Stanisław Leon Kazberuk pisze:Prince "Diamonds And Pearls" z podtytułem "The Video Collection". Sprawa niby więc wyjaśniona, ale nie do końca. Jeżeli chodzi o mnie to jestem bardzo ciekawy tego DVD, w szczególności gdyby miało być nośnikiem wideoklipów.
Mnie to DVD nieco rozczarowało. Nieco, bo to jednak porcja świetnego materiału. Kompletne wersje
Cream, Diamonds And Pearls genialnego
Gett Off. Jak znacie te videa tylko z MTV, to ich nie znacie. Singlowe wersje
Money Don't Matter 2night i
Insatiable. Niestety obietnica na okładce sugerująca, że na płycie odbiorca znajdzie video do
Willing And Able i
Strollin' czy koncertowe klipy
Thunder, Jughead i
Live 4 Love jest tak samo prawdziwe, jak to, że w
Moonwalkerze wystąpił Mick Jagger. Niestety to tylko strzępki piosenek, nie wiem czemu tylko strzępki.
Płyta tylko w systemie stereo. Czekam na wydanie na DVD
The Beautiful Experience, The Gold Experience i
3 Chains O'Gold. Albo na box z koncertem z każdej z tras na DVD. Jest moda na boxy różnej maści, a czegoś takiego jeszcze chyba nikt nie wydał.
A mimo wszystko Prince wielkim artystą jest. Dobrze sobie tym DVD przypomnieć, jak wspaniałą płytą jest Diamonds And Pearls. Jest swing, progresja, hip-hop, soul w najszlachetniejszej postaci, funk. Pasja, wysmakowana erotyka. Puls, bujanie, świetne melodie i bogactwo dźwięków. Nie wiem jak u innych pasjonatów twórczości Prince'a, ale u mnie jest tak, że żadna z Jego płyt mi się nie nudzi. Dzięki ciągłej improwizacji- Prince niemal w każdej piosence znajduje miejsce na partie instrumentalne- słuchaniu towarzyszy przyjemne nienasycenie.
Przy okazji, Prince ma teraz w
Las Vegas serię koncertów. Skoro i Michael tam jest, to może zawitał wśród widowni. Już kiedyś dostało się do prasy, że Michael chadza na koncerty Prince'a.
Prince też wystąpi na najbliższym Superbowl.