa nie mogą dokładnie wyrazić miłości, i szacunku jaki ja zawsze miałem dla pana Browna. Nigdy nie było i nigdy nie będzie takiego kogoś jak on. Jest niezastąpiony.

Wysłałem swoja miłość i kondolencje z głębi serca do jego rodziny"
Ostatnio zmieniony czw, 28 gru 2006, 9:45 przez Maro, łącznie zmieniany 1 raz.
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

Maro pisze:“I am extremely shocked and saddened by the death of my mentor and friend,

James Brown. Words cannot adequately express the love and respect that I

will always have for Mr. Brown. There has not been, and will never be another

like him. He is irreplaceable.

“I send my love and heartfelt condolences to his family.”
I po polsku:

"Jestem niezmiernie zaskoczony i zasmucony śmiercią mojego mentora i przyjaciela, Jamesa Browna.
Słowa nie potrafią dokładnie wyrazić miłości i szacunku, który zawsze będę miał przed J.Brownem. Nigdy nie było i nigdy nie będzie drugiego takiego jak on. On jest niepowtarzalny (nie do zastąpienia)."

"Przesyłam moją miłość i składam kondolencje z głębi serca dla jego rodziny."
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Maro

MJJF eNews #871 - Friday Dec 29, 2006

Michael Jackson To Attend Brown's Funeral; Officials Prepare For Celebrities
Preparations are being finalized at The James Brown Arena in Augusta, Georgia for the public viewing of James Brown at services that are being held on Saturday. Mayor Deke Copenhaver has told The Augusta Chronicle that security measures are being altered to accommodate the number of celebrities expected to attend that service. Mr. Copenhaver also confirmed that pop singer Michael Jackson is expected, as are many other entertainment and political figures.

Michael Jackson idolized Mr. James Brown. As a child and adult, The King of Pop emulated the fancy, syncopated footwork and vocal styling of The Godfather of Soul, and at the 3RD ANNUAL BET AWARDS in 2003, BET honored Brown with its Lifetime Achievement Award, the highest honor bestowed by the network on any individual. During that telecast, one of the most memorable moments in music television history occurred when pop star Michael Jackson surprised millions of viewers by joining Brown on stage in a spontaneous outpouring of dance and song in salute to the icon’s amazing career that spanned more than five decades.

The public viewing Saturday will begin at 9 a.m., with services to be held at 1 p.m and will be officiated by The Rev. Al Sharpton.

Source: The Augusta Chronicle/BET.com/MJJForum.com

Tysiące fanów zgromadziło się w Nowym Jorku, aby pożegnać Jamesa Browna. Ciało artysty zostało wystawione w Apollo Theatre. Oczekujący przed salą sympatycy muzyka śpiewali na głos słowa jednej z jego piosenek - "Say It Loud, I'm Black And I'm Proud".

Wielu z nich czekało całą noc, aby po raz ostatni złożyć wokaliście wyrazy szacunku.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

(wp)
"Don't know what I've done,everything you've got,things you've done to me are coming back to you" I'm the Blue Gangster
Awatar użytkownika
Maro

Ostatnio zmieniony sob, 30 gru 2006, 23:18 przez Maro, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Moon_Walk_Er

Post autor: Moon_Walk_Er »

:beksa: [*] [*] [*] :beksa:
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

Maro pisze:Przemowa MJ'a
Witam,
To co powiem będzie krótkie, ale istotne.
James Brown jest moją największą inspiracją. Nawet kiedy byłem mały, miałem nie więcej jak 6 lat...moja mama budziła mnie ze snu...nieważne o której godzinie...spałem...nieważne co robiłem, bym obejrzał w TV mistrza w pracy. I kiedy zobaczyłem Go, jak się rusza...byłem zahipnotyzowany. Nigdy nie widziałem wykonawcy, występującego, jak James Brown i wtedy, w tamtej chwili, wiedziałem, że...to jest to, czym dokładnie chcę się zajmować przez resztę mojego życia. Z powodu Jamesa Browna.

Ale...

James Brown, tęsknię za Tobą i bardzo Cię kocham. I dziękuję Ci za wszystko. Niech Bóg Ci błogosławi.
===========================================
Hello?
Umm, what I'm gunna say is brief.......but to the point.
James brown, is my greatest inspiration. Ever since I was a small child, no more than like........6 years old. My mother would wake me no matter what time it was, I was sleeping, no matter what I was doing, to watch the television to see the master at work.
And when I saw him move, I was MESMERIZED. I've never seen a performer, perform like James Brown, and right then and there, I knew that it..... that that was exactly what i wanted to do for the rest of my life. Because of James Brown.

I... *fans scream something*

*to fans* I love you!

But..

James Brown, I shall miss you, and I love you so much. And thank you, for everything. God bless you.

*to fans* And I love you!
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Awatar użytkownika
Fanka MJ

Post autor: Fanka MJ »

Łzy same poleciały jak zobaczylam te zdjecia..... ;(
Obrazek

Expect the Unexpected....
Do not look for the Obvious....
Look between the lines....

I'm believer ...:)
Awatar użytkownika
BillieJean

Post autor: BillieJean »

Nie jestem w stanie patrzeć na te zdjęcia...
Oczy napełniły mi się łzami jak zobaczyłam pierwsze, a jak zjechałam niżej i zobaczyłam jak Michael się z nim żegna - poprostu nie mogłam nie płakać...Zobaczyłam na własne oczy że jemu też będzie brakować Jamesa a jak widzisz że ktoś czuje się tak samo jak ty nakręcasz się jeszcze bardziej...
Obrazek
Awatar użytkownika
Maro

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
tombek

Michael Jackson na pogrzebie J. Browna

Post autor: tombek »

Na głównej stronie www.gazeta.pl, w najwazniejszych wiadomosciach jest:

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 22099.html
Awatar użytkownika
dzina

Post autor: dzina »

MJ żegna idola!

Podczas ostatniej rozmowy James Browna z wielebnym Al Sharptonem min. rozmawiali o Michaelu Jacksonie.

James powiedział: "Kocham Michaela"..."Powiedz mu, aby się nie obawiał powrotu do domu. Oni zawsze próbują pogrążyć tych, którzy posiadają talent. Ale powiedz mu, że trzeba zrobić porządek z muzyką i chcę Michaela i pozostałych, którzy mnie naśladowali wrócili i podnieśli muzykę spowrotem na wyższy poziom."

Podczas porywającego przemówienia, wielebny również powiedział: "Nie dbam o to co dziś prasa mówi, James Brown chciał, aby Michael mu w ten dzień towarzyszył."
Później zaprosił go na scenę i MJ krótko przemówił.

---------------------------------------------------------------------------------------

In a rousing eulogy/tribute to James Brown, civil rights leader Rev. Al Sharpton spoke of his last conversation with James, which included a discussion about Michael Jackson.

"James said to me ... 'I love Michael.' He said, 'Tell him do not worry about coming home. They always scandalize those that have the talent. But tell him we need to clean up the music and I want Michael and all of them that imitated me to come back and lift the music back."'

"I do not care what the media says tonight, James Brown wanted Michael Jackson with him here today," Sharpton said in a booming voice. Sharpton then invited Michael Jackson onstage where Michael gave a brief speech.

http://www.mjjforum.com/main/content/view/3077/2/

Źródło: MJJForum
Awatar użytkownika
Agata**

Post autor: Agata** »

Na Wieki w naszej pamięci... [*]
A Michael był wspaniały...
Awatar użytkownika
cicha

Post autor: cicha »

MICHAEL JACKSON AT JAMES BROWN'S FUNERAL - CNN

Fragment z CNN. Rozpoczyna się od przemówienia AL'a o Jamesie, następnie o woli JB by na pogrzebie był obecny MJ i kończy się krótkim przemówieniem MJ'a.
----------------------------
Here is a segment from CNN's coverage of James Brown's funeral, starting from when Reverend Al Sharpton speaks about James Brown's final call to him and what he said about Michael, and ending after Michael has given his brief speech.

Date: December 30th, 2006
Format: Windows Media Video (WMV)
Duration: 4 Minutes 14 Seconds
Properties: WMV - 640 x 480 - 62.7MB (Hi-Res) | WMV - 320 x 240 - 10.6MB (Low-Res)

Obrazek
Obrazek

Download (Hi-Res): http://rapidshare.com/files/9628950/MJJBHR.wmv.html
Download (Low-Res): http://rapidshare.com/files/9672996/MJJBLR.wmv.html

Thx TSCM!
B. Olewicz (...) co tak cenne jest, że ta nienazwana myśl rysą jest na szkle? (...)
E. Bodo To nie ty...
Mroczuś

Post autor: Mroczuś »

مايكل جاكسون
ODPOWIEDZ